محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855312339
آمريكا انتخابات ايران را بخشي از پروژه نرم و كودتاي مخملي خود مي داند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آمريكا انتخابات ايران را بخشي از پروژه نرم و كودتاي مخملي خود مي داند
عضو كميته بانوان جبهه متحد اصولگرايان، گفت: ايجاد فضاي افشاگري براي اسرار نظام همچون انتخابات گذشته، ايجاد ظرفيت براي حركتهاي خياباني و ايجاد ناامني و اغتشاش، ايجاد فضا براي تشديد فشارها از خارج به داخل، ايجاد فضا براي نقد اساسي حكومت و مشروعيت زدايي از انقلاب بخشي از پروژه هاي آمريكا، انگليس و اسراييل براي انتخابات ايران است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران زهره الهيان در گفتگويي تفصيلي با پايگاه اطلاع رساني جبهه متحد اصولگرايان به مسائل مختلف حوزه زنان و حوزه سياست خارجي پرداخته و ديدگاه هاي خود را در اين ارتباط ابراز داشته است. اين گفتگو به شرح ذيل است:
* براي مقدمه از عملكرد فراكسيون زنان مجلس هشتم و ميزان تحقق برنامه ها و اهدافتان در حوزه زنان بگوييد.
بيشتر ضرورت مي بنم تا درباره حوزه زنان صحبت كنم تا فراكسيون چون دبير يا مسئول در فراكسيون نبودم. بنده به علت دغدغه هاي متعددي كه داشتم برخي در حوزه زنان و برخي درحوزه هاي مشترك فعاليت خودم را در فراكسيون تعريف نكرده ام.
ما درشرايطي وارد مجلس هشتم شديم كه فقط ۸ نماينده زن از بين ۲۹۰ نماينده داشتيم و ميدانيد ۸ نفر براي براي حركت جدي و قانون گذاري دور حوزه زنان از نظر تعداد اصلا مناسب نيست با توجه به اين كه حوزه زنان گسترده و ومرتبط با ۵۰ درصد اجتماع است.
از همان ابتدا انگيزه ورود بنده به مجلس، دفاع از حقوق زنان بود و در همان ابتداي كانديداتوري، تصميم گرفتيم خلاهاي قانوني در بحث خانواده و زنان را بررسي كنيم و حوزه كاري خودم را در ۲ حوزه تعريف كردم. يكي در حوزه زنان كه نتيجه آن، احيا خلاهاي قانون در بحث خانواده و زنان و اينكه دغدغه مقام معظم رهبري نيز در ديدار با نمايندگان زن نيز بود. و ديگري بررسي و ارتباط با مردم و پيدا كردن مشكلات اساسي آنها و در اين زمينه مصاحبه هايي با انديشمندان و صاحب نظران حوزه زنان داشتيم و با كمك آنها محورهاي آينده كاري جمع را بدست آورديم. چند محور را هم در قالب نظرسنجي هايي كه داشتيم بدست آمد و مجموعه اينها با ديد كلي خودمان كه از جامعه زنان داشتيم تلفيق كرديم و قرار بر اين شد اين محورها را دنبال كنيم و با حضور در مجلس بنا را بر اين گذاشتم كه ۴ سال پركار داريم كه شايد ديگر هم تكرار نشود و بااستفاده از ظرفيتي كه مجلس دارد بيشترين بهره را ببريم و در حوزه زنان تاثيرگذارباشيم.
در طول اين مدت علاوه بر بحث هاي قانونگذاري در حوزه زنان، بنده در حوزه حقوق بشر و سازمانهاي مردم نهاد، فعاليتهاي خود را متمركز كردم چون اين حوزه اي مشترك حساب مي شود و احساس نياز جدي به حضور زنان در عرصه بين المل داشتيم همانطور كه شاهد هستيد سياه نمايي جدي در عرصه رسانه ها و به ويژه رسانه هاي غربي در حوزه زنان در ايران وجود دارد و وضعيت زنان در ايران را خيلي بد جلوه مي دهند و زن ايراني را عنصري نشان مي دهند كه هيچ اختياري از خود ندارد و همه فرصتها از او سلب شده و فرصت حضور در اجتماع و اشتغال ندارد و حتي اينكه اجازه خروج از منزل را نيز ندارد و اينها مواردي است كه به خورد افكار جهاني مي دهند. تلاش ما براين بود و هست تا اين افكار را از بين ببريم و الگويي ارائه بدهيم از زن مسلمان ايراني كه واقعيت هست و مبتني بر نگاه اسلام است.
در اين راستا در جهت تبيين وضعيت زنان در ايران، كميسيون حقوق بشر، ظرفيت خوبي بود كه در مجامعي كه شركت مي كرديم و در هيئت هاي اعزامي به خارج كه بوديم وقتي گزارشات در حوزه زنان و نقش آنها در انقلاب اسلامي ارائه مي كرديم آنها به شدت از اين همه پيشرفت زنان ايراني در طول عمر انقلاب اسلامي متعجب ميشدند.
در حوزه ان جي اوها (NGO) كه تشكلهاي مردم نهاد و سازمان يافته هستند بايد توجه ويژه بشود همانطور كه رهبر انقلاب در كرمانشاه نيز به اين نكته توجه كردند كه بايد از مشاركت تخصصي مردم استفاده شود و رسيدن به اين مرحله، بلوغ جامعه اسلامي رانشان ميدهد كه مردم به صورت تخصصي در جهت توسعه و پيشرفت كشور گام بردارند.
* درباره لايحه حمايت از خانواده بگوييد و چه پيشرفتهاي داشت و سرانجام مواد جنجال برانگيز آن چه شد؟
حدود ۲ – ۳ سال درباره اين لايحه كار شد و نكات مثبت و فراواني در حوزه حمايت از خانواده دارد و به جز ۳ ماده همه موارد آن به تصويب رسيد. در اين لايحه محورهاي مهمي در حمايت از زنان در قانون گنجانده شد و اعتقاد ما براين بود تا امروز به زنان در دادگاههاي خانواده ظلم ميشد و خلاهاي قانوني از اين دست برطرف شد اين لايحه بيشتر به صورت شكلي به دعاوي خانوادگي مي پردازد و توجه بيشتري به رفع مهجوريت خانمها دارد.
البته يكي دو مورد هم بود كه جنجال برانگيز و سياسي شد و اساس لايحه حمايت از خانواده را زير سوال برد كه به جهت حساسيت برانگيزبودن و اينكه اختلاف نظرهاي متفاوتي وجود داشت اين مواد كه شامل يكي بحث ازدواج مجدد و ديگري مهريه بود خود ما نمايندگان زن هم اعتقاد داشتيم در بحث ازدواج مجدد در قانون جوري بياييد كه محدود شود به موارد استثنايي و شروط متعددي در اين ماده گنجانده شود كه اولا ازدواج مجدد با اجازه دادگاه باشد و ثانيابا اجازه همسر اول ثالثا در يك سري شرايط خاص مثل زنداني بودن همسر يا احيانا اعتياد و داشتن بيماري صعب العلاج كه راه درمان نداشته باشد.
و البته بازهم اين لايحه در كميسيون قضايي و توسط مسئولين دولتي و ديگر نمايندگان مجلس و ان جي اوهاي حمايت از خانواده و حتي برخي نمايندگان ادوار مجلس بررسي شد ولي متاسفانه باز هم شاهد يك جنجال آفريني خاص بوديم به ويژه از سوي رسانه هاي خارجي كه بنا داشتند، وضعيت زن ايراني را اسف بار جلوه دهند و اين طور در رسانه هايشان مطرح مي كردند كه قانوني در ايران در حال تصويب است كه اجازه اختيار كردن ۴ همسر را به مرد مي دهد و از اين ماده لايحه سواستفاده هاي سياسي و تبليغاتي شد و اين ۲ ماده از اين لايحه حذف شدند و فقط يك ماده از لايحه مانده كه انشالله به زودي بررسي و همين مجلس اين لايحه به تصويب ميرسد .
* در طرح عفاف و حجاب مجلس چه مطالباتي از دستگاههاي اجرايي داشت وپيشرفت اين طرح به چه ميزان بود؟
طرح عفاف و حجاب در واقع يك مصوبه از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي است كه در واقع به منزله قانون است و دستگاهها مي بايست آنرا به اجرا دربياوردند ولي متاسفانه خيلي جدي گرفته نشد يك بخش شايد به خاطر ديدگاههايي كه در دولت وجود دارد و به اين جهت شايد جلوي آن گرفته شد با توجه به رويكرد كاملا فرهنگي كه طرح دارد وظايفي براي دستگاههاي در نظرگرفته شد كه غالبا وظايف فرهنگسازي است و اين مايه تعجب است كه چرا با عزم جدي از سوي دولتمردان پيگيري نشد درحاليكه اين طرح فقط كاركرد سلبي نداشت بلكه برنامه ريزي فرهنگسازي شيوه هاي تبليغي و مجموعا تدوين شيوه هاي اسلام براي طرح عفاف و حجاب بودواز دولت اصولگرا اين انتظار ميرفت كه اين دولت توجه بيشتري به اين مقوله داشته باشد و متاسفانه همانطور كه بحث فرهنگ در اين دولت مظلوم واقع شده است اين طرح نيز به همان صورت است.
خب مجلس به شدت پيگير اين طرح بود و جلسات متعددي باوزرا در بخشهاي فراكسيوني برگزار شد تا اين مطالبه مردم كه از نمايندگان مي خواستند براي جلوگيري از گسترش فرهنگ غرب و ترويج لاابلي گري فرهنگي و... كه بر جوانان تاثير گذار است برنامه ريزي و حركتي صورت بگيرد و همين فباعث شد تا مجلس يك فشاري بر دستگاههاي اجرايي داشته باشدمثلا جلسات متعددي با وزيركشورو وزارت ارشاد داشتيم و حتي اين طرح در كميسيون روحانيون مجلس و حتي در حضور رئيس جمهور هم مطرح شد و مجموع اينها باعث شد يك تحركاتي در دولت صورت بگيرد و سوالتي از وزير علوم پرسيديم. درباره وضعيت عفاف و حجاب در دانشگاهها و خوابگاهها و تلاش داشتيم مسئولين را متوجه اين امر كنيم كه اين طرح بايد در اولويت باشد چون از دغدغه هاي مردم است در خوابگاهها معضلاتي داشتيم مخصوصا آنهايي كه خصوصي شدند و واگذار شدند گزارشاتي داشتيم كه دانشجويان دختر و پسر در يك طبقه باهم زندگي مي كنند اينها هشدارها و زنگ خطرهايي بود كه مردم مطالبه داشتند به هرحال جلسات خوبي برگزار شد اما كافي نيست و تا يك عزم جدي در سطح هيئت دولت با محوريت شخص رئيس جمهورنباشد حركت جدي اتفاق نمي افتد.
* نظرشما درباره دانشگاههاي تك جنسيتي چيست؟
اين طرح مدتي مطرح بود و سروصداهايي ايجاد كرد ما بايد براي دخترانمان فرصتهاي خاص ايجاد كنيم درواقع دانشگاهها يا مراكز آموزشي ايجاد كنيم تا خانمها بتوانند به راحتي در اين مراكز تحصيل كنندو به صورت تخصصي رشته هايي را به اين دانشگاهها يا مراكز تخصيص بدهيم و سطح علمي اين دانشگاهها را بالا ببريم ما در اين زمينه نمونه هاي موفقي داشتيم دانشگاههايي همچون الزهرا و امام صادق(ع) را ميتوانيم نام ببريم .
* با ايجاد مراكز درماني مختص خانم ها موافقيد؟
نشان داده هميشه از اينگونه طرحها توسط خانمها استقبال مي شود و نمونه هاي مراكز آموزشي و درماني هم در اين زمينه داشتيم و پيگيرها و رايزني هايي هم با خانم وزير بهداشت داشتيم كه اين مراكز و بيمارستانهاي مربوط به زنان بيشتر شوند به هر حال يك استان ممكن است چندين مركز آموزشي درماني داشته باشد و چه بهتر كه يكي از اين مراكز مختص بانوان باشد.
* وزير بهداشت از اعتبار ۳۰۰۰ ميلياردي براي ايجاد بيمارستانهاي جديد مختص خانمها صحبت كردند آيا براي اين امر اين بودجه لازم است؟
ما نبايد از ابتدا سنگ بزرگ را كه علامت نزدن است برداريم بلكه بايد از كم شروع كنيم و همانطور كه قبلتر هم گفتم در هر استان يكي از مراكز آموزشي درماني را به خانم ها اختصاص دهيم به نظر من در ابتداي كار بحث بودجه مطرح نيست بلكه بحث مديريتي مهم و مطرح است و اگر اين موضوع از اولويت هاي وزارت بهداشت باشد با يك مديريت خوب محقق مي شود و البته اگر كمكي هم در اين زمينه بخواهند در مجلس اين آمادگي وجود دارد تا موضوع را دنبال كنيم و از وزير بهداشت اين انتظار را داريم تا زمانيكه به عنوان يك زن روي كار هستند فرصت انتخاب پزشك و مراكز درماني مختص خانمها را ايجاد كند .
* عمده مراجعات مردمي به شما براي چه كاري است و چه مشكلاتي در اولويت قراردارد؟
بيشتر خانمها اولين مسئله اي كه برايشان اولويت دارد و دغدغه دارند مسائل معيشتي و بيمه است و در كنارش موضوعاتي چون بحث اشتغال بانوان هم هست و بايد به سمتي برويم تا آسايش و آرامش بانوان تضمين شود و يك خانم خانه دار كه بيمه نيست نگران آينده اش نباشد.
به هرحال خانمهاي ما به لحاظ روحيات و اخلاقياتي كه دارند شايسته نظام اسلامي نيست در هر شغلي فعاليت كنند و بايد شرايطي فراهم شود تا خانمها فرصتهاي شغلي و اجتماعي مناسبي داشته باشند و البته اين به معناي كمرنگ كردن نقش زنان در خانواده نيست و خانمها مي توانند علاوه براينكه يك مدير و مدبر در خانواده باشند در جامعه هم نقش داشته باشند و راهكارهايي هم براي گسترش مشاغل خانگي در مجلس به تصويب رسيد البته معمولا تا اسم مشاغل خانگي مي آيد متاسفانه فقط صنايع دستي به ذهنها خطور مي كند درصورتيكه مشاغل خانگي حيطه بسيار گسترده اي دارد و صنايع با تكنولوژيهاي بالا را نيز شامل مي شود ما در امريكا شاهد اين هستيم كه اين مشاغل به طوري فراگير هستند كه هزاران نفر درخواست مشاغل خانگي را دارند يا ساعتهاي معروف و مشهور سوئيس توسط خانمها و در منازل ساخته مي شوند.
الان بحث دوركاري و دولت الكترونيك مطرح است و دولت مي تواند با برنامه ريزيهاي دقيق هم فرصتهاي شغلي مناسب به خانمها بدهد و هم اينكه امنيت رواني خانواده را تضمين كند كه ثمرات بسياري در حوزه تحكيم بنيان خانواده و دوري از آسيبهاي اجتماعي براي زنان به ارمغان مي آورد.
اميدواريم در مجلس اين اهداف پيگيري شود و اين مطالبات را از دستگاههاي اجرايي داشته باشيم و اگر خلاء هاي قانوني وجود دارد به تصويب قوانين در اين حوزه بپردازيم .
* مهمترين اقدامات مجلس هشتم بالاخص در حوزه زنان چه بود؟
در مجلس چند طرح كلان داشتيم كه به تصويب رسيد و براي خانمها خيلي خوب بود يكي از مهمترين آنها بحث ارث بود كه تا قبل از تصويب در مجلس هشتم خانمها فقط از بنا ارث مي بردند مثلا شما مي ديديد در روستاها خانواده اي چندين هكتار زمين و يك خانه كاهگلي هم دارد بعد از فوت شوهر، زن خانواده تنها از بناي آن خانه ارث ميبرد و از زمين هيچ ارثي نميبرد با وجود اينكه در روستاها خانمها همپاي آقايون و حتي در برخي موارد بيشتراز آقايون، فعاليتهاي كشاورزي و... دارند و اين به نوعي ظلم محسوب مي شد تا اينكه با بررسيهاي كه شد و استفتايي كه از مقام معظم رهبري صورت گرفت اين طرح در مجلس تصويب شد و خانمها هم از عرصه(زمين) و هم از اعيان(بنا) ارث ميبرند.
طرح ديگريكه به تصويب رسيد بحث ديه خانم ها بود كه اگر خانمي در اثر قتل عمد فوت مي كرد ۱ بند به بندهاي مجازات اسلامي اضافه شد تا مابقي ديه يك زن توسط دولت پرداخت بشود و خانواده زن ميتوانند تقاضاي قصاص كنند.
* جنابعالي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هستيد. نظر شما درباره تسخير سفارت انگليس و تصرف باغ قلهك چيست؟
درباره بحث تسخير سفارت انگليس، بحثهاي مفصلي را ميتوان مطرح كرد اما خلاصه اش اين است كه ما بعداز تحركاتي كه انگليس در فتنه ۸۸ و درقبل و بعداز انتخابات داشت به شدت به اين تحركات معترض بوديم و به جهت اينكه عملكرد سفارت به عنوان يك مركز فتنه و پايگاه جاسوسي مطرح مي شد لذا طرح كاهش رابطه با انگليس را مطرح كرديم و در كميته راي آورد اما بنا به دلايلي در هيئت رئيسه، اين طرح متوقف شد تا زمانيكه تحريم ها توسط انگليس و ساير كشورها تشديد شد به واسطه اين موضوع، طرح كاهش رابطه با انگليس به تصويب رسيد كه موفقيت بزرگي براي ما بود از بابت اينكه واقعا انگليس، هميشه با خوي استعمارگري بركشورها نگاه ميكند و همواره خود را آقا و سرور مي داند و خوي تاريخي خود را دنبال مي كند و به نوعي با اين طرح و مصوبه حقير شد و در ضمن تصويب اين طرح پيغامهايي هم بينشان ردوبدل شده بود و نگراني خود را از بابت اين مصوبه مجلس، نشان دادند.
حضور دانشجويان در مقابل سفارت هم در دفاع از مصوبه مجلس كاملا قابل درك بود و از دانشجويان عدالتخواه كه همواره به سياستهاي انگليس معترض بودند اين انتظار مي رفت منتهي در بخش آخر تجمع مقابل سفارت كه عده اي، وارد سفارت شدند و منجر به تخريب اموال و بعضا تحركات برخي افراد سودجو كه اساسا دانشجو نبودند بايد مديريت بهتري از سوي تشكلهاي دانشجويي صورت مي گرفت و بيشتر فضا را دست مي گرفتند و مديريت مي كردند و اجازه اين سواستفاده ها را نمي دادند. البته نكته مبهم و قابل تامل هم در اين قضيه باز بودن درب سفارت و قفل نشدن درب از داخل بود كه همواره همه سفارت خانه ها اقدامات امنيتي و حفاظتي خاصي در اينگونه شرايط را رعايت مي كنند.
اما سفارت انگليس با توجه به اينكه تعداد زيادي دانشجو آنهم دانشجويان معترض به سياستهاي انگليس اين درب را قفل نكرده بودند و اين جاي سوال دارد و در كل قضيه، جز مورد آخر از دانشجويان انتظار مي رفت.
* آيا در كميسيون حقوق بشر، اقداماتي براي منافقين تواب و خانواده هاي آنها در نظر گرفته شده است؟
ما در كميته، جلسات و بحثهاي زيادي در اين زمينه انجام داديم و جلساتي با خانواده هاي قربانيان ترور داشتيم .موضع نظام، آن است كه منافقيني كه از گذشته خود پشيمان هستند مي توانند برگردند و در كنار خانواده هايشان در ايران زندگي كنند البته تاكيد هم شده به عراق و جوامع بين الملي كه منافقيني كه داراي پرونده هستند و در پرونده هاي آنها جرايمي مانند به شهادت رساندن هموطنانمان هست به دستگاه قضا معرفي شوند تا طبق قوانين كشور به جرايم آنها رسيدگي شود.
اتفاقا خود ما هم افراد اين گروه را قرباني يك گروهك تروريستي مي دانيم به جهت اينكه اغفال شدند و در يك فضاي كاملا بسته روي فكر و ذهنشان كارشده است.
