تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837777303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به رمان «كتاب زندگي»/


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به رمان «كتاب زندگي»/
خبرگزاري فارس: خبرگزاري فارس: رمان «كتاب زندگي» با نگاهي به زندگي شهيد مهدي رجب‌بيگي از دانشجويان پيرو خط امام(ره) نوشته شه و در آن به ناگفته‌هايي از زندگي اين شهيد والامقام پرداخته شده است.


بازآفريني و بازخواني زندگي بعضي از افراد تاثيرگذار در جامعه، علاوه بر يادآوري زندگي اين افراد كه اغلب حيات و زندگي خود را فداي آرمان‌هاي يك ملت مي‌كنند، مي‌تواند راه تازه‌اي را براي خدمت به خلق خدا در مسير زندگي خيلي‌ها باز كند. مانند ماجراهاي زندگي شهيد مهدي رجب بيگي كه دستمايه كار يكي از نويسندگان كشورمان شده است.
اصغر استاد حسن معمار، كه پيش از اين هم با بهره‌گيري از زندگي مبارزان انقلابي و همچنين رزمندگان اسلام، كتاب‌هاي متعددي را در قالب خاطره و زندگينامه داستاني نوشته، اين بار بر اساس ماجراهاي زندگي شهيد مهدي رجب بيگي، رمان «كتاب زندگي» را نوشته است كه اين اثر اخيراً در قالب يكي از موضوعات «طرح تدوين تاريخ انقلاب اسلامي» توسط انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي چاپ و منتشر شده است.

ناشر در ابتداي اثر آورده است: دفاع مقدس خوان گسترده‌اي بود كه دهقان و كارگر، پزشك و كارخانه‌دار، طلبه و دانشجو، زن و مرد، كوچك و بزرگ، بيسواد يا باسواد، همه به نحوي از آن بهره‌مند شدند. زنده نگه داشتن ياد آن روزها و پرداختن به حال و هواي روحي و جسمي و معنويت حاكم بر آن وظيفه همگان علي الخصوص موسساتي چون مركز اسناد انقلاب اسلامي است. همانگونه كه مقام عظمي ولايت (مد ظله العالي) جمله‌اي ناب در اين زمينه فرمودند كه مانند غالب جملات ايشان معروف شد و بر سر زبانها افتاد:«زنده نگه داشتن ياد شهدا كمتر از شهادت نيست.»
ماجراهاي رمان كتاب زندگي، حول محور يك خانواده چهار نفري مي‌چرخد كه پدر خانواده، آقاي زماني دست به قلم دارد و سال‌ها پيش در زمان جنگ تحميلي و هشت سال دفاع مقدس حضور فعالي در جبهه‌هاي جنگ حق عليه باطل داشته و در همين دوران دختر كوچك و يكي از اقوام نزديكشان را هم از دست داده است.
خانواده آقاي زماني كه وضعيت مالي نسبتا نامطلوبي دارند و هميشه براي اجاره خانه و پرداخت پول پيش با مشكل روبه رو مي‌شوند، چند سالي را در خانه‌اي سپري مي‌كنند، اما به خاطر اتفاقاتي مجبور به ترك آن خانه مي‌شوند و دست بر قضا به واسطه معتمدي نامي سر از خانه‌اي در خيابان جمهوري، خيابان شهيد مهدي رجب بيگي، پلاك 1/24 كه خانه شهيد مهدي رجب‌بيگي است در مي‌آورند. در ادامه اتفاقاتي براي اين خانه و خانواده رخ مي‌دهد كه بي ارتباط با آقاي معتمدي هم نيست. در نهايت زماني، نويسنده با بهره‌گيري از فضاي معنوي خانه شهيد رجب بيگي موفق به نوشتن كتاب جديد خود مي‌شود كه در آن به ابعاد مختلف زندگي شهيد رجب‌بيگي هم اشاره مي‌شود.

يكي از ويژگي‌هاي كتاب حاضر، پرداخت غير مستقيم به زندگي شهيد رجب بيگي است كه براي اين منظور، نويسنده ابتدا يك خط داستاني موازي را طرح‌ريزي كرده و با روايت اين زندگي كه به ماجراهاي زندگي يك نويسنده و خانواده‌اش مربوط است، به مرور به وقايع زندگي شهيد رجب بيگي نزديك شده و در نهايت محوريت اصلي داستان را به اين زندگي مي‌سپارد.
شخصيت زماني، نويسنده‌اي است كه سال‌ها به واسطه زندگي مستاجري دچار سختي‌هاي فراوان شده است و حالا به پيشنهاد معتمدي كه در پايان داستان معلوم مي‌شود با هدف از پيش طراحي شده‌اي به سراغ زماني نويسنده آمده است، به سراغ خانه‌اي در خيابان جمهوري مي‌رود. ورود او به اين خانه فصل جديدي در زندگي‌اش محسوب مي‌شود كه با دغدغه‌هايي همراه است. نويسنده در همان ابتداي داستان به اين دغدغه ها اشاره مي‌كند:
«...معتمدي رو به زن مي‌گويد:«حاج خانم، اين بنده خدا همان است كه برايتان گفته بودم، براي اتاق بالا! عيال وار است!»... درست بود كه قبل از آن هم در جاهاي درجه يك مستاجر نبوديم ولي خوب، به هر حال امكانات اوليه فراهم بود. اما اينجا بايستي براي كارهاي روزمره به طبقه همكف بياييم. چاره‌اي نيست. بايد تحمل بكنيم. يادم هم باشد؛ براي راضي شدن اقدس (همسر زماني) ، آن هم با وضعي كه سر قضيه مشرفي (صاحب خانه قبلي) پيش آمده بايد نذر و نيازي بكنم...» (صفحه 12 و 13)

راوي و همسر و فرزندانش به خانه جديد اثاث كشي مي‌كنند و به مرور با مسائلي رو به رو مي‌شوند كه برايشان تازگي دارد. همسر راوي (اقدس) كه در ابتدا با آمدن به اين خانه مخالفت مي‌كرده، در پي ماجراهايي كه به واسط آشنايي با حاج خانم، صاحب خانه كه مادر شهيد مهدي رجب‌بيگي است، تا حدودي متحول شده و با راوي مدارا مي‌كند. او حتي براي نوشتن كتاب جديد شوهرش به او كمك هم مي‌كند.
در اين مقطع از داستان است كه راوي با برادر شهيد رجب بيگي هم آشنا مي‌شود، او هم در معرفي ابعاد مختلف زندگي شهيد به نويسنده موثر واقع مي‌شود و در نهايت، نويسنده با كمك داده‌هايي كه از اعضاي خانواده شهيد دريافت كرده است، شالوده رمان خود را پي‌ريزي مي‌كند و با ز با كمك اعضاي اين خانواده اثر را به سر انجام مي‌رساند.

يكي از ترفندهاي نويسنده براي ورود به دنياي ذهني خانواده شهيد رجب بيگي، خلق ماجراهايي است كه به واسطه آن، مادر شهيد به دليل پاره‌اي از اتفاقات، شخصيت مهدي زماني، نويسنده را فرزند خود، شهيد مهدي رجب بيگي مي‌پندارد و همواره او را به اين اسم خطاب مي‌كند:
«...خيس مي شوم و به خانه جمهوري بر مي‌گردم. اقدس در حياط است. حاج خانم از پشت پنجره به ريزش باران نگاه مي‌كند. او باز مرا مهدي خود مي‌نامد.
اقدس جلو مي‌آيد.
- خيس شدي؟
حاج خانم هم از خانه بيرون مي‌آيد.
- بيا تو مهدي جان تا سرما نخوردي. بدو پسرم، زود لباست را عوض كن!» (ص 273)
اين موضوع باعث شده شخصيت نويسنده به لايه‌هاي دروني ذهن مادر شهيد نفوذ كند و از اين طريق، اثري را خلق كند كه در آن، وجوه مختلف زندگي شهيد مهدي رجب بيگي بازتاب داده شده است.

چاپ اول رمان «كتاب زندگي» در تابستان امسال (1390) با شمارگان 1500 نسخه در 304 صفحه و با قيمت 4100 تومان از سوي انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي در تهران چاپ و منتشر شده است.

-------------------------------------
نويسنده: علي الله سليمي
-------------------------------------
انتهاي پيام/و

دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن