تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):مؤمن نيازمند سه چيز است: توفيقى از پروردگار، پند دهنده اى از درون خويش و پذيرش از نصيح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826818439




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

4 متهم توليد شايعه


واضح آرشیو وب فارسی:الف: 4 متهم توليد شايعه
يك كارشناس علوم اجتماعي و جامعه شناس با تشريح چهار عامل موثر در توليد شايعه در كشور گفت: تحقيقات نشان مي دهد كه در ايران مكالمات و هزينه هاي تلفني صد برابر بيشتر از مكاتبات و تعاملات نوشتاري است و حتي ايرانيها زمان بيشتري براي مكالمه و محاوره اختصاص مي‌دهند.

دكتر اصغر مهاجري در گفتگو با مهر با اشاره به اين نكته كه شايعه در سرزمين شفاهي محور سبزه مي زند گفت: در جامعه اي كه ارتباطات بر محور شفاهي باشد شايعه در دسترس و با سرعت بيشتري شكل مي گيرد.

وي افزود: بر اساس آخرين مطالعات و تحقيقات صورت گرفته در دانشگاه امام حسين(ع) نتايج قابل تاملي در بحث شايعه و دلايل توليد شايعه در جامعه به دست آمده است. بر اساس اين يافته ها چهار متهم رديف اول در توليد شايعه در كشور شناسايي شدند كه امكان دارد اين متهمان بيشتر هم بشوند.

متهم رديف اول: مردم

اين پژوهشگر آسيبهاي اجتماعي اظهار داشت: نخستين متهم خود مردم هستند. ايرانيها از اصل گوتنبرگ كه اصل كتابت و ارتباطات پايدار نوشتاري است پريده اند و از جامعه شفاهي اول به جامعه شفاهي دوم بدون گذراندن اصل گوتنبرگ رسيده اند.

مكالمات و هزينه هاي تلفني ايرانيها ۱۰۰ برابر بيشتر از مكالمات و تعاملات نوشتاري است

تحقيقات نشان مي دهد كه در ايران مكالمات و هزينه هاي تلفني صد برابر بيشتر از مكاتبات و تعاملات نوشتاري است و حتي ايرانيها زمان بيشتري براي مكالمه و محاوره اختصاص مي دهند و وقتي را صرف كسب اطلاعات از طريق اخبار و تعاملات نوشتاري نمي كنند. كه اين نشانه اي از جامعه شفاهي محور است.

متهم رديف دوم: رسانه ملي

اين كارشناس علوم اجتماعي، اخبار و اطلاعات اعلام شده از سوي رسانه ملي به عنوان پرمخاطب ترين سرانه كشور را نوعي اخبار بومرناكي (چوبي كه با خوردن به زمين دوباره به جاي قبلي اش باز مي گردد) عنوان كرد و افزود: اخبار و برنامه هاي بي كيفيت، بي محتوا و فاقد ارزش مصداق بومرناك گرفته و وقتي به دل خانواده نشيند و نتواند خانواده را پربار كند خانواده نقش زمين را ايفا كرده و اخبار همانند بومرناك با برخورد به زمين باز مي گردد. البته اين در مورد ساير رسانه هاي هم صدق مي كند.

وي افزود: در حالي كه اگر رقابت در توليد برنامه هاي رسانه ملي و ساير رسانه ها جريان داشته باشد و رسانه ها بتواند فضاي بازتري را در توليد اخبار به صورت شفاف تر و گويا تر بيان كند ديگر شهروندان براي تامين و كسب خبر و اطلاعات به سراغ ساير گزينه ها مانند قبول شايعه نمي روند. به عنوان نمونه شايد بتوان رقابت در رسانه ها را تنها ميان خبرگزاريهايي مانند فارس و مهر و ايسنا شاهد بود ولي در ساير رسانه اين رقابت معنايي ندارد.

متهم رديف سوم: NGO ها و CBO ها و زنان

دكتر مهاجري ارتباط ميان خرده فرهنگها و قبايل و گروهها را از مهمترين عوامل تولد شايعه عنوان كرد و افزود: ارتباط چهره به چهره و سوارشدن بر عواطف و احساسات در تولد شايعه نقش موثري دارد. به عنوان نمونه در جامعه كوچكي مانند خانواده و يا محله كه قوميتهايي مختلفي در آن اسكان داشته و زندگي مي كنند بيشتر زنان سكاندار هستند و مردان سرگرم كار و اشتغال و اگر زنان داراي بصيرت كامل و آگاهي لازم باشند ديگر به ابزاري براي توليد شايعه تبديل نمي شوند.

وي افزود: همچنين اگر شبكه هاي اجتماعي و مردم نهاد در جامعه كنوني جايگاهي داشتند مي توانستند در بالابردن سطح آگاهي سياسي و اجتماعي و فرهنگي جامعه تاثير گذار باشند. وقتي شهروند به بلوغ سياسي برسد مي داند يك شايعه و تولد يك خبر كذب تا چه ميزان در تخريب نظام و كشور موثر باشد براي همين خود اهرمي براي جلوگيري از شايعه مي شوند.

متهم رديف چهارم: نهادهاي امنيتي و انتظامي و قضايي

اين استاد دانشگاه احساس نا امني در جامعه را علتي براي پذيرفتن شايعات عنوان كرد و گفت: هر چند كه ضريب امنيت در جامعه بالا است ولي احساس نا امني در كشور محسوس است.

وي در تشريح اين گفته اظهار داشت: كشور سالهاست در تحريم روي پا ايستاده است. رسانه هاي غربي شايعات و القائات دروغي را به جامعه وارد مي كنند و ناگهان طرح هدفمند كردن يارانه بدون پيوست اجتماعي اجرا مي شود. وقتي چنين طرح بزرگي بدون آمادگي اجتماعي و بدون مطالعه و پژوهش حداقل ۱۰ هزار پژوهشكر و آسيب شناس اجرا مي شود احساس نا امني تقويت شده و با توليد يك شايعه كوچك مانند گران شده سكه و ارز و... جامعه پذيرا مي شود ولي اگر پيوست اجتماعي رخ داده بود جامعه مي دانست اين يك حباب است و باور نداشت.

دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن