واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: متكي: اولين و مهمترين رقيب انتخاباتي ما در اين دوره نظام سلطه است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
وزير امور خارجه سابق گفت: اولين و مهمترين رقيب انتخاباتي ما در اين دوره نظام سلطه با استراتژي كاملا مشخص يعني كاهش حضور مردم در انتخابات است
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر متكي كه در دومين دوره كارگاه معرفتافزايي اساتيد دانشگاه كه از سوي نهاد رهبري دانشگاه خواجه نصير برگزار ميشد، با مورد توجه قرار دادن بحث تحولات اخير منطقه اظهار كرد: مجموعه تحولات دهه پاياني قرن گذشته شرايطي را در دنيا پديدار كرد كه طي آن يكه تازي آمريكا و نظام جديد تك قطبي كه غرب همواره در آرزويش بود به وجود آمد كه فضاي جديدي شكل گرفته كه ديگر دو قطبي نيست و تنها آمريكا ميتواند حرف آخر را بزند و تقريبا حدود 12 سالي بر اين منوال گذشت.
وي افزود: در اين مدت نقش سازمان ملل و حتي اتحاديه اروپا كمرنگ شد و هنوز هم به اعتقاد من اتحاديه اروپا نقش آفريني جدي در تحولات جهان ندارد و همه اينها به اين خاطر بود كه آمريكا به عنوان برنده اين تحولات در دنيا مطرح شود، اما حادثه 11 سپتامبر در اوايل قرن جديد صورت مساله جديدي را به وجود آورد.
متكي گفت: پس از آن ماجراي افغانستان و عراق ايجاد شد و برخي شايعهاي را مطرح كردند و گفتند نوبت ايران هم هست، آمريكا نيز از جايگاه زورمدارانه گفت كه ميخواهيم جهان را مديريت كنيم و دنياي جديدي خلق كنيم. جهان سالها به اين روال رقم خورد، اما حادثه ديگري در جهان اسلام رخ داد و اتفاقهايي در حكومتهاي خاورميانه عربي و شمال آفريقا ايجاد شد.
وي با اشاره به تحولات كشورهاي اسلامي كه از سال گذشته آغاز شد، با بيان اينكه «برخي شتابزده گفتند كه اين كار كار آمريكاييهاست در حالي كه آمريكاييها براي راهانداختن هر سناريويي از قبل سناريو سازي ميكنند» افزود: مقطع زماني بروز اين سونامي و اين تحول عظيم اجتماعي كه زمان سرمست شدن و مغرور بودن غرب از قدرت خودش بود و فكر ميكرد همه چيز بر وفق مرادش است شكل گرفت، غرب با توجه به سرخوردگي كه از انقلاب اسلامي پيدا كرده بود فكر ميكرد كه توانسته اوضاع را تحت كنترل درآورد.
متكي در ادامه با تاكيد بر اينكه «هيچ كس نميتواند مدعي شود كه ميداندار چنين تحولات عظيمي بوده است» اظهار كرد: رهبران مردمي و اسلامي اين كشورها همچنين احزاب آنها نميتوانند بگويند كه اين تحولات را آنها به وجود آوردند چراكه اين اتفاقها اصلا سازماندهي شده نبوده است.
وي افزود: در اين راستا غرب مبهوت اين تحولات شد و نميتوانست تحليلي ارائه دهد و هنوز هم نميخواهد تحليل خود را بازگو كند.
وزير امور خارجه سابق در ادامه با بيان اينكه «حركت رخ داده در كشورهاي اسلامي را نبايد بيداري اسلامي بلكه بايد نهضت اسلامي عنوان كرد» گفت: بيداري اسلامي يك جرقه بود، اما هم اكنون اين حركت به يك نهضت تمام قد تبديل شده و در حال نهادينه شدن است و ديديم كه غربيها تلاش ميكنند كه سوار بر حوادث اين كشورها شوند و آن را كنترل كنند، اما وقتي نتايج آراء در اين كشورها از صندوقهاي راي بيرون آمد دومين بخش كابوس غرب نسبت به اين تحولات اجتماعي پديدار شد و اين مقطع زماني است كه ما شاهد فشارهاي غرب نسبت به انقلاب اسلامي و ايران هستيم.
متكي در ادامه با اشاره به تحريمهاي اخير انجام شده از سوي غرب عليه كشورمان گفت: در بحثهايي چون حقوق بشر، هستهيي و تحريمها غربيها عملياتشان را نسبت به ما تشديد كردند.
متكي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار كرد: غرب از اين مساله ناراحت است كه براي مردم كشورهايي كه در آن بيداري اسلامي رخ داده اين موضوع جا افتاده است كه اين حركت به خاطر الهامبخشي انقلاب اسلامي بوده است.
متكي فرافكني نسبت به شرايطي كه غربيها در آن گرفتار شدهاند را از جمله علل تشديد فشار آنان نسبت به ايران عنوان و اظهار كرد: اشغال وال استريت يك تحول بنيادين را در آمريكا شعار ميدهد كه اين يعني به بن بست رسيدن نظام ليبرال دموكراسي غرب در بعد اقتصادي آن.
وزير امور خارجه سابق همچنين گفت: اروپاييها هماكنون با اين سوالات مواجه شدهاند كه ما چرا بايد دنبالهرو سياستهاي آمريكايي باشيم و رهبران ما چقدر بايد در برابر تحريمهاي اسراييل تواضع كنند. با وجود اين بحثها و در ادامه و خاتمه حضور آمريكا در عراق موضوع روشن است كه سياستهاي اتخاذ شده در يك دهه گذشته از سوي غرب به نفع آنها رقم نخورده است.
وي همچنين گفت: ما فكر ميكنيم كه طي يك تقابل دو گونه منطق كنار هم قرار ميگيرند يك منطق كه غرب منادي آن است ميگويد منطق ما در قدرتمان است و يك منطق ديگر كه امام (ره) آن را به وجود آوردند ميگويد قدرت ما در منطق ماست و هم اكنون اقشار فرهيخته ما بايد در خصوص اين دو منطق بحث و بررسي داشته باشند.
وي در ادامه با بيان اينكه «من فكر ميكنم ما شاهد تحولات جدي در عرصه مناسبات جهاني خواهيم بود» گفت: من بزرگترين بازنده تحولات خاورميانه را رژيم صهيونيستي ميدانم.
وي گفت: اعتقاد دارم در كشورهايي كه بيداري اسلامي رخ داده مردم آنها فهميدهاند كه نقش آفرين هستند و حكومتهاي آنها نيز به اين نتيجه رسيدهاند كه به سبك گذشته نميتوانند بر گرده مردم حكمراني كنند و اگر حكومتهايشان با مردم پيوند نداشته باشند دچار مشكلات بسياري خواهند شد.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه «براي يك حكومت وابسته بودن ثبات و پايداري نميآورد» به اتفاقات رخ داده در سوريه اشاره و خاطرنشان كرد: احساس مردم سوريه اين بوده است كه طي چند دهه گذشته در تصميمگيريهاي كلان كشورشان حضور جدي نداشتند و اين موضوع برخي از مطالبات واقعي مردم سوريه است كه در دوره حافظ اسد هم ميشد، بخش ديگر از جريان سوريه يك جريان وابسته است كه ريشه در دخالتهاي بيگانه دارد.
وي گفت: عربستان كه خود ديكتاتورترين رژيم حكومتي در منطقه است نميتواند مدعي دفاع از حقوق مردم سوريه باشد، با اين وجود حكومت سوريه بايد به مطالبات قانوني مردم خود توجه كند و البته در اين راستا تغيير قانون اساسي اقدامي شايسته و بايستهاي بود كه بشار اسد انجام داد و سريعا بايد آن را عملياتي كند.
اما اين كه غرب تصميم بگيرد مداخله نظامي داشته باشد و عربستان سردمدار اين موضوع باشد، بحث متفاوتي خواهد بود.
متكي تاكيد كرد: سوريه، يمن و مصر نيست، كشوري است كه هرگز حاضر نشده با اسراييل مذاكره مستقيم داشته باشد و اگر حكومت سوريه در داخل با مردم خود تدبير درستي اتخاذ كند ميتواند در برابر فشارهاي بيروني مقاومت كند.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]