واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تلنگر مثبت تغييرات در ساختار مديريتي كشتي در آستانه المپيك
حجت اله خطيب از سي ام آبان ماه سال جاري كه از سوي وزارت ورزش و جوانان جانشين محمدرضا يزداني خرم در صندلي رياست فدراسيون كشتي شد، تغييرات متعددي را در ساختار مديريتي ورزش اول انجام داد كه با وجود سرو صداي زياد از سوي اهالي فن و اعضاي خانواده بزرگ كشتي با عكس العمل هاي مثبت همراه بود.
دعوت از تعداد قابل توجهي از قهرمانان سابق جهان و المپيك با هدف فعاليت در تشكيلاتي با عنوان شوراي سياست گذاري و مشورتي براي همفكري و مشاركت دادن اهالي فن در ارايه برنامه و پيشنهادات كارساز در راستاي تغيير روند مديريتي در بخش هاي مختلف كشتي.
فراهم كردن زمينه مناسب براي بازگشت قهرمانان و صاحب نظران از جمله رسول خادم چهره نامدار كشتي ايران و جهان و صاحب يكي از 5 مدال طلاي تاريخ كشتي ايران در بازيهاي المپيك با هدف پررنگ تر كردن دايره اختياراتي مدير تيم هاي ملي و امور فني.
ايجاد زمينه براي فعاليت حسن رنگرز برترين كشتي گير فرنگي سال هاي 2001 و 2002 و دارنده 2 مدال طلا و برنز جهان در سمت نايب رييسي فدراسيون كشتي.
تغيير رييس كميته داوران با هدف از انحصار خارج كردن فعاليت اين كميته از طريق تزريق تفكرات جديد و همچنين ترغيب دوباره داوران صاحب نام و تجربه براي همكاري بيشتر با جامعه داوري كشتي ايران.
متوقف كردن فعاليت بعضي از كميته هاي هزينه ساز و بدون كارايي و همچنين كاهش هزينه هاي جانبي كه بيشتر از طريق افراد خارج از فدراسيون ايجاد مي شد را بايد از جمله اقدامات مثبت خطيب در 2 ماه گذشته دانست كه اگر با حمايت هاي لازم همراه باشد، مي توان اميدوار بود كه كشتي در 6 ماه آينده در مسير رو به جلو براي كسب افتخار در بازي هاي المپيك 2012 لندن قرار گيرد.
با وجود مخالفت هاي جسته و گريخته نسبت به تغييرات صورت گرفته، مجموعه نظرات اهالي فن و كارشناسان واقعي كشتي حاكي از آن است كه تغييرات مديريتي صورت گرفته در فدراسيون كشتي براي جلوگيري از تكرار شكست تحقير آميز كشتي در المپيك 2008 پكن اجتناب ناپذير بوده است.
اعلام همكاري تعداد قابل توجهي از قهرمانان صاحب مدال هاي جهاني و المپيك كه در دوران رياست محمدرضا يزداني خرم تمايلي به فعاليت در رشته مورد علاقه خود نداشتند، فضاي حاكم بر كشتي را تغيير داده و ميزان همدلي، مشاركت و تلاش براي پيشبرد برنامه هاي آماده سازي تيم هاي ملي به منظور شركت در المپيك 2012 لندن را افزايش و شور و هيجان تازه اي در ورزش اول ايجاد كرده است.
به اعتقاد بسياري از كارشناسان و اهالي فن، كشتي ايران براي رسيدن به جايگاه واقعي خود در المپيك 2012 نياز مبرم به تغييرات مديريتي داشت، امري كه همواره در شرايط لازم در اكثر كشورهاي صاحب كشتي جهان نيز اتفاق مي افتد.
اظهار هاي ارايه شده بسياري از اهالي فن، كارشناسان صاحب قلم و مستقل در رسانه هاي گروهي، نشانگر اين تفكر است كه تحولات مديريتي اخير در فدراسيون كشتي، تلنگر مثبتي در تغيير ساختار كشتي براي قرار گرفتن در مسير درست حركت به سوي افتخار آفريني در المپيك 2012 است .
تاريخ كشتي جهان نشان مي دهد، به جز اتفاق اخير در ايران، اكثر كشورهاي صاحب كشتي، همواره تلاش داشته اند، قبل از رويداد بزرگي چون المپيك با هدف تقويت همه جانبه تيم هاي ملي خود از بهترين نفرات، قهرمانان، متخصصان امور در كادرهاي فني استفاده كنند تا بلكه بتوانند در رقابتي تنگاتنگ با ساير كشورهاي جهان، جايگاهي درخور توجه براي كشتي خود به دست آورند.
نبايد فراموش كرد كه تغييرات اين چنيني قبل از المپيك 2008 پكن و در دوران رياست محمدرضا يزداني خرم در فدراسيون كشتي نيز انجام شد و منصور مهدي زاده رييس كميته فني بركنار و محمدعلي صنعتكاران پس از نزديك به 5 سال دوري از كشتي وارد عمل شد.
منصور برزگر و عليرضا حيدري مدير فني و سرمربي تيم ملي كشتي آزاد به نوعي بركنار و محمود معزي پور جايگزين حيدري شد تا با همكاري صنعتكاران جاي صندلي هاي برزگر و حيدري را پركنند و سپس در فاصله سه چهار ماهه تا المپيك محمد طلايي يكي از مربيان تيم ملي كشتي آزاد بزرگسالان بركنار و محسن فرح وشي كه سرمربي تيم كشتي آزاد جوانان بود جايگزين وي شد.
اما، متاسفانه چون افراد مورد نظر و جايگزين شده از لحاظ توانايي هاي فني و مديريتي در اندازه هاي استاندارد و تاثيرگذار نبودند، نتوانستند شرايط را براي درخشش كشتي ايران در المپيك 2008 پكن را فراهم كنند.
ماحصل مذاكرات صورت گرفته با مردان كارآمد و كاربلدان كشتي مديريت جديد فدراسيون كشتي را متقاعد كرد كه براي تغيير فضاي حاكم بر كشتي و مساعد كردن زمينه موفقيت در المپيك هرچه زودتر اقدامات متقضي صورت گيرد.
بسياري از اهالي فن و كارشناسان كشتي براين باورند كه در شرايط دشوار كنوني، ورود رسول خادم به عنوان يكي از تئوريسن هاي كشتي ايران و جهان به كشتي و فعاليت در مسووليت مديريت تيم هاي ملي و امور فني، مي تواند در آسيب شناسي و سپس برطرف كردن مشكلات مديريتي و فني تيم هاي ملي كشتي به ويژه رشته آزاد تاثير غيرقابل انكاري داشته باشد.
ز طرف ديگر، استقبال جامعه بزرگ كشتي از تغييرات و تحولات صورت گرفته بي سابقه بوده و حضور چهره هاي مطرح و قهرمانان صاحب نام سال هاي نه چندان دور كشتي ايران در سالن 12 هزار نفري و بالاتر از همه حضور تماشاگران سرشار از عشق و علاقه به ورزش كشتي در اين سالن نشان دهنده پاسخ مثبت اعضاي خانواده كشتي به ورود دوباره رسول خادم و ساير صاحب نامان كشتي به دايره مديريتي اين ورزش است .
لازم به توضيح است كه اضافه شدن رسول خادم به بدنه مديريتي كشتي ايران به عنوان دارنده 2 مدال طلا و برنز المپيك ، 2 مدال طلا و يك نقره جهان كه تجربه بالايي نيز از حضور درالمپيك، رقابت و كسب مدال دراين رويداد مهم را دارد و بالاتر از همه با مسائل روحي رواني تاثير گذار در مسير كسب موفقيت يا ناكامي هاي سنگين آشناست، نه تنها پديده تازه اي در جهان ورزش از جمله كشتي نيست، بلكه امري طبيعي در اكثر كشورهاي صاحب ورزش است كه در سال هاي قبل از المپيك و حتي سال المپيك اتفاق مي افتد.
شكي نيست كه رويداد مهمي چون المپيك، نيازمند مرداني با تفكرات، توانايي ها، تلاش ، انگيزه المپيكي و سرمايه گذاري هايي در حد و اندازه هاي آن است كه بتوانند موفقيت دراين ميدان بزرگ بين المللي را به ارمغان بياورند.
اما خطيب سرپرست فدراسيون كشتي بايد به اين نكته توجه كند كه نبايد اجازه دهد در دوران بسيار حساس كنوني، افراد و مراكز جديد تصميم گيري تازه تعريف شده در دايره مديريتي فدراسيون كشتي از انجام وظايف و سرفصل هاي تعيين شده خود تخطي و به محدوده اختياراتي ساير افراد و كميته هاي موجود تعرض كنند كه در غير اين صورت، در آستانه المپيك مشكلات بي شماري دست و پاي فدراسيون ورزش اول را خواهد گرفت .
به هر صورت بايد نشست و ديد كه تغييرات صورت گرفته در دايره مديريتي فدراسيون كشتي در روزهاي حساس قبل از المپيك تا چه اندازه به روان تر كردن چرخ هاي حركت رو به جلو كشتي كمك خواهد كرد.
عزيزاله اطاعتي/
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30776207
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]