واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بانوان در عرصه وقف پيشتاز بوده اند
تهران - نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه، زنان را عامل و مشوق اصلي مردان در وقف اموال خود معرفي كرد و از بانوان به عنوان پيشتازان عرصه وقف ياد كرد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار معارف ايرنا از سازمان اوقاف و امور خيريه، حجت الاسلام و المسلمين "علي محمدي" در جلسه هم انديشي مديران فرهنگي و مشاوران بانوان دستگاه هاي مختلف، از ورود بانوان به عرصه وقف ابراز رضايت كرد و افزود: بعد از 32 سال از انقلاب شكوهمند اسلامي ورود بانوان به اين عرصه بسيار مغتنم و ضروري است.
وي، به اقدامات استبداد شاهنشاهي با هدف حذف فعاليت هاي مذهبي در كشور اشاره كرد و افزود: بخشي از ابطال اين استبداد از طريق بانواني انجام گرفت كه اموال خود را وقف امور مذهبي و اجراي فرامين الهي از جمله برپايي مراسم عزاداري امام حسين(ع) مي كردند.
سرپرست سازمان اوقاف، از مهمترين ضرورت هاي حضور بانوان در عرصه وقف را تبليغ و ترويج اين فرهنگ ارزيابي كرد و با اشاره به نتايج افكار سنجي سال گذشته اين سازمان، توضيح داد: طبق برآوردهاي انجام شده، متاسفانه حداكثر 25 درصد از جمعيت كل كشور از آثار، نقش و بركات وقف آگاه هستند و اين لزوم تبيين، ترويج و اشاعه فرهنگ وقف را آشكار مي كند.
محمدي تاكيد كرد: تبليغات سوء عليه وقف لطمات بسياري را به اين حكم مترقي الهي وارد آورد و اذهان متدينين را نيز نسبت به وقف مخدوش كرد به طوري كه افراد غيرصالح به اين اموال دسترسي پيدا كرده و از آن بهره برداري سوء كردند.
وي با تاكيد بر اينكه قديمي ترين سند موقوفه كشور كه از 980 سال پيش به جا مانده متعلق به بانويي قزويني است، ادامه داد: اصلاح ديدگاه عمومي نسبت به وقف نيازمند كار فرهنگي است و زنان مي توانند در اين زمينه بسيار اثرگذار باشند.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف و امور خيريه، نيات بانوان متناسب با نيازهاي روز را ويژگي اصلي وقف از سوي بانوان ذكر كرد و افزود: بانويي از گلستان در سال گذشته اموال خود را با نيت تحقيق و پژوهش و افزايش دانش هسته اي وقف كرده است.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف شفاف سازي در عرصه وقف را امري اساسي دانست و ادامه داد: با بررسي نقاط ضعف سازمان در سال هاي گذشته دريافتيم تهيه و ايجاد بانك اطلاعاتي و مديريتي اوقاف يكي از راهكارهاي اعتماد سازي جامعه نسبت به وقف است كه به اين منظور سامانه جامع بانك اطلاعاتي و مديريت اوقاف و سامانه جامع مالي موقوفات و بقاع متبركه را راه اندازي كرديم.
وي تدوين و تاليف كتاب هايي در خصوص علماي واقف را براي ارتقاي شناخت عموم ضروري دانست و "حاج ملا علي كني" را از علماي برجسته و مبارز دوره قاجار خواند كه اموالش را وقف امور خير كرده است.
فراهنگ** 1883
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30778058
دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]