خانواده هاي اين افراد به شدت نگران و ناراحت هستند و ما نيز نگران وضعيت اين افراد در پادگان اشرف هستيم وضعيتي در اردوگاه براي زنان پيش آوردند و متاسفانه فرزندان را از مادران جدا كردند و به كشورهاي ديگر فرستادند و اجازه هيچ گونه تماس يا ارتباط با خانواده را اينها ندارند. روند كاري طوري تنظيم شده كه زنان همپاي مردان از صبح زود تا پاسي از شب مشغول كار باشند و دريك شرايطي مسعود رجوي اعلام كرد كه تمام زنان بايد از شوهران خود جداشوند و مسائلي از اين دست، نشاندهنده قرباني بودن اين افراد توسط گروهك تروريستي است و بايد تدبيري براي نجات اين افراد چاره شود.
* از كميته بانوان جبهه متحد اصولگرا بگوييد و اينكه چه كساني در اين تركيب عضو هستند و فعاليت دارند.
تركيب كميته به اين صورت است كه خانم ها فاطمه فخر و فهيمه خان محمد زاده به نمايندگي از سوي جبهه پيروان خط امام و رهبري، خانم ها صديقه شاكري و بنده به نمايندگي از سوي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي و جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي، خانم معصومه آباد به نمايندگي از سوي آقاي محمدباقر قاليباف و خانم لاله افتخاري به نمايندگي از سوي آقاي علي لاريجاني، كميته بانوان جبهه متحد اصولگرايان را شكل داده اند.
اهداف كميته زنان شامل افزايش مشاركت زنان در بحث هاي سياسي و اجتماعي است كه هم در عرصه داخلي و هم در عرصه بين الملل تاثيرگذار است. الان بسياري از نگاههاي بين المللي به انتخابات مجلس است و اخبار و تحولات داخل كشور را رصد مي كنند و تجربه فتنه ۸۸ نشان داد كه نظام سلطه از هيچ تلاشي براي ايجاد شرايط ويژه دركشور دريغ نمي كند.
باتوجه به اينكه حدود نيمي از جمعيت كشور را زنان تشكيل مي دهند قادعتا اين نيمه جمعيت از اهميت به سزايي برخودارند و تجربه نشان داده كه هميشه مشاركت خانمها بيشتر از آقايان بوده است علاوه بر اينها خانمها نقش مهم و تاثير گذاري نيز در خانواده دارند و بايد اين امر را مغتم بشماريم و اين حضور و مشاركت مردم هست كه معادلات نظام سلطه را به هم ميريزد و اقتدار كشور را نشان مي دهد.
هدف ديگر اين است كه كانديداهاي خانمي كه صلاحيت دارند و سابقه مثبتي دارند و اين انگيزه را براي حضور در مجلس دارند به جبهه متحد اصولگرايان معرفي كنيم تا در مجلس آينده تعداد بيشتري از كرسيهاي مجلس را خانمها در اختيار داشته باشند و به هيچ وجه اين ۸ نفرخانم از ۲۹۰ نفر نماينده شايسته نيست.
هدف بعدي اين است كه خلاهاي قانوني در حوزه زنان و خانواده را بررسي و قوانين متناسب با آنها رابتوانيم پيش بيني كنيم.
هدف ديگري كه داريم جريان سازي در حوزه زنان هست و بايد نگاه اصولگرايان به زن و خانواده را تبيين كنيم كه اين برگرفته از نگاه اسلام به جايگاه زن در خانواده و جامعه اسلامي است. نگاهي كه امام خميني(ره) نيز به نقش زنان در جامعه داشتند حضرت امام(ره) نقش زنان در جامعه را به عنوان يك تكليف مطرح كردند كه خانمها هم بايد در مسائل كلي نظام دخالت كنند لذا ما بايد اين موضوع و نگاه را در جامعه تبيين كنيم و درباره حضور ارزشمند زنان فضاسازي هايي انجام دهيم.
در همين راستا در استانهاي مختلف دست به كار شديم تا گزينه هاي مطلوب را به بزرگان جبهه متحد معرفي كنيم و از بزرگان جبهه متحد مي خواهيم تا حمايت از خانمهاي انقلابي و متعهد و توانمند را يكي از اولويتهاي خود قرار دهند چون خانمها در شرايط حاضر در فرصت برابري با آقايون نيستند.
براي اين مقصود مي توان با مصاحبه ها، سخنراني ها، سايتهاي تخصصي ويژه بانوان و همچنين ارتباطات چهره به چهره، اين فضاسازي ها را انجام داد و هرچه برنامه ريزي بهتر و دقيق تري داشته باشيم انتخابات پرشكوه تري در پيش داريم.
* به نظر شما زنان صاحب چه تعداد از كرسيهاي مجلس نهم مي شوند؟
ماهمه تلاشمان براين است كه تعداد كرسيهاي زنان در مجلس را افزايش دهيم البته براي ما هم حضور كمي مهم است هم كيفي در برخي كشورها قوانيني تصويب كردند و تعداد مشخصي از كرسيهاي مجلس را به خانمها اختصاص دادند ما درايران اين شرايط را نداريم پس هيچ ضمانتي براي تعداد تصاحب كرسيها توسط خانمها وجود ندارد.
* چرا خانمها با توجه به اينكه نيمي از جامعه را تشكيل مي دهند كمتر به نمايندگان زن راي مي دهند؟
اين معلول چند علت مي تواند باشد. يكي اينكه برخي خانمهاي توانمند شايد خيلي انگيزه براي اينگونه رقابتها نداشته باشند و شايد با روحيات آنها سازگار نباشد و ديگر اينكه كار براي خانمهايي كه به طور مستقل از شهرهاي كوچك كانديدا مي شوند بسيار سخت است و اگر در ليست احزاب و گروهي باشند كارشان راحتتر مي شود و در اينجا اين احزاب هستند كه بايد از اين خانمها حمايت كنند. دليل ديگر اينكه فرهنگ حضور و مشاركت خانمها هنوز در جامعه جانيافتاده است و اين چيزي نيست كه به صورت چكشي بخواهد حل شود و نياز به فرهنگسازي دارد.
مثلا در شوراي شهر خانمها حضور موفق دارند. در خيلي از شهرها و شهرستانها و بعضا حتي آقايون ميآيند و ميگويند اين خانم به اندازه ۱۰ نفر از آقايون فعاليت ميكند و مسئولانه كار ميكند. خب اين فرهنگ در شوراها جا افتاده اما در مجلس آنچنان كه شايسته هست هنوز جا نيفتاده و طبق فرمايش رهبر معظم انقلاب، اينگونه مسائل، مسائل ريزي است كه به تدريج با فرهنگسازي بايد در جامعه و باور مردم جا بيفتد. فعلا هنوز اين فرهنگ را نميبينيم حتي بين برخي افراد محقق و صاحبنظر و كارشناس بعضا من در همين مركز پژوهشهاي مجلس مثال بزنم. طرحها و پروژههايي كه در حوزه زنان به آنجا ميرود و كارشناسان مركز بايد نظر بدهند، نوع نگاه، نگاهي نيست كه متناسب با مطالبات مقام معظم رهبري و با انديشه حضرت امام در حوزه زنان باشد. كاملا نگاه سنتي و مردسالارانه است و نمود آن را در تحقيقاتي كه نتيجه آن را به ما ميدهند ميبينيم. اين نمودي از يك جامعه است و ميبايست كار شود.
* كميته بانوان به عنوان يك نهاد چه برنامهاي براي بيشتر شدن كرسيهاي مجلس براي خانمها دارد؟
ما از مدتها قبل به دنبال اين امر بوديم حتي قبل از شروع فعاليتهاي تبليغاتي و انتخاباتي اين خلأ را در مجلس هشتم داشتيم. با آقاي لاريجاني از طرف كميسيون زنان جلساتي داشتيم و اين موضوع را مطرح كرديم. خود ايشان هم معتقد به وجود اين خلأ هستند. به هر حال بعضي از كشورهاي منطقه شايد ساليان گذشته اساسا نماينده زن در مجلس نداشتند اما الان كه به كشور ما ميآيند به اين نكته اذعان دارند كه تعداد نمايندگان زن ما از كشور شما بيشتر است و اين براي كشور ما شايسته نيست و هر كشوري ما ميرويم اين سوال را از ما دارند چون نماد مشاركت سياسي زنان را مجلس ميدانند و هر كجا ما درباره دستاوردهاي انقلاب و پيشرفتهاي زنان صحبت ميكنيم، اينها الگوي ما و انقلاب اسلامي را موفق ميدانند ولي وقتي به مجلس ميرسيم يك نقطه ضعفي براي ما محسوب ميشود و عدم مشاركت سياسي زنان را نشان ميدهد و ما هم كه داعيهدار اين هستيم كه يك الگوي جهاني ميخواهيم ارائه بدهيم. طبق فرمايش حضرت آقا در حوزه زنان، ايشان اشاره ميكنند كه شما هر الگويي كه ارائه بدهيد يك الگوي جهاني خواهد بود براي زنان جهان و حضرت امام(ره) فرمودند اگر يك قدم برداريد در جهت دفاع از حقوق زنان يك قدم برداشتيد در جهت دفاع از حقوق زنان كل جهان و اين فرمايشات، رسالت ما را سنگينتر ميكند. لذا بايد كار كرد تا در همه حوزهها پيشرفتهاي خوبي داشته باشيم. در مجلس هم بتوانيم تعداد قابل توجهي از نمايندگان زن داشته باشيم.
چند نكته مثبت اين لايحه اين است كه دادگاههاي تخصصي خانواده در اين لايحه ديده شده و قضاتي كه حضور پيدا ميكنند بايد در رابطه با دعاوي خانوادگي تجربه موفقي داشته باشند و اينكه از قاضي مشاور زن بايد استفاده بشود. مراكز مددكاري كه ديده شده با حضور مددكاران و مشاوران و افراد آشنا به حقوق خانواده هستند و اينكه بتوانيم بهواسطه مشاوره از موارد طلاق جلوگيري كنند.
بحث حق حضانت و اينكه به نوعي حقوق خانمها در اين قضيه ناديده گرفته ميشد در اين لايحه، اين حقوق زن گنجانده شده و حتي وكيل معاضدتي ديده شده كه براي خانمهايي كه نميتوانند به لحاظ مالي، استطاعت گرفتن وكيل ندارند. قوه قضائيه وكيل را به صورت رايگان در اختيارشان قرار ميدهد و اينكه در دعاوي خانوادگي و زنان در محل سكونت خودشان بتوانند دادخواست ارائه بدهند چون مواردي هست كه خانمها مجبورند براي پيگيري حقوقي پرونده شان سفرهاي متعددي انجام دهند و اين مشكلات جدي براي خانمها ايجاد كرده بود و يكي از مواردي كه بايد تاسف خورد درباره كساني بود كه خودشان را مدافع حقوق زنان ناميده بودند و فضاي منفي به جهت بهرهبرداري خاصي كه مدنظرشان عليه اين لايحه به راه انداخته بودند.انشاءالله اگر به تصويب برسد خانمها از مزاياي اين لايحه بهرهمند ميشوند.
* راهكاري براي افزايش كرسي نمايندگان مجلس هست؟
سوال خوبي است. مثلا ميتوان احزاب و گروهها را مجاب كرد تا درصدي از ليست خود را به بانوان اختصاص بدهند. البته اين هم ضمانت رايآوري ندارد و چون سيستم انتخابات كشور ما حزبي نيست بستگي به راي مردم دارد. راه ديگري كه دارد رايزني با افراد تاثيرگذار در جبهه به صورت مستمر هست كه داريم انجام ميدهيم و ضرورتهاي حضور زنان در مجلس آينده را از نگاه خودمان و با توجه به نگرانيهاي موجود مطرح خواهيم كرد و از اين باب ما انجام تكليف ميكنيم و بقيه مسئوليت به عهده مسئولين و بزرگان جبهه متحد است.
* نحوه ورودتان به سياست چگونه بود؟
من از سال ۶۶ كه وارد دانشگاه علوم پزشكي تهران شدم، در كنار درس، فعاليتهاي تشكيلاتي و همكاري با تشكلهاي دانشجويي را جزو وظايف خودم قرار دادم. آن موقع تنها تشكلي كه فعال بود انجمن اسلامي بود و بعد از پايان جنگ حضرت امام فرمان تشكيل بسيج دانشجويي را دادند و همان زمان بسيج دانشگاه تشكيل شد و آقاي دكتر زاكاني در آنجا مسئوليت داشتند و در واقع پايهگذار بسيج علوم پزشكي بودند و ما هم همكاري ميكرديم. اين روند همكاري حتي بعد از فارغالتحصيلي هم ادامه داشت و در واقع مدتي در بحبوحه بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و خود سازمان فعاليت ميكردم و مسئوليت بخش خواهران را به عهده داشتم زمان انتخابات مجلس هفتم هم زمزمههايي به عنوان حضور مطرح شد منتها به علت فرصت كمي براي ثبتنام بود توفيق حضور نداشتم و براي مجلس هشتم اين پيشنهاد مطرح شد و ما در همكاري با جبهه متحد اصولگرايان در ليست جبهه متحد وارد شدم و انگيزه اصليام علاتر به عالم سياست و بهطور خاص دفاع از حقوق زنان بود. و به نظر من راه ورود خانمها به مجلس همكاري با احزاب و تشكليلات تاثيرگذار و قوي است.
* به نظر شما متوسط حقوق يك خانواده در ماه چقدر بايد باشد؟
سوال سختي پرسيدند من تا قبل از مجلس خريد ميرفتم ولي الان فرصت چنداني ندارم فقط گاهي براي بررسي قيمت كالاها و اجناس ضروري براي آنكه در مجلس بتوانيم از اين بابت هم تصميمات لازم را داشته باشيم و اطلاع از وضعيت معيشتي مردم داشته باشيم پرس و جوهاي ميداني دارم. ما نياز داريم بين مردم باشيم. گاهي ممكن است در تاكسي يا مترو باشيم و با آنها مواجه شويم. من يكبار از ونك تا شهرري با مترو، سفر داخل شهري داشتم تا بررسي كنم چيزهايي كه شنيده بودم و وضعيت زنان و بعضا زنان سرپرست خانوار كه در مترو دستفروشي ميكنند و با دكتر قاليباف هم مكاتبهاي داشتيم درباره ايجاد غرفههايي در مترو و كمك براي ايجاد شغل براي اين خانمها كه بهطور منظم اجناسشان به فروش برود.
در جواب شما كه يك خانواده يه نفره چه ميزان درآمد داشته باشد بستگي به شرايط خانواده دارد اما به نظر من حداقل ۵/۱ ميليون در ماه براي خانوادهاي كه مستاجر هستند.
* چقدر ماهانه حقوق ميگيريد؟
بين ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ كه هزينه وام از اين مبلغ كم ميشود.
* يارانه ميگيريد يا نه؟
نه، نميگيرم چون خود را مستحق دريافت يارانه نميدانم.
* نظرتان درباره پرداخت نقدي يارانهها چيست؟
بهطور كلي اجراي طرح هدفمندي يك ضرورت بود و بالاخره در نحوه اجرا اختلافنظرهايي هست. خودپرداخت نقدي با توجه به قيمت حاملهاي انرژي و آب و برق يك ضرورت بود ولي ساير ابعاد اين طرح مثل بحث حمايت معيشتي در قالب بيمهها و تامين اجتماعي و اينها و همچنين بحث بستههاي حمايتي از توليدكنندگان مباحثي است كه با دولت اختلافنظر داريم. مجلس ارتباط مستمر دارد و مجلس پيگير بحث بستههاي حمايتي از توليدكنندگان و صنايع و كشاورزي است كه بايد بيشتر به آن پرداخته شود..
