واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آشنايي با طب سنتي ايران
خبرگزاري فارس: مناطق مختلف با توجه به آب و هوا و خاك آنها، داراي مزاجهاي متفاوتي هستند. مناطق كوهستاني داراي مزاج سرد و خشك، مناطق كويري داراي مزاج گرم و خشك و مناطق كنار دريا داراي مزاج سرد و تر هستند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا»، مكانهاي گوناگون بر مزاج افراد تأثير متفاوتي ميگذارد و مزاج افراد هر منطقه نيز به جغرافياي آنجا وابسته است.
مزاج مردم مناطق كوهستاني مثل دماوند، سرد و خشك است و جوانان با مزاج گرم در فصل تابستان بهتر است به ييلاق بروند و از هواي روحافزا و چشمههاي خنك آنجا بهره ببرند همچنين مزاج ساكنان مناطق بياباني مانند استان يزد، گرم و خشك است.
مزاج ساكنان مناطق كنار دريا كه كوه در جنوب آنها واقع شده، مثل حاشيه شمال و حوالي درياي مازندران سرد و تر است. مردم اين نواحي به علت رطوبت بالا معمولاً آرام و صبورند و از طرفي بيماريهاي مفصلي به خصوص در زنان اين مناطق شيوع بيشتري دارد.
به همين علت نيز حكما از قديم در رژيم غذايي مردم اين مناطق به اشكال گوناگون پياز و سير قرار دادهاند و نيز پاشيدن سياهدانه بر روي نان در اين مناطق سنتي ديرينه است.
مژگان تنساز، دستيار تخصصي طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» ميگويد: مكانهاي مختلف با توجه به آب و هوا و خاك آنها، داراي مزاجهاي متفاوتي هستند.
به گفته وي، هر اقليم با توجه به آب، خاك و هواي آن داراي مزاجهايي است كه افراد در اين اقليمها بايد تدابيري را رعايت كنند.
دستيار تخصصي طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران ميافزايد: صفات جسمي و رواني در اقليمها متفاوت است و افرادي كه در اقليمهاي گرم زندگي ميكنند كه هواي آن گرمتر است، بيشتر به بيماريهايي از جنس گرم و خشك مبتلا ميشوند.
تنساز ادامه ميدهد: بروز بيماريهايي مانند يبوست، سوء هاضمه و اسهال در اقليمهاي گرم و خشك بيشتر است و افرادي كه در اين مناطق زندگي ميكنند، بايد از غذاهاي لطيفتر استفاده كنند.
وي بيان ميدارد: افرادي كه در اقليمهاي گرم و خشك زندگي ميكنند بايد از روغنهايي كه داراي طبيعت سرد است مانند روغن بنفشه براي روغنمالي بدن و پيشگيري از خشكي پوست استفاده كنند همچنين استحمام كافي داشته باشند، آب كافي مصرف كنند و انجام فعاليتهاي بدني را محدودتر كنند.
سيدمحمد ابراهيمي، محقق طب اسلامي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» ميگويد: در سرزمينهايي كه داراي رطوبت و سردي است، خلط بلغم بيشتر ساخته ميشود.
به گفته وي، مناطقي مانند شمال كشور داراي طبيعتي سرد و تر است و بيماريهاي مفصلي در اين مناطق بيشتر بروز پيدا ميكند.
اين محقق طب اسلامي بيان ميكند: شهرهايي مانند كاشان، قم، يزد، كرمان، اصفهان و شيراز در فصل تابستان داراي طبيعتي گرم و خشك است و خلط صفرا در اين مناطق بيشتر ساخته ميشود.
ابراهيمي عنوان ميكند: ازدياد صفرا در خون موجب افزايش كهير، بيماريهاي پوستي، بروز جوش و ناراحتيهاي كبدي ميشود.
وي مي افزايد: زندگي در مناطق شرجي مانند بندر عباس و استان مازندران در فصل تابستان موجب توليد خلط دم ميشود و افرادي كه در اين مناطق زندگي ميكنند، تپلتر هستند. مناطقي مانند كوهستانهاي دماوند داراي طبيعتي سرد وخشك است و خلط سودا در اين مناطق بيشتر ساخته ميشود.
اين محقق طب اسلامي ادامه مي دهد: زمستان شهرهايي مانند قم، كاشان و يزد به دليل داشتن آب و هواي سرد و خشك موجب بروز و افزايش بيماريهاي سودايي مانند خشكي پوست و ناراحتيهاي رواني ميشود.
انتهاي پيام/
جمعه|ا|7|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]