واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آكنه شايع ترين بيماري پوستي
متخصص پوست و مو گفت: آكنه شايعترين بيماري پوستي است كه تقريبا تمام افراد اعم از دختر و پسر يا زن و مرد در سنين بين 10-20 سالگي با آن دست به گريبان مي شوند.
دكتر يزدان بخش نجفيان، متخصص پوست مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بيان اينكه بعد از سن 25 سالگي آكنه شيوع كمتري دارد گفت: عده كمي از افراد بين 25 تا 35 سالگي و عده كمتري در سنين بالاتر يعني بين 35 تا 45سالگي هنوز گرفتار جوش صورت هستند.
وي با اشاره به شايعترين محل آكنه گفت : صورت و بعد از آن به ترتيب نزولي سينه و پشت، پوست سر و پشت گردن، زير بغل و كشاله ران، باسن و شيار سرين از شايع ترين محل هاي درگيري آكنه هستند .
اين متخصص پوست و مو بيان داشت : علت انتشار آكنه در نواحي مذكور فراواني غدد چربي در اين نواحي است كه در جريان بلوغ يعني دهه دوم زندگي بعلت افزايش هورمونهاي مردانه در هر 2 جنس مذكر و مونث شروع به رشد و افزايش ترشح چربي مي كنند.
وي تصريح كرد: آكنه عليرغم بي خطري و شايع بودن به علت بد منظره كردن پوست از نظر جسمي ، روحي و اجتماعي براي مبتلايان مشكل ساز بوده و آنها را دچار اضطراب و افسردگي، خودكم بيني و عدم اعتماد به نفس كرده ، گوشه گيري و كاهش فعاليت هاي درسي و كاري و خلاصه افت كيفيت زندگي آنها را در پي دارد.
وي با بيان اينكه تفاهم والدين با فرزندان و اجتماع با مبتلايان امري ضروري و بسيار مهم است افزود: آشنايي با پاره اي از حقايق و باورها درمورد آكنه از جمله اينكه آكنه عليرغم ظاهر التهابي و چركي، بيماري واگيرداري نبوده و از شخصي به شخص ديگر سرايت نمي كند، بيماري آكنه زمينه ژنتيك داشته و شخص مبتلا آدمي شلخته و كثيف با رفتار غير بهداشتي نمي باشد ، پوشاندن پوست با كرمهاي آرايشي در ايجاد آكنه و تشديد آن نقش مهمي دارد ، از فشار دادن آكنه بايد خودداري كرد زيرا سبب تشديد آكنه و جاگذاشتن بيشتر آن مي شود، درمان آكنه طولاني بوده و بايد 6 ماه تا يكسال حوصله به خرج داد تا نتيجه رضايت بخش بدست آيد ، استرس در بروز و تشديد آكنه نقش مهمي داشته و اين مسئله بطور آماري در دانشجويان موقع امتحانات به اثبات رسيده است ،رژيم غذايي عامل اصلي ايجاد آكنه نيست و مبتلايان به آكنه احتياج به رژيم غذايي مخصوص ندارند ضروري مي باشد.
*جوشهاي سرسياه در آكنه هاي خفيف بروز ميكنند
وي اظهار كرد : براي ايجاد آكنه چهار عامل انسداد مجراي خروجي غدد چربي ، افزايش اندازه فعاليت غدد چربي و ترشح بيشتر چربي توسط آنها ، مساعد شدن محيط زيست براي رشد ميكروبي بنام P.Acnes كه محيط پرچرب و كم اكسيژن را دوست دارد و بالاخره ايجاد التهاب يعني كشمكش و كنش و واكنش بين ميكروب و سيستم ايمني بدن نقش دارند ولي درمان آكنه بر حسب شدت و تيپ آن متفاوت مي باشد.
دكتر نجفيان ادامه داد : در آكنه هاي خفيف كه بيشتر ضايعات را جوشهاي سرسياه و سرسفيد تشكيل مي دهند شستشو با صابون يا مواد غير صابوني و PH اسيدي و خارج كردن كومدنها و استعمال مواد كراتوليتيك كه مانع انسداد مجراي خروجي غدد چربي شود كافي است .
وي يادآور شد : در آكنه متوسط كه ضايعات بيشتر بصورت جوشهاي التهابي و چركي هستند علاوه بر شستشو و درمان موضعي با مواد ضد ميكروب مانند Benzol Peroxide تجويز آنتي بيوتيك از گروه تتراسيكلين يا اريترومايسين لازم است و نيز در آكنه هاي شديد علاوه بر شستشو و داروهاي موضعي تجويز خوراكي ايزوترتينوئين و يا مواد ضد هورمون مردانه درمورد خانمها ضروري است.
اين متخصص پوست و مو با بيان اينكه در مواردي لازم است كه پزشك كارهاي اضافه اي از جمله؛
خارج كردن جوشهاي سرسياه و سرسفيد، لايه برداري يا Peeling با مواد مختلف بر حسب مورد و نوع پوست بيمار، ميكرودرمابرژن، نوردرماني با نورهاي آبي يا قرمز و يا آبي و قرمز بطور متناوب و بالاخره فتوديناميك تراپي به كمك آمينولوولونيك اسيد ALA) يا MLA يا (HLA و ليزرهاي مختلف و تزريق كورتن بداخل ضايعات كيستي را انجام دهد افزود: درمان آكنه معمولا تك دارويي نبوده و پزشك بر حسب نوع و شدت آكنه مجموعه اي از دستورات شامل داروهاي موضعي و خوراكي را براي بيمار در نظر مي گيرد كه خود بيمار آنرا اجرا نمايد
وي ادامه داد : داروهاي ضد آكنه بعضي مانع انسداد مجراي خروجي غدد چربي ، بعضي سبب كوچك شدن يا كاهش ترشح چربي ، بعضي مانع رشد ميكروب P.Acnes و بعضي سبب تعديل واكنش دفاعي بدن نسبت به ميكروب آكنه و مواد حاصل از آن مي شوند. /ح
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]