تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس با آبى غسل كند كه پيش‏تر در آن غسل شده است و به جذام مبتلا شود، كسى را جز خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855607840




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس كمسيون روابط خارجي پارلمان اردن در گفتگو با فارس:


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس كمسيون روابط خارجي پارلمان اردن در گفتگو با فارس:
خبرگزاري فارس: سخنگوي پارلمان اردن با بيان اينكه با هرگونه دخالت نظامي و تكرار تجربه ليبي در سوريه مخالفيم، تأكيد كرد كه حفظ قدس و مقدسات اسلامي مسئوليت اردن نيست درحاليكه طبق توافقنامه وادي عربه اردن مسئول قدس و مقدسات اسلامي در فلسطين است.


«محمد حلايقه» سخنگوي و رئيس كمسيون روابط خارجي پارلمان اردن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در اردن اعلام كرد كه دولت اين كشور اكنون سرگرم اصلاحات از جمله اصلاحات قانون اساسي است و گام‌هايي براي مبارزه با فساد برداشته است.

حلايقه انقلاب‌هاي عربي را فرصتي براي ايجاد اصلاحات در اردن دانست و با اشاره به مخالفت كشورش با هرگونه اقدام عليه سوريه، عواقب آن را براي كل منطقه وخيم دانست و در خصوص استقرار نيروهاي آمريكايي در خاك اردن در 10 كيلومتري مرز سوريه ابراز بي‌اطلاعي كرد.

متن كامل اين مصاحبه به شرح ذيل است:

فارس: مطالبات اصلي معارضان اردن چيست؟

حلايقه: من سخنگوي معارضان نيستم. اين سوال را بايد از خود معارضان پرسيد كه چه خواسته‌هايي دارند.

فارس: شما در پارلمان بوديد. آيا اصلا از خواسته‌هاي آنان مطلع نشديد؟

حلايقه: از طريق رسانه‌هايي كه شعارهاي حركت‌هاي مختلف را منتشر مي‌كنند [مطلع شده‌ام] و تلاش براي تكميل مسير اصلاح سياسي و مبارزه با فساد. [اينها برخي خواسته‌هاي معارضان است].

فارس: دولت اردن چه گام‌هايي براي پاسخ دادن به اين خواسته‌ها برداشته است؟

حلايقه: پاسخ فقط به خواسته‌هاي معارضان نيست اگر درست باشد بگوييم كه معارضان وجود دارند. پاسخ به نياز مرحله كنوني است كه با اصلاحات قانون اساسي آغاز شد. به نظر من اينها،‌اصلاحات بسيار مهم و ريشه‌اي است. كه بعد از اين صدور بسته‌اي قانون‌هاي اصلاحي و سياسي آغاز مي‌شود و مجلس امت [پارلمان] قانون دادگاه قانون اساسي را تصويب كرد.
الان قانون هيئت مستقل انتخابات بررسي مي‌شود و منتظر دولت هستيم تا قانون انتخابات و قانون احزاب را براي ما ارسال كند. با اين بسته قانون اصلاح سياسي تكميل مي‌شود. در خصوص مبارزه با فساد روشن است كه ما گامي بلند در پارلمان يا در سطح كشور برداشتيم. مسائل زيادي هست كه دولت يا به دستگاه قضايي ارجاع داده يا به پارلمان و بيش از 25 كميته تحقيق پارلماني در كنار هيئت [مبارزه با] فساد شكل گرفته است كه با جديت در اين خصوص فعاليت مي‌كنند.

فارس: فكر مي‌كنيد كه قانون احزاب جديد خواسته‌هاي مردم را برآورده مي‌كند و آيا مشاركت بالاي حزبي در دولت‌هاي آينده را شاهد خواهيم بود همچنين آزادي حزبي و فعاليت [آزادنه] كار سياسي در اردن؟

حلايقه: فكر مي‌كنم آنچه اسمش را بهار عربي گذاشته‌اند فضاي گسترده‌اي براي اجراي تغييرات ريشه‌اي در رويكردهاي سياسي ما باز كرده كه علاوه بر اين اراده سياسي حقيقي نزد تصميم‌سازان اردني براي تعامل با اين فضا وجود دارد. ما قانون احزاب داريم كه قانون خوبي است. ولي شايد اين مرحله فضا را براي اصلاحات بيشتر با هدف انگيزه دادن به مردم و ايجاد انگيزش در هيئت‌هاي حزبي باز كند و در نتيجه توسعه اقتصادي تحكيم شود. اين ديگر به خود احزاب واگذار مي‌شود كه بايد در صندوق‌هاي راي باشند. پادشاه امسال اعلام انتخابات شوراي شهر كرد، همچنين انتخابات پارلماني. آنگاه سرنوشت در صندوق‌هاي راي رقم مي‌خورد و اينجا ديگر احزاب بايد تلاش كنند كه فعاليت بيشتري داشته باشند و نمايندگان بيشتري از خود به پارلمان بفرستند.
از راس هرم [قدرت] اردن هم دستور صادر شده است كه دولت‌هاي آينده اردن اگر توانستيم [اگر احزاب توانستند] به اكثريت پارلمان برسيم دولت‌ها پارلماني باشند اما پيش‌بيني من اين است كه هيچ شخصي [يا حزبي] نمي‌تواند در مرحله آتي به اكثريت پارلمان دست پيدا كند و شايد نگاهشان به ائتلاف با ديگر احزاب باشد و البته الان قضاوت كردن زود است.

فارس: در خصوص قانون انتخابات آتي، شكل اين قانون چگونه خواهد بود؟ شكل و نماي آن در خلال مشاركت وسيع اقشار مختلف مردم اردن در سهيم شدن در تصميم‌گيري سياسي؟ مهم‌ترين ويژگي‌هاي قانون انتخابات آتي در اردن چيست؟

حلايقه: كميته گفت‌وگوي ملي چند پيشنهاد [توصيه] مهم در اين چارچوب ارائه دارد. فكر مي‌كنم دولت الان مشغول تهيه پيش‌نويس قانون انتخابات است. طبيعتا اين امر به پارلمان مي‌رود. در آنجا هم نوعي توافق بر سر اين قانون است كه بايد بر اساس قانون 89 و ليست نسبي تعادل جريان‌هاي راي‌گيري باشد. ما تصور قبلي از رويكردهاي دولت نداريم ولي شنيديم كه توصيه‌هاي كميته گفت‌وگوي ملي را خواهد شنيد و من به نظرم اگر اين توصيه‌ها بررسي شود انتقالي در نوع خود منحصر به فرد در قانون انتخابات و مشاركت مردم و ايجاد يك پارلمان خوب خواهيم داشت.
مهم‌تر از قانون انتخابات سيستم انتخاباتي اين قانون و شيوه تقسيم حوزه‌هاي انتخاباتي و راي‌گيري است. اين اهميتي به موازات خود قانون دارد اگر نگوييم بيشتر از آن.

فارس: اصلاحاتي هم در قانون ماليات صورت خواهد گرفت؟

حلايقه: من چيزي از دولت در اين خصوص نشنيدم.

فارس: به بحث سياسي بازگرديم. بسياري از تحليلگران سياسي در منطقه معتقدند كه اگر حمله نظامي به سوريه بشود، اين امر تاثير منفي بر اردن مي‌گذارد؟

حلايقه: ما موضع ثابت و قاطعانه‌اي عليه دخالت بيگانگان در سوريه داريم و اميدواريم كه مسائل داخلي با گفت‌وگوي داخلي در سوريه حل شود. ما از آنچه در سوريه رخ مي‌دهد و بيگناهان كشته مي‌شوند از اين خشونت‌ها و خون‌ها[يي كه مي‌ريزد] بسيار ناراحت مي‌شويم. اگر حمله‌اي بشود،‌ نميدانم از طرف چه كسي، نه فقط بر اردن بلكه بر همه منطقه تاثير منفي مي‌گذارد. هيچ كس دوست ندارد كه تجربه عراق يا دخالت بيگانگان تكرار شود. نمي‌خواهيم خداي نكرده اين تجربه تكرار شود. هر دخالتي خارجي در سوريه بر كل منطقه تاثير منفي مي‌گذارد.

فارس: برخي خبرها حاكي است كه برخي از نيروهاي آمريكايي كه از عراق خارج شدند در منطقه اربد در 10 كيلومتري مرز با سوريه مستقر شده‌اند. اين اخبار چقدر صحت دارد؟

حلايقه: نمي‌دانم و چيزي كه دال بر صحت اين اخبار كه در مطبوعات و خبرگزاري‌ها منتشر مي‌شود ندارم ولي فكر نمي‌كنم صحت داشته باشد.

فارس: آيا اردن با تحريم اقتصادي سوريه موافق است و اگر تحريم صورت بگيرد، اردن چگونه متاثر مي‌شود؟

حلايقه: اردن موضع خود را در خصوص تحريم‌هاي اقتصادي اعلام كرد. ما در خصوص برخي تصميم‌هايي كه بر مناسبات محكم ما با سوريه تاثير بگذارد ملاحظاتي داريم. ما در خصوص تحريم، تحريم‌ پروازها و تجارت ملاحظاتي داريم. اين ملاحظات در اتحاديه عرب ثبت است. تحريم اقتصادي به مردم سوريه آسيب مي‌زند اما اين را نمي‌خواهيم اما اتحاديه عربي هست و نشست اعراب و اين تصميم‌ها گرفته شد چه بسا اساس گفت‌وگوي دولت سوريه با معارضان درباره مشكل خشونت‌ها در سوريه بشود.

فارس: با همه تلاشي كه اردن براي پيوستن به شوراي همكاري خليج [فارس] كرد، ولي موفق نشد. علت چيست؟

حلايقه: ايده پيوستن اردن به شوراي همكاري از كنفرانس رايزني سران عرب بيرون آمد. يعني اردن درخواست رسمي نداد و اين تمايل را نشست رايزني‌ها[ي] عرب نشان داد.

فارس: به نظرتان چرا عربستان حمايتش از پيوستن اردن به شوراي همكاري را متوقف كرد؟

حلايقه: اولا فكر نمي‌كنم كه كشور برادر،‌ عربستان سعودي حمايتش را متوقف كرده باشد زيرا عربستان سعودي خواسته اعضاي شوراي همكاري را درك مي‌كند و تمايل آنان را مي‌فهمد و فكر نمي‌كنم تغييري در موضع حمايت‌آميز عربستان از اردن حادث شده باشد.

فارس: طبق توافقنامه [صلح] وادي عربيه،‌ اردن مسئول قدس و مقدسات اسلامي و مسيحي در فلسطين اشغالي است. با توجه به يهودي‌سازي قدس مقدس،‌ اردن چه اقدامات رسمي انجام داده است؟

حلايقه: اگر تلاش‌هاي اردن را دنبال مي‌كنيد توضيح آن نياز به زماني طولاني دارد. موضع اردن حمايت از اين توافقنامه و حمايت از مقدسات اين شهر است. زنجيره‌اي از اقدامات و فشارهاي سياسي و ديپلماتيكي براي حفظ هويت اسلامي اين مقدسات و حفاظت از ساكنان قدس و مسجدالاقصي و حل مشكل وادي المغاربه و تعامل با موضع اسلامي انجام شده است. اين امور هر لحظه از جانب اردن در هر ساعت ادامه داشته است. اردن در اين مسير حركت مي‌كند ولي اجازه بدهيد اعلام كنم كه حفظ قدس، مقدسات اسلامي مسئوليت اردن نيست و متاسفانه همه كشورهاي عربي و اسلامي در اين خصوص مسئولند و بايد موضع اعراب و جهان اسلام پشتيبان تلاش‌هاي اردن باشد.

انتهاي پيام/ق

شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن