واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مكارم شيرازي: امروز بحثهاي قرآني انحرافي كم نيست هنوز غربت قرآن در حوزه تمام نشده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - قم
سرويس: فقه و حقوق
يك مرجع تقليد اظهار كرد: زماني بود كه قرآن تا حد زيادي در حوزه مهجور مانده بود اما به بركت انقلاب، قرآن در همهجا از جمله حوزه مطرح و فعاليت حوزه در اين زمينه بيشتر شد اما هنوز غربت قرآن در حوزه تمام نشده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيتالله مكارم شيرازي، شب گذشته در مجمع عمومي انجمن قرآنپژوهي حوزه علميه كه در مدرسه اميرالمومنين قم برگزار شد، تاكيد كرد: بايد روزي برسد كه قرآن حرف اول را در حوزه بزند كه اميدواريم آن روز نزديك باشد و محققان بايد در اين راستا همت كنند.
وي با اشاره به آيه 9 سوره مباركه حجر، گفت: اگر اين آيه را به فرمايشات امام علي(ع) در نهجالبلاغه ضميمه كنيم، كاملا با هم هماهنگ هستند و در اين آيه خداوند با چند تأكيد ميفرمايد كه خود، حافظ اين قرآن است. بسياري از افراد، اين آيه را تنها ناظر به عدم تحريف قرآن دانستهاند اما تنها مساله عدم تحريف نيست زيرا ممكن است آسيبهاي ديگري مانند شبههافكني هم مطرح شود كه بخواهند قرآن را كوچك و در نظرها محو كنند.
اين مفسر قرآن با بيان اينكه "به قدري منطق قرآن قوي است كه در مقابل شبههافكنيها ميايستد"، آسيب ديگر براي اين كتاب الهي را، درگير شدن در مرور زمان دانست و تاكيد كرد: خداوند در اين مورد هم حافظ قرآن است. خداوند قرآن را همه جانبه حفظ ميكند. از جمله آسيبهايي كه ممكن است به قرآن وارد شود، اين است كه قرآن در ميان پيروانش كمرنگ و بيرنگ شود كه خداوند قرآن را در مقابل اين مساله هم حفظ خواهد كرد.
مكارم شيرازي افزود: خداوند براي حفظ قرآن راههايي دارد و در درجه اول، امدادهاي الهي است كه مشاهده ميكنيم و در درجه بعد هم اعترافاتي است كه غيرمسلمانان در مقابل عظمت قرآن كردهاند. سومين راه، دشمني دشمنان است كه موجب حفظ قرآن شده است. آيات شيطاني كه نوشته شد، كار بسيار بدي بود اما با فتواي امام(ره)، قرآن در كل دنيا مطرح شد و بيشترين كتابي كه به فروش رفت قرآن بود.
اين مرجع تقليد يادآور شد: وقتي قرآن را آتش زدند، مجددا قرآن در ميان غيرمسلمانان مطرح شد و عده زيادي براي آشنايي به آن رو آوردند. راه ديگر حفظ قرآن، قرآن پژوهاني هستند كه پاسخ شبهات را ميدهند و بحث و نقد ميكنند و به تحقيق در علوم قرآني مشغول هستند.
وي، اكتشافات علمي را موجب آشكارترشدن منزلت قرآن دانست و تصريح كرد: اخيرا نوشتهاند كه دانشمندان ژاپن درباره انجير تحقيق كردهاند كه ماده حياتي بسيار مهمي دارد كه البته بايد با زيتون با نسبت هفت به يك مصرف شود.
اين مرجع تقليد در ادامه خطاب به قرآنپژوهان گفت: امروز بحثهاي قرآني انحرافي كم نيست كه به عنوان قرائتهاي تازه، تفسير به رأي و غيره مطرح است و شما بايد مانند مرزبانان مراقبت كنيد. برخي با آيات قرآن بازي ميكنند و در نتيجه جلوگيري از تفسيرهاي به رأي و عرفانهاي كاذب، بسيار مهم است. كار اين عرفانها به جايي رسيده است كه ميگويند شيطان رييسالمتعبدين است كه در مقابل انسان سجده نكرد؛ اگر جلوي اين مسايل باز شود خطرات زيادي دارد.
وي خطاب به حاضران، با بيان اينكه "برخي روشنفكران هرچه تمايل دارند از قرآن بيرون ميآورند، نه آنچه كه قرآن مراد كرده است"، افزود: بايد كاري كنيد كه قرآن در دانشگاهها، دبيرستانها و مراكز علمي نفوذ كند. در حال حاضر وزارت آموزش و پرورش برنامههاي مفصلي براي قرآن دارد كه بايد با آنها همكاري كنيد تا قرآن نفوذ صحيحي در اين مراكز داشته باشد. همچنين برخي روزنامهها، نشريات و مجلات حاضر به استفاده از مطالب قرآني هستند و شما بايد از اين ظرفيت استفاده كنيد و باعث ترويج و نشر قرآن شويد.
اين مفسر قرآن در پايان تاكيد كرد: نبايد در مرحله نخست يعني همان حفظ و قرائت متوقف شويم و به قرآن شكل هنري بدهيم ولي متاسفانه اين آسيب در برخي مناطق وجود دارد.
انتهاي پيام
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]