واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /آسيبشناسي انيميشنهاي تلويزيوني/ يك انيماتور: در تلويزيون بيشتر نگاه سفارشي داريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
عليرضا فرماني دربارهي جايگاه انيميشن تلويزيوني در كشور اظهار كرد: انيميشن تلويزيوني در حال حاضر در ابتداي راه است و كار زيادي لازم است تا به جايگاه خود برسد.
به گزارش سرويس تلويزيون ايسنا، اين انيميشنساز در گفتوگويي از نبود آموزش آكادميك در مقوله انيميشن سخن گفت و افزود: اكثر كساني كه به اين حيطه ورود پيدا ميكنند به صورت تجربي وارد اين وادي شدهاند و اغلب به ديد آثار جشنوارهيي به مقولهي انيميشن تلويزيوني نگاه ميكنند.
وي با بيان اينكه با ساخت برنامههاي جذاب تر و پيام هاي عالي تر با مخاطب تلويزيوني مي توان ارتباط بهتري برقرار كرد، خاطر نشان كرد: موضوعاتي براي ساخت انيميشن بكر و مناسب است كه روح زندگي در آنها ديده شود. فرقي نمي كند چه موضوعي باشد؛ مهم اين است كه سازندهي اثر چقدر با اين ابزار آشنا باشد و چقدر دغدغهي كار كودك داشته باشد. اگر اين دغدغه و آن توانايي در وجود سازندهي اثر جمع شود، اثر كاري ماندگار ميشود و در غير اينصورت كار توليد شده همچنان بيروح و بيمخاطب ميماند و تنها موجب هدر رفتن عمر مخاطب مي شود.
وي درباره آيندهي انيميشنسازي در كشور اظهار كرد: آينده چيزي جداي از زمان حال نيست؛ آينده درخشان در زمانهاي حال ساخته مي شود، اما بستگي دارد چقدر در زمان حال در انديشه ساخت آينده باشيم. اگر امروز با مديريت درست برنامهريزي كرديم فردا ميتوانيم منتظر به بار نشستن محصول باشيم. در غير اين صورت آينده هم مثل زمان حالمان است.
وي اظهار كرد: توجه به سليقه مخاطب بايد در اولويت باشد ولي از آن مهمتر اين است كه چه ميخواهيم به مخاطب بدهيم. ابتدا بايد غذايي سالم تهيه كنيم بعد آن را به زيبايي تزئين كنيم تا مخاطب آن را انتخاب كند. در غير اين صورت مثل اين است كه غذايي مقوي و لذيذ را در شرايطي نا مناسب ارائه دهيم.
اين انيميشن ساز درباره دلايل سطحي بودن اغلب فيلمنامههاي انيميشن، اظهار كرد: يكي از دلايل آن اين است كه به امر نگارش نگاهي سفارشي داريم؛ البته ما در تلويزيون بيشتر نگاهي سفارشي داريم. نگاه مولف را بيشتر در نزد فيلمسازان مستقل و جشنواره ايي بايد جستجو كرد . انيميشن تلويزيوني بيشتر نگاه به فيلمنامه و توليد سفارشي و حرفه ايي است . احتمال دارد گاهاً يك موضوع سفارشي حرف دل سازنده اش هم باشد كه اين استثنا است نه قاعده.
وي در بخش ديگري از گفت و گوي خود درباره راه اندازي شبكه مستقل انيميشن اظهار كرد: اين امر في نفسه خوب است. ولي بايد ابتدا بسترهاي لازم براي اين حجم بسيار از توليد را آماده كرد بعد شبكه راه انداخت. چرا كه در غير اين صورت يك مشتري براي توليدات خارجي درست كردهايم. اگر بسترهاي لازم مهيا شود و از نيروهاي متخصص استفاده شود بهتر است. مديران محترم بدانند كه با اسراف بيتالمال نمي توان نيروي متخصص تربيت كرد. درست است هيچكس از بدو توليد كارگردان يا طراح متولد نشده است ولي هيچ وقت هم با پول و امكانات كسي كارگردان يا طراح نشده است. بهتر است از متخصصين استفاده درست بشود. هركس اين جوهره را داشته باشد خودش جذب مي شود و رشد پيدا مي كند.
فرماني درباره جنبه و ظرفيت كارتون شدن متن خاطر نشان كرد: كارتون شدن در انيميشن يك ضرورت است؛ البته بابد منظور از كارتوني شدن مشخص شود. اگر منظور اين است كه مار و مرغ و خروس حرف بزنند يك چيز است. ولي اگر اين باشد كه در كارتون ايجاز بايد رعايت شود يك بحث ديگري است.
كارگردان نمكي و مارعينكي در پايان گفت وگوي خود در پاسخ به اين سوال خبرنگار كه براي رسيدن به هدف قطب انيميشن ديني دنيا چه پتانسيل نياز داريم، خاطرنشان كرد: مديريت همراه با برنامهريزي، بودجه، نويسندهي حرفهيي، كارگردان حرفهيي، تامين عوامل توليد موفقيت در راه رسيدن به قطب انيميشن ديني دنيا است.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]