تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828818784




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

متن كامل سخنراني رييس مجلس دركنفرانس امنيتي مونيخ:لاريجاني: نمي‌‏توان خلع سلاح هسته‌‏اي را از زبان امريكا باور كردرفتار دوگانه نگراني ساير كشورها را به همراه دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: متن كامل سخنراني رييس مجلس دركنفرانس امنيتي مونيخ:لاريجاني: نمي‌‏توان خلع سلاح هسته‌‏اي را از زبان امريكا باور كردرفتار دوگانه نگراني ساير كشورها را به همراه دارد


تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مجلس شوراي اسلامي در چهل و پنجمين اجلاس امنيتي مونيخ آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي همكاري با ساير كشورها در جهت پنجره‌‏هاي جديد براي صلح و امنيت فراگير در منطقه اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي "ايلنا"، رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در سال‌‏هاي اخير امريكا مشكلي نسبت به مساله هسته‌‏اي اسراييل ندارد، افزود: چطور مي‌‏توان خلع سلاح هسته‌‏اي از زبان امريكا را باور كرد. امريكا با كشورهايي به انجام آزمايش‌‏هاي هسته‌‏اي پرداخته است.
وي در ادامه گفت: البته ما با هند مشكلي نداريم و با آنها دوست هستيم. مورد دوم هم پاكستان است كه سلاح‌‏هاي هسته‌‏اي را آزمايش كرده است. البته ما با پاكستان هم مشكلي نداريم.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه رفتار دوگانه امريكا نگراني‌‏هايي را براي ساير كشورها ايجاد كرده است، ادامه داد:
جناب آقاي رئيس
حضار محترم
خانمها و آقايان؛
از رئيس محترم كنفرانس و دولت محترم آلمان تشكر مي‌‏كنم.
من از منطقه‌‏اي مي‌‏‌‏آيم كه در طول سه دهه و مخصوصاً سال‌‏هاي اخير بيشترين جنگ‌‏ها در آن ظهور يافته است. تحريك غرب به حمله نظامي صدام بر عليه ايران، كه 8 سال بطول انجاميد، و بعد دو جنگ غرب عليه صدام بخاطر تجاوز به كويت و همچنين اشغال عراق كه بيش از 800 هزار كشته و زخمي روي دست ملت عراق گذاشت و ديگر جنگ در افغانستان و جنگ اسرائيل عليه لبنان و اخيراً جنگ اسرائيل عليه ملت شجاع و مظلوم غزه. البته بهانه‌‏هاي اين جنگ‌‏ها متفاوت بود اما بهانه مبارزه با تروريسم و سلاح‌‏هاي كشتارجمعي اركان آن را تشكيل مي‌‏داد.
سوال مهم اينست با اين جنگ‌‏ها كه فقط ايران بيش از 250 هزار شهيد در دفاع مقدس داد، امنيت منطقه بهتر شد يا تروريسم كاهش يافت يا در عراق سلاح اتمي پيدا شد؟
در هنگام اشغال افغانستان، امريكا مدعي شد مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با تروريسم، و دستگيري سران تروريست‌‏ها هدف آنهاست، كدام محقق شد؟
توليد مواد مخدر در زمان اشغال در سال 2001، 200 تن در افغانستان بود و در سال 2008 به بيش از 8000 تن رسيد. مبارزه با تروريسم كه ماجراي مضحكي يافته و به مذاكرات پنهاني برخي اعضاي ‌ناتو با آنان بدل شده است كه نتيجه آن را در ماجراي زندان قندهار و فرارصدها نفر مي‌‏توان به‌‏خوبي يافت. رهبران گروه‌‏هاي تروريستي هم كه سرجايشان هستند، پس كدام هدف محقق شده است؟
اخيراً رئيس جمهور جديد امريكا در اعزام نماينده خود به خاورميانه اعلام كرد او را براي شنيدن حرف‌‏ها اعزام كردم نه دستور دادن.
آقايان و خانم‌‏ها
اين رويكرد نشانه اوليه مثبتي است كه غلط بودن استراتژي گذشته را نشان مي‌‏دهد كه تئوري پردازي با توهم نسبت به مسائل منطقه خاورميانه اضلاع مشكلات امنيتي را بيشتر خواهند كرد. بايد مشخصات فرهنگي مناطق و مصائب آنها را دقيق‌‏تر ديد.
اينك مي‌‏خواهم برخي سخنان منطقه را ارائه دهم و اميدوارم شنيده شود.
- امريكا با كودتاي 28 مرداد 1332، دولت ملي مصدق را سرنگون و ديكتاتوري پهلوي را در ايران مجدداً مستقر كرد، نتيجه اين دخالت عقب نگه داشتن ايران و سلطه بر منابع انرژي ايران و خفقان چند دهه و شكنجه بسياري از مبارزين و به شهادت رساندن تعداد زيادي از مردم ايران بود.
- امريكا در سال 1357، با اعزام تيمي همراه ژنرال هايزر قصد كودتاي ديگري داشت كه با روشن بيني امام خميني(ره)، اين شگرد خنثي شد.
- امريكا پس از انقلاب اسلامي از طريق سفارت خود در تهران در حركت‌‏هاي تجزيه‌‏طلبي و ترور شخصيت‌‏هاي انقلاب طراحي و هدايت عملياتي مي‌‏كرد و اسناد آن موجود است.
- امريكا صدام را تحريك به حمله به ايران كرد و در طول جنگ 8 ساله همه گونه كمك نظامي به وي كرد.
- امريكا اموال ايران را در بدو پيروزي انقلاب مصادره كرد.
- امريكا قرارداد اتمي با ايران را در بدو پيروزي انقلاب لغو كرد و يا حتي تعهدات خود را در تحويل سوخت راكتور اتمي تهران را نيز انجام نداد.
- به بهانه مبارزه با تروريسم و سلاح كشتار جمعي در عراق پس از 11 سپتامبر, افغانستان و عراق را اشغال كرد كه هم براي مردم اين دو منطقه دردسر ايجاد كرد و هم براي نظاميان امريكا.
- جنگ 33 روزه اسرائيل عليه لبنان با طراحي و كمك امريكا صورت پذيرفت با تصور اينكه ريشه مقاومت حزب الله را بكنند اما اين امر توهمي بيش نبود و دفاع شجاعانه حزب الله لبنان شكست جدي اسرائيل را متبلور كرد.
- جنگ ناجوانمردانه 22 روزه اسرائيل عليه مردم شريف غزه با همكاري همه‌‏جانبه امريكا همراه بود كه يك فاجعه انساني وسيع حادث شد، اما با همه ادعاهاي طرفداري از حقوق بشر در اين زمينه سخني از امريكا شنيده نشد.
- درمسأله هسته‌‏اي ايران امريكا عاملي دردسرساز و مانع اصلي حل مسأله به طريق ديپلماتيك بود.
و بسياري از مسائل ديگر.
حال توقع داريد با تغيير ادبيات و ژست مصاحبه‌‏اي اين آلام رفع شود؟ يا نيازمند پذيرش اشتباهات و يك تغيير استراتژيك است. علت اينكه اين اشتباهات فاحش به يك فاجعه فراگير منطقه عليه كشورهاي ماجراجو بدل نشد، حكمت رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت الله خامنه‌‏اي بود كه با تدبير شرايط را كنترل و به سوي آرامش سوق دادند.
آقاي رئيس، حضار محترم
متأسفانه اين روش‌‏هاي غلط ريشه در تصوري دارد كه پس از انقلاب صنعتي در اروپا شكل گرفت مبني براينكه شرق دچار خواب آلودگي است و بايد تحت استعمار درآيد. لذا هژمون سلطه‌‏طلبي غرب را سامان دادند و براي حريفان نيز نسخه «توازن وحشت» را تعريف كردند كه مسابقه تسليحاتي, مخصوصاً سلاح‌‏هاي هسته‌‏اي از اين استراتژي برخاست و در طول جنگ سرد به اوج خود رسيد.
