واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ميزان رضايت مشتريان از خودروهاي كشور چقدر است؟
گروه خودرو- ميزان رضايت مشتريان از كيفيت انواع خودروهاي موجود در كشور در شرايطي اعلام شده كه پرتيراژها از نظر مصرفكنندگان، كمترين رضايت را به دست آوردهاند.طبق ارزيابيهاي صورت گرفته توسط شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران ،خودروهاي موجود در كشور به شش دسته قيمتي زير 10 ميليون تومان، 10 تا 20، 20 تا 30، 30 تا 40، 40 تا 50 و بالاي 50 ميليون تومان تقسيم و اعضاي هر گروه بر حسب ميزان رضايت مشتريان، رتبهبندي شدهاند.
پرجمعيتترين گروه ، مربوط به 10 تا 20 ميليونيها ميشود كه 15 خودرو در آن جاي دارد و دسته 20 تا 30 ميليونيها نيز با تنها سه عضو، كم ترافيكترين به شمار ميرود.
از نكات قابل توجه اين آمار، ميتوان به بالاتر قرار گرفتن MVM از پرايد و رضايتمندي بيشتر مشتريان از پژو 206 صندوقدار در مقايسه با تندر-90، اشاره كرد. همچنين به لحاظ كسب امتياز، پورشه كاين حائز بيشترين ميزان رضايتمندي از سوي مشتريان شده و پرايد صبا نيز كمترين رضايت را احراز كرده است. شركت بازرسي به دليل عدم ارائه ليست فروش از سوي كرمان خودرو، خودروسازان بم و رامك خودرو، محصولات اين سه شركت را در ارزيابي خود لحاظ نكرده، بنابراين مشخص نيست مشتريان تا چهاندازه از كيفيت خودروهايي مانند لوبو و سانگ يانگ رضايت دارند.
MVM در صدر
اما به سراغ دستهبندي خودروهاي موجود در كشور برويم و ببينيم مشتريان تا چهاندازه از كيفيت آنها رضايت دارند. ابتدا از خودروهاي زير 10 ميليوني، يا دسته ارزانها شروع ميكنيم، دسته اي كه MVM مدل 110، پژو روآ و پنج مدل از پرايد در آن به چشم ميآيد و در اين بين، MVM بيشترين ميزان رضايت را نصيب خود كرده است. اين محصول كم مصرف و كوچك توانسته با 658 امتياز از 1000 امتياز در نظر گرفته شده، بالاتر از روآ قرار گيرد، روآيي كه ديگر در ايران خودرو به توليد نميرسد و از ديد مشتريان كيفيت بالاتري نسبت به انواع مدلهاي پرايد دارد. آن طور كه مشتريان نظر دادهاند، مدل 111 (هاچ بك) بهترين كيفيت را بين پنج مدل پرايد تحت ارزيابي داراست و صبا نيز كمترين ميزان رضايت را به دست آورده است. مدلهاي 131 ،141 و 132 نيز به ترتيب پس از پرايد 111 حائز بيشترين ميزان رضايت شدهاند. پرايد در حال حاضر پرتيراژترين خودرو توليد داخل به حساب ميآيد.
سبقت 206 از تندر
اگرچه بنابر آمارهاي كيفي موجود، تندر-90 كيفيت بالاتري نسبت به پژو206 دارد، اما طبق نظرمشتريان، 206 صندوقدار بهتر از تندراستوتندر نيز بهتر از 206هاچ بك.
اين موضوع را رتبه بندي گروه دوم (خودروهاي 10 تا 20 ميليون توماني) نشان ميدهد، گروهي كه تيباي سايپا آخرين عضو آن به شمار ميرود و پژو405 و پارس نيز در دو رده ماقبل تيبا جاي گرفتهاند. تيبا البته تازهوارد به حساب ميآيد، اما 405 و پارس در اين سالها امتحان خود را پس دادهاند.
