تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828031113




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آقاي مسئول جشنوراه فيلم فجر قرار بر شفافيت بود!


واضح آرشیو وب فارسی:الف: آقاي مسئول جشنوراه فيلم فجر قرار بر شفافيت بود!
ابهامات پيرامون كيفيت انتخاب آثار حاضر در جشنواره سي‌ام فيلم فجر به‌رغم برخي تلاش‌ها براي شفاف‌سازي روز به روز بيشتر مي‌شود كه از اين ميان سرانجام "زندگي خصوصي آقا و خانم ميم" يكي از مهمترين و البته جالب‌‌ترين نمونه‌هاست.

به گزارش مهر، از روزي كه نخستين فهرست مرتبط با آثار راه‌يافته به بخش رقابتي جشنواره سي‌ام فيلم فجر روي خروجي خبرگزاري‌ها قرار گرفت به همان ميزان كه حضور برخي آثار و نام‌ها شگفتي‌برانگيز بود غيبت چند فيلم هم به‌رغم قابل پيش‌بيني بودن، سوال‌برانگيز بود.

همين شرايط سبب شد تا رسانه‌ها از معبر كانال‌هاي خبري رسمي و غيررسمي، پيگيري سرانجام فيلم‌هاي مطرح را در دستور كار خود قرار دهند؛ پروسه‌اي كه خروجي آن بعضا با پسوندهايي چون "شنيده‌ها حاكي است" يا "به گفته منابع غيررسمي" رسانه‌اي شد و بر ابهامات پيرامون كيفيت انتخاب آثار براي حضور در بخش‌هاي مختلف جشنواره افزود.

در چنين شرايطي خبر رسيد سيدعليرضا سجادپور بعنوان شاخص‌ترين چهره مديريتي سينما ايران كه هم‌زمان با مديركلي اداره نظارت و ارزشيابي سينماي حرفه‌اي معاونت سينمايي بعنوان يكي از ۹ عضو هيأت انتخاب در پروسه بررسي و گزينش آثار براي حضور در جشنواره سي‌ام نيز نقشي تأثيرگذار داشته‌است، قصد "شفاف‌سازي" دارد.

يك روز پس از آنكه حميد نعمت‌الله بعنوان يكي از اعضا هيأت انتخاب در گفت‌وگو با مهر صراحتاً برخي انتخاب‌ها را خارج از دايره اختيار هيأت معرفي شده، دانست و اعلام كرد"اداره نظارت و ارزشيابي بايد شفاف‌سازي كند" سجادپور مهمان يك برنامه زنده تلويزيوني شد تا ابهامات را برطرف كرده و پاسخگوي شبهات باشد.

اين حضور كه در ابتدا اميدبخش مي‌نمود و بسياري را نسبت به غالب شبهات مجاب كرده بود، كم‌كم مبدأ ابهاماتي تازه‌تر شد. هرچه از آن روز مي‌گذرد با نقل قول‌هاي جديد مسئولان جشنواره و فيلمسازان و نيز پيگيري بيشتر رسانه‌ها سوالات جدي‌تري پيرامون عملكرد هيأت انتخاب و از آن مهمتر توضيحات مديركل اداره نظارت و ارزشيابي بوجود مي‌آيد.

"در جشنواره‌هاي گذشته از آنجا كه آثار تا دقايق پاياني امكان حضور در پروسه انتخاب را داشتند، هيأت‌هاي انتخاب براساس بازبيني نسخه‌هاي ناقص تصميم‌گيري مي‌كردند... به همين جهت هم تا سال گذشته براي كليه آثار پروانه موقت اكران صادر مي‌شد تا بعد براي اكران عمومي نسخه نهايي مورد بازبيني دقيق قرار بگيرد... از اين نظر يكي از مهمترين تغييرات جشنواره امسال اين بود كه با تدبير دبير جشنواره و برنامه‌ريزي دقيق به گونه‌اي عمل شد كه حتي به قيمت نرسيدن برخي آثار به جشنواره زمان‌بندي اعلام شده رعايت شود. حدود ۲۰ فيلم با رعايت اين زمان‌بندي امكان حضور در جشنواره را از دست دادند اما با اين وجود از ميان ۸۷ فيلم رسيده انتخاب و تصميم‌گيري بصورت دقيق‌تر ممكن شد." اين بخشي از اظهارات عليرضا سجادپور در برنامه "دو نيم ساعت" شبكه خبر است.

اولين برداشت از اين سخنان شفاف‌سازي پيرامون دو نكته است؛ اول اينكه تمام آثاري كه براي حضور در بخش اصلي جشنواره معرفي شده يا مي‌شوند بطور كامل مورد بازبيني قرارگرفته‌اند. دوم اينكه براي پايبندي به "زمان‌بندي" اعلام شده هيچ تغييري در تركيب آثار رخ نخواهد داد.

درست ۲۴ ساعت پس از اين سخنان روابط عمومي جشنواره اعلام كرد تعداد فيلم‌هاي بخش اصلي جشنواره به ناگهان از ۲۶ فيلم به ۳۲ فيلم افزايش مي‌يابد! جالب اينكه يكي از اين آثار هم "بي‌خود و بي‌جهت‌" عبدالرضا كاهاني بود كه سجادپور در همان برنامه صراحتاً گفته بود "به جشنواره نخواهد رسيد".

جالب‌تر اينكه با گذشت يك هفته از آن برنامه زنده اين‌بار دبير جشنواره روي آنتن زنده برنامه "هفت" حاضر شد تا تأكيد كند "كپي همه فيلم‌ها بايد تا ۷ بهمن‌‌ماه در اختيار دبيرخانه جشنواره قرار گيرند و اگر فيلمي به هر علت نتواند تا اين زمان به جشنواره برسد عليرغم بسته شدن جدول برنامه جشنواره مجبور مي‌شويم آن فيلم را از جشنواره خارج كنيم."

حال سوال اينجاست كه اگر برنامه‌ريزي دبيرخانه جشنواره آنقدر دقيق بوده‌است كه كليه‌ ۳۲ فيلم اعلام شده براي بخش اصلي جشنواره با بازبيني "نسخه نهايي" (ونه طبق روال جشنواره‌هاي گذشته بر اساس نسخه‌هاي ناقص و اوليه) موفق به اخذ پروانه نمايش شده‌اند چنين شرطي براي "رسيدن" آثار چه معنايي مي‌تواند داشته باشد!

اگر اين قضاوت را ناسنجيده مي‌دانيد، به اين نقل قول تورج منصوري از مديران فيلمبرداري فعال سينماي ايران توجه كنيد كه با دو فيلم "گشت ارشاد" و "پنهان" در جشنواره امسال حضور خواهد داشت: "گمان مي‌كنم تعدادي از فيلم‌ها احتمالا به بخش مسابقه جشنواره نرسند. درباره يك يا دو فيلم با اطمينان بيشتري اين موضوع را عنوان مي‌كنم. تا جايي كه من در جريان هستم اين فيلم‌ها اصلاً به مسابقه نمي‌رسند. تعجبم از اين موضوع است كه فيلم‌هايي بدون ارائه نسخه پاياني چطور در بخش مسابقه پذيرفته شده‌اند؟"

داستان به همين جا ختم نمي‌شود. سجادپور در برنامه "دو نيم ساعت" صراحتاً اعلام كرده بود: "تا به امروز (پنجشنبه ۲۲ دي) كليه فيلم‌هاي اعلام شده براي بخش اصلي جشنواره توسط شوراي صدور پروانه نمايش مورد بازبيني قرارگرفته است كه از اين ميان تعدادي بدون اصلاحيه، برخي با اصلاحيه اندك و برخي با اصلاحات كمي بيشتر پروانه نمايش گرفته‌اند." پس از يك هفته اما در گزارش برنامه "هفت" از شرايط فيلم‌هاي حاضر در جشنواره اعلام مي‌شود كه هنوز دو فيلم "خرس" و "بي‌خود و بي‌‌جهت" موفق به اخذ پروانه نمايش نشده‌اند. برخي فيلمسازان نيز مدعي هستند به‌رغم اعلام صدور پروانه نمايش هنوز مدركي به آن‌ها ارائه نشده‌است و بعضاً حتي با شرط و شروطي مواجه هستند.

خود عليرضا سجادپور هم پس از گذشته دو هفته از آن برنامه زنده در پاسخ به پيگيري مهر گفت: "قطعا تا روز دوشنبه (۳بهمن) پروانه نمايش‌ها مشخص مي‌شوند و فيلم‌هايي كه مجوز دريافت نكنند دبير جشنواره با مسئوليتي كه دارد مي‌تواند جدول بدون عنوان فيلم‌هاي بدون مجوز منتشر كند." و اين يعني هنوز هيچ چيز قطعي نيست!

مديركل اداره نظارت و ارزشيابي در پروسه "شفاف‌سازي" صراحتاً اعلام كرده بود: "جز دو فيلم از ۸۷ فيلم هيچ فيلم ديگري مشكل نظارتي نداشت و آن دو فيلم هم مشكلات مبنايي نداشته‌اند." با قبول اين توضيح فكر مي‌كنيد از ميان فيلم‌هاي "خرس"، "بي‌خود و بي‌جهت"، "پريناز"، "آزاد راه"، "سه‌ونيم"، "زندگي خصوصي آقا و خانم ميم"، "بغض"، "پنهان" و... كدام دو فيلم منظور نظر جناب آقاي سجادپور بوده‌است.

نيازي به حدس و گمان نيست؛ مديركل نظارت و ارزشيابي در پاسخ به پيگيري خبرنگار مهر پيرامون سرانجام برخي فيلم‌هاي خاص با تأكيدي جالب توجه پاسخ روشني به اين ابهام داد: "من نمي‌دانم چرا رسانه‌ها پيگير سرانجام اين چند فيلم هستند؛ فيلم‌هاي مشكل‌دار ديگري هم هستند كه موفق به اخذ پروانه نمايش نشده‌اند"(!)

جالب‌ اينكه از ميان فهرست فوق مشكل مميزي دو فيلم "سه‌‌ونيم" و "زندگي خصوصي آقاوخانم ميم" صراحتاً از سوي سجادپور تكذيب شده بود اما چه كنيم كه كارگردان هر دو فيلم روايت ديگري از ارائه فيلمشان به هيأت انتخاب دارند.

نقي نعمتي كارگردان فيلم اول مي‌گويد: "با وجود اينكه فيلم پروانه نمايش دارد اما گفته‌اند به دليل مميزي در بخش مسابقه نيست. به گفته دو نفر از اعضاي هيات انتخاب، فيلم من به لحاظ كيفي مشكلي نداشته و تنها به لحاظ مميزي پذيرفته نشده است."

سرانجام فيلم دوم يعني تازه‌ترين ساخته روح‌الله حجازي هم كه هنوز در هاله‌اي از ابهام است. درباره اين فيلم گفتني‌ها بيش از اين حرف‌هاست؛ فيلمي كه به گواه تركيب عوامل و نيز پيگيري اهالي رسانه و جمعي از منتقدان، كوچك‌ترين ايراد فني به ساختار و محتواي آن مطابق با استانداردهاي جشنواره، وارد نيست و حذف آن از نظر "كيفي" به هيچ وجه قابل قبول نيست. مضاف بر اينكه حضور ابراهيم حاتمي‌كيا در قامت يك بازيگر به اندازه كافي براي كنجكاوي پيرامون يك فيلم و بهره‌مندي از آن در راستاي گرم‌تر شدن تنور جشنواره كفايت مي‌كند.

جالب اينكه در روزهاي اخير برش‌هايي از فيلم‌هاي پذيرفته شده براي حضور در بخش مسابقه سينماي ايران در فضاي مجازي منتشر شده‌است كه تماشاي همين نمونه‌ تصاوير كافيست تا در قياس با آن‌ها استدلال بي‌كيفيت بودن آثاري چون "زندگي خصوصي آقا و خانم ميم" را به قضاوت بگذاريم!

با وجود اين موارد هيچ توضيح روشني پيرامون سرانجام تازه‌ترين ساخته روح‌الله حجازي ارائه نشده‌است. تا جايي كه برخي رسانه‌ها گماني‌زني‌هايي از جنس مشكلات شخصي مسئولان جشنواره با عوامل اصلي فيلم را مطرح كرده‌اند. بهانه مسئولان جشنواره هم كه متغيير است؛ گاه نظر هيأت انتخاب دليل حذف بوده‌است و گاه نرسيدن فيلم! بحث وعده و وعيدها براي صدرو پروانه نمايش به اين فيلم هم كه هنوز با امروز و فردا كردن مسئولان مواجه است.

فيلم "پريناز" هم شرايطي مشابه دارد؛ ابتدا بحث‌هاي جدي درباره مميزي آن بود. بعدها برخي از اعضا هيأت انتخاب به تمجيد از آن پرداختند و بر شايستگي‌هاي‌آن براي حضور در جشنواره تأكيد كردند. بعدتر اعلام شد اين فيلم به دليل پروسه طولاني براي آماده‌سازي به جشنواره نخواهد رسيد. در آخرين نمونه هم عليرضا سجادپور روز يكشنبه در دو گفت‌وگوي هم‌زمان درباره اين فيلم، اينگونه موضع‌گيري كرد؛ "فيلم به جشنواره نخواهد رسيد"(مهر) و "فيلم چند نمايش خاص در جشنواره خواهد داشت."(فارس) وضعيت اين فيلم هنوز هم مشخص نيست.‌

همه اين موارد در حالي است كه عليرضا سجادپور داعيه شفاف‌سازي در حوزه كار خود را دارد و اتفاقاً از معدود مديران همواره پاسخگو در زمينه ارتباط با رسانه‌ها محسوب مي‌شوند. حال با توجه به اين ابهامات كه مي‌توان برخي "شنيده‌ها" و "ناگفته‌ها" را هم به آن افزود و با توجه به اينكه كمتر از ۱۰ روز به رسميت پيدا كردن سي‌امين جشنواره فيلم فجر زمان باقيستٰ تنها يك درخواست از مديركل نظارت و ارزشيابي باقي مي‌ماند و آن اينكه؛ آقاي سجادپور لطفاً شفاف‌سازي كنيد!

سه|ا|شنبه|ا|4|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن