واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 30 سال صلابت/ سد خيرآباد نيكشهر نماد بالندگي فرزندان انقلاب اسلامي
منطقه كويري سيستان و بلوچستان به لحاظ نداشتن منابع آبي و سفره هاي زير زميني نياز به مهار روان آبها با ايجاد سد و انواع بندهاي خاكي، بتوني و سنگي دارد لذا سد خيرآباد نيكشهر به همين منظور آماده افتتاح شده است.
با ساخت و بهره برداري 38 سد مخزني در دست مطالعه يا اجرا از شمال تا جنوب سيستان و بلوچستان آبهاي روان اين خطه كه هر سال افزون بر سه ميليارد مترمكعب است، كنترل و هدايت مي شود.
طي فعاليت دولت نهم بيش از 400 طرح آبرساني روستايي در استان اجرا شده يا در حال پايان يافتن است.
سد خيرآباد نيكشهر از جمله طرحهاي مهم دولت در جنوب سيستان و بلوچستان محسوب مي شود كه بنا به اعلام مسوولان قرار است اواخر هفته جاري با حضور وزير نيرو مورد بهره برداري قرار گيرد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي سيستان و بلوچستان گفت: افزون بر 160 ميليارد ريال براي ساخت و تكميل سد مخزني خيرآباد نيكشهر هزينه شده است.
حميد قزويني اظهار داشت: با بهره برداري از اين سد مخزني، آب آشاميدني مردم نيكشهر تامين مي شود.
وي بيان كرد: حجم ذخيره آب موجود سد در دوره زماني 25 سال نخست، نياز بيش از 300 هكتار از زمينهاي منطقه را برآورده مي سازد.
او افزود: اين سد قابليت ذخيره سازي آبهاي روان و سيلابهاي مخرب جاري شده در منطقه را دارد و خسارتهاي وارده از سيل را كاهش مي دهد.
وي بيان كرد: سد مخزني خيرآباد از نوع خاكي با هسته رسي به ارتفاع 35 متر از بستر رودخانه است.
او گفت: عرض پي اين سد خاكي 205 متر و تاج آن هفت متر ارتفاع و 295 متر طول دارد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي سيستان و بلوچستان تاكيد كرد: اين طرح تا سال 1383 تنها 25 درصد پيشرفت اجرا داشت اما با همت دولت نهم در سال 1387 به اتمام رسيده است.
وي مهمترين ويژگي ساخت اين سد را رفع مشكلات ناشي از خشكسالي براي كشاورزان و مردم نيكشهر عنوان و بيان كرد: امسال سدهاي سرايدان ايرانشهر، خيرآباد نيكشهر، لاديز ميرجاوه، زيردان چابهار و گلوگاه زاهدان به بهره برداري مي رسند.
مديرعامل شركت آب منطقه اي سيستان و بلوچستان افزود: جمعيت روستاهاي برخوردار از آب آشاميدني در سيستان و بلوچستان 154 هزار نفر است كه تا قبل از پيروزي انقلاب تنها پنج هزار نفر از جمعيت روستايي استان داراي آب آشاميدني سالم بوده اند.
وي همچنين مطالعه و اجراي هفت مجتمع بزرگ آبرساني روستايي در ايرانشهر، سراوان، نيكشهر، كنارك، سرباز، خاش و زاهدان را از ديگر اقدامات انجام شده عنوان كرد كه عملياتي و اجرايي شدن اين طرحها در دو سال آينده سبب برخورداري صدها روستاي ديگر استان از آب آشاميدني سالم خواهد شد.
وي اظهار داشت: امسال 240 ميليارد ريال در بخش اجراي طرحهاي آبرساني روستايي به استان اختصاص يافته و تاكنون دو هزار و 264 روستا از آب آشاميدني سالم بهره مند شده اند.
مديرعامل شركت آب منطقه اي سيستان و بلوچستان افزود: سرانه آب موجود براي مردم استان پنج برابر سرانه كشورهاي قطر، عمان، سودان و عربستان است كه بايد ضمن مديريت صحيح توزيع، پيش بيني هاي لازم براي برخورداري و تامين آب در طول سال را كرد.
نيكشهر در 561 كيلومتري جنوب زاهدان قرار دارد.
ك/4 7313/653/569/660 شماره 757 ساعت 16:04 تمام
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]