از بين ديگر اعضاي گروه دوم، بايد به پژو207 اشاره كرد، خودرويي كه پس از 206 صندوقدار و تندر-90 پارس خودرو، سومين محصول پررضايت 10 تا 20 ميليوني بازار خودرو كشور محسوب ميشود. 207 تيراژ بالايي نداشته و در دو مدل اتومات و دندهاي عرضه شده است. همچنين طبق آمار، MVM مدل 530 نيز پايين تر از 206 و 207 و تندر، اما بالاتر از ريو و سمند و پارس قرار دارد. اين خودرو چيني هم اكنون در داخل كشور به مونتاژ ميرسد. به جز MVM ، چري ويانا نيز ديگر چيني گروه دوم است كه رده يازدهم را به خود اختصاص داده و مشتريان در ابراز رضايت بيشتري از آن نسبت به سمند SE و پارس كردهاند. آنهايي كه ريو دارند، بدانند اين محصول رضايت بالاتري را در مقايسه با سمند كسب كرده، اما پايين تر از MVM مدل 530 قرار گرفته است. در بين مدلهاي سمند نيز «سورن» بيشترين ميزان رضايت مشتريان را به دست آورده و پس از آن، EF7، LX و SE پررضايتترين سمندها شدهاند. يكي از نكات قابل توجه ديگر در گروه دوم اين است كه رقابت تندر ايران خودرو و پارس خودرو در اينجا نيز ادامه دارد، به نحوي كه مشتريان، تندر پارس خودرو را بيشتر پسنديدهاند. اين در شرايطي است كه طبق آمارهاي كيفي، گاهي تندر پارس خودرو اوضاع بهتري دارد و گاهي نيز تندر ايران خودرو.
رقابت آسيايي، اروپايي
گروههاي سوم و چهارم به نوعي به محل رقابت خودروهاي چيني و فرانسوي و كرهاي و ژاپني تبديل شده، به نحوي كه گروه دوم مگان 1600 سي سي و MVM و ورنا را به خود ميبيند و گروه سوم نيز ميزباني ام جي، مگان 2000 سي سي، هيوندايي i20، مزدا2 و هيوندايي آوانته را بر عهده گرفته است.
در اين بين، مگان 1600 سي سي توانسته بيشترين ميزان رضايت مشتريان را در گروه خودروهاي 20 تا 30 ميليون توماني به دست بياورد و MVM مدل X33 نيز پشت سر آن قرار دارد. X33 كه در داخل به مونتاژ ميرسد، خودرويي چيني و شاسي بلند به شمار ميرود و هم اكنون داراي كمترين قيمت ميان شاسيبلندهاي بازار خودرو كشور است. پس از X33 نيز ورنا عضو آخر اين گروه سه عضو به حساب ميآيد و اين در شرايطي است كه ظاهرا توليد آن در داخل متوقف شده و محصولي ديگر جايش را خواهد گرفت.
اما در گروه چهارم، ام جي 550 كه يك چيني- انگليسي محسوب ميشود، لقب پررضايتترين خودرو را به خود اختصاص داده و بالاتر از مگان و مزدا قرار گرفته است. اين خودرو «وارداتي» به حساب ميآيد و حضوري كمرنگ در بازار ايران دارد. پس از ام جي با مگان 2000 سي سي در رده دوم روبهرو ميشويم كه اتفاقا بيشترين حضور را بين اعضاي گروه چهارم داراست. هيوندايي i20 نيز به عنوان خودرويي وارداتي سومين خودرو پر رضايت اين گروه به شمار ميرود و مزدا نيز كه خودرويي مونتاژ داخل است، پشت سر آن قرار دارد. هر دو خودرو جزو كوچكهاي بازار هستند.
طبق آمار، آخرين عضو گروه چهارم هيوندايي آوانته نام دارد، خودرويي كه در داخل به مونتاژ ميرسد و فعلا مانند هموطن و هم خانوادهاش «ورنا»، خيال ترك ايران را ندارد.
دعواي آسيايي
به سراغ گروه پنجم برويم، گروهي كه رقابت آسياييها در آن داغ به نظر ميرسد.
از ديد مشتريان، كياسراتو معمولي كيفيت بهتري را بين ساير خودروهاي 40 تا 50 ميليون تومان بازار كشور دارد و مدل كوپه آن نيز در رده دوم رضايتمندي آنها قرار گرفته است. سراتو در حال حاضر خودرويي وارداتي به حساب ميآيد، اما قرار است از سال آينده سايپاييها مونتاژ اين خودرو را آغاز كنند. پس از سراتو، مشتريان از مونتاژي ژاپني به نام مزدا3 ابراز رضايت كردهاند و سپس به هيوندايي i30 وارداتي راي دادهاند. همچنين نيسان ماكسيما كه يكي از پرمصرفترين خودروهاي داخلي به شمار ميرود، توانسته پس از i30، بيشترين ميزان رضايت مشتريان را از آن خود كند. طبق آمارهاي موجود، ماكسيما در جمع سه خودرو برتر توليد داخل قرار دارد. از اين ژاپني كه بگذريم، با يك ژاپني شاسي بلند به نام سوزوكي گرندويتارا در آخرين رده گروه دوم روبهرو ميشويم. ويتارا كه در داخل به مونتاژ ميرسد، كمترين ميزان رضايت مشتريان را در جمع خودروهاي 40 تا 50 ميليون تومان داراست.
گروهي پر از كيفيت!
و اما گروه ششم، گروهي كه خودروهاي لوكس بالاي 50 ميليون تومان را در خود جاي داده و از پورشه چند صد ميليوني گرفته تا هيوندايي 70 ميليوني، در آن به چشم ميآيد.
در بين اعضاي اين گروه، پورشه كاين نه تنها توانسته پر رضايتترين خودرو گروه شود، بلكه بيشترين ميزان رضايتمندي مشتريان را نيز تصاحب كرده و با اين حساب بايد آن را پررضايتترين خودرو كشور نيز ناميد.
اين آلماني گران قيمت حضوري بسيار كمرنگ در بازار خودرو ايران دارد. پس از پورشه، سه مدل از هيوندايي به نامهاي جنسيس معمولي، سوناتا و جنسيس كوپه توانستهاند حائز بيشترين ميزان رضايتمندي مشتريان شوند. اين سه داراي قيمتي زير 100 ميليون تومان هستند. هيوندايي البته سه نماينده ديگر نيز در گروه خودروهاي لوكس دارد، كه در اين بين مشتريان سانتافه را بيشتر از IX55 و IX55 را نيز بيش از IX35 (عضو آخر گروه ششم) پسنديدهاند. اما در بين خودروها كيا، موهاوي و سورنتو توانستهاند پس از جنسيس كوپه، بيشترين ميزان رضايت مشتريان را به دست بياورند و در گروه لوكسها، ردههاي پنجم و ششم از آن خود كنند. كيا يك نماينده ديگر نيز به نام اسپورتيج دارد، كه يكي به آخر شده است.تك نماينده تويوتا يعني اوريون نيز كه عضو هشتم گروه ششم به حساب ميآيد، اگرچه در مقايسه با سانتافه و اسپورتيج رضايت بيشتري را به دست آورده، اما پايين تر از ديگر مدلهاي هيوندايي و كيا قرار گرفته است.
گروه لوكسها يك ميهمان داخلي را نيز در خود جاي داده كه نيسان تينا نام دارد و هفتمين رده را از آن خود كرده است. تينا كه طبق آمارهاي موجود، باكيفيتترين خودرو توليد داخل به حساب ميآيد، از نظر مردم كيفيتي پايين تر از جنسيس و موهاوي و سورنتو دارد، اما از اوريون و سانتافه اسپورتيج بهتر است.
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1716]