تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831132277




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اما و اگرها درباره ايستادگي در مقابل جنگ نرم


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اما و اگرها درباره ايستادگي در مقابل جنگ نرم
خبرگزاري فارس: سيري در دومين نمايشگاه تخصصي رسانه‌هاي ديجيتال استان قم ترس از غفلت عقلانيت فرهنگي جامعه ما از ضرورت‌هاي پيروزي در جنگ نرم عليه دشمن را زنده مي‌كند.


به گزارش خبرگزاري فارس از قم، افتتاحيه نمايشگاه رسانه­هاي ديجيتال استان قم پنجم بهمن امسال در محل دائمي نمايشگاه­هاي استان قم با حضور مسئولان استاني و قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد كه در نوع خود اتفاق مباركي براي شهر قم بود.

مسئولان فرهنگي استان در اين روزها از اين نمايشگاه صحبت مي­كردند و خبرهاي جالبي از اين رويداد مخابره مي­شد. گزارشاتي نيز از استقبال پرشور مردم از اين نمايشگاه به گوش مي­رسيد و طبيعي است كه براي كساني كه علاقه­مندان عرصه رسانه و فرهنگ هستند، بازديد از اين نمايشگاه درخور توجه باشد.

وقتي همراه همكاران براي بازديد از اين نمايشگاه برنامه­ريزي مي­كردم، خودم را براي ديدن يك نمايشگاه اميدوار كننده در عرصه توليد محتواي ديجيتالي آماده كرده بودم، اما هميشه همه چيز آن طور كه انتظار داريم اتفاق نمي­افتد.

طبق عادت از درب نمايشگاه كه وارد شدم، اتاق خبر و نشريه داخلي نمايشگاه نظرم را جلب كرد. با نگاهي گذرا به غرفه‌هاي ورودي سعي كردم قلب نمايشگاه را پيدا كنم.

مسئله ديگر شلوغي نسبي نمايشگاه بود كه نسبت به ديگر نمايشگاه­ها جلب توجه مي­كرد. اكثر بازديد كنندگان دانشجويان و طلاب حوزه علميه بودند و عده­اي از خانواده­ها را نيز كودكان و نوجوانان براي ديدن غرفه­هاي سرگرمي­هاي ديجيتال به نمايشگاه كشانده بودند.

در دومين نمايشگاه رسانه­هاي ديجيتال استان قم كه خود مهم‌ترين مركز توليد فكر و محتوا در جهان تشيع است، بيش از 69 موسسه توليد نرم­افزار در قالب 104 غرفه آثار توليد شده خود را ارائه كردند.

يكي از مهم‌ترين موسساتي كه در اين نمايشگاه به صورت چشمگير حضور داشته و مي­توان گفت همان قلب نمايشگاه است، مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي است. اين مركز كه شايد بتوان گفت عمده­ترين مركز توليد نرم­افزارهاي كامپيوتري است، با 150 نرم­افزار در اين نمايشگاه شركت دارد. نرم­افزارهاي علوم قرآني و حديث كه متون ديني را جمع آوري كرده و امكان جستجو در اين متون را به كاربر مي­دهد، از بهترين محصولات اين مركز است.

موسسه اسراء نيز از مراكز بومي استان قم است كه در اين نمايشگاه قوي ظاهر شده و محصولات ارزشمندي ارائه كرده است. كتابخانه ديجيتال آثار آيت­الله جوادي آملي شامل متون فقهي، تفسيري، فلسفه، عرفان و... از جمله اين آثار است كه گنجينه گرانبهايي براي جويندگان علم محسوب مي­شود.

به غير از چند مورد استثناء از اين دست، در اكثر غرفه­ها نرم­افزارهايي در سطح آموزش، آرايشگري يا آشپزي و يا نهايتا بسته­هاي آموزش زبان خلاصه شده است.

از كنار غرفه­هاي سرگرمي­هاي ديجيتال هم كه عبور كني چيز زيادي دستگيرت نمي‌شود. بازي­هاي وطني به علت گرافيك پائين و جذابيت حداقلي كه دارند، نظر كسي را جذب نمي­كنند و شاهكار ديگر موسسات نيز كپي كردن چندين بازي خارجي و ارائه آن روي يك لوح فشرده است.

تب هوشمند سازي مدارس البته تا حدودي توجه برخي از فعالان اين عرصه را جلب كرده و ارائه نرم­افزارهاي آموزشي در تعداد اندكي از غرفه­ها ديده مي­شود كه آن هم با پردازشي عجولانه و اغلب در حد وارد كردن همان محتواي قبلي كتب آموزشي در فضاي ديجيتال بدون توجه به تفاوت­هاي ضروري اين دو فضا است.

كودكان نيز هنگامي كه با نگاه تهي از احساس از كنار غرفه­هاي ارائه كننده انيميشن مي­گذرند، عقيده خود را با صداي بلند به گوش همه مي­رسانند. انيميشن­ها هرچند تجربه خوبي براي سازندگان خود محسوب شوند، اما تاب رقابت با نسخه­هاي نيم قرن گذشته غرب را نيز ندارند.

سكه رايج اين نمايشگاه البته لوح­هاي فشرده از سخنراني­هاي مذهبي در موضوعات مشخص يا به تفكيك شخصيت­هاي مختلف است كه آن هم البته مورد استفاده عده­اي از بازديدكنندگان خواهد بود.

البته اگر از خستگي كار روزانه به اينجا آمده باشي و چهره­ درهم تو را مسئول غرفه­اي ببيند، حتما به خريد يكي از لوح­هاي فشرده موسيقي­هاي تمدد اعصاب دعوت مي‌شوي.

بله اين خلاصه­اي است از آنچه در دومين نمايشگاه ديجيتال استان قم مي­توان ديد.

عمق فاجعه شايد بدون نگاه به جايگاهي كه صنعت ديجيتال و به طور كلي فناوري­هاي نوين فرهنگي در سطح دنيا دارد، ممكن نباشد.

يكي از عرصه­هايي كه در اين زمينه شايستگي بررسي و مطالعه دارد، صنعت انيميشن است كه از پر رونق­ترين صنايع فرهنگي جهان به شمار مي­رود.

طبق گزارشات معتبر جهاني­ ارزش كل بازار انيميشن دنيا در سال 2010 در حدود 75 ميليارد دلار اعلام شده­ است كه آمريكا و كانادا مجموعا 43 درصد از اين بازار را به خود اختصاص داده­­اند.

نگاهي به يك مطالعه موردي از صنعت انيميشن نشان مي­دهد كه چطور شركتي با هزينه 200 ميليون دلاري براي توليد انيميشن، تنها از فروش بليت سينما براي اكران آن، بيش از يك ميليارد دلار درآمد كسب مي­كند. جالب آنكه علاوه بر اين سود هنگفت، سود فروش 85 قلم كالاي ديگر كه روي آنها تصاوير شخصيت­هاي اين انيميشن پر طرفدار جهاني چاپ شده است، درآمد زيادي را نصيب اين شركت كرده است.

به عنوان مثال «داستان اسباب‌بازي‌ها»،‌ موفق‌ترين انيميشن تاريخ سينماست كه قسمت سوم آن به‌تنهايي بيش از يك­ ميليارد ­دلار در سينماهاي سراسر جهان فروش رفت. اين تازه ابتداي كار است چرا كه فروش بر روي پرده‌ سينماها، تنها بخشي از كل عايدات اين محصول است. دي ‌وي‌ دي‌ها و محصولات جانبي بي‌شماري، سودآوري اين انيميشن را چندين برابر كرده­اند.

پس از موفقيت داستان اسباب‌بازي­ها محصولات جانبي بسياري با علامت شخصيت‌هاي اصلي داستان وارد بازار شدند. علاوه بر بازي‌هاي رايانه‌اي و وسايل تفريحي كه در پارك­ها و فضاهاي بازي نصب مي‌شوند، انواع لوازم‌التحرير، انواع برچسب‌ها، تختخواب كودكانه، پرده، پتو و روتختي، ميز و صندلي،‌ كمد، مبل، چراغ‌ خواب، پازل و نيز عروسك‌هايي با نام و نشان «داستان اسباب‌بازي‌ها» وارد بازار شده‌اند.

طبق آمار برخي از رسانه­هاي مرتبط، درآمدهاي جانبي شركت ديزني (محصولات، اسباب‌بازي‌ها و ...) تنها در سال 2010 به بيش از 2.4 ميليارد دلار مي‌رسد. منابع ديگري پيش­بيني كرده­اند كه درآمد جانبي شركت ديزني از داستان اسباب‌بازي­هاي سه به 7.3 ميليارد دلار خواهد رسيد. البته اين درآمدها جداي از بحث افزايش ارزش سهام در اثر عرضه چنين محصولات پرفروشي به بازار است كه از اين طريق نيز باز درآمدهاي هنگفتي نصيب اين شركت شده است.

انيميشن، بستري با قابليت بسيار بالا براي ارائه مفاهيم غيرمادي است كه نمي‌توان آن‌ها را در قالب ديگري نمايش داد. اين قابليت براي استفاده در مفاهيمي كه پايه و اساس مسائل ديني است نيز مي­تواند بسيار مفيد فايده باشد. جامعه ما كه يك جامعه معناگرا است، مي­توانست از اين فناوري استفاده زيادي ببرد و در دنيا شاخص باشد ولي مايه تاسف است كه نه تنها آمار استفاده از انيميشن­هاي خارجي در كشور بسيار بالا است، بلكه لباس، بالش، اسباب­بازي و لوازم التحرير كودكان ايراني نيز منقش به تصاوير قهرمانان انيميشن­هاي خارجي است و اين نيست مگر به دليل كوتاهي ما در شخصيت پردازي و به‌كارگيري تكنولوژي­هاي به روز در اين بخش كه سبب شده است علاوه بر مصرف انيميشن غربي، وارد كننده محصولات جانبي آنها نيز باشيم.

دغدغه­هاي هميشگي ما درباره جنگ نرم به ما مي­گويد كه اين عرصه يكي از جدي­ترين عرصه­هاست. اما به‌راستي توليدات ما تا به حال چه تاثيري در مبارزه با جنگ نرمي كه دشمن عليه ما داشته ايفا كرده است؟

سرگرمي­هاي ديجيتال يكي از عرصه­هايي است كه دشمن تمام قد در آن وارد شده و با ساخت محصولي مانند «بتل‌فيلد3» رسما يك جنگ بزرگ در فضاي مجازي عليه ما به راه انداخته است.

شايد نگاهي به مختصات اين بازي نيز خالي از لطف نباشد؛ كاراكتر اصلي اين بازي شخصي به نام بلكبر (Blackburn)، گروهبان نيروي تفنگداران دريايي آمريكا است كه شما را به عنوان بازيكن، درگير بازي مي­كند. شما (گروهبان نيروي تفنگداران دريايي آمريكا) در تلاش و جست‌وجو براي دستگيري يك مامور ايراني از گروه آزادي و مقاومت مردم يا به اختصار PLR به نام سليمان هستيد. سليمان دو چمدان هسته‌اي روسي را با خود حمل مي‌كند و درصدد است كه آنها را در پاريس و نيويورك منفجر كند. كاراكتري كه شما ايفاي نقشش را در بازي به عهده گرفته‌ايد، در جريان عملياتي است كه در طي آن قرار است 50 هزار نيروي تفنگدار آمريكايي به تهران حمله كنند تا بتوانند به دنبال مامور دوجانبه روس‌ها، يا همان سليمان كه يك تروريست نابغه است، بگردند. در حين عمليات مطلع مي‌شويد كه انفجاري اتمي در پاريس رخ داده است و 80 هزار نفر كشته شده­اند.

در پاسخ به اين فاجعه، آمريكا با تمام قدرت به ايران حمله مي‌كند، و در ماموريت بعد شما در نقش يك راننده تانك، به همراه يك گردان كامل تانك، به عنوان بخشي از يورش‌هاي سه‌گانه هوايي، زميني و دريايي، به ايران حمله‌ور مي‌شويد. در همين حين گروهبان بلكبرن نااميدانه تلاش مي­كند تا بتواند پيش از انفجار سومين چمدان در نيويورك، سليمان، رهبر PLR را به دام اندازد. با فرود ده‌ها هزار چترباز روس كه به سرتاسر ايران گسيل شده، عرصه نبرد در ايران، براي نيروهاي آمريكايي بدل به جنگي تمام عيار مي‌شود.

هر كس با اطلاع درباره اين بازي و ديگر بازي­هاي يارانه­اي كه عليه كشورمان و ساير مسلمانان در آمريكا ساخته مي­شود به اين نكته دست پيدا مي­كند كه اين عرصه چيزي از يك جنگ تمام عيار كم ندارد، جز اينكه فشنگ و گلوله در آن تبديل به فيبرهاي نوري شده است. نگاهي دوباره به عمق و كميت آثار ديجيتالي كه در غرب براي سيطره فرهنگي سياسي بر جهان ساخته مي­شود، اين سئوال را در ذهن پررنگ مي­كند كه چرا ما در توليدات ديجيتالي خود در بهترين حالات به پردازش متون اكتفا كرده­ايم و اينكه آيا آثار ارائه شده در دومين نمايشگاه رسانه­هاي ديجيتال استان قم كه مي‌تواند نمونه‌اي از وضعيت توليدات ديجيتال در كشور باشد، آيا توان مقابله با اين هجمه را دارد؟

..........................

گزارش: زينب آخوندي

..........................

انتهاي پيام/و۱۰

دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن