واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ركود بيسابقه بازار برنج در گيلان
سرويس شهرستانها: ورود بيرويه برنجهاي خارجي، بازار برنجهاي داخلي در گيلان را با ركود بيسابقه مواجه كرده است.
فروشندگان برنج در بازارهاي گيلان به رغم كاهش قيمت برنج درعمده فروشيهاي گيلان تا ميزان 30 درصد، به دليل نبود تقاضادر چند هفته اخير، خريداري براي برنج داخلي ندارند.
اكثر دست اندركاران برنج، ركود بازار برنج در گيلان را نسبت به سالهاي قبل بيسابقه ميدانند و برخي اين ركود را به واردات بيرويه برنج خارجي نسبت ميدهند.
به گزارش ايرنا ، برخي از دست اندركاران نيز فروش برنجهاي ناخالص توسط افراد ناوارد و عدهاي نيز ورود شاليكوبيها به عرصه خريد و فروش برنج را دليل اين ركود و نوسان قيمت ميدانند.
يك استاد دانشگاه گيلان يكي از دلايل كاهش قيمت برنج را واردات بيرويه برنج ذكر كرد و گفت: اگر قرار است محصولي وارد شود، اول بايد اين محصول مورد حمايت دولت قرار گيرد و بقيه نياز از طريق وارد كردن صورت گيرد.
جعفر اصغريافزود: واردات برنج بايد برمبناي نياز باشد و پس از مصرف يا خريد محصولات داخلي برآورد كنيم كه چه ميزان محصولات داخلي وجود دارد و چه ميزان بايد عرضه شود.
وي گفت: برنج مورد نياز خارجي بايد پس از فروش برنج داخلي وارد شود تا كشاورز بتواند حاصل دسترنج خود را به فروش برساند ولي امسال به محض شنيدن پايين آمدن قيمت جهاني محصولات به خصوص برنج، مقادير زيادي برنج وارد كشور شد.
وي افزود: هم اكنون محصولات كشاورزان در بسياري از كارخانههاي برنجكوبي روي دست كشاورزان مانده و هنوز به فروش نرفته است كه اين امر، ضربه مستقيمي به كشاورزان وارد ميكند.
وي گفت: در هر كشوري به دنبال پايين آمدن قيمت جهاني برنج، بايد به همان نسبت قيمت برنج نوسان داشته باشد درحالي كه شدت اين نوسانات در ايران بسيار زياد است. يكي از كشاورزان عضو كانون حمايت و توسعه كشاورزي استان گيلان گفت: امسال برخلاف سالهاي قبل كه در اين موقع برنجكاران محصول خود را فروخته بودند بين 45 تا50 درصد برنج كشاورزان روي دست آنان مانده است و خريدار ندارد. سيدرضي موسوي افزود: امسال در آغاز برداشت محصول بهاي هركيلوگرم برنج پرمصرف به 30 هزار ريال، يعني دو برابر مدت مشابه سال قبل رسيد و با اين قيمت مناسب كشاورزان اقدام به فروش نصف محصول خود كردند. وي گفت: سياستهاي دولت بايد در حمايت از توليدكننده باشد كه اگر در ابتدا اين گونه ميشد قيمتها دچار چنين نوسان شديدي نميشدند.
وي افزود: افزايش غيرمتعارف قيمت برنج هم به ضرر كشاورز و هم به ضرر مصرف كننده است و اين افزايش هيچگاه به نفع كشاورز نيست.
به گفته دست اندركاران با ورود بيرويه برنجهاي خارجي به استانهاي توليدكننده و برنج خيز كشور، بازارهاي اين استانها نيز مقاومت خود را از دست دادهاند. اصليترين بازار عمده فروشي برنجهاي مرغوب داخلي در گيلان نيز مصون نمانده و درآستانه تعطيلي و ورشكستگي قرار گرفته است.
برخي از حق العملكاران برنج بازار سرچشمه رشت معتقدند كه ورود بيرويه برنج خارجي، هزينه بالاي توليد و نابساماني شبكه توزيع برنج داخلي در بازارهاي كشور بزرگترين بازار عمده فروشي برنج در استان گيلان را با ركود و كسادي شديد روبه رو كرده است. آنان مدعي هستند كه به دليل ورود برنجهاي خارجي بخصوص هندي و پاكستاني در سالهاي اخير عرصه بر خريد و فروش برنجهاي داخلي تنگ شده است. به گفته آنان قرار بود برنجهاي داخلي مورد حمايت مسئولان قرار گيرد اما به دليل هزينه بالاي توليد و شبكههاي نابسامان آن درسراسر كشور اين برنجها قابليت رقابت با برنجهاي خارجي را هم از نظر قيمت و هم از نظر كيفيت از دست داده است و به همين دليل شاهد ورود روزافزون برنجهاي خارجي هستيم. يك عضو حق العملكاران سراي مهديه رشت گفت: ورود كارخانههاي برنجكوبي كه بايد مجري انجام خدمات تبديل شالي به برنج سفيد باشند در امر فروش برنج و غيرمجاز، از ديگر دلايل ركود در عرصه خريد و فروش برنج و تنگ شدن عرصه خريد وفروش در سالهاي اخير محسوب ميشوند كه هيچگونه برخورد مناسبي نيز با اين عوامل صورت نميگيرد.
محمدرضا آزموده خريد و فروش برنج نامرغوب و ناخالص داخلي در سالهاي قبل در واحدهاي شاليكوبي توسط افراد ناوارد را نيز از ديگر دلايل ركود بازار برنج در رشت ذكر كرد.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]