اينك در شرايط متفاوتي قرار گرفته‌‏ايم.
اولاً: تئوري يكجانبه‌‏گرايي كه از اصل، نگاهي ارتجاعي نسبت به عالم و آدم را توصيه مي‌‏كرد به بن بست رسيده است.
ثانياً: ‌شرق بدلايل مختلف از چين و مالزي گرفته تا تركيه, مصر, ايران و خاورميانه در شرايط متفاوتي قرار دارد و ضمناً بيداري اسلامي در كشورهاي خاورميانه پديده‌‏اي نيست كه با انكار آن دردي دوا شود.
امروز نيازمند تئوري معقول و عادلانه و واقع‌‏گرايانه براي ايجاد امنيت پايدار هستيم.
دوستان بدانيد كه سلطه طلبي و تروريسم دو روي يك سكه هستند و داستان مرغ و تخم مرغ است و ضمناً دوران سلطه غرب بر شرق پايان يافته و انسان شرقي، انسان درجه 2 نيست. بحث مبارزه با تروريسم در خاورميانه و همچنين حوادث هند و پاكستان و افغانستان نشان مي‌‏دهد استراتژي برخورد با تروريسم اشتباه بوده است و با اين روش‌‏ها عملاً منطقه را تبديل به انبار باروت كرده‌‏اند.
مگر مي‌‏توان پذيرفت كه 200 كلاهك هسته‌‏اي همراه با موشك‌‏ها و هواپيماهاي پيشرفته در اختيار اسرائيل با جمعيت دو، سه ميليوني قرار دهد و به بيش از 5/1 ميليارد مسلمان بگويد حق نداريد دانش هسته‌‏اي براي توليد برق و ساير مصارف صلح‌‏آميز داشته باشيد؟
مگر كسي قبول مي‌‏كند كه 5 ميليون مسلمان فلسطيني از وطنشان اخراج شوند و آواره در جهان گردند، اما كساني را از ساير نقاط جهان جمع كرده و در سرزمين فلسطين اسكان دهند؟
با تهمت تروريست خواندن حماس هم واقعيت را نمي‌‏توان تغيير داد. حماس با راي مردم و با نظارت ناظران بين‌‏المللي در انتخابات پيروز شد كه با رفتار غير عقلاني برخي از كشورهاي غربي مواجه شد، و آنها حتي در مقابل دستگيري رئيس مجلس و تعدادي از نمايندگان دولت فلسطين سكوت كردند. البته در روزهاي اخير شنيدم يكي از سياستمداران اروپايي كه پيگير مسائل فلسطين است اعلام كرد بايد حماس را به عنوان يك واقعيت بپذيريم. هرچند قدري ديرهنگام است! ولي در حد خود اقدامي ارزشمند نيز است.
با توهين به حزب الله هم واقعيت تغيير نمي‌‏كند. حزب الله به عنوان بخش مهمي از حاكميت لبنان، يك جريان عميق فكري در قلب مردم لبنان و منطقه قرار دارد. ستم بر آن تنفر نسبت به امريكا و اسرائيل را چند برابر مي‌‏كند.
عده‌‏اي تلاش مي‌‏كنند از طريق رسانه‌‏ها افكار عمومي مردم در غرب را عليه اسلام و مسلمانان تحريك كنند و از آنها چهره‌‏اي خشن و جنگ طلب بسازند.
سوال اينست كه آيا در دو جنگ بزرگ جهاني اول و دوم، مسلمانان كمترين نقش و دخالتي داشتند؟ به جز اينكه بخشي از قربانيان آن بودند. اسلام براي همه پيامبران احترام قائل است و همزيستي مسالمت‌‏آميز با پيروان اديان مختلف را توصيه مي‌‏كند. بايد نگاه عميق‌‏تري به فرهنگ جوامع داشت.
حضار گرامي،
تئوري توازن وحشت پس از جنگ جهاني در اروپا و امريكا طراحي شد كه در جهت كنترل قدرت‌‏ها و مراقبت از يكديگر ساماندهي شد، صرف وجود سلاح‌‏هاي كشتارجمعي و آرايش آنها در مقابل يكديگر علامت روشني از شكست انسانيت است؛ يعني كمترين اعتمادي وجود ندارد، ‌آيا اين به زندگي گرگ‌‏ها شبيه‌‏تر نيست تا زندگي انسان‌‏ها؟
تا امروز آنچه در جهت كاهش سلاح‌‏هاي كشتارجمعي و يا خلع سلاح مطرح شده بيشتر جنبه موعظه داشته و هيچ اثر عملي از آن سخنان ديده نشده است. اينك دنيا ديگر نيازمند موعظه نيست، نيازمند رويت خلع سلاح چند كشور بزرگ هسته‌‏اي است. اما ايران نه سلاح اتمي را در دكترين دفاع خود دارد و نه در پي كسب آنست. ما از زندگي در زير سايه سلاح‌‏هاي كشتارجمعي بيزاريم, چه هنوز با نتايج اين سلاح‌‏ها در مصدومان شيميائي جنگ صدام پس از 20 سال مواجه هستيم كه غالباً از طريق كشورهاي غربي به صدام داده شد و من با صراحت اعلام مي‌‏كنم ايران ساخت و استفاده از هرگونه سلاح هسته‌‏اي را مخالف آيين اسلام مي‌‏داند.
اما ماجراي هسته‌‏اي ايران از جنس ديگري است. ما در چارچوب آژانس و NPT به چنين دانشي دست يافتيم و آن هم وقتي مصمم شديم كه امريكا و برخي كشورهاي اروپايي قراردادهاي اتمي با ايران را لغو كردند.
من در جريان مسائل هسته‌‏اي ايران هستم و پس از مذاكرات طولاني دريافتم كه مناقشه در بحث هسته‌‏اي ايران مطلقاً جنس حقوقي ندارد،‌ بلكه ذهنيت‌‏هاي ديگري عامل ماجراجويي است.
گاه گفته مي‌‏شد كه ما مي‌‏دانيم شما امروز سلاح هسته‌‏اي نداريد ولي ممكن است روزي به سوي آن برويد؟! به نظر شما اين منطق جائي در عقلانيت، اداره جهان دارد؟
گاه گفته شد كه ايران با تفوق بر فناوري هسته‌‏اي توازن منطقه‌‏اي را بهم مي‌‏زند. حال آنكه هيچگاه به كشور تعرض نكرده و تعرض به كشورها را در تضاد با تفكر انقلاب اسلامي مي‌‏داند. به فرض صحت اين سخن، ‌مگر توازن منطقه‌‏اي اصلي است كه همه بايد بدان ملتزم باشند. همه كشورها مي‌‏توانند در فناوري‌‏هاي پيشرفته تلاش كنند. شنيدم در مورد ماهواره اخير ايران كه به فضا پرتاب شد نيز اظهار نگراني كردند، ديگر ‌در اين زمينه چه استدلالي وجود دارد؟ اينكه ديگر سلاح كشتارجمعي نيست. از طرفي چطور بحث توازن در تئوري يك‌‏جانبه‌‏گرايي امريكا لحاظ نشد؟
در مذاكرات هسته‌‏اي چندين بار اعلام كرديم كه ايران براي رفع نگراني ادعايي آمادگي دارد فعاليت‌‏هاي هسته‌‏اي خود را در درون كنسرسيومي با مشاركت ساير كشورها سامان دهد. اگر كشوري دنبال سلاح باشد نه چنين پيشنهادهايي را مطرح مي‌‏كند و نه NPT را مي‌‏پذيرد, آنگونه كه اسرائيل عمل كرده است و اتفاقاً رفتار دوگانه غرب در اين زمينه بدبيني را دامن زده است. در جنگ غزه اسرائيل از بمب‌‏هاي فسفري استفاده كرده است. يكي از فرماندهان نظامي اسرائيل اعلام كرد ما اشتباهاً بمب فسفري استفاده كرديم، آيا دنيا اين حرف را مي‌‏پذيرد؟! در بمباران‌‏هاي وحشيانه اسرائيل عليه كودكان، آقاي پرز در داووس اعلام كرد ما قبلاً به خانه‌‏ها تلفن مي‌‏زديم كه مي‌‏خواهيم حمله كنيم! كسي اين حرف‌‏ها را باور مي‌‏كند؟ لابد اين كودك در منزل نبود كه صداي آقاي پرز را بشنود! اما درمقابل اين اقدامات ضد حقوق انسان موضعي گرفته نشد.
نماي ديگري از برخورد دوگانه را مي‌‏توان در لشكركشي امريكا به منطقه به بهانه تروريسم و كشتار وسيع مردم از طرفي و پناه دادن و كمك كردن و رسميت بخشيدن به گروه ديگري از تروريست‌‏ها در كشورهاي غربي از جانب ديگر مشاهده كرد.
گاه ادعاي حل مساله در درون مذاكرات مي‌‏شد و همزمان نظريه چماق و هويج را مطرح مي‌‏كردند و متوسل به شوراي امنيت براي صدور قطنامه مي‌‏شدند.
خانمها و آقايان
سياست چماق و هويج منسوخ بوده و هست و هيچ كس توجهي بدان ندارد و از اساس نظريه‌‏اي غيرعاقلانه بوده و ادامه چنين روشي گام زدن در راه غلط است.
تحولات جاري در جهان و چشم‌‏انداز قرن بيست و يكم مناسبات جديد مي‌‏طلبد و الگوها و مدل‌‏هاي فرسوده در ساختار امنيتي گذشته منطقه نيازمند بازتعريف است و قرن بيست و يكم قرن ساختار، استراتژي ومدل‌‏هاي پيشرفته و واقع‌‏گرا با بازيگران جديد است.
جمهوري اسلامي ايران آماده است و قادر است با همكاري ساير كشورها انديشه‌‏هاي معقول در جهت پنجره‌‏هاي جديد براي صلح و امنيت فراگير در منطقه را شكل دهد. ما به منافع مشترك و بلندمدت در همكاري با ساير كشورها در حوزه اقتصاد و انرژي و امنيت باور داريم.
امريكا طي سال‌‏هاي گذشته پل‌‏هاي زيادي را تخريب كرده است كه مسئولين جديد كاخ سفيد مي‌‏توانند آنها را بازسازي كنند اما ساخت پل‌‏هاي جديد نيازمند استراتژي نوين و عملگرا مبتني بر احترام متقابل و رفتار عادلانه است نه حرف‌‏هاي تكراري چماق و هويج گذشته!
البته شرايط جهاني نسبت به تغييرات امريكا نگاه مثبت محتاطانه دارد و اين يك شانس براي ايالات متحده است كه از فرصت بهره جويد و استراتژي خود را تغيير دهد نه تاكتيك را.
در اين استراتژي چند مولفه پراهميت است:‌
1- با رويكرد چند جانبه‌‏گرايي خود را از مدار معيوب يكجانبه‌‏گرايي و اقدام پيش دستانه خلاص كنند.
2- به جاي مسابقه تسليحات كشتارجمعي به تئوري امنيت دسته‌‏جمعي نظام بين‌‏الملل توجه كنند.
3- در امنيت منطقه‌‏اي به بومي سازي امنيت تمركز كنند, نه افزايش نيرو و پايگاه‌‏هاي نظامي در كشورهاي منطقه كه آنها را در دور باطل سلطه نظامي وتروريسم قرار دهند.
4- به جاي تحميل الگوهاي ناهمخوان با واقع‌‏گرايي نسبت به مشخصات منطقه‌‏اي اعم از فرهنگي، ‌اقتصادي و سياسي، تئوري تعامل قدرت‌‏هاي منطقه و بين‌‏المللي را محترم بشمارند. دست‌‏كاري در مهندسي اجتماعي مناطق مختلف جهان و تحميل الگوهاي ناهمخوان باعث محاسبات غلط و نهايتاً عدم ثبات و امنيت مي‌‏شود.
متشكرم
پايان پيام

كد خبر: 473106

شنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن