واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سردارحسين آبادي: رشد مافياي مواد مخدر افغانستان ناشي از ضعف ناتو است
استانبول - سردار سرتيپ " حميدرضا حسين آبادي " رييس پليس مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران، رشد مافياي مواد مخدر در افغانستان را ناشي از ضعف نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در اين كشور خواند.
به گزارش خبرنگار ايرنا سردار سرتيپ " حميد رضا حسين آبادي " كه در راس يك هيات از شهرباني جمهوري اسلامي ايران به تركيه سفر كرده است، دور دوم مذاكرات خود را با
"احمد پك" رييس مبارزه با مواد مخدر و جرايم سازمان يافته تركيه امروز در استانبول انجام داد.
وي در اين نشست طي سخناني گفت: براي مبارزه موثرتر و سازماني با مواد مخدر پليس ايران و تركيه همكاري هاي اطلاعاتي خود را نهادينه خواهند كرد .
اولين دور اين مذاكرات روز گذشته در آنكارا برگزار شده بود.
سردار حسين آبادي در اين مذاكرات ضمن تشكر از ميزباني صميمانه طرف ترك، گفت: ايران و تركيه در مسير اصلي ترانزيت مواد مخدر از افغانستان به اروپا قرار دارند و فقط در 10 ماه گذشته بيش از 500 تن مواد مخدر توسط بخش مبارزه با مواد مخدر پليس انهدام شده است.
او گفت: با احتساب فعاليت هاي ساير بخش هاي پليس، ميزان مواد مخدر كشف شده به 610 تن مي رسد.
حسين آبادي تصريح كرد: وضعيت در افغانستان از نظر گسترش توليد و قاچاق مواد مخدر چنان وخيم است كه آمريكا و انگلستان به عجز خود در اين زمينه اعتراف كرده اند.
وي تاكيد كرد: ضعف ناتو در افغانستان باعث شده است كه مافياي مواد مخدر در اين كشور هم در زمينه كشت و هم در توليد، فعاليت هاي خود را توسعه دهد.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ايران گفت: اكنون مافياي مواد مخدر در افغانستان براي اين كه سريعتر بتواند مواد مخدر را به بازارهاي مصرف برساند، تمام ترياك خود را به هروئين تبديل مي كند.
اين مقام انتظامي جمهوري اسلامي ايران افزود : در سال 2006 - 2005 در افغانستان 200 تن هروئين توليد شده بود كه اكنون به 600 تن رسيده و اين نشان مي دهد مافياي مواد مخدر به توليد مواد خطرناكتر رو آورده و با ايجاد شبكه هاي ارتباطي نزديك با ديگر گروه هاي مافيايي در سطح دنيا، زنجيره اي از توليد، ترانزيت و پخش مواد افيوني را تشكيل داده است.
وي با اشاره به اينكه ايران و تركيه از دوطرف مورد تهديد قرار دارند، گفت: از شرق مواد مخدر سنتي به غرب قاچاق مي شود و از غرب هم مواد مخدر صنعتي به شرق ارسال مي شود. مافياي مواد مخدر با استفاده از نام ها و اسامي اغوا كننده كه جوانان را كنجكاو كند، آنها را به استفاده از اين مواد توليدي خطرناك و شيميايي جلب كرده و اين گونه القا و تبليغ مي كنند كه اين مواد اعتياد آور نيست.
وي با اشاره به اين كه بسياري از جوانان نيز با شيوه هاي متعدد تبليغاتي به سوي مواد مخدر صنعتي سوق داده مي شوند، تصريح كرد: براي مبارزه با مواد مخدر كشورهاي منطقه به خصوص تركيه و ايران كه هر دو در مسير ترانزيت اين مواد قرار دارند تلاش زيادي مي كنند اما آنها از يك سو در اين مسير هزينه هاي زيادي را متحمل مي شوند و از سوي ديگر جوانان آنها نيز مورد تهديد قرار مي گيرند.
حسين آبادي با اشاره به لزوم هماهنگي تلاش هاي دست اندركاران دو كشور در مبارزه موثر با مواد مخدر به اهميت مبادله اطلاعات سريع و حتي لحظه اي تاكيد كرد.
وي گفت: نگاه مبارزه با مواد مخدر نيازمند بررسي هاي مستمر و توسعه روش هاي پيشرفته تر است و در دو سال گذشته كه اطلاعات بين ايران و تركيه مبادله شد نتايج خوبي گرفته شد كه با هدفمند كردن اين همكاري هاي اطلاعاتي و گسترش تعاملات بايد راه ها و راهكارهاي جديد همكاري را پيدا كنيم.
سردار حسين آبادي در ادامه از اصلاح و تقويت قوانين مبارزه با مواد مخدر در كشورمان در سه الي چهار ماه آينده خبر داد و افزود : با اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران در سه و چهار ماه آينده انتظار مي رود شكل و شيوه مبارزه با مواد مخدر در ايران بهبود يابد.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ايران گفت: متاسفانه بيشتر قاچاقچيان در پاكستان ساكنند، ولي افغانستان را مركز توليد و ترانزيت مواد توليدي خود قرار داده اند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود از مسوولان پليس تركيه خواست توجه بيشتري به امنيت و سلامت گردشگران ايراني به ويژه در مناطق خاص مانند استانبول مبذول كنند.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر تركيه نيز در اين نشست گفت: متاسفانه امروزه ما نمي توانيم مانع از توليد مواد مخدر شويم چرا كه اين موضوع دست عده اي است كه هم اكنون كنترل آن را در افغانستان بر عهده دارند كه بايد اين سازماندهي ها را از بين برد كه براي اين امر نيز قدرت لازم و حس همكاري دوجانبه و چند جانبه موجود است.
"احمد پك" با تاكيد بر لزوم كاهش تقاضا براي مواد مخدر توجه به بعد انساني مساله را حايز اهميت دانست و بر لزوم آموزش و آگاه سازي مردم تاكيد كرد.
وي گفت: دستگيري تعداد زيادي قاچاقچي و انبوه كشف مواد مخدر به تنهايي كافي نيست، چرا كه جاي خالي اين دو عنصر به زودي توسط مافيا پر مي شود و لذا بايد سازماندهي هاي موجود در اين زمينه شناسايي و متلاشي شود.
در خاتمه اين مذاكرات دو طرف بار ديگر بر لزوم گسترش همكاري هاي اطلاعاتي به روز و لحظه اي توافق كردند و يادداشت تفاهمي نيز به امضا رساندند.
خاورم **2011**230**1368
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]