تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دور...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827880592




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

4 دهه غيبت احمدي‌نژاد- توقف بحث دانشگاه آزاد و ادامه بررسي نقشه جامع علمي


واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: "فارس " از جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي گزارش مي‌دهد؛
4 دهه غيبت احمدي‌نژاد- توقف بحث دانشگاه آزاد و ادامه بررسي نقشه جامع علمي

خبرگزاري فارس: نگاهي به روند جلسات اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي نشان از غيبت 42روزه احمدي‌نژاد، توقف مباحث مربوط به دانشگاه آزاد و ادامه بررسي و تصويب نهايي نقشه جامع علمي كشور دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، علم و فناوري در جهان امروز از اهميت فراواني برخوردار است، به طوري كه قدرت كشورها در زمينه اقتصاد و سياست بستگي به نفوذ آنها در حوزه علم و فناوري دارد و امروزه كشورها با به رخ كشيدن توانايي‌هاي علمي خود در جهان قدرت‌نمايي مي‌كنند.

در همين زمنيه مقام معظم رهبري نيز بارها بر لزوم پرداختن به حوزه علم و فناوري و رشد و توسعه در اين زمينه تأكيد كرده‌ و خواستار طراحي نقشه راه در اين مسير شده‌اند كه اين مطالبه به تصميماتي براي تدوين "نقشه جامع علمي كشور " منجر شده است؛ نقشه‌اي پويا كه قابليت اعمال تغيير و اصلاح در حين اجرا را دارد، يعني اگر بعد از تصويب و اجرايي شدن نقشه مشكلي احساس شود، متخصصان، دانشمندان و انديشمندان قادر به تصحيح و اصلاح آن هستند.

با اين وجود و احساس نياز جدي كشور به يك راهبرد منسجم و هماهنگ براي پيشروي در حوزه علم و فناوري و رسيدن به اهداف چشم‌انداز پيش‌بيني شده كشور، بعد از گذشت بيش از 4 سال از مطرح شدن بحث تهيه نقشه جامع علمي كشور هنوز در اين وادي، بدون نقشه پيش مي‌رويم.

* نقشه جامع علمي كشور؛ انتظاري 5 ساله

در اين زمينه يادآور مي‌شود كه رهبر معظم انقلاب اسلامي 23 مرداد 1385 در ديدار با رؤساي دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي تأكيد كردند كه "نگاه متوازن به رشته‌هاي علمي دانشگاه‌ها يكي از ضروريات مراكز دانشگاهي است كه تحقق اين امر نيز منوط به ترسيم نقشه جامع علمي كشور است "، ايشان همچنين بر تهيه برنامه‌هاي عملياتي زمان‌دار در راستاي تحقق اهداف چشم‌انداز در خصوص علم ‌و ‌فناوري تأكيد كردند و تدوين آن را از وظايف و مسئوليت‌هاي مراكز علمي و پژوهشي دانستند.

در همين راستا دستگاه‌هاي فعال در حوزه علم و فناوري از اواخر همان سال (سال 85) همايش‌ها، گردهمايي‌ها و نشست‌هاي مختلفي را با موضوع نقشه جامع علمي كشور برگزار كردند و هر دستگاه به صورت جزيره‌اي جداگانه فعاليت خود را آغاز كرد و هر دستگاه خود را متولي اصلي تهيه اين نقشه مي‌دانست.

براي نظم دادن به فعاليت‌هاي انجام شده حدود يك سال بعد از مطرح شدن تهيه نقشه جامع علمي كشور، شوراي تخصصي نقشه جامع علمي كشور با حضور معاون علمي و فناوري رئيس جمهور، وزير علوم و بهداشت، رئيس دانشگاه آزاد، رئيس جهاد دانشگاهي و برخي از فعالان عرصه علم و فناوري ذيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشكيل شد و اين شورا نخستين جلسه خود را در روز 19 تير سال 86 برگزار كرد كه در اين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان مرجعي براي تصويب نقشه جامع علمي كشور تعيين شد و همچنين تأكيد شد كه بايد از همه مراجع علمي و اجرايي و متخصصان و صاحب‌نظران در تهيه نقشه جامع علمي كشور استفاده شود و اين شورا نقش هماهنگي و تصميم‌گيري داشته باشد و مطالعات قبلي بايد مورد استفاده قرار گيرند.

جلسه اول و دوم اين شورا به بررسي و تبادل نظر در خصوص چگونگي و نحوه تدوين نقشه جامع علمي كشور اختصاص پيدا كرد و زمان مناسب براي تهيه اين نقشه 6 ماه در نظر گرفته شد و در جلسه بعدي گزارش‌ فعاليت وزارتين علوم و بهداشت براي تهيه نقشه جامع علمي كشور ارائه و بررسي شد و اين شورا جلسات خود را به صورت هفتگي به طور مداوم برگزار كرد.

شوراي تخصصي نقشه جامع علمي كشور 38 جلسه برگزار كرد و نهايتا 22 صفحه از اين نقشه 35 هزار صفحه‌اي را در آبان 87 به صحن شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه كرد.

مقام معظم رهبري در تاريخ 9 مهر 86 بار ديگر بر لزوم تهيه نقشه جامع علمي كشور تأكيد كردند و فرمودند كه "نبايد كار تهيه اين نقشه يك يا 2 سال طول بكشد. "

نقشه جامع علمي كشور يك سند بالادستي و مهم است كه نبايد در صف انتظار تصويب در شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار مي‌گرفت، بعد از گذشت 3 ماه از ارائه پيش‌نويس نقشه جامع علمي كشور، بررسي اين نقشه در 29 بهمن 2 سال قبل در شوراي عالي انقلاب فرهنگي آغاز شد و تاكنون نيز اين نقشه مصوب نشده است و طبق اعلام مسئولين شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار بود بعد از گذشت 2 سال در مهر سال جاري جلسات فوق‌العاده‌اي را براي تصويب اين نقشه تشكيل داده و اين نقشه را نهايي كنند.

بر اساس سند چشم‎انداز 20 ساله كشور ما بايد در حوزه علم و فناوري حرف اول را در منطقه بزنيم و براي رسيدن به اهداف اين سند تنها 3 برنامه توسعه ديگر فرصت داريم و نقشه جامع علمي كشور مي‌بايست نقشه‌ راه براي طي كردن مسير علم و فناوري در كشور باشد.

از همين رو، انتظار مي‌رفت نقشه جامع علمي كشور قبل از اينكه برنامه پنجم نهايي شود، مصوب شود تا برنامه پنجم با توجه به نقشه تصويب شود، اما متأسفانه اين امر محقق نشد و لايحه برنامه توسعه پنجم كشور در 20 دي سال گذشته از سوي دولت تقديم مجلس شد.


* "يك يا دو هفته آينده " اي كه هنوز در راه است!

اكنون ماه‌هاست كه مسئولان مربوطه خبر از تصويب نهايي نقشه جامع علمي كشور در آينده نزديك مي‌دهند و مردم و رسانه‌ها نيز همچنان در انتظار پايان "يك يا دو هفته آينده " هستند، با اين حال در اوايل پاييز 89 يكي از اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس از برگزاري جلسات فوق‌العاده اين شورا براي اتمام بررسي و تصويب نهايي نقشه جامع علمي كشور خبر داد و بعد از آن تقريبا هر هفته جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي بررسي اين نقشه تشكيل شده و تمام زمان جلسات نيز به همين موضوع اختصاص يافت.

در همين زمينه نگاهي به جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي نشان مي دهد كه از ابتداي آبان سال جاري، 3 جلسه متوالي در روزهاي 4، 11 و 18 آبان به رياست محمود احمدي‌نژاد برگزار شد، اما چهارمين جلسه كه بايد در روز 25 آبان برگزار مي‌شد، به دليل همزماني با روز عرفه برگزار نشد.

بر اساس اين گزارش، برگزاري جلسات متوالي در آبان 89 نيز منجر به اتمام بررسي و تصويب نقشه جامع علمي كشور نشد، اما جلسات آذرماه شوراي عالي انقلاب فرهنگي يك بار ديگر به روال گذشته خود بازگشت تا اعضاي شورا "دو هفته يك بار " گرد هم جمع شده و به بررسي نقشه جامع علمي ادامه دهند.

