واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كارشناس ارشد معماري دانشگاه علم و صنعت ايران:
خبرگزاري فارس: كارشناس ارشد معماري دانشگاه علم و صنعت ايران گفت: استفاده از اصول پدافند غيرعامل در كاهش خطرپذيري در برابر خطرهاي مختلف موثر است.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، مهدي ضميري پيش از ظهر امروز در جمع اساتيد دانشگاه گيلان به اصول، الگوها و الزامهاي طراحي منظر معماري و شهرسازي با رويكرد پدافند غير عامل اشاره كرد و اظهار داشت: منظر شهري هنر يكپارچگي بخشيدن بصري و ساختاري به مجموعه ساختمانها، خيابانها و مكانهايي است كه محيط شهري را ميسازند.
وي ادامه داد: امروزه ميتوان با بهكارگيري اقدامهاي موثر، كاربردي و حتيالامكان كم هزينه و چندمنظوره در مرحله قبل از بحران، ميزان شدت و گستردگي خسارتها و تلفات ناشي از خطرهاي نظامي، غيرنظامي و طبيعي را كاهش داد.
ضميري استفاده از اصول پدافند غير عامل را يكي از مهمترين اقدامها براي كاهش خطرپذيري در برابر خطرهاي مختلف و افزايش كارآيي هنگام مواجه شدن با خطر عنوان كرد و افزود: در پدافند غير عامل بايد به سطوح مختلف منطقهاي، شهرسازي و معماري توجه شود و براي آن برنامهريزي صورت گيرد.
به گفته كارشناس ارشد معماري دانشگاه علم و صنعت ايران، دفاع غير عامل به مجموعهاي از اقدامهاي دفاعي اطلاق ميشود كه به كمك آن ميتوان بدون سلاح و كمترين امكانات و تجهيزات فني در مقابل تهاجم دشمن يا خطرها مقابله كرد.
وي با اشاره به راهكارهاي طراحي منظر شهري مناسب با پدافند غيرعامل، تصريح كرد: مكانيابي فضاهاي باز و وسيع شهري، چند عملكردي طراحي كردن فضاهاي منظر شهري، پراكندگي فضاهاي با اهميت، مبلمان و فضاي سبز شهري، وروديها و خروجيها، استتار و اختفا از جمله طراحيهاي شهري است.
ضميري قدمت پدافند غير عامل عامل را به اندازه تمدن بشري خواند و گفت: اين موضوع براي نسلهاي بشر به صورت تلاشهاي آنها به منظور حراست و مراقبت در برابر دشمنان طبيعي و انساني نمايان شده است.
كارشناس ارشد معماري دانشگاه علم و صنعت ايران برجهاي حفاظتي شهرها، قلعهها و حصارها را نمونههاي بارزي در پدافند غير عامل برشمرد و خاطرنشان كرد: با توجه به وضعيت عالم جديد و ايجاد دولت ملتها، اين موضوع از حيطه شهري به گستره ملي انتقال پيدا كرده است.
وي بروز جنگهاي جهاني و كشيده شدن آن به شهرها را سبب اهميت پدافند غير عامل دانست و ابراز داشت: معماري و شهرسازي به عنوان يك واسطه، قدرت دفاعي را بالا ميبرد و در ارضاي نياز به امنيت در سلسله مراتب پلهاي مازلو اثر مثبت داشته و موجب بقاي انسان ميشود.
ضميري به واژه دفاع در مقابل دشمن و ايمني و حفاظت در مقابل تهديدهاي طبيعي اشاره كرد و اذعان داشت: بحث ايمني و امنيت با رويكرد روانشناسي به معماري و شهرسازي بايد در تمام سطوح برنامهريزي و طراحي از موضوعهاي كلان شهرسازي تا معماري، فضاهاي باز شهري و جزئيات فني مد نظر قرار گيرد.
انتهاي پيام/خ۲۰
دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 700]