واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: پوششي براي نامرئي كردن اجسام بزرگ سه بعدي
دانش > تحقيقو توليد - همشهري آنلاين: دانشمندان دانشگاه تگزاس با پيشرفتي ديگر در زمينه تكميل پوششهاي نامرئي كننده توانستند جرمي بزرگ را به صورت سه بعدي نامرئي كنند
دانشمندان دانشگاه تگزاس با ايجاد پوششي نامرئي كننده كه ميتواند جرمي بزرگ و سه بعدي را نامرئي سازد، قدمي بزرگ در زمينه استفاده از مواد منحرف كننده نور به جلو برداشتهاند. اين محققان توانستهاند استوانهاي 18 سانتيمتري را در طيف نوري ماكروويو نامرئي كنند.
اين ابداع جديد براي افرادي كه در انتظار ابداع ردايي نامرئي كننده مشابه آنچه در سري داستانهاي هري پاتر توصيف شده، هستند چندان خوشايند نيست زيرا در برابر چشم انسان كه تنها قادر به ديدن فركانسهاي بالاتري از نور است، اين پوشش جديد هيچ جسمي را نامرئي نميكند.
اما به گفته دانشمندان اين آزمايش اثباتي مهم بر توانايي نامرئي سازي متامواد پلاسموني خواهد بود. متامواد پلاسموني تركيبي از فلز و نارساناهاي تركيبي هستند كه از ساختارهاي نانويي ساخته شدهاند كه بسيار ريزتر از طول موج نوري هستند كه با آنها برخورد ميكند. در نتيجه زماني كه فوتونهاي نوري با اين مواد برخورد ميكنند جرياني به وجود ميآورند كه منجر به پراكنده شدن نور ميشود.
به گزارش مهر، آزمايش جديد شامل ساخت پوستهاي از متامواد پلاسموني و قرار دادن استوانه در ميان آنها بود، سپس اين ساختار در معرض تركيبي از امواج ماكروويو قرار گرفت. اين امواج به واسطه لايه ساخته شده از متامواد پراكنده شده و از بازتابش آنها به چشم بيننده جلوگيري شد.
به گفته محققان زماني كه ميدانهاي نوري پراكنده شده از سوي پوشش نامرئي كننده، و خود جرم با يكديگر واكنش ميدهند، يكديگر را خنثي ساخته و نتيجه كلي آن نامرئي شدن تمامي زواياي جسم در ديد بيننده خواهد بود. به اين صورت هر جسمي را با هر شكلي كه داشته باشد ميتوان نامرئي كرد.
اين فرايند نامرئي سازي در فركانس ماكروويو 3.1 گيگاهرتز بهترين نتيجه را در پي دارد. پيشرفت بزرگ در اين سيستم جديد توانايي در نامرئي كردن جسمي بزرگ و سه بعدي بوده است، زيرا تا پيش از اين محققان تنها توانسته بودند اجسام دو بعدي و يا جسمي سه بعدي و كوچك را نامرئي سازند.
ميتوان اين ابداع جديد را براي استفاده در نور مرئي نيز ارتقا داد كه در اين صورت اجسام نامرئي شده در اين نور بسيار ريز خواهند شد. با اين همه نامرئي كردن اجسام در نور ماكروويو خود از كاراييهاي ويژه و حياتي برخوردار است كه از مهمترين آن ميتوان به استتار تجهيزات نظامي از قبيل هواپيماها از ديد رادارها اشاره كرد.
از ديگر كاراييهاي چنين ابزاري ميتواند مسدود كردن نورهاي مزاحم در ميكروسكوپهاي پيشرفته آزمايشگاهي باشد به اين شكل دقت مطالعات ميكروسكوپي به اندازهاي قابل توجه افزايش خواهد يافت.
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]