واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از اجلاس آفريقا-8/صالحي: هيچ كس حق ندارد از ما بخواهد كه غنيسازي را متوقف كنيم
صالحي: هيچ كس حق ندارد از ما بخواهد كه غنيسازي را متوقف كنيم
علي اكبر صالحي وزير امور خارجه كشورمان در نشست خبري در آديس آبابا در پاسخ به سوالات خبرنگاران خارجي كه در موضوعات مختلف از جمله موضع ايران درباره سوريه، حقوق بشر در ايران، امنيت تنگه هرمز، رويكرد ايران درباره مذاكرات 1+5 ، نوع نگاه ايران به بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي و .... پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار اعزامي مهر به آديسآبابا، علي اكبر صالحي، وزير امور خارجه كشورمان كه براي شركت در اجلاس سران اتحاديه آفريقا به اتيوپي سفر كرده است عصر امروز يكشنبه در مصاحبهاي مطبوعاتي در مقر اين اتحاديه در آديسآبابا گفت: آفريقا در سياست بينالملل نقش مهمي دارد و آفريقا قاره مهمي است.
صالحي در پاسخ به خبرنگاري كه با اشاره به سفر بازرسان آژانس به تهران پرسيد "آيا حضور اين بازرسان پيامي براي غرب دارد" گفت: هيات عالي رتبهاي از بازرسان آژانس شب گذشته وارد تهران شدند. ما در مورد انجام اين ملاقاتها موافقتهاي كلي داشتهايم و اين اولين باري نيست كه بازرسان آژانس به تهران سفر ميكنند. بازرسان آژانس پيش از اين نيز سفرهايي به تهران داشتهاند.
وي ادامه داد: ايران همواره به تعهدات خود در "ان پي تي" متعهد بوده و فعاليتهاي هستهاي ايران كاملاً شفاف است. ما همكاريهاي خود را با آژانس ادامه ميدهيم و هيچ چيزي براي مخفي كردن نداريم. ايران پيش از اين نيز به پرسشهاي آژانس پاسخ داده است.
وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به برخي ادعاهاي كشورهاي غربي در مورد فعاليتهاي هستهاي ايران گفت: كشورهاي غربي ادعا كردند كه ايران در حال توسعه فعاليتهاي هستهاي غير صلحآميز است و از ابتدا تلاش كردند كه فشارهايي را در اين رابطه به ايران وارد كنند. ايران در پيروي از قوانين اسلامي، هرگز به دنبال ساخت سلاح هستهاي نيست و اين را مقام معظم رهبري نيز پيش از اين بارها مورد تاكيد قرار داده است.
صالحي افزود: جمهوري اسلامي ايران در مواضع خود شفاف است. همكاريهاي لازم را با بازرسان آژانس انجام خواهيم داد و به پرسشهاي آنها پاسخ ميدهيم.
بر طبق اين گزارش، وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به خبرنگار ديگري در مورد احتمال بستن تنگه هرمز از سوي ايران، گفت: امنيت تنگه هرمز براي ما بسيار مهم است. اين موضوع نه فقط براي ايران بلكه براي ساير كشورها نيز بايد اهميت داشته باشد. ايران در مورد امنيت منطقه تنگه هرمز بسيار حساس است و ما براي تامين امنيت اين منطقه مهم تلاش ميكنيم.
وي در عين حال تاكيد كرد: تامين امنيت تنگه هرمز دسته جمعي است و همه كشورها بايد نسبت به آن حساس باشند ولي ما موافق نيستيم كه كشورهايي خارج از اين منطقه بخواهند در امور آن دخالت كنند. نمي پذيريم كه كشوري خارج از منطقه تعيين كند كه كدام كشورها مي تواند از منابع انرژي منطقه استفاده كنند و كشورهاي ديگر حق استفاده از آن را ندارند.
صالحي در پاسخ به پرسش ديگري درباره انتخابات آينده در ايران و همچنين مباحث حقوق بشري كه از سوي رسانههاي غربي درباره ايران مطرح ميشود، ضمن انتقاد از عملكرد اين رسانهها تاكيد كرد: متاسفانه ماهوارهها و برخي رسانههاي غربي موضوعات را كاملاً تغيير ميدهند و آن موضوعات تغيير داده شده را واقعيت نشان ميدهند. موضوع حقوق بشر نيز در ايران توسط رسانههاي غربي تحريف شده است اما ما ميپرسيم كدام كشور است كه حقوق بشر را رعايت ميكند. آيا آنها كه ادعاي حقوق بشر دارند گوآنتانامو و ابوغريب را ايجاد نكردند؟!
وي با بيان اينكه ايران در مسير تحقق حقوق بشر پيشرفت خوبي داشته است، گفت: وقتي افرادي از ايران بازديد ميكنند، اذعان دارند آنچه كه در رسانههاي غربي از ايران ديدهاند با آنچه كه خود شاهدش بودهاند بسيار تفاوت داشته است. رسانههاي غربي اخبار ايران را بسيار تغيير ميدهند و گاهي بزرگنمايي ميكنند.
وزير امور خارجه كشورمان همچنين در پاسخ به اين پرسش كه براي جبران تحريم نفتي ايران چه اقدامي انجام خواهيد داد، گفت: ايران كشور بزرگي است و صنايع عظيمي در آن وجود دارد. ما مشتريان زيادي براي فروش نفت خود داريم. اقدام اتحاديه اروپا درباره تحريم نفتي ايران براي ما مشكل بزرگي محسوب نميشود.
وي افزود: كشورهاي غربي به ايران فشار مي آورند اما ايران همكاري هاي خود را با همه شركتها براي تامين منابع نفتي بر اساس توافق نامه ها ادامه مي دهد.
وزير امور خارجه كشورمان همچنين در پاسخ به خبرنگاري كه درباره نگاه صالحي نسبت به مذاكرات ايران با 1+5 درباره فعاليت هاي هسته اي ايران را پرسيد، گفت: ما نسبت به مذاكرات خوش بين هستيم و اين خوش بيني ما بر اساس اطلاعاتي است كه داريم. ما اين مسير را ادامه مي دهيم. ديوار بدبيني بايد كوتاه شود و دو طرف بر اساس اعتماد بايد مذاكره كنند.
بر طبق اين گزارش، صالحي در پاسخ به خبرنگار ديگري كه در خصوص موضع ايران در قبال تحولات اخير در سوريه پرسيد، گفت: موضع ما در اين باره كاملاً شفاف و روشن است و بارها به آن اشاره كردهايم. بشار اسد قول داده است كه رفراندومي درباره قانون اساسي برگزار كند و مردم در امور حكومت مشاركت كنند و احزاب مختلف سياسي بتوانند آزادانه به فعاليت بپردازند اما پرسش اينجاست كه چرا برخي كشورها سعي ميكنند مانع انجام اين اصلاحات شوند و فرصت كافي را به آنها نميدهند.
وي هر گونه دخالت خارجي در سوريه را محكوم كرد و گفت: بايد به سوريه اين فرصت را بدهيم كه اصلاحات را در درون خود انجام دهد. اگر اتفاق غيرمنتظرهاي در سوريه بيافتد هيچ كسي نميتواند پيامدهاي آن را پيشبيني كند. اين اتفاق ممكن است موجب بروز درگيريهايي ميان مردم شود. بايد اين فرصت را به مردم و دولت سوريه بدهيم كه خودشان اصلاحات را انجام دهند.
صالحي در پاسخ به سوالي در خصوص تحولات عراق پس از دستگيري "طارق هاشمي" و اينكه آيا ايران اقدامي براي نزديك كردن ديدگاههاي گروههاي سياسي عراق صورت داده يا خير، گفت: عراق كشور مهمي است. بعد از خروج آمريكاييها از عراق، اين كشور توانسته جايگاه اصلي خود را در جامعه بينالملل پيدا كند.
وي حضور نيروهاي اشغالگر را عامل اصلي مشكلات و اختلافات عراق دانست و با اشاره به سابقه كهن و تمدنساز عراق گفت: عراق نيازي ندارد كه بخواهد از كسي چگونه اداره كردن حكومت را ياد بگيرد.
وزير امور خارجه كشورمان بر انسجام و وحدت بين آحاد گروههاي مختلف عراق تاكيد كرد و گفت: مجموعههاي فكري مختلفي در عراق هستند. مطمئن هستم اين مجموعههاي فكري به زودي مشكلات خود را حل و فصل خواهند كرد و آينده عراق را آيندهاي تابناك ميبينم.
رئيس دستگاه دبپلماسي كشورمان با اشاره به توانمندي ايران در زمينه دانش هستهاي گفت: ايران گفته بود كه خود ميتواند در امور هستهاي مستقل باشد. ايران به دانش هسته اي دست يافته اما آنها باور نمي كردند. به هر حال امروز شاهد هستيم كه ظرف يك ماه آينده صفحه سوخت هسته اي در راكتور تهران قرار خواهد گرفت.
وي در پاسخ به پرسشي در مورد اينكه آيا در قبال مشوق ها غني سازي اورانيوم را تعليق مي كنيد، گفت: غني سازي حق قانوني ما است و طبق "ان پي تي" آن را انجام مي دهيم. هيچ كس حق ندارد از ما بخواهد كه غني سازي را متوقف كنيم.
صالحي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين نگراني را نداريد كه با انجام تحريم ها با ايران هم مثل عراق برخورد شود؟ گفت: ايران كشور قدرتمندي است و با عراق بسيار تفاوت دارد. طرف هاي مقابل هم اين موضوع را مي دانند. اگر مي توانستند تا امروز دست به اين كار زده بودند. ايران در طول تاريخ اين مسائل را بسيار ديده است و امروز در قدرتمندترين زمان خود است. ما به قدرت منطق تكيه داريم اما آنها به منطق قدرت تكيه دارند.
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به خبرنگار ديگري كه پرسيد آيا اجازه بازديد از سايت هاي هسته اي را به بازرسان آژانس مي دهيد؟ گفت: بله، آنها از سايت هاي هسته اي ما بازديد مي كنند. بستگي به خودشان دارد كه كدام سايت را بخواهند بازديد كنند.
وي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره طرح مجلس براي تحريم نفتي اروچا كه در حال بررسي است، گفت: نمي توانم به جاي مجلس صحبت كنم. مجلس حق دارد تصميم بگيرد. ما هم موظف به اجراي تصميمات پارلمان هستيم. ما به تعهدات و قراردادهايي كه با برخي كشورها در بخش صادرات نقت داريم به طور كامل عمل مي كنيم و اجازه نمي دهيم تحريم ها در فعاليتهايمان خللي ايجاد كند.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]