واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رهرو آن است كه آهسته و ...
آموزش > عمومي - علياصغر محمدي:
از شتابزدگي و عجله در تغيير ساختار آموزش و پرورش چنين استنباط ميشود كه اين تغييرات بيش از آنكه براي حل مشكلات آموزش و پرورش باشد تصميمي است كه بر مشكلات كنوني اين دستگاه خواهد افزود.
با آغاز سردترين فصل سال اما بحث تغيير ساختار گرم است و در محافل مختلف سخن از تغيير نظام آموزشي كشور به 3-3-6 شنيده ميشود. مسئولان نيز طوري سخن ميگويند كه گويي همه كارها بايد با شتابزدگي انجام شود و راه نجات آموزش و پرورش تنها در تغيير ساختار خلاصه شده است.براي اجراي طرح تغيير ساختار آموزشي دلايل زيادي بيان ميشود كه در تازهترين آنها وزير آموزش و پرورش گفته: « ايجاد پايه ششم ابتدايي موجب مرتفعشدن مشكل افت تحصيلي دانشآموزان در بدو ورود به دوره راهنمايي ميشود.»
البته مسئولان نظام آموزش و پرورش تاكيد دارند كه افت تحصيلي روند نزولي داشته و بسيار كاهش يافته است. همچنين حاجيبابايي سند تحول بنيادين آموزش و پرورش را به منزله نقشه راه دانسته و اينكه همه برنامهها و طرحهاي آموزش و پرورش براساس اين سند است و از يك پشتوانه كارشناسيشده برخوردار است. مسئولان وزارت آموزش و پرورش بدون توجه به تذكرات كارشناسان با شتابزدگي، اصرار بر اجراي شكلي سند تحول بنيادين آموزش و پرورش دارند و اعتقادي به اصالت دادن به محتواي كيفي ندارند.
آنان به تغيير ساختار نظام آموزشي و مراحل تحصيل اصرار دارند و دائما در اين باره در رسانهها سخن ميگويند و برخي مواقع هم متناقض سخن ميگويند.معاون آموزش متوسطه اخيرا در اين باره اعلام كرد كه براساس سند تحول بنيادين كتابهاي دوم و ششم ابتدايي سال آينده تغيير ميكند. معاون آموزش متوسطه فراموش كرده كه كتاب ششم ابتدايي هنوز تدوين نشده تا بخواهند آن را تغيير بدهند؛ شتابزدگي تا حدي كه پيش از تدوين كتاب در انديشه تغيير آن هستند.
تحول بنيادين در آموزش و پرورش امري بديهي است اما اگر اين كار بدون تعمق، انديشه و مشورت با خبرگان نظام تعليم و تربيت و بدون درنظرگرفتن عواقب تصميمات شتابزده شروع شود، سودي براي نظام تعليم و تربيت بهدنبال نخواهد داشت.«من وزيرم و مشكلات را حل خواهم كرد و پرسشهايتان را بگذاريد براي اول مهر سال 91 كه كلاس قشنگي داير خواهم كرد»، اين نمونهاي از پاسخگويي در اين وزارتخانهاست.
توليد محتواي درسي و برنامه درسي جديد براي اين پايه افزون بر مشكلات تامين فضاي آموزشي مناسب و نيروي انساني براي پايه ششم ابتدايي تا مهر ماه سال آينده است. هماكنون كارشناسان براي تهيه محتواي درسي تا پاسي از شب كار ميكنند تا دستور وزير آموزش و پرورش روي زمين نماند و هر طوري شده كتاب درسي براي پايه ششم ابتدايي تهيه شود.فراموش نشود كه درصورت تهيه نيز محتواي آموزشي نياز به اجراي آزمايشي دارد و همينطور به برنامه درسي.
وقتي به يك دوره تحصيلي، پايهاي اضافه ميشود همه چيز تحتتأثير قرار ميگيرد؛ از اهداف و محتواي آموزشي و روش تدريس گرفته تا ابزار و معلم و فضاي آموزشي.درصورت تدوين كتاب درسي پايه ششم كه به گفته مسئولان تلفيقي از كتابهاي درسي پايه پنجم ابتدايي و اول راهنمايي خواهدبود براي كتاب درسي پايه پنجم ابتدايي و اول راهنمايي آيا فكري شده است؟
براساس جدول مصوب شورايعالي آموزش و پرورش، در 5 سال اول همزمان2 پايه در دوره ابتدايي يا يك پايه ابتدايي و يك پايه دوره متوسطه تغيير خواهد كرد. به هر روي نبايد در تغيير نظام آموزشي به 3-3-6 شتابزده عمل كرد؛ رهرو آن است كه آهسته و پيوسته رود...
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]