واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: دو رشته جديد ورزشي در دبستانها اجباري ميشود
آموزش > عمومي - گروه اجتماعي- علياصغر محمدي:
تحول بنيادين در ورزش مدارس يعني اجباري شدن يك رشته ورزشي در هر پايه دوره ابتدايي، ولي امكانات ورزشي در مدارس مهيا نيست و مربي آن رشتهها نيز در مدارس وجود ندارد.
البته طرح اجباري شدن رشتههاي ورزشي در دبستانها پيش از تصويب سند تحول در آموزش و پرورش با هدف ايجاد تحول در ورزش مدارس شروع شده كه بدون توجه به امكانات مدارس بود و توفيقي در پي نداشته است.چندي پيش بحث اجباري شدن ژيمناستيك در پايه چهارم دبستان مطرحشد كه هنگام اجرا قائم مقام وزير در امور تربيت بدني اعلام كرد بنا به توصيه كارشناسان اين رشته در پايه دوم اجباري ميشود و طناورز(رشته ابتكاري قائم مقام وزير) در پايه چهارم دبستان اجباري ميشود.
البته تا مدتها بين وزير و قائممقام وزير در بيان اينكه چه رشتهاي در پايه دوم و چهارم اجباري شود اختلاف نظر بود. اكنون كه از سند تحول در آموزش و پرورش رونماييشده، رئيس مركز سلامت و تربيت بدني آموزش و پرورش از راهاندازي يك رشته ورزشي براي تمام پايههاي ابتدايي از سال91 خبر داد.كيومرث هاشمي در اين باره گفت: در بيانيه ارزشها، اهداف و در بخشهاي مختلف سند تحول بنيادين آموزش و پرورش بر توسعه ورزش مدارس و سلامت جسماني دانشآموزان تاكيد شده است.
وي افزود: معتقديم براي نهادينه كردن فرهنگ ورزش در جامعه بايد آموزشهاي آن را از سنين كودكي و دبستان آغاز كرد، پس تمام سياست و رويكرد آموزش و پرورش در دوره ابتدايي متمركز شده است.
به گفته هاشمي تخصصي كردن رشته شنا در پايه سوم ابتدايي، رشته ژيمناستيك براي دوم ابتدايي و رشته طناورز براي پايه چهارم از جمله اقدامات آموزش و پرورش در بحث توسعه ورزش تخصصي در مدارس بود.قائم مقام وزير در امور تربيت بدني از اضافهشدن 2رشته جديد به ورزش تخصصي ابتداييها از مهر آينده سخن گفته است.
كمبود امكانات در مدارس
به امكانات محدود ورزشي در مدارس در اجباري شدن رشتههاي ورزشي خاص در دوره ابتدايي توجهي نشده و همين طور مربي ورزش.حسين اميرحسيني، مربي بازنشسته ورزش مدارس در اين باره به همشهري گفت: توجهي به ورزش در مدارس نميشود و صرفا به اعلام اجباري شدن فلان رشته ورزشي در دوره ابتدايي ميپردازند.پيشكسوت ورزش مدارس با اشاره به تراكم دانشآموزي در مدارس، بهويژه كلانشهرها تصريح كرد: فضاي مدارس امكان ورزش به دانشآموزان نميدهد، چند كلاس با هم ورزش دارند و حياط مدرسه كوچك است.
اميرحسيني پرسشي از قائممقام وزير در امور تربيت بدني مطرح كرد؛ «دانشآموزان پايه اول بايد ورزش... انجام دهند، پايه دوميها ژيمناستيك تمرين كنند، پايه چهارميها طناورز، پايه پنجميها و ششميها رشته...، با كدام امكانات، تجهيزات و مربي.»او افزود: تمرين ژيمناستيك نياز به مربي اين رشته دارد، آيا هنگام اجباري كردن اين رشته به فكر مربي هم بودهايد؟ با كدام مربي، با كدام امكانات، اينها بد نيست اما به شرط مهيا شدن امكانات اوليه مانند فضاي لازم، تجهيزات و مربي رشته مربوطه.
وعدههاي پوشالي
قائممقام وزير در امور تربيت بدني هفته گذشته در گردهمايي روساي تربيتبدني ادارات كل آموزش و پرورش كشور مدعي شد كه پس از منصوب شدن حاجيبابايي در وزارت آموزش و پرورش، ورزش دانشآموزي از حاشيه خارج شده است.هاشمي گفت: كمبود نيروي انساني درس تربيتبدني از بزرگترين مشكلها در ورزش دانشآموزي بود كه با عنايت دكتر حاجيبابايي در جذب نيروي انساني در اين رشته اين مشكل برطرف شد.وي افزود: ساعات درس تربيتبدني بايد بهگونهاي برنامهريزي شود كه دانشآموزان فرصت فكر كردن به موضوع ديگري جز ورزش را نداشته باشند.
احياي ورزش روي كاغذ
آنچه مسلم است اينكه ورزش در مدارس حال و روز خوشي ندارد و به جاي پشت ميز نشستن و اجباري كردن رشتههاي ورزشي بدون كار كارشناسي كه پس از چند ماه نيز تغيير ميكند، ابتدا بايدچارهاي براي احياي ورزش در مدارس انديشيده شود. تعريف و تمجيد از وزير دردي را درمان نميكند.رشتههايي كه اكنون در مدارس اجباري ميشود مانند ژيمناستيك با توجه به وضعيت مدارس حالت فانتزي دارد، ابتدا بيمار بايد احيا شود و سپس در انديشه تقويت و گذران دوران نقاهت بود. البته فراموش نكنيم همچنان در اغلب مدارس كشور زنگ ورزش جايگاهي ندارد، يا به دروس ديگر اختصاص مييابد يا اينكه دانشآموزان به مطالعه ميپردازند.
به هر روي راه برون رفت از وضعيت كنوني ورزش مدارس اجباري كردن رشتههاي ورزشي نيست، حياط كوچك مدارس، نبود مربي خاص آن رشته، تراكم دانشآموزي، نبود تجهيزات و بيتوجهي به زنگ ورزش با ايجاد پست قائم مقامي وزير و رئيس مركز سلامت و تربيت بدني حل نميشود كه اگر چنين بود با وجود گذشت 2 سال بايد تغييري در امر ورزش مدارس بهوجود ميآمد.آموزش و پرورش با سازمان تربيت بدني تفاوت بسياري دارد، در آموزش و پرورش اگر طرحي اشتباه اجرا شود ميليونها دانشآموز كه آيندهسازان اين كشور هستند آسيب ميبينند. اولويت بايد احياي ورزش مدارس باشد و قهرمانپروري و پرداختن به رشته هاي فانتزي در مرحله بعدي قرار ميگيرد.
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]