واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دبير علمي بيست و ششمين دوره معرفي كتاب سال در اين مراسم: عرصه فرهنگ را مديريت پذير بدانيم
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: دبير علمي بيست و ششمين دوره از جايزه كتاب سال در مراسم معرفي كتاب سال گفت:عرصه فرهنگ را علي رغم برخي ديدگاههاي سطحي نگر مديريت پذير بدانيم.
به گزارش خبرنگار ادبي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" محمد علي رمضاني دبير علمي بيست و ششمين دوره از جايزه كتاب سال عصر ديروز در در مراسم بيستوششمين دوره معرفي كتاب سال و شانزدهمين دوره اهداء جايزه جهاني كتاب سال جمهوري اسلامي ايران كه در تالار وحدت برگزار شد گفت: عرصه فرهنگ را علي رغم برخي ديدگاههاي سطحي نگر مديريت پذير بدانيم.
وي اظهار داشت :كتاب سال در طول مدت ربع قرن به عنوان مهمترين رويداد فرهنگي در عرصه كتاب و كتاب خواني اكنون به يك نهاد علمي-فرهنگي بالنده و بي بديل نه تنها در سطح ملي بلكه در عرصه بين المللي تبديل شده است كه هرچه باشد تمام افتخارات و اجر معنوي آن متعلق به دانشمندان اين ملت شريف است.
رمضاني جايزه كتاب سال را حلقه اي از حلقه هاي مديريت فرهنگي در كشور دانست و افزود: مديريت فرهنگي كشور مستلزم ساماندهي،سياست گذاري،برنامه ريزي و پيش بيني ساز و كارهايي است كه فرايند انتخاب كتاب سال به عنوان بخش مهمي از آن در نظر گرفته شده است.
دبير علمي بيست و ششمين دوره جايزه كتاب سال مطالعات تطبيقي انجام شده در نتايج 25 دوره انتخاب كتاب سال را نشان دهنده توقف در مرحله ترجمه دانسته و معتقد است كه اين امر آثار ناگواري بر پيشرفت علمي كشور برجاي مي گذارد.
وي با توجه به نتايجي كه از مطالعه 25 دوره برگزاري كتاب سال به دست آمده گفت: بيشترين سهم برگزيدگان به ترتيب به علوم كاربردي،ديون و كمترين آن زبان و ادبيات است و در آثار برگزيده نسبت ترجمه و تاليف معكوس است.همچنين سهم برگزيدگان زن و مرد قابل قياس نيست و مردان در اين ميان سهم بيشتري را به خود اختصاص داده اند.5 /64 درصد از برگزديگان اين جايزه مدرك دكترا داشتهاند و 8/2 درصد نيز ديپلمه بودهاند.رتبه هاي علمي برندگاني كه اعضاي هيات علمي بوده اند 5/48درصد استاد،7/16درصد دانشيار،5/18درصد استاديار و4/18 درصد مربي بوده اند. همچنين از نظر سني 1/1 درصد 26 الي 40 سال،1/6 41 الي 50 سال،8/56 51 الي 60 سال ،5/19 61 الي 70 سال و 6/16 بيشتر از 70 سال داشته اند.
وي بيست و ششمين دوره را در سه بخش خلاصه كرد و گفت:بخش اول بخش جايزه جهاني مطالعات مربوط به ايران و مطالعات مربوط به اسلام است كه دكتر محمدرضا وصفي آن را بر عهده داشته اند.بخش دوم بخش اصلي داخل كشور بوده است كه تمام حوزه هاي دانش اعم از علمي،ديني و ادبي ار در برداشته و بخش سوم بخش ويژه به مناسبت سي امين سال پيروزي انقلاب اسلامي است كه درچهار شاخه اثار و انديشه هاي امام،فرهنگ مقاومت و ايثار،انديشه سياسي و تاريخ و مستندنگاري مربوط به انقلاب است.تمامي كتابهاي منتشر شده با همكاري بنياد شهيد انقلاب اسلامي به انجام رسيده است.
دبير علمي بيست و ششمين دوره جايزه كتاب سال اظهار داشت:مجموعه آثاري كه در اين حوزه واجد حداقل شرايط بوده اند 18 هزار و 921 عنوان بوده است.كه از اين ميان 837 عنوان در مرحله اول داوري واجد امتياز بوده و به مرحله دوم راه پيدا كردند هريك از اينها حداقل توسط چهار نفر مورد اريابي قرار گرفتند.و حدود 1400 نفر از اساتيد مختلف در دانشگاهها و مراكز پژوهشي با ما همكاري داشته اند.
وي افزود:بازنگري در برگه هاي داوري با همكاري صاحب نظران و اعطاي وزن بيشتري به روش شناسي علمي و محتواي علمي و پاسداشت ارزشهاي اسلامي بوده و از ويژگي هاي ديگر بهره گيري از اساتيد دانشگاه و افزايش بيش از صد در صدي آثار راه يافته به دايره داوري بوده است .
گزارش ايسكانيوز مي افزايد: در اين مراسم دو تن از برگزيدگان، كريستيان بونو (يحيي علوي)كه در سال 1957 در شهر فرايبورگ آلمان متولد شده و سال 1979 نيز به دين اسلام مشرف شده است و بني شاه احمدي پژوهشگر افغاني الاصل در دانشگاه كاليفرنيا به ايراد سخنراني پرداختند./120
اخبار مرتبط
• استادان بيشتر به تاليف كتب درسي بپردازند/ معني استقلال در عرصه فرهنگ بستن در تبادل فرهنگي نيست
• سرانه مطالعه در ايران روزانه 18 دقيقه است
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]