* لوازم خانگي شما در منزل ايراني است يا خارجي؟
سعي من بر اين بوده كه لوازم ايراني استفاده كنم و بيشتر لوازم در منزل من ايراني است البته بعضا شده كه جنس خارجي هم تهيه كرده باشم ولي اعتقادم بر اين است كه در جهت حمايت از توليدكنندگان اجناس ايراني مصرف كنم و الحمدلله ظرفيت خوبي در كشور داريم اگر اين اجناس خارجي بگذارند و بايد با وضع تعرفهها جلوگيري بشود از ورود اجناسي كه مشابه آن در كشور توليد ميشود و باعث ايجاد بازار رقابتي در جامعه شويم و اين از مطالبات مقام معظم رهبري نيز هست كه فرمودند: مسئولين بايد به سمت تقويت و حمايت از توليدكنندگان داخلي و ممانعت از اجناس خارجي با تعرفهها و ساير روشهاي موجود و انصافا اگر مردم به سمت خريد كالاي ايراني بروند به اين موضوع ميرسند كه خيلي از موارد كيفيت كالاهاي ايراني بسيار بالاتر از كالاهاي مشابه خارجي است كه قيمت آن نيز پايين است. ما به جهت فرهنگي كه به جا افتاده بعضي توليدكنندگان را ميبينيم كه جنسي را كه توليد ميكنند ۲ ليبل رويش ميزنند يكي ساخت ايران و ديگري ساخت يك كشور ديگر و آني كه ساخت كشور خارجي، ليبل خورده، بيشتر خريدار دارد. براي اينكه مشتري بيشتر جذب كنند به نوعي جنس ايراني را به اسم جنس خارجي ارائه ميدهند.
* اخبار را از كدام منابع دريافت ميكنيد؟
صداوسيما، رسانههاي مكتوب و سايتها را رصد ميكنم. البته جلسات منظمي هم با برخي افراد در حوزه هاي مختلف داريم كه كمك مي كنند.
* جمع بندي جنابعالي از طراحي ايالات متحده آمريكا براي انتخابات مجلس نهم پيست؟
نظام سلطه براي انتخابات مجلس نهم ايران چند كحور جدب را طراحي كرده است اول اينكه با دامن زدن به يك تحليل متوهمانه، نيروهاي انقلاب را مجبور كند كه با چند ليست وارد رقابتهاي انتخابات مجلس نهم شوند و از اين رهگذر به ايجاد فضاي افشاگري براي اسرار نظام بپردازيم در مرحله بعد همچون انتخابات گذشته، ايجاد ظرفيت براي حركتهاي خياباني و ايجاد ناامني و اغتشاش را در دستور كار دارد. به موازات آن، ايجاد فضايي براي ايجاد شبكه سازي اجتماعي را همچنان، دنبال مي كنند. با توطئه چيني هاي بيروني، ايجاد فضا براي تشديد فشارها از خارج به داخل را پيگير هستند و در توطئه چيني داخلي، ايجاد شكاف شديد در درون حاكميت را به شدت مورد سرمايه گذاري قرار داده اند. و در ادامه ايجاد فضا براي نقد اساسي حكومت و مشروعيت زدايي از انقلاب اسلامي را در دستور دارند. از نگاه آمريكا، انگليس و اسراييل، انتخابات بخشي از پروژه نرم و كودتاي مخملي خواهد بود.
* جريان فتنه، چه وظيفه اي بر عهده خواهد داشت؟
طراحان پشت صحنه فتنه در داخل، طراحي هاي نظام سلطه را دنبال مي كنند و در عين حال، سياهنمايي مي كند تا الگوي نظام ديني را شكست خورده معرفي كنند و در ادامه آن،، روي الگوي اسلام سكولاريسم كه تركيه علمدار آن است فعال كنند.
البته از جريان انحرافي غفلت نكنيم. جريان انحرافي، براي نظام سلطه كاركردهايي دارد از جمله با به چالش كشيدن مستمر برنامه هاي رهبري معظم انقلاب براي اداره كشور، ايجاد شكاف در درون اصولگرايان، دامن زدن به افشاگري واهي و خودساخته؛ نظام سلطه معتقد است اينها مي توانند ادبيات فتنه را در سال ۹۰ بازتوليد كنند.
* لطفا به كلمات ذيل پاسخ كوتاه بدهيد
زن: كانون مهر و محبت هستي و آينه جمال خداوند
فرزند: تمام دارايي مادر و پدر
همسر: يار و ياور
مردسالاري: تفكر سنتي
زنسالاري: تفكر غربي
انتخابات: عرصه تعيين آينده وطن
وزارت امور زنان: مسير ساختاري تحول آينده زنان
فتنه ۸۸: عرصه ابتلاء و امتحان خواص
خطوط قرمز اصولگرايان: فتنه، انحراف، فساد
ساكتين فتنه: عقب افتاده هاي سياسي
ساكتين انحراف: نان به نرخ روز خوردن
ساكتين اختلاس: در همه دوره ها و همراه با همه جريانهاي قدرت طلب
محمدجواد لاريجاني: پير سياست
علي اكبر صالحي: چهره آشناي بينالمللي
منوچهر متكي: وزير هميشه خندان
آيت الله مهدوي كني: امام، آينده كسي را جز او تضمين نكرد
آيت الله مصباح يزدي: روحاني بيدار و با بصيرت انقلاب
وحيده دستجردي: اولين وزير زن توانمند
زهره الهيان: انشاءالله بنده خداوند
/ن
جمعه|ا|7|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
-
گوناگون
پربازدیدترینها