واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: درآمد 312 ميليارد توماني گمركات گيلان
ناظرگمركات گيلان گفت: گمركات گيلان در 10 ماهه نخست امسال حدود 312 ميليارد تومان درآمد كسب كردند كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد رشد داشته است.
به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، محمد بهبودآهني در جمع خبرنگاران به مناسبت سالروز تصويب جهاني گمرك در سال 1953 پس از جنگ جهاني دوم، اظهار داشت: ايران جزو نخستين كشوري بود كه به عضويت سازمان جهاني گمرك درآمد.
وي، گمرك را يك سازمان ملي خواند و بيان داشت: گمرك يك سري الزامات ملي دارد و به عنوان يك سازمان جهاني نيز داراي الزامات جهاني است.
اين مسئول، با اشاره به اينكه گمركات استان نيز در كنار عضويت سازمان جهاني گمرك به الزامات ملي و استاني خود پاسخگو است، افزود: قدمت گمرك استان از دوره صفويه است و طبق اسناد موجود از آن زمان تاكنون خدمات تجاري و بازرگاني داشته است.
وي، گيلان را داراي دو اداره كل گمرك در انزلي و آستارا ناميد و تصريح كرد: اداره كل گمرك حسنرود، گمرك فرودگاه، گمرك امانات پستي در رشت و انزلي نيز فعال است.
بهبودآهني، فعاليت گمرك آستارا را از سال 1335 عنوان كرد و افزود: با تجديد نظر در ساختار جديد اين گمرك، اكنون جزو گمركات مطرح كشور است.
وي، ظرفيت تجاري گيلان را بسيار بالا دانست و ابراز داشت: به دليل وجود درياي خزر ظرفيت صادرات، واردات و ترانزيت در گيلان بسيار بالاست.
مدير كل گمرك انزلي، نقش كريدور شمال-جنوب را بسيار تاثيرگذار و پررنگ خواند و اظهار داشت: با توجه به تحريمهايي كه با آنها مواجه هستيم، آمار صادرات، واردات و ترانزيت رشد قابل توجهي دارد كه اين امر به دليل ظرفيت بالاي كشور در تجارت است.
وي، صادرات چمداني را يكي از موارد مورد توجه گمركات به ويژه در گمرك آستارا عنوان كرد و اذعان داشت: گمرك آستارا در امر صادرات چمداني در 10 سال اخير همواره رتبه نخست كشوري را داشته است.
بهبودآهني، صادرات ديگر اقلام به ويژه در كشاورزي را با رشد چشمگير دانست و تصريح كرد: عمده واردات استان در زمينه محصولات خام صنايع و فولاد مانند شمش و ميلهگرد است.
وي اضافه كرد: از ابتداي سال جاري تاكنون سه ميليارد و 314 ميليون و 489 هزار و 582 دلار به وزن چهار ميليون و 372 هزار و 466 تن كالا كه غالبا آهنآلات است از كشورهاي تركيه، آلمان، امارات متحده عربي، جمهوري كره و روسيه از طريق گمركات گيلان وارد كشور شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار درصد رشد داشته است.
اين مسئول، با اشاره به اينكه فلزات و مصنوعات آن 93 درصد از كالاهاي وارداتي را به خود اختصاص داده است، يادآور شد: گمركات گيلان حدود 50 درصد واردات آهنآلات به كشور را انجام ميدهد و بقيه محصولات وارداتي شامل چوب، ماشينآلات و وسايل مكانيكي است.
وي به وضعيت صادرات گمركات استان اشاره كرد و بيان داشت: از ابتداي امسال تاكنون 588 هزار و 243 تن كالا با ارزش 357 ميليون و 382 هزار و 960 دلار به كشورهاي آذربايجان، روسيه، آلمان، اسپانيا، انگلستان، عراق، گرجستان، اوكراين، آنگولا، ژاپن و... صادرات داشتيم كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن سه درصد و به لحاظ ارزش 15 درصد رشد داشته است.
بهبودآهني عمده كالاي صادراتي را محصولات نباتي ناميد و تصريح كرد: محصولات نباتي با اختصاص 36 درصد وزن و 54 درصد ارزش كل صادرات گمركات استان رتبه نخست محصولات صادراتي را خود اختصاص داده است.
وي، صادرات محصولات نباتي را نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن 25 درصد و به لحاظ ارزش 23 درصد داراي رشد دانست.
ناظر گمركات گيلان عمده كالاي صادراتي را مواد پلاستيكي با اختصاص 20 درصد وزن و 64 درصد ارزش و مصنوعات سنگ، گچ، سيمان، پنبه نسوز و سراميك با اختصاص 9 درصد وزن و 32 درصد ارزش ذكر كرد و افزود: اين محصولات به ترتيب رتبه دوم و سوم صادرات استان را به خود اختصاص دادهاند.
وي، از رشد 31 درصدي ارزش ترانزيت خارجي در 10 ماهه نخست امسال خبر داد و افزود: اين ترانزيت از نظر وزن هشت درصد كاهش داشته است.
اين مسئول، درباره وضعيت درآمد گمركات گيلان خاطرنشان كرد: در مدت مذكور گمركات گيلان حدود 312 ميليارد تومان درآمد داشته است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد افزايش دارد.
وي با بيان اينكه درآمد گمركات گيلان از محل واردات كالا است، اذعان داشت: تمام درآمد گمركات استان به خزانه دولت واريز ميشود./ر
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]