واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ارزيابي لاريجاني از سخنان معاون اوباما در اجلاس مونيخ
وزيرخارجه انگليس: موضع رسمي ما درباره گروهك تروريستي منافقين تغييري نكرد ه است
بيهقي-دكترعلي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي پيش از آن كه مونيخ را به مقصد مادريد ترك كند، با ديويدميليبند و شاه محمود قريشي، وزراي خارجه انگليس و پاكستان و همچنين ايرانيان مقيم آلمان ديدار و گفت وگو كرد. وزيرخارجه انگليس در ديدار با رئيس مجلس با اشاره به موضع رسمي دولت انگليس در مورد مسئله خروج نام گروهك منافقين از ليست گروه هاي تروريستي توسط اتحاديه اروپا گفت: در موضع رسمي دولت متبوع من در مورد اين گروهك تروريستي تغييري ايجاد نشده است. ميليبند همچنين از مصمم بودن دولت انگليس براي گفت وگو با ايران در مورد مسئله هسته اي سخن گفت. لاريجاني هم در گفت وگوي تفصيلي با ايرنا به صورت كلي تر به نكته مورد اشاره وزيرخارجه انگليس پرداخت و گفