واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: انتشار شماره 58 فصلنامه گفت وگو
پيشخوان > فصلنامه - همشهريآنلاين:
پنجاه و هشتمين شماره فصلنامه گفت و گو كه به اقليم كردستان عراق اختصاص دارد با مطالب متنوع و مقالات خواندني و گفت وگوهايي عمقي بر پيشخوان مطبوعات نشست.
فصلنامه گفت وگو آخرين شماره(58) خود را به مسئله اقليم كردستان عراق اختصاص داده است.مسئلهاي كه درنشريات ايران كمتر بدان توجه شده است . در حالي كه با توجه به وجود پيوندها ومشتركات فرهنگي ، تاريخي، اجتماعي و...نگاه به كردستان عراق و پرداختن به مباحث آن ضروري به نظر ميرسد.
فصلنامه گفت و گو در شمارههاي پيشين ويژهنامههايي در زمينه مسايل قومي ايران به ويژه كردستان 1-جمهوري مهاباد (53 )، 2-كرد و كردستان( 40 )،3-قوميت و مسايل قومي (43) منتشر كرده است كه بيارتباط با اقليم كردستان عراق نيست .اما اين شماره به گواه عنوان سرمقالهاي كه احسان هوشمند جامعهشناس و پژوهشگر مسايل قومي و سردبير مهمان فصلنامه نوشته است.
گفت وگو با مقامات ، صاحبنظران و روشنفكران كرد عراقي كه از ديدگاه ومواضع سياسي متفاوت وموافقان ومخالفان جناح حاكم صورت گرفته است . در مجموع چهارده گفتگو وتنها دومقاله كه يكي در آغاز نوشتة زرار حاجي ميرخان از پايهگذاران مركز آمار اقليم كردستان كه آماري از تغييرات بافت جمعيتي كردستان، قربانيان بمب هاي شيميايي و انفال توسط حكومت صدام در مناطق كرد نشين ارايه مي كند ومي تواند مورد استناد ديگر پژوهشگران قرار گيرد. همچنين وضعيت پارلمان ، قوانين وسه دوره انتخابات در اقليم كردستان ،تعداد كرسي ها و احزاب را بررسي ميكند.دومين وآخرين مقاله با عنوان يك دولت كوچك ايراني نژاد؟ از كاوه بيات مورخ بر جسته ايراني است در پايان روزشمار تحولات كردستان عراق از سال 1918 تا2011 آمده است . گفتگوها توسط احسان هوشمند انجام شده ونكته جالب اين است كه بيشتر به زبان فارسي صورت گرفته است.
اولين گفتگو با جعفر ابراهيم از مسئو لان بلندپايه حزب دمكرات كردستان عراق است كه به نقش ايران به عنوان ميانجي در بين گروه هاي عراقي اشاره مي كند . اما يكي از مهمترين بخش هاي اين ويژهنامه گفتگو با رهبر اپوزسيون «گوران» نوشيروان مصطفي است كه كه به انتقاد از دو حزب حاكم اتحاديه ميهني و حزب دمكرات كردستان عراق ميپردازد و از نا كارآمدي پارلمان ميگويد و برنامههاي آينده حزب مطبوعش را بيان ميكند . از ديگر منتقدين حكومت فاروق رفيق، روشنفكر و استاد دانشگاه است كه درمصاحبهاي ديدگاههاي انتقادي خود درباره حكومت اقليم كردستان را مطرح ميكند.
يكي ديگر از كساني كه نامش در ميان گفت و گوشوندگان قرار گرفته شاعر كرد، فرهاد پيربال است.پيربال براي كتاب خوانهاي ايران ناشناخته نيست . او سالها در ايران زندگي كرده است با ادبيات وفرهنگ اين كشور آشناست واكنون استاد دانشگاه در اربيل است . او در اين گفتگو از پيوند فرهنگي وادبيات فارسي و كردها ميگويد و خود را ايراني ميداند:«آري بنده افتخار ميكنم از اين كه در اربيل ايراني و مسلمان هستم . اين مسئله براي بنده بسيار اهميت دارد كه در عين ايراني بودنم ، كردبودنم را نيز درك كنند.»
گفتگوهايي هم با رهبران احزاب سياسي كردستان عراق مانند قادر عزيز رييس حزب زحمتكشان ،آسوكمال عضو حزب كمونيست ، سوران عمر عضو شوراي ميدان آزادي و همچنين با مقامهاي حكومتي از جمله احمد توانا،فريد اسه سرد،چنار سعد عبدالله ،عزت عيسي ،نجدت آكري، آزادجندياني و شيرزاد نجار انجام شده كه به غناي اين ويژهنامه افزوده است
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]