تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826649766




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سيد مهدي شجاعي: سعي كردم عصاره واقعي عاشورا در اثرم حفظ شود


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سيد مهدي شجاعي: سعي كردم عصاره واقعي عاشورا در اثرم حفظ شود
كتاب > نويسندگان و مولفان - گروه ادب و هنر- احمد افشار:
پنجمين نشست باشگاه كتاب تهران با عنوان نقد و بررسي كتاب «سقاي آب و ادب» نوشته سيد مهدي شجاعي عصر سه‌شنبه با حضور مهدي پوررضاييان، اميردژاكام، صادق كرميار، ابوالفضل زرويي نصرآباد با اجراي شهرام شكيبا و كتابخواني وحيد جليلوند در فرهنگسراي ارسباران برگزار شد.

اين كتاب، روايتي است از زندگي حضرت عباس(ع) كه در ميان ديگر آثار شجاعي به لحاظ فرم و محتوا اثري متفاوت به شمار مي‌آيد.

دراين نشست مهدي پوررضاييان نويسنده و منتقد ادبي با اشاره به ويژگي «تماشايي بودن» كتاب سقاي آب و ادب گفت: سيد مهدي شجاعي نوشتاري تماشايي دارد و به گونه‌اي مي‌نويسد كه مي‌توانيم آنچه به نگارش درآورده را در ذهنمان تصور كنيم.

وي افزود: يكي ديگر از صفات نويسنده كتاب، مستندنگاري وي است. نويسنده به گونه‌اي كار مي‌كند كه به مطالب آن مي‌توانيم يقين كنيم؛ در واقع وي در نگارش، حقيقت‌نويسي مي‌كند.

اين منتقد ادامه داد: نويسنده در لابه‌لاي مطالبش، با آوردن «يا» يك شك نمكيني را به ميان مي‌آورد كه باورآفرين است. ضمن اينكه آگاهي‌بخشي و استفاده از آرايه‌هاي ادبي، زيبايي خاصي به قلم شجاعي بخشيده است.

امير دژاكام در سخنان خود ساختار كتاب سقاي آب و ادب را قصه در قصه دانست و گفت: ساختار اين اثر قصه در قصه است و اين خاصيت، ويژگي نويسنده شرقي است، زيرا جهان را حلقه‌هايي درون هم مي‌بيند.

وي با اشاره به اينكه سقاي آب و ادب قابليت تبديل به اثر سينمايي و تلويزيوني را دارد گفت: اگر بتوانيم از اين اثر يك فيلم سينمايي يا سريال تهيه كنيم، به‌طور حتم اثر موفقي خواهد بود. همچنين اين اثر علاوه بر قابليت تبديل به فيلمنامه، توانايي تبديل به نمايشنامه را دارد.

سپس شكيبا پرسشي از شجاعي درباره ميزان جست‌وجوي او در استفاده از منابع تاريخي در تأليف كتابش مطرح كرد و شجاعي پاسخ داد: در مورد معصومين و قديسين دنبال سند و منابع گشتن مشكلي جدي است و اين مسئله به اين دليل است كه بسياري از منابع تاريخي در دل تاريخ از ميان رفته است.

شجاعي همچنين در پاسخ به پرسش ديگر مبني بر اينكه آيا محدود بودن اسناد و مدارك درباره موضوع يا شخصي، باعث مي‌شود نويسنده به سمت توصيف بيش ازحد برود، گفت: اين مشكل درست است. بسياري از مباني‌ كه ما معتقديم بايد رعايت شود، اين است كه چيزي را به خلاف به معصوم نسبت ندهيم. من سعي كردم اين مسئله در اين كتاب رعايت و عصاره واقعي عاشورا حفظ شود.

او همچنين متذكر شد:‌ در اين كتاب از تحليل، پرداخت ادبي و توصيف استفاده كرده‌ام و دليل متفاوت شدن اين كتاب اين است كه حضرت ابوالفضل(ع) را از زمان تولد ايشان كه در واقع از واقعه عاشورا شروع مي‌شود، در نظر گرفته‌ام و به كشفشان بعد از اين ماجرا پرداخته‌ام.

در ادامه ابوالفضل زرويي نويسنده معاصر، شجاعي را احياگر ادبيات آييني و مذهبي دانست و گفت: احساس مي‌كنم بر حق شجاعي جفاست كه پرونده كتاب‌هاي مذهبي‌اش با سقاي آب و ادب بسته شود، زيرا معتقدم شجاعي به نوعي احياگر ادبيات آييني و مذهبي است.

وي به منابع محدود درباره حضرت عباس(ع) اشاره كرد و گفت: منابع درباره آن حضرت بسيار محدود است و اين اثر در بلبشوي اطلاعات، كتابي ارزشمند است.

همچنين صادق كرميار ادبيات را چرخه‌اي از دال‌هاي پيوسته عنوان كرد و گفت: هر كدام از دال‌ها در ادبيات به دال‌هاي ديگري ارجاع داده مي‌شود. شجاعي در اين اثر سعي نكرده مخاطب را با حضرت عباس(ع) آشنا كند بلكه به واسطه كشف خود از موضوع اين شناخت را به مخاطب داده است.

يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن