تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834649741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پرونده لاكربي چگونه بسته شد


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: پرونده لاكربي چگونه بسته شد
تهيه كننده: سيد علي موسوي خلخالي


"خاطرات سياسي" مجموعه برنامه‌هايي است كه شبكه العربيه از نيمه‌هاي اكتبر سال جاري ميلادي روزهاي جمعه پخش مي‌كند. در اين برنامه، طاهر بركه، روزنامه‌نگار و خبرنگار لبناني العربيه با چهره‌هاي سياسي مطرح دنيا مصاحبه‌هايي را انجام مي‌دهد كه عموما بازگوكننده خاطرات آنها در دوران قبول مسئوليتشان است. خاطراتي كه با همراهي و تعاملشان با رهبران سياسي مختلف جهان همراه است. طاهر بركه نخستين برنامه خود را با عبدالرحمن شلقم، وزير امور خارجه سابق ليبي و آخرين نماينده ليبي در سازمان ملل كه تا قبل از آغاز انقلاب اخير اين كشور در اين سمت بود و با آغاز انقلاب از نظام قذافي جدا شد، انجام داد كه اتفاقا با قتل معمر قذافي همراه شد. ديپلماسي ايراني در نظر دارد هر هفته به طور مرتب اين سلسله مصاحبه‌ها را منتشر كند. تا كنون دوازده بخش از اين مصاحبه‌ها پيش رويتان قرار گرفته است كه همگي آنها در آرشيو ديپلماسي ايراني در دسترس هستند و اكنون سيزدهمين بخش آن پيش رويتان قرار مي‌گيرد:

اين درباره سلاح كشتار جمعي بود، درباره پرونده لاكربي، تو قبلا در يك كنفرانس مطبوعاتي به غسان شربل در روزنامه الحيات گفتي كه معتقد نيستي كه آن حادثه به طور خالص ساخته و پرداخته ليبي باشد. فكر مي‌كني چه كس ديگري در آن حادثه دست داشت؟

من به تو به صراحت مي‌گويم سناريويي كه من در ليبي تلاش كردم بفهمم شامل دو وجه بود. يك وجه منكر مي‌شد. وجه ديگري شبهه وارد مي‌آورد مبني بر اين كه ما دست داشته‌ايم. به يك دليل ما تلاش كرديم تحقيق متضاد ((converter investigation انجام دهيم كه به بسياري از همكاران گفتم، بسيار عالي است ما به جايي رسيده‌ايم كه مي‌توانيم به نتيجه برسيم و پرونده را ببنديم. فهميدم كه اگر پرونده را بگشاييم امور تا جايي پيش خواهد رفت كه حتي به معمر قذافي خواهد رسيد. پس بهتر است كه پرونده را ببنديم. براي اين كه نام‌هايي در آمد كه يكي اردني، يكي فلسطيني، يكي جبهه ملي، همچنين ]...[ بود و اين شبهه وجود دارد مبني بر اين كه.. من سفير ليبي در ايتاليا بودم و با بتينو كراكسي، رهبر حزب سوسياليست ديدار كردم و به من گفت كه فردا ما به ليبي مي‌آييم. من از پيش او كه خارج شدم و خبر سفر او كه اعلام شد، سفير امريكا نزد او آمد و گفت به ليبي سفر نكن. اگر به ليبي سفر كني ما به آن حمله خواهيم كرد. در آن زمان عراق كويت را اشغال كرده بود و آنها به سوريه احتياج داشتند كه يك طرف هم‌پيماني باشد و از اين رو نمي‌خواستند اتهامي را متوجه ليبي كنند. چيز ديگر اين بود كه آنها غرامت مي‌خواستند و ليبي منابع مالي داشت كه مي‌توانست آن غرامت‌ها را تامين كند. ليبي متهم به دست داشتن در حوادث تروريستي بسياري بود و مي‌خواستند كه آن را در تنگنا قرار دهند و سركوبش كنند. براي اين كه دستگاه‌هايي كه از ليبي به مالت رفته بود و كساني كه اين دستگاه‌ها را آورده بودند سه بار عليه عبدالباسط ]المقرحي[ شهادت داده بودند. بونيچي خطا مي‌كرد. بعدا فهميديم كه بونيچي اموالي را پيش خودش نگه داشته است و سوئيسي كه تجهيزات داده بود عذرخواهي كرد كه بر من فشار بود. اما، يعني از ترسي كه از عبدالباسط وجود داشت، دستوراتي كه زنش مي‌داد و او اطاعت مي‌كرد و او دستور مي‌داد و اطاعت مي‌شد و هر كس را تهديد مي‌كرد مي‌ترسيد، يعني چيزهاي اين طوري بود. من حقيقتا استنتاجي كه كردم، نمي‌توانم الان جز اين استنتاج كنم، اين بود كه ليبي نقش لجستيكي داشت. شايد عبدالباسط كيفي را جايي گذاشته باشد، مگر اين كه نقشي ثانوي براي ليبي در اين موضوع وجود داشت.

براي چه كسي تدارك ديده شده بود؟

شايد براي ايران شايد براي سوريه شايد براي فلسطين، من نمي‌توانم تهمتي به طرفي بزنم بدون اين كه دليلي داشته باشم. اين ديگر تحليل مي‌شود نه اطلاعات. اما من اين گونه برداشت كردم، و مي‌داني كه نيروهاي امنيتي هميشه مراقب بودند، حتي زماني كه من وزير امور خارجه بودم از بسياري از جزئيات اطلاع نداشتم، اما از گفته‌هاي آنها اين گونه برداشت مي‌كنم، به من مي‌گفتند برادر عبدالرحمن فراموش كن، قصه لاكربي حل شد و تمام شد. بهشان مي‌گفتم براي تاريخ بگذاريد يك تحقيق متضاد انجام دهيم، اجازه بدهيد ببينيم چگونه مي‌توانيم آن را از سر بگيريم. حتي آزادي عبدالباسط بر اساس گزارش‌هاي پزشكي مشروط شد به اين كه با شخص عبدالباسط چيزي از سر گرفته نشود. و همه ]اركان[ قدرت در ليبي از جمله معمر نمي‌خواستند كه چيزي از سر گرفته شود. معمر قذافي به من گفت كه برادر عبدالرحمن ما را از دست اين پرونده نجات بده، اين پرونده ما را گيج و منگ كرده ما را از دست آن نجات بده.

قذافي خودش، آن طور كه در مصاحبه‌اي كه با او انجام داديم فهميديم، ارتباط ليبي و خودش را به اين موضوع به صورت مستقيم نفي مي‌كرد. درست است؟

خودش نفي مي‌كرد ولي در برخي سخنراني‌ها.. مثلا يك بار در يك سخنراني گفت ميكروفون‌ها را خاموش كنيد. گفت ما به امريكايي‌ها گفتيم كه ما حقتان را با پول مي‌دهيم. يعني شانشان هم‌شان حشرات، يا گوسفند است چطور مي‌خواهد يك حيوان بخرد، ]آن گونه بود[ يعني تهمتي كه نفيش نمي‌كنم و افتخاري كه خودم ادعايي بر آن ندارم. (با خنده) برداشت من امروز، ليبي و غير ليبي و قذافي غير قذافي كه همه چيز تمام شده..آن‌چه براي من مهم بود كه اين مشكل را حل كنم. همچنين حتي اگر مي‌بايست پول پرداخت مي‌كرديم و حتي اگر امتياز نفتي‌ مي‌داديم، امتياز به شركت‌هاي نفتي.

آقاي عبدالرحمن آيا اين ليبي بود كه غرامت‌ها را به طور كامل پرداخت كرد؟

در غرامت‌هايي كه ليبي پرداخت كرد بخشي از آن را همان طور كه گفتم از طريق شركت‌هاي امريكايي پرداخت كرديم بدين ترتيب كه (concessions) براي امتيازهايي مبالغي پرداخت شد. حقيقتش برادر شكري غانم برايمان چكي آورد كه در آن مبلغ يك ميليارد و 800 ميليون دلار قيد شده بود..براي امتيازات.. من با معمر در جلسات چهارجانبه آن بودم.. آنها دو ميليارد دلار مي‌خواستند ولي شكري 200 ميليون دلار تحفيف گرفت.. گفتم اي شكري تمامش كن اگر اين همه چيز را تمام مي‌كند. به من گفت به تو بزرگ‌ترين چكي كه در عمرت ديده‌اي مي‌دهيم. بعدا در اين قضيه وقتي كه مشكلي پيش آمد، يعني ما بايد در سر رسيد اول 10 ميليون مي‌داديم حقيقتش ما 8 ميليون داديم. براي اين كه بايد يك چهار تا، يك چهار تا و يك دو تا مي‌داديم. چهار تا چهار تا به آنها داديم، به يك باره همه‌اش را نداديم. بعدا مشكلي پيش آمد كه برادران قطري و اماراتي ]به جاي ما[ پرداخت كردند و گفتند اين براي ملت ليبي است. بعدا بغدادي به آنها گفت كه شما را در برخي كارها مشاركت مي‌دهيم ولي متاسفانه هيچ چيزي به آنها ندادند.

ادامه دارد...

شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن