واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور عالي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي هشدار داد
خبرگزاري فارس: مشاور عالي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: ركن اصلي دارو و درمان در اقتصاد آن است كه ما در آن عقب ماندهايم و در اين بين بايد درباره كيفيت داروهاي ايراني بدون تعارف و تفكرات عاطفي بحثهاي جدي داشته باشيم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، علي حائري در نخستين كنفرانس اقتصاد دارو و درمان كه امروز در تالار ابن سينا دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد اظهار داشت: دارو و درمان در حال حاضر از معضلات جهاني به حساب ميآيد.
وي افزود: شايد در موضوع درمان كشور ما در مسائل پزشكي بهاي سنگيني پرداخته است ولي در بسياري از كشورهاي جهان هزينههاي سنگين به صورت كشور ما نيست.
حائري ادامه داد: كشورهاي ديگر از طريق بيمهها توانستهاند تا حدودي هزينههاي دارويي سنگين را متعادل كنند و كشور ما نيز خوشبختانه از اقتصاد و درآمدهاي ملي مناسبي برخوردار است اما بايد به مبحث اقتصاد دارو و درمان به صورت جدي بپردازد.
مشاور عالي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: دارو و درمان روزي به مباحث ماديات متمركز نبود مثلاً بنده در كودكي رفتارهاي اجتماعي را ملاحظه ميكردم كه بيمار وقتي به عطار يا پزشك رجوع ميكرد آنان خدمات درماني خود را فيسبيلالله ارائه ميكردند زيرا موضوع پزشكي را مبحثي مقدس ميدانستند.
حائري با بيان اينكه با پيشرفت زندگي روز به روز اين مسائل جنبههاي مادي به خود گرفته است گفت: واقعيت اين است كه در اين زمينه هنوز مباحث به صورت شفاف بررسي نميشود و نگاهها نيز در اين زمينه متفاوت است.
وي افزود: مثلاً برخي به مسائل اخلاقي دارو و درمان ميپردازند و برخي ديگر به مسائل محاسبات اقتصادي آن توجه ميكنند.ولي بايد يك راه حل مياني در اين زمينه وجود داشته باشد تا افراد نه از اين طرف و نه از آن طرف بيفتند.
حائري با بيان اينكه خود جزء اعضاي پنل جهاني دارو در ژنو است افزود: بنده با اطلاعات كامل عنوان ميكنم كه بسياري از شركتهاي دارويي جهان كه بر مبناي تحقيق دارو توليد ميكنند و تعداد آنها در حدود 30 شركت است و بيشتر هم از شركتهاي غربي هستند بر اساس برآورد جامعه خودشان تعادل و توازن ايجاد كردهاند كه نه مصرف كننده و نه توليد كننده دارو با مشكل مواجه نشوند در حالي كه ما هنوز به اين تعادل و توازن بين مصرف كننده و سازنده نرسيدهايم.
حائري بيان داشت: كشور ما هنوز به تعادل و توازن مصرف كننده و سازنده نرسيده است كه اين مسائل به خاطر مباحث فرهنگي و فقدان ثبات تصميمگيرندگان است زيرا مثلاً دو سال يك نفر تصميم ميگيرد دو سال ديگر كس ديگر تصميمگيرنده است و در كميسيونها نيز نظرها متفاوت است.
وي با اشاره به اينكه موضوع اقتصاد دارو و درمان يك مسئله جدي بوده و بايد با شفافيت به آن پرداخته شود گفت: در اين زمينه باري كه بر دوش بيمار ناشي از هزينههاي داروست بايد از راه ديگري حل شود كه در اين زمينه دو راه بيشتر نداريم. در گام نخست بايد تكنولوژيهاي نوين به كار گرفته شودكه در بسياري از موارد ورود كردهايم كه ديروز نيز در اين مبحث رونماييهايي را داشتيم و بايد اين مسير را آن قدر به پيش برده تا كشور بينياز شود.
حائري ادامه داد: در مورد ديگر اگر اين موارد را رعايت نكنيم مجبوريم تسليم انحصار شركتهاي داروسازي و كمپانيهاي جهاني شويم و به اجبار دارو خريداري و وارد كنيم كه ميطلبد در اين زمينه هر چه بيشتر مباحث به طور شفاف به آن پرداخته شود.
مشاور عالي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بيان داشت: ركن اساسي موضوع دارو و درمان در اقتصاد خلاصه ميشود و نميتوان با تعارفات و تفكرات عاطفي بدون توجه به واقعيت به مباحث آن پرداخت.
حائري گفت: اگر بخواهيم در اين مسائل پيشرفت كنيم و مشكل ندارها را نيز حل كنيم نبايد كيفيت داروها كاهش يابد و بايد با شفافيت و واقعبينانهنگري به مبحث اقتصاد دارو و درمان پرداخته شود.
وي با بيان اينكه كيفيت درمان مسئلهاي انساني است و در مقابل آن مسئول هستيم افزود: در زمينه كيفيت دارو نيز بايد با شفافيت و كنار گذاشتن تمام تعارفات به مبحث بپردازيم.
حائري خاطرنشان كرد: بنده به عنوان يكي از اعضاي شوراي جهاني دارو در ژنو به شركتهاي داروسازي سفارش ميكنم داروهاي توليدي آنان كه بر مبناي علمي است گزارش توليد آن دارو را در اختيار مقامات از جمله رؤساي سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت قرار دهند كه ميتواند در بسياري از موارد كارگشا باشد ولي در مجموع ما در اقتصاد دارو و درمان عقب هستيم و سه دهه است كه در اروپا حتي اساتيد در اين زمينه پرورش يافته است و ما هنوز به طور جدي در اين مبحث ورود نكردهايم.
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]