واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قشقاوي/كامل: محور عربي و ايراني وجود ندارد شمشير تحريم زنگزده و كند شده است غرب و آژانس درباره اعتمادسازي، دوگانه برخورد نكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
حسن قشقاوي با انتقاد از استانداردهاي دوگانه غرب و آژانس بينالمللي انرژي اتمي در مورد بحث اعتمادسازي در قبال فعاليتهاي هستهيي صلحآميز جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد: توقفي در فعاليت هستهيي ايران وجود ندارد؛ چرا كه اين مساله براساس خواست ملي ما صورت ميگيرد.
به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در نشست هفتگي خود در جمع خبرنگاران رسانههاي داخلي و خارجي با تبريك فرا رسيدن سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و تبريك پرتاب ماهوارهي اميد در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا، در مورد نشست امروز 1+5 كه در مورد بررسي پروندهي هستهيي ايران تشكيل ميشود و اينكه آيا سيگنالهايي مبني بر اعمال شعار تغيير دولت اوباما دريافت داشتهايد يا خير؟ گفت: اين جلسه پس از كنفرانس خبري ما تشكيل ميشود و لذا نميتوان هم اكنون در مورد آن پيش بيني خاصي انجام داد اما آنچه كه واضح است براساس اعلام خودشان اين جلسه بيشتر براي اطلاع ساير اعضاي 1+5 از سياستهاي آمريكاست.
وي موضع جمهوري اسلامي ايران در قبال مسالهي هستهيياش را كاملا روشن عنوان و خاطر نشان كرد: موضوع ايران بسيار ساده است و اصلا پيچيده نميباشد؛ ما عضو ان پي تي هستيم و مايليم عضو پايبند آن نيز باشيم و از فعاليتهاي صلحآميز انحرافي نداشته باشيم؛ چرا كه هرگونه فعاليت غيرصلحآميز هيچ جايگاهي در دكترين ما ندارد.
وي خاطر نشان كرد: غرب و آژانس نبايد در مورد اعتمادسازي با استانداردهاي دوگانه برخورد كنند؛ امروز بيش از 90 كشور جهان وجود دارد كه از نظر آژانس نظرنهايي در موردشان اعلام نشده است. ما نيز توقفي در فعاليت هستهييمان نداريم؛ چرا كه اين مساله براساس خواست مليمان است و كشورها بايد با آن واقعبينانه برخورد كنند.
وي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا در مورد اظهارات وزير دفاع آمريكا مبني بر اعلام نگراني از نفوذ روزافزون جمهوري اسلامي ايران در آمريكاي لاتين خاطرنشان كرد: ما مناسبات رو به رشد با آمريكاي لاتين، آفريقا و مناطق مختلف جهان را داريم و در آمريكاي لاتين نيز زمينههاي گستردهي تعميق مناسبات با كشورهاي اين حوزه وجود دارد .
وي افزود: ما براساس منافع ملي، قواعد شناختهي شدهي بينالمللي و سياست تعاملي و آزاد در اين منطقه فعاليت ميكنيم كه اين مناسبات روز به روز در حال گسترش است.
قشقاوي همچنين سفر گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان به تهران را نيز براساس ابراز تمايل وي عنوان و از آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي پذيرايي از وي خبر داد.
وي ادامه داد: برخي تحليلهايي كه در مورد سفر وي مبني بر ميانجيگري وجود دارد از طرف آلمانيها نيز تاييد نشده است و ايشان با پروفسور سميعي به تهران سفر ميكنند كه بحث در مورد مسائل خيريه و NGOهاست و برنامهي ديدارهاي ايشان نهايي نشده است.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد خروج نام گروهك منافقين از ليست سازمان هاي تروريستي توسط اتحاديهي اروپا پرسيد كه وي در پاسخ، اين كار را بازي با يك كارت سوخته و مهرهاي كه هيچ پايگاه و جايگاهي در نزد افكار عمومي ملت ايران ندارد توصيف كرد و گفت: اين اقدام آنچنان خط بطلاني بر بحث مبارزه با تروريسم كشاند كه در صد سال آينده نيز اروپاييها نميتوانند آن را از افكار عمومي پاك كنند و اين اقدام اشتباه عميق راهبردي آنهاست.
وي اين اقدام را گزينشي، عالمانه و عامدانه توصيف و خاطرنشان كرد: اين اقدام منطق نسل جوان ما را در مورد دوگانگي برخورد با حقوق بشر تقويت ميكند . امروز نسل جوان ما جنايات غزه را شاهد است و در آستانهي سيامين سال پيروزي انقلاب موضوع منافقين مطرح ميشود كه اين اقدام اروپا آنچنان خط بطلاني بر بحث مبارزه با تروريسم كشاند كه در صد سال آينده نيز نميتوانند آن را از افكار عمومي پاك كنند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي همچنين اخبار مربوط به پاراچنار پاكستان را نيز كه در آن مطالبي در خصوص كشتار شيعيان مطرح ميشود همراه با مبالغه توصيف كرد و گفت: اخباري كه ما در مورد پاراچنار داريم به اين شكل نيست و كمي مبالغه شده است؛ در پاكستان بايد در جهت وحدت شيعه و سني گام برداريم و ما اين گزارشات مبالغهآميز را تاييد نميكنيم.
قشقاوي در پاسخ به سوال ديگري در مورد ايجاد محور عربي و محور ايراني در مورد بحث غزه و بازسازي فلسطين و نيز اجلاس آتي برخي سران اعراب در ابوظبي خاطرنشان كرد: موضوع فلسطين موضوعي فراتر از كار احساسي، مقطعي و زودگذر سياسي است و اين كار آرماني و ريشه در انقلاب اسلامي ايران دارد و محور اصلي بايد وحدت جهان اسلام و در جهت اهداف عالي اسلام باشد.
وي ادامه داد: واقعيت موجود در غزه حضور حماس در اين منطقه و ميزان اين حضور است و بايد بر سرعت بازسازي و رفع مشكلات از مردم فلسطين تاكيد شود.
قشقاوي بر عدم وجود محوري به نام محور عربي و محوري ايراني تاكيد كرد و گفت: محور همه يكي است كه در آرمان بزرگ مشترك ملت بزرگ ايران و مصر نيز مشهود است و دو ملت با احساسات تاريخي مشترك در حال حركت است و باقي بحثهايي كه در اين زمينه مطرح ميشود بحثهاي زودگذر و تبليغاتي است.
وي با تاكيد بر اينكه مقابله با توطئههاي رژيم صهيونيستي ايجاب ميكند كه يك انسجام و وحدت در فلسطين شكل گيرد، گفت: عرصهي بازسازي فلسطين نبايد عرصهي انتقام فلسطيني باشد. آتشبس بدون رفع محاصره بيانگر اين مساله است كه شما ميتوانيد زنده بمانيد اما نميتوانيد نفس بكشيد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در واكنش به اظهارات برخي مقامات غربي در مورد پرتاب ماهوارهي ايراني با تاكيد بر اينكه كاملا واضح و روشن است كه پرتاب اين ماهواره با اهداف علمي، تحقيقاتي و انساني صورت ميگيرد گفت: قواعد بينالمللي مبني بر عدم تسليح ماوراي جو بايد مورد احترام باشد و اين دستاورد علمي و فني هيچ اهداف نظامي ندارد.
وي تصريح كرد: سلسله پيروزيها و دستاوردهاي انقلاب اسلامي روز گذشته با پرتاب ماهوارهي ملي اميد جلوهي ديگري را به نمايش گذاشت و امروز فتح قلههاي رفيع علمي در خدمت اهداف صلحآميز و بشردوستانه در شناخت و دستيابي به ماوراي جو يكي از مهمترين دستاوردهاي انقلاب است.
قشقاوي اين اقدام را در چارچوب سند چشمانداز 20 ساله و مصوبهي سند راهبردي فضايي ايران و با عنايات رهبر معظم انقلاب و رييسجمهور عنوان كرد و گفت: حق توسعه يكي از حقوق جداييناپذير حقوق بشر است و اين فناوري علاوه بر دستاوردهاي اقتصادي بيانگر منزلت علمي ايران است.
وي سفر خود به شرق آسيا را نيز سفرهاي معمول رسانهاي توصيف كرد كه در اين سفر فرصت ديدار با همتايان و مقامات وزارت خارجهي ژاپن و كرهجنوبي فراهم شده است و وي توانسته در جلسات مطبوعاتي شركت كند كه در جريان سفر يادداشت تفاهم همكاريهاي رسانهاي مطرح شده است.
قشقاوي با رد احتمال مذاكره توسط هيات ايراني با هيات آمريكايي در حاشيهي اجلاس مونيخ اظهار داشت: رييس مجلس در راس يك هيات كه از ارگانهاي مختلف در آن حضور دارند در اجلاس شركت ميكنند و طبق گفتهي خود مجلسيها بنا نيست كه مذاكرهاي در اجلاس مونيخ صورت پذيرد.
وي همچنين مذاكرهي هياتهاي دولتي ايران و آمريكا را براساس اظهارات مقامات آمريكايي و نيز هاشمي ثمره مشاور عالي رييسجمهور تكذيب كرد.
قشقاوي از عدم حضور تيم بدمينتون بانوان آمريكا در ايران و شركت در مسابقات دههي فجر نيز خبر داد و گفت: پروسهي صدور ويزا در رابطه با اتباع آمريكا همانند عملكرد خود آنها پروسهي زمانبر و طولاني است و بايد گردش كار خود را طي كند و اين گردش زماني، وصال نداد كه بتوان ويزا را صادر كرد و لذا به ايران نميآيند.
قشقاوي از پيگيريهاي لازم در مورد برگزاري كنفرانسي در سطح ملي و بينالمللي در مورد كمكرساني به غزه خبر داد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي در مورد اقدامات وزارت خارجه براي مقابله با تبعات بحران اقتصادي گفت: در زماني كه اين بحث آغاز شده در وزارت خارجه پيگيريهايي انجام ميشود و اجلاسهايي به رياست وزير امور خارجه برگزار شده تا بحران ريشهيابي و تصميمات لازم با هماهنگي ارگانها اتخاذ شود كه در دولت نيز اين بحث به صورت جدي مطرح است.
وي با تاكيد بر اينكه تحريمهاي اقتصادي تاثيري بر فعاليت اقتصادي كشورمان نداشته است خاطرنشان كرد: عملا آمارهاي خود كشورهاي غربي كه مدعي تاثيرات تحريمها هستند نشان ميدهد كه اين تحريمها هيچ تاثيري نداشته است و آمار فعاليت اقتصادي روندي رو به رشد را نشان ميدهد.
قشقاوي اين مساله را ناشي از جاذبهي بازار ايران و سودآوري همكاري با ايران توصيف و اظهار داشت: امروزه بسياري از شركتها قبل از اينكه به تحريم فكر كنند به اين فكر ميكنند كه چگونه روي پايشان بايستند. شمشير تحريم زنگزده و كند شده و اين اعترافي است كه بسياري از شخصيتهاي غربي به صراحت آن را اعلام كردند و آمارها نيز روند رو به رشد را نشان ميدهند.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]