واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استقبال از دهه چهارم انقلاب/الزامات سياسي و رسانه اي دهه "پيشرفت و عدالت"
خبرگزاري مهر-گروه سياسي: ورود ايران به باشگاه هسته اي، شناسايي ايران به عنوان يك قدرت موشكي در جهان، پيوستن به باشگاه كشورهاي فضايي دنيا و پرتاب ماهواره " اميد" به مدار كره زمين و...از جنس جهش هايي است كه نبايد با قالب هاي سنتي و كلاسيك راجع به آن با مردم سخن گفت.
به گزارش خبرگزاري مهر ، يكي از شيوه هاي مرسوم تبليغي و رسانه اي در سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي براي نشان دادن پيشرفت هاي ناشي از انقلاب، ارائه آمارهاي متنوع از آباداني روستاها و شهرها و به ثمر رسيدن طرح هاي عمراني و رفاهي و مخابراتي و ...در سراسر ايران است، اما به نظر مي رسد در سي سالگي انقلاب اسلامي و آغاز دهه چهارم از حيات نظام جمهوري اسلامي كه رهبر معظم انقلاب آن را "دهه پيشرفت و عدالت" ناميدند، بايد مدل ديگري براي نشان دادن ثمرات انقلاب شكوهمند اسلامي در عرصه رسانه ها و تبليغات را رونمايي و ارائه كرد.
واقعيت اين است كه موقعيت فعلي نظام جمهوري اسلامي و" تغيير محسوس جنس و نوع پيشرفت ها و دستاورد هاي كشور" به گونه اي است كه ديگر نبايد و نمي توان در قالب آماري چون طرح هاي آبرساني و گازرساني يا افزايش تعداد حمام ها و خانه هاي روستايي و افتتاح راههاي ارتباطي و... آن را سنجيد و به مردم عرضه كرد. هرچند كه كمترين خدمت به مردم در دورافتاده ترين نقطه كشور هم قابل تقدير و تشكر است، اما ضرورت درانداختن "طرحي نو" در سپهر افكار عمومي و رسانه ها كه متناسب با شان و جايگاه جديد و امروزين ايران اسلامي باشد، كاملا احساس مي شود.
ورود ايران به باشگاه هسته اي جهان ، شناسايي ايران به عنوان يك قدرت موشكي منطقه اي و بين المللي، پيوستن كشورمان به باشگاه كشورهاي فضايي دنيا و پرتاب ماهواره " اميد" به مدار كره زمين و...از جنس پيشرفت ها و جهش هايي است كه نبايد با قالب هاي سنتي و كلاسيك راجع به آن با مردم سخن گفت.
از منظر منطقه اي نيز پيروزي هاي مكرر و زنجيره اي دپيلماتيك ايران درعراق، افغانستان، لبنان، فلسطين و ...از ايران يك كشور مقتدر در عرصه بين المللي ساخته است و وزن و قدرت چانه زني جمهوري اسلامي را به طرز قابل توجهي افزايش داده است.
اين پيشرفت ها در طول سالهاي اخير -كه بي شك جز با نگاه نافذ و فرماندهي حكميانه مقام معظم رهبري، امكان پذير نبود- شرايطي را فراهم كرده كه حتي نگاه دشمنان و بيگانگان به ايران اسلامي را تغيير داده است. اما به نظر مي رسد هنوز در داخل كشور عمق و جنس و قدر اين پيشرفت ها و دستاوردهاي عالي شناخته نشده است وهمين بايد يك نقطه عزيمت جديد براي رسانه ها و دستگاههاي اطلاع رساني كشور باشد، هرچند كه مشكلات جاري و روزمره كشور نيز در جاي خود قابل تامل و بررسي است اما نبايد عظمت جايگاه ويژه ايران اسلامي در لابلاي اخبار روزمره و معمولي گم شود.
رهبر معظم انقلاب اخيرا در يكي از سخنراني هاي خود در جمع مردم يزد، "كمبود روحيه خودباوري و اعتماد به نفس ملي" را يكي از آسيب هاي موجود جامعه ايراني توصيف كردند، به نظر مي رسد رسانه هاي كشور بايد با الهام از اين نگاه بلند قافله سالار انقلاب اسلامي، يك طراحي نوين دراستراتژي خبري واطلاع رساني خود ايجاد كنند وبا ارتقاي ذائقه رسانه اي مخاطبان، موقعيت جديد ايران اسلامي را به مخاطبان بشناسانند كه اين امر خود به خود، باعث خواهد شد كه روح خودباوري و اعتماد به نفس ملي نيز در كشور ، تقويت شده و ريشه دار شود.
در كنار اين دغدغه بايد همت و عزم و اراده مسئولين اجرايي كشور نيز براي ساماندهي اقتصاد كشور شتاب گيرد تا كاستي ها ونقاط ضعف كوچك با آگرانديسمان رسانه اي دشمنان، بر چهره مقتدر ايران اسلامي، غباري ايجاد كند، ضمن اينكه درگيري ها و تقابل هاي بي حاصل و پرهزينه سياسي نيز عاملي است كه شيريني ناشي از پيشرفت ها و دستاوردهاي دهه چهارم انقلاب اسلامي را در كام مردم تلخ مي كند.
يكي ازمصاديق بارز الزامات دهه چهارم انقلاب اسلامي، جاري شدن "نگاهي مبتني بر منافع ملي و جايگاه جديد ايران در منطقه و جهان" است كه لازمه آن پرهيز از سليقه گرايي سياسي و نگرش هاي محدود جناحي است، در اين چارچوب تبيين نظام حزبي در كشور و رسيدن به فرمولي واقعي و كم هزينه براي رقابت هاي سياسي مي تواند از جمله اين راهكارها باشد.
اگر سند چشم انداز بيست ساله نظام جمهوري اسلامي -كه دستاوردهاي فوق الذكر، جلوه اي از دستاوردهاي آن است- به عنوان فصل الخطاب گفتمان هاي سياسي و چالش هاي جناحي به رسميت شناخته شود، آفت هاي كنوني در جامعه سياسي كشور به نحو چشم گيري كاهش پيدا خواهد كرد، از اين رو آزمودن روشهاي آزمون و خطا در عرصه هاي مديريتي و هرگونه رويكرد متناقض با اهداف چشم انداز مي تواند خط قرمزي براي اهداف عالي نظام جمهوري اسلامي در دهه چهارم باشد، اين دغدغه اي است كه نخبگان و رسانه ها بايد بر آن تاكيد كنند و به عنوان مطالبه اي جدي از اصحاب قدرت و مسئولان اجرايي بخواهند.
در حوزه رسانه ها اقداماتي چون " تدوين يك نظام جامع رسانه ايي، بالقوه كردن ظرفيت رسانه هاي ايراني در عرصه بين الملل و منطقه اي، تفكيك واقعي و ملموس "مرز بين نقد و تخريب "، تفكيك كاركرد رسانه هاي حزبي و غير حزبي و... " كه نهايتا منجر به ايجاد فضايي مناسب براي فعاليت حرفه اي براي رسانه ها مي شود، مي تواند از جمله مصاديق الزامات دهه چهارم انقلاب در حوزه رسانه و اطلاع رساني است.
به بيان ديگر، فعالان سياسي،احزاب، گروهها و به خصوص جامعه رسانه اي كشور بايد الزامات خاص دهه "پيشرفت و عدالت" را در نوع فعاليت خود لحاظ كنند كه عصاره اين رويكرد را مي توان عبور كامل از "بخشي نگري ها" توصيف كرد، دهه چهارم انقلاب اسلامي وقتي بطور كامل به عنوان " دهه پيشرفت و عدالت" معرفي مي گردد كه رسانه ها ابتدا" افق بلند پيش روي ايران اسلامي" را به مردم نشان دهد و همه باور كنند كه ابرقدرتي به نام ايران اسلامي در خاورميانه در حال شكل گيري است كه معادلات آتي منطقه و حتي جهان را رقم خواهد زد.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]