واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ابداع شيوه اي جديد براي اندازه گيري ابعاد شهاب سنگها
محققان با استفاده از اين شيوه به بررسي شهاب سنگ باربارا در كمربند اختري پرداخته و خواص غيرطبيعي آن را مورد مطالعه قرار دادند.
محققان بين المللي با استفاده از توانايي هاي تلسكوپهاي موجود در جهان و شيوه تداخل سنجي ، روشي جديد را به منظور اندازه گيري دقيق شهاب سنگها ابداع كردند.
گروهي از اخترشناسان فرانسوي و ايتاليايي روشي جديدي را به منظور اندازه گيري ابعاد و شكل دقيق شهابسنگ هايي كه براي اندازه گيري توسط سيستم هاي رايج بسيار كوچك و يا بسيار دور هستند ارائه كردند.
اين شيوه اندازه گيري كه تعداد شهاب سنگهاي موجود در جهان را به شكلي چشمگير افزايش خواهد داد با استفاده از توانايي هاي تلسكوپ VLTI انجام مي شود.
به گفته اخترشناسان، داشتن آگاهي درباره ابعاد و شكل شهاب سنگها براي درك چگونگي متراكم شدن غبارها و ذرات كيهاني در سالهاي ابتدايي منظومه خورشيدي بسيار حياتي است زيرا در اين صورت مي توان به چگونگي تشكيل اجرام بزرگتر و برخوردهاي كيهاني پي برد.
در حال حاضر شيوه هايي كه براي اندازه گيري اين اجرام مورد استفاده قرار مي گيرد، تصويربرداري با استفاده از اپتيكهاي قابل انطباق موجود در تلسكوپهايي مانند VLT واقع در شيلي، استفاده از تلسكوپهاي فضايي و يا اندازه گيري از طريق رادار است كه هر يك از اين شيوه هاي با محدوديتهايي خاص خود مواجه است. براي مثال تصويربرداري مستقيم با استفاده از اپتيك قابل تطبيق تنها قادر به ثبت تصوير از بزرگترين شهاب سنگ در يك كمربند اختري و اندازه گيري راداري تنها قادر به محاسبه ابعاد نزديك ترين شهاب سنگ به زمين خواهد بود.
اخترشناسان به منظور رفع اين محدوديتها با استفاده از تكنيك تداخل سنجي، شيوه اي جديد را ارائه دادند كه با استفاده از اين روش مي توان شهاب سنگهايي با قطري كوچكتر از 15 كيلومتر در فاصله 200 ميليون كيلومتري را اندازه گيري كرد.
اين شيوه جديد نه تنها تعداد اجرام قابل اندازه گيري را افزايش خواهد داد، بلكه مهمتر از آن دسترسي به شهاب سنگهاي كوچك و متفاوتي را كه مطالعه آن از مطالعه شهاب سنگهاي بزرگ و در دسترس از اهميت بيشتري برخوردار است را ممكن خواهد ساخت.
اين شيوه تداخل سنجي با استفاده از تركيب نور دو تلسكوپ متفاوت به اندازه گيري دقيق شهاب سنگها مي پردازد. محققان با استفاده از اين شيوه به بررسي شهاب سنگ باربارا در كمربند اختري پرداخته و خواص غيرطبيعي آن را مورد مطالعه قرار دادند. نتيجه اين مطالعات نشان مي دهد كه اين شهاب سنگ از دو بدنه با ابعاد 37 كيلومتر و 21 كيلومتر تشكيل شده كه در فاصله 24 كيلومتري قرار داشته و دچار همپوشاني شده اند. به همين دليل اين شهابسنگ به شكل يك بادام زميني غول پيكر مشاهده مي شود.
اين گروه تحقيقاتي پس از اثبات توانايي هاي شيوه جديد خود قصد دارند رصد گسترده اي را به منظور بررسي شهابسنگهاي كوچك آغاز كنند.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]