نكته جالب توجه اين است كه آذر 89 شاهد برگزاري 3 جلسه ديگر شوراي عالي انقلاب فرهنگي بود كه البته رياست اين جلسات بر عهده برادران لاريجاني بود؛ 2 آذر رئيس مجلس شوراي اسلامي در غياب احمدي‌نژاد رياست شوراي عالي انقلاب فرهنگي را بر عهده داشت كه طي آن راهبردها و اقدامات ملي 4 راهبرد كلان نقشه جامع علمي كشور به تصويب رسيد.

جلسه 9 آذر شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه با سفر استاني هيئت دولت به مازندران هم‌زمان و غيبت رئيس قوه مجريه شده بود، به دليل عدم حضور روساي 2 قوه ديگر برگزار نشد اما دومين جلسه اين شورا در آذر ماه، همزمان با روز دانشجو در 16 آذر به رياست آيت‌الله آملي لاريجاني برگزار شد تا رئيس قوه قضائيه بررسي راهبرد ملي 1 و اقدامات ملي 1 و 2 از راهبرد كلان 6 نقشه جامع علمي كشور را به اتمام رسانده و تصويب كند.

انتظار براي برگزار جلسه سوم اين شورا در ماه آذر نيز دو هفته به طول انجاميد؛ جلسه 23 آذر شوراي عالي انقلاب فرهنگي به دليل هم‌زماني با ايام عزاداري حضرت اباعبدالله الحسين(ع) برگزار نشد تا آخرين روز اين ماه شاهد برگزاري سومين جلسه شورا و ادامه بررسي نقشه جامع علمي كشور باشد.

بر اساس اين گزارش، جلسه ديشب (سه‌شنبه 30 آذر) شوراي عالي انقلاب فرهنگي به رياست علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي تشكيل شد و در اين جلسه اقدامات و راهبردهاي ملي راهبردهاي كلان 6، 5، 11، 12 و 13 نقشه جامع علمي به تصويب رسيد.


* غيبت 42 روزه احمدي‌نژاد؛ توقف بحث دانشگاه آزاد و ادامه بررسي نقشه جامع علمي

اين آمار و اطلاعات نشان مي‌دهد كه رئيس جمهور كه رياست شوراي عالي انقلاب فرهنگي را نيز بر عهده دارد، به دلايل مختلف در 42 روز اخير غايب اصلي جلسات اين شورا بوده است، هر چند كه در اين روزها تنها 3 جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي برگزار شده است.

در كنار حساسيت ويژه تدوين نقشه جامع علمي كشور كه لزوم حضور جدي و فعال تمام اعضاي شورا از جمله سران قوا و به ويژه شخص رئيس جمهور را در جلسات اخير اين شورا كه به بررسي و تصويب نهايي نقشه جامع علمي كشور به عنوان يك سند راهبردي حوزه علوم و فناوري كشور اختصاص دارد را بيش از پيش مي‌كند، يك نكته حساس ديگر نيز وجود دارد كه به موضوع اساسنامه دانشگاه آزاد مرتبط مي‌شود.

بعد از جلسه 11 آبان شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه با اصلاح بندهاي 5 و 10 اساسنامه دانشگاه آزاد همراه بود، انتظارها براي ابلاغ و اجراي اين اساسنامه بي‌پايان بوده و هنوز هم خبر جديدي از شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين مورد منتشر نشده است.

بر اساس اين گزارش، موضوع اساسنامه دانشگاه آزاد در جلسات اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه رئيس جمهور به دلايل مختلف در آن حضور نداشته، مطرح نشده است اما در اين بين علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي كه در غياب احمدي‌نژاد رياست يكي از جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي را بر عهده داشت، پيشنهاد داد كه 3 عضو هيئت امناي دانشگاه آزاد كه قرار بود به پيشنهاد شورا معرفي شوند، در روشي متفاوت توسط هيئت موسس دانشگاه آزاد و از بين اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي انتخاب شوند.

1389/10/02





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[مشاهده در: www.unp.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن