واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: آليا: گلوگاه استراتژيك منافع غرب در دست ايران است
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس درخصوص نامه اخير رئيس جمهور آمريكا به ايران، گفت:رئيس جمهور آمريكا در پيغام خود از ايران خواسته است كه تنگه هرمز را نبندد و اين يك برگ برنده براي جمهوري اسلامي ايران است.
به گزارش گروه دريافت خبرخبرگزاري خانه ملت؛فاطمه آليا درخصوص مذاكرات آتي جمهوري اسلامي ايران با گروه ۱+۵ به مهر گفت:هنوز مشخص نيست كشورهاي ۱+۵ در اين مذاكرات طرح جديد خود را به چه صورت مطرح مي كنند.
نماينده تهران درمجلس در خصوص محورهاي مذاكره در اين گفتگوها گفت: جمهوري اسلامي ايران در مذاكرات قبلي كه در كشور تركيه برگزار شد و حتي قبل از آن و در بسته هاي پيشنهادي خود به طرف هاي اروپايي چند محور ثابت را مطرح كرده است؛ يكي از آن محورها اين است كه هيچ مذاكره اي در خصوص روند دستيابي به دانش هسته اي و هسته اي شدن نخواهد شد، چون ايران از اين مرحله عبور كرده است.
مطالبه جديد ايران از ۱+۵
آليا در مورد ديگر محورهايي كه در اين مذاكرات قابل گفتگو هستند، به موضوعاتي چون تاكيد بر خلع سلاح هسته اي در دنيا به ويژه در خاورميانه و كنترل، مديريت و مباحث كلي دنيا اشاره كرد و گفت: ايران به عنوان مطالبه جديد بايد از كشورهاي ۱+۵ علت جمع آوري اطلاعات از سوي بازرسان آژانس از تاسيسات هسته اي و در اختيار گذاشتن و ارائه اين اطلاعات به دشمنان ايران كه متعاقب آن دانشمندان و نخبگان كشور ترور مي شوند را جويا و خواستار توضيح اين كشورها در اين خصوص باشد.
وي افزود:درخصوص محورهاي كلي مذاكرات نيز ايران مباحث مورد نظر خود را در بسته هاي پيشنهادي به طرف هاي مذاكره ارائه كرده است.
گلوگاه استراتژيك منافع غرب در دست ايران است
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درخصوص نامه اخير رئيس جمهور آمريكا به ايران، گفت:رئيس جمهور آمريكا در پيغام خود از ايران خواسته است كه تنگه هرمز را نبندد و اين يك برگ برنده براي جمهوري اسلامي ايران است. به همين دليل است كه رهبري مي فرمايند كه ما در شرايط جنگ خيبر قرار داريم يعني در واقع گلوگاه استراتژيك منافع غربي ها تنگه هرمز است كه در دست ماست.
نامه اوباما بيانگر عقب نشيني آمريكا است
نماينده تهران در مجلس با اشاره به محورهاي ديگر نامه اوباما گفت: آنها در اين پيغام درخواست مذاكره با ايران را مطرح كرده اند. همچنين اعلام كرده اند كه رويكرد جنگ طلبانه و نظامي در قبال ايران نخواهند داشت. سفير آمريكا در سازمان ملل هم شفاهي به سفير ما در نيويورك اعلام كرده كه ما فعاليت هاي هسته اي ايران را به رسميت مي شناسيم.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: در واقع ۳ بحث عمده اين پيغام نشان دهنده، عقب نشيني آنها در مقابل ايران است.
آليا با اشاره به تقاضاي آمريكايي ها از ايران براي مذاكره، گفت: درخواست آنها براي مذاكره با ايران از روي صداقت نيست بلكه اين هم يك نقشه و توطئه است، به دليل اينكه اگر از روي صداقت بود اينها بايد در عمل نشان مي دادند و در واقع بايد تحريم هاي غير قانوني و يكجانبه را متوقف مي كردند، از تروريست ها حمايت نمي كردند، ثروت هاي بلوكه شده ايران را به ملت پس مي دادند و بانك مركزي را تحريم نمي كردند اينها نشان مي دهد كه آنها صداقت ندارند.
نماينده تهران درمجلس درهمين خصوص افزود: تحليل واقعي از موضوع مطرح كردن بحث مذاكره با ايران از سوي آمريكا، اين است كه همزمان با گسترش بيداري اسلامي در كشورهاي مختلف و همچنين فرياد عدالتخواهي در كشورهاي غير اسلامي كه در خود آمريكا، انگليس، اسپانيا و... طنين انداز شده است، اينها متوجه شدند كه در واقع منشاء خط گيري ها و الگوگيري انقلاب اسلامي ايران است.
وي ادامه داد:هدف اين است كه به هر قيمتي كه شده ولو با ذلت و انزوا و ذلت در نامه ها و پيغام هاي خصوصي درخواست مذاكره كنند. اگر چه ظاهر اين كار ممكن است از نظر برخي ساده انديشان يك قدم براي روابط باشد اما در واقع آمريكايي ها با اين كار مي خواهند به كشورهايي كه از ايران الگو مي گيرند بگويند نهايت اين كار اين مي شود كه آنها پاي ميز مذاكره آمده و تسليم آمريكا مي شوند.
درخواست مذاكره آمريكا از ايران در جهت بهره برداري هاي غير منطقي است
وي خاطر نشان كرد:اين نوع درخواست هاي مذاكره كه به شكل متضرعانه مطرح مي شود و در آن روي سكه اهدفي دارد كه در جهت بهره برداري غير منطقي بوده و مي خواهند خودشان را به يك صورتي داراي سلطه نشان دهند. به همين دليل است كه رهبري با درايت مي فرمايند ما در شرايط جنگ بدر و خيبر هستيم. الان برگ برنده دست ماست و اين آمريكايي ها هستند كه با توجه به سالهاي پاياني رئيس جمهوري اوباما به شكلي دست و پا مي زنند كه يك جوابي براي ملت خودشان داشته باشند.
آليا گفت:آمريكا به خاطر ناكامي ها درعراق و افغانستان بعد از اين همه جنايت و كشتار، درخواست مذاكره با ايران را مطرح كرده است و در پي فرار از افكار عمومي و بهره برداري از اين موضوع است اما اين يك نوع عقب نشيني است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به محور ديگر نامه اوباما مبني بر اينكه در قبال ايران دست به اقدام نظامي نخواهد زد، خاطر نشان كرد: اينكه آمريكا اعلام كرده كه روي گزينه نظامي كار نمي كند، نمي تواند اين كار را بكند، زيرا آنها در طول ۸ سال جنگ تحميلي اين موضوع را تجربه كرده اند و ديدند كه ملت ايران با قدرت از خود و كشورشان دفاع كردند. اكنون به لحاظ تجهيزات دفاعي جمهوري اسلامي ايران در وضعيت بسيار مطلوبي قرار دارد و قدرت بازدارندگي خود را به خوبي نشان داده است.
وي ادامه داد:صنايع دفاعي و موشكي ما پيشرفت هاي قابل توجهي كرده است. نظاميان ما بارها اعلام كرده اند ما منطقه استراتژيك خليج فارس را داريم و اگر دشمن بخواهد دست به اسلحه ببرد دست به خودشكي زده اند.
نماينده تهران درمجلس با بيان اينكه موضع جمهوري اسلامي ايران اين است كه آنها اقرار بكنند پيشرفت هاي صلح آميز هسته اي ايران را به رسميت مي شناسند، گفت: آمريكايي ها معمولا در خلال اين نامه ها و پيغام ها اين موضوع را اعلام كرده اند و ما بايد به شرايطي ما برسيم كه آنها به ناكامي خودشان اقرار كنند.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]