واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش نشست «چهرهبهچهره» در جشنواره فيلم فجر؛ژكان: «چهره به چهره» فيلمي درنقد چندچهرهبودن جامعه است
خبرگزاري فارس: كارگردان فيلم «چهره به چهره» به ويژگي اجتماعي فيلم خود اشاره كرد و گفت با «چهره به چهره» قصد تصوير و نقد دوچهرگي، چند چهرگي و چندگانگي موجود در جامعه را داشته است.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، نشست فيلم «چهره به چهره» صبح ديروز با حضور علي ژكان كارگردان، محمد سالاروند سازنده موسيقي متن، فرزين خسروشاهي مدير فيلمبرداري و كاوه كاويان و محسن حسيني بازيگران فيلم در سينماي رسانهها برگزار شد.
براساس اين گزارش، در اين نشست كه با اجراي «سحر عصرآزاد» منتقد سينما به عنوان مجري برگزار شد، علي ژكان در ابتداي نشست با اشاره به جايگاه سينماي پليسي در ايران اظهار داشت: فيلمهاي پليسي به معناي ژانر اساسا در سينماي ايران به شكل قوي و مطرح كه در ساير كشورهاي دنيا وجود دارد، نبوده است به طوري كه قبل از انقلاب موفقترين فيلمساز پليسي ما مرحوم ساموئل خاچكيان بود و بعدها فيلمهاي ديگري را برخي از فيلمسازان شاخه فيلمفارسي ساختند كه بيشتر بهانهاي بود براي پرداختن به صحنههاي زد و خورد و اكشن در فيلمها.
وي افزود: بعد از انقلاب هم اين ژانر سينمايي مهجور واقع شد كه دلايل بسيار زيادي دارد اما از نظر رواني در هر دوره قبل و بعد از انقلاب ترس رواني شديدي از پليس در جامعه وجود داشت به طوري كه تماشاگر هرگز با ديدن پليس احساس امنيت نميكرد، در نتيجه مردم از ساخت فيلمهاي پليسي استقبال نميكردند.
كارگردان فيلم «چهره به چهره» خاطرنشان كرد: از نظر تجاري نيز اصولا فيلم پليسي در ايران موفقيت نداشته و به طور كلي ملودرام هميشه موفقتر بوده و ژانر پليسي هيچگاه، قدرتمند نبوده است. البته به جز استثنائاتي است كه در اين سالها داشتهايم، اما به طور كلي بعد از انقلاب نيز با شكل متعارف فيلم پليسي رو به رو نبودهايم.
وي تصريح كرد: من فكر ميكنم شكل و شمايل فيلمهاي پليسي كه ساخته ميشد، فرنگي بود و علت آن اين است كه اساسا پليس ايراني وجود ندارد و پليس در دوره رضاشاه از فرنگ وارد ايران شد و به همين دليل، من تلاش زيادي كردهام تا در اين ژانر بتوانم كاراكتر فرنگي پليس را به يك كاراكتر ايراني تبديل كنم.
ژكان با اشاره به دليل ساختن «چهره به چهره» خاطرنشان ساخت: من خيلي اهل پليسبازي نيستم اما فكر ميكنم فيلم پليسي امكاني است كه من بتوانم به فيلمسازي بپردازم. چرا كه فيلم پليسي يك ساختار و نظام اخلاقي دارد و هميشه يك پيام اخلاقي در قالب فيلمهاي پليسي مستتر است. در نتيجه فيلم پليسي قالب خوبي است تا آدم بتواند براي رسيدن به پايههاي اخلاقي، به آن رجوع كند.
«فرزين خسروشاهي» مدير فيلمبرداري «چهرهبهچهره» در ادامه با اشاره به همكاري خود با ژكان اظهار داشت: «چهره به چهره» بعد از فيلم «عيسي ميآيد» دومين همكاري من با آقاي ژكان است و به دليل شناخت خوبي كه از يكديگر داشتيم، توانستيم به خوبي با هم هماهنگ باشيم و همچنين، رابطه بسيار خوبي كه بين من بازيگران و كارگردانان برقرار بود، باعث شد تا بتوانم كارم را روان انجام دهم.
«محسن حسيني» يكي از بازيگران «چهرهبهچهره» نيز در خصوص حضور خود در اين فيلم گفت: «چهره به چهره» اولين همكاري من با علي ژكان بود و من ايشان را قبلا از فيلم «ماديان» ميشناختم. بسيار خوشحالم كه اين نقش به من داده شد و خيلي خوشحالترم از اين كه مقابل دوربين آقاي خسروشاهي قرار گرفتم و راهنماييهاي علي ژكان موجب شد تا بتوانم نقشم را خيلي راحت ايفا كنم.
وي در خاتمه صحبتهايش اظهار داشت: به دليل اينكه من از تئاتر ميآيم مقابل دوربين مثل يك سرباز تربيت شده هستم تا به كارگردان گوش دهم.
«كاوه كاويان» يكي از بازيگران اصلي فيلم «چهرهبهچهره» نيز اظهار داشت: پائيز سال گذشته از طرف آقاي ژكان دعوت به همكاري شدم و در نهايت بر ايفاي نقش كارآگاه به توافق رسيديم چرا كه فكر ميكنم همه بازيگران دوست دارند در طول عمر حرفهاي خود نقش كارآگاه را بازي كنند و ما نيز تحقيقات زيادي را براي واقعي جلوه دادن اين نقش انجام داديم.
وي در خاتمه افزود: من قبل از «چهره به چهره» هيچ شناختي از آقاي ژكان نداشتم اما در دو ماهي كه با ايشان همكاري كردم به اندازه 5 سال حضورم در سينما دانش كسب كردم چرا كه آقاي ژكان چيزهايي از علم سينما ميداند كه براي من يك كلاس درس بود.
«محمد سالاروند» سازنده موسيقي متن فيلم «چهره به چهره» نيز در خصوص شيوه كار خود اظهار داشت: براي ساخت موسيقي اين فيلم از دو بافت الكترونيك و آكوستيك استفاده كردم و سبك موسيقي فيلم، يك موسيقي مينيماليستي است. همانطور كه از ابتدا آقاي ژكان ميخواست با يك قضيه جدي و خيلي پيچيده مواجه نبوديم اما در «چهره به چهره» با توجه به نگاه پليس بايد ساختار موسيقايي متفاوتي را ميداشتيم.
«علي ژكان» نيز در پايان اين نشست به ويژگي اجتماعي فيلم خود اشاره كرد و گفت با «چهره به چهره» قصد تصوير و نقد دوچهرگي، چند چهرگي و چندگانگي موجود در جامعه را داشته است و نفع اجتماعي در اين است كه دوچهرگيها را كنار بگذاريم و به نوعي وحدت برسيم.
انتهاي پيام/ا
جمعه|ا|18|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]