واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رييس «سازمان» خواستار شد:ارتقاي كنترلهاي داخلي در شركتهاي بورسي
عكس: سنا گروه بورس- عليرضا باغاني: در ادامه برگزاري نشستهاي خبري معاونان وزير امور اقتصادي و دارايي به مناسبت دهه فجر، روز گذشته علي صالحآبادي رييس سازمان بورس نيز در جمع خبرنگاران اقتصادي حاضر شد تا از آخرين تحولات رخ داده در بازار سرمايه ايران سخن بگويد.
بازگشايي قريبالوقوع نماد سنگآهنيها، صدور مجوز 10 هزار ميليارد تومان افزايش سرمايه، پيوستن آتي سهام و كالا به آنلاين، جزئيات آخرين وضعيت بورس انرژي و... از جمله موارد مهمي بود كه علي صالحآبادي رييس هيات مديره سازمان بورس به آنها پرداخت.
سخنگوي سازمان بورس در نشست خبري خود با بيان اينكه 10 هزار ميليارد تومان مجوز افزايش سرمايه و اوراق جديد از ابتداي امسال از سوي اين سازمان صادر شده است، گفت: هماكنون ارزش بازار بورس تهران 126 هزار ميليارد تومان و فرابورس 30 هزار ميليارد تومان است كه در مجموع ارزش اين دو بازار به 156 هزار ميليارد تومان رسيده است.
سنگآهنيها برميگردند، حتما
در ادامه رييس سازمان بورس و اوراق بهادار از بازگشايي نماد شركتهاي سنگ آهني تا پايان هفته جاري خبر داد و افزود: شركتهاي سنگآهني اطلاعات جديدي را به سازمان بورس ارسال كردهاند، به طوري كه مراحل بازگشايي نماد آنها در حال نهايي شدن است. وي ادامه داد: پيشبيني ميشود، نماد شركتهاي سنگآهني تا پايان هفته جاري در بورس تهران بازگشايي شود. صالحآبادي درباره نحوه تامين مالي صندوق بازنشستگي كاركنان فولاد اظهار كرد: با مصوبه دولت اين مشكل برطرف خواهد شد، تا هر چه سريعتر نماد سنگآهنيها به گردونه معاملات بورس تهران بازگردند.
مجمع بورس انرژي به زودي
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه اظهار كرد: مجمع موسس بورس انرژي به زودي براي انتخاب مديرعامل و اعضاي هيات مديره اين شركت برگزار خواهد شد.
وي افزود: بانك ملي ايران روز شنبه اطلاعات پذيرهنويسي عمومي بورس انرژي را به سازمان بورس ارسال كرد، به طوري كه در هفته آينده، زمان برگزاري مجمع موسس اين بورس اعلام ميشود.
وي ادامه داد: مديرعامل و اعضاي هيات مديره بورس انرژي تا پايان سال مشخص خواهند شد تا معاملات چهارمين بورس كشور از اوايل سال 91 آغاز شود.
سخنگوي سازمان بورس خاطرنشان كرد: كارگروهي براي تدوين آييننامه مقررات و پاياپاي بورس انرژي در اين سازمان تشكيل شده است، تا هرچه سريعتر مقررات لازم براي انجام معاملات اين بورس به تصويب هيات مديره سازمان بورس برسد. وي با بيان اينكه تدابير لازم براي بكارگيري نرم افزار معاملاتي بورس انرژي پيشبيني شده است، اظهار كرد: كارگزاراني كه رتبه (الف) بورس اوراق بهادار يا بورس كالا دارند، ميتوانند در اين بازار فعاليت كنند.
رييس سازمان بورس گفت: سامانه الكترونيكي بازار اوليه در آيندهاي نزديك راهاندازي خواهد شد تا خدمات در اين بازار به صورت كاملا الكترونيكي انجام شود.
وي ادامه داد: با راهاندازي سامانه فوق، تمامي مراحل افزايش سرمايه شركتها نيز از سال آينده از طريق اين سامانه انجام خواهد شد.
معاملات آتي سهام و كالا آنلاين ميشود
دبير شوراي عالي بورس و اوراق بهادار گفت: معاملات آتي سهام و كالا از سال آينده آنلاين ميشود. صالحآبادي خاطر نشان كرد: هماكنون سامانهها پس از معاملات شركتهاي كارگزاري در حال اصلاح است تا بتوان معاملات آتي سهام و كالا را به صورت آنلاين انجام داد. در حال حاضر نيز 73 كارگزار از 88 كارگزار فعال بورس تهران خدمات معاملات بر خط (آنلاين) را به مشتريان خود ارائه ميدهند.
چرا بازار پايه؟
اين مقام مسوول در ادامه با بيان اينكه شركتهايي كه سهامشان در بازار پايه معامله ميشوند، در فرابورس پذيرش نشدهاند و به همين دليل معاملاتشان ريسك بالايي دارد، گفت: بر اساس اين قانون همه شركتهاي سهامي عام و نهادهاي مالي موظفند نزد سازمان بورس به ثبت برسند كه بر همين اساس، از ابتداي سال، 147 شركت در راستاي برنامه پنجم نزد سازمان بورس به ثبت رسيدهاند.
علي صالحآبادي ادامه داد: در راستاي اجرايي كردن معاملات شركتهايي كه نزد سازمان به ثبت ميرسند، بازار پايه طراحي شد كه سهام شركتهايي كه در بورس يا فرابورس پذيرفته نشدهاند بتوانند با توجه به الزامات قانون برنامه پنجم، مورد مبادله قرار بگيرند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر سهام 30 شركت در اين بازار دادوستد ميشود، تاكيد كرد: با توجه به مشخصات بازار پايه، پذيرشي در اين بازار صورت نميگيرد، به عبارت ديگر، سهام شركتي در اين بازار معامله ميشود كه در فرابورس پذيرش نشده باشد.
صالحآبادي يادآور شد: پيش از اين سرمايهگذاران در سايت غيررسمي يا خارج از سيستم بورس يا فرابورس، با توافق سهام را مبادله ميكردند كه هم اكنون همان توافق در قالب بازار پايه فرابورس انجام ميشود. سخنگوي سازمان بورس با اشاره به اينكه شركتهاي بازار پايه در فرابورس پذيرش نشده اند، گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم معاملات خارج از بورس در اين بازار ساماندهي شدهاند و بنابراين ريسك اين شركتها براي سرمايهگذاران بالاست و افراد بايد هنگام تصميم گيري به اين موضوع توجه داشته باشند.
مقررات جديد در راه است
سخنگوي سازمان بورس در خصوص مقرراتي كه به تازگي تصويب شده، گفت: كفايت سرمايه نهادهاي مالي يكي از مهمترين مقرراتي است كه در هيات مديره سازمان بورس به تصويب رسيد. همچنين دستورالعمل ثبت، نگهداري و گزارشدهي اسناد، مدارك و اطلاعات توسط اشخاص تحت نظارت تصويب و ابلاغ شد كه در حال اجرا است.
به گفته اين مقام مسوول، آييننامه اخذ جرايم نقدي از متخلفان در بازار سرمايه هم در هيات وزيران به تصويب رسيد كه بر اين اساس متخلفان از يك تا 100 ميليون تومان جريمه نقدي شده و مبلغ جريمه به حساب خزانه كل كشور واريز خواهد شد. رييس سازمان بورس ادامه داد: مراحل نهايي تصويب دستورالعمل راهبري شركتي در هيات مديره اين سازمان در حال بررسي است و اميدواريم تا پايان سال نهايي شود. در عين حال، بايد كنترلهاي داخلي در شركتهاي بورسي ارتقا يابد كه به همين منظور پيش نويس دستورالعمل از طريق كدال به شركتها ابلاغ شده تا نظرات خود را به سازمان ارسال كنند.
وي خاطرنشان كرد: شركتهايي كه در بورس يا فرابورس فعالند، پيشبيني سود و زيان خود را به سازمان بورس ارسال ميكنند كه نياز است مفروضات اين پيشبيني به صورت شفاف تري نسبت به گذشته به بازار ارائه شود تا سطح تحليل در بازار بالا رود و سرمايهگذاران بتوانند به درستي تصميم گيري كنند. به همين دليل صورتهاي آتي نمونه، به صورت ريز و جزئي طراحي شده و به زودي به شركتها ابلاغ ميشود تا اطلاعات بر آن اساس به سازمان ارسال شود.
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]