تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827907750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتشار شماره 58 فصلنامه گفت وگو


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: انتشار شماره 58 فصلنامه گفت وگو
پيشخوان > فصلنامه - همشهري‌آنلاين:
پنجاه و هشتمين شماره فصلنامه گفت و گو كه به اقليم كردستان عراق اختصاص دارد با مطالب متنوع و مقالات خواندني و گفت‌ وگوهايي عمقي بر پيشخوان مطبوعات نشست.

فصلنامه گفت‌ وگو آخرين شماره(58) خود را به مسئله اقليم كردستان عراق اختصاص داده است.مسئله‌اي كه درنشريات ايران كمتر بدان توجه شده است . در حالي كه با توجه به وجود پيوند‌ها ومشتركات فرهنگي ، تاريخي، اجتماعي و...نگاه به كردستان عراق و پرداختن به مباحث آن ضروري به نظر مي‌رسد.

فصلنامه گفت و گو در شماره‌هاي پيشين ويژه‌نامه‌هايي در زمينه مسايل قومي ايران به ويژه كردستان 1-جمهوري مهاباد (53 )، 2-كرد و كردستان( 40 )،3-قوميت و مسايل قومي (43) منتشر كرده است كه بي‌ارتباط با اقليم كردستان عراق نيست .اما اين شماره به گواه عنوان سرمقاله‌اي كه احسان هوشمند جامعه‌شناس و پژوهشگر مسايل قومي و سردبير مهمان فصلنامه نوشته است.

گفت وگو با مقامات ، صاحبنظران و روشنفكران كرد عراقي كه از ديدگاه ومواضع سياسي متفاوت وموافقان ومخالفان جناح حاكم صورت گرفته است . در مجموع چهارده گفتگو وتنها دومقاله كه يكي در آغاز نوشتة زرار حاجي ميرخان از پايه‌گذاران مركز آمار اقليم كردستان كه آماري از تغييرات بافت جمعيتي كردستان، قربانيان بمب هاي شيميايي و انفال توسط حكومت صدام در مناطق كرد نشين ارايه مي كند ومي تواند مورد استناد ديگر پژوهشگران قرار گيرد. همچنين وضعيت پارلمان ، قوانين وسه دوره انتخابات در اقليم كردستان ،تعداد كرسي ها و احزاب را بررسي ميكند.دومين وآخرين مقاله با عنوان يك دولت كوچك ايراني نژاد؟ از كاوه بيات مورخ بر جسته ايراني است در پايان روزشمار تحولات كردستان عراق از سال 1918 تا2011 آمده است . گفتگوها توسط احسان هوشمند انجام شده ونكته جالب اين است كه بيشتر به زبان فارسي صورت گرفته است.

اولين گفتگو با جعفر ابراهيم از مسئو لان بلند‌پايه حزب دمكرات كردستان عراق است كه به نقش ايران به عنوان ميانجي در بين گروه هاي عراقي اشاره مي كند . اما يكي از مهمترين بخش هاي اين ويژه‌نامه گفتگو با رهبر اپوزسيون «گوران» نوشيروان مصطفي است كه كه به انتقاد از دو حزب حاكم اتحاديه ميهني و حزب دمكرات كردستان عراق مي‌پردازد و از نا كارآمدي پارلمان مي‌گويد و برنامه‌هاي آينده حزب مطبوعش را بيان مي‌كند . از ديگر منتقدين حكومت فاروق رفيق، روشنفكر و استاد دانشگاه است كه درمصاحبه‌اي ديدگاه‌هاي انتقادي خود درباره حكومت اقليم كردستان را مطرح مي‌كند.

يكي ديگر از كساني كه نامش در ميان گفت و گوشوندگان قرار گرفته شاعر كرد، فرهاد پيربال است.پيربال براي كتاب خوان‌هاي ايران ناشناخته نيست . او سال‌ها در ايران زندگي كرده است با ادبيات وفرهنگ اين كشور آشناست واكنون استاد دانشگاه در اربيل است . او در اين گفتگو از پيوند فرهنگي وادبيات فارسي و كردها مي‌گويد و خود را ايراني مي‌داند:«آري بنده افتخار مي‌كنم از اين كه در اربيل ايراني و مسلمان هستم . اين مسئله براي بنده بسيار اهميت دارد كه در عين ايراني بودنم ، كردبودنم را نيز درك كنند.»

گفتگو‌هايي هم با رهبران احزاب سياسي كردستان عراق مانند قادر عزيز رييس حزب زحمتكشان ،آسوكمال عضو حزب كمونيست ، سوران عمر عضو شوراي ميدان آزادي و همچنين با مقام‌هاي حكومتي از جمله احمد توانا،فريد اسه سرد،چنار سعد عبدالله ،عزت عيسي ،نجدت آكري، آزادجندياني و شيرزاد نجار انجام شده كه به غناي اين ويژه‌نامه افزوده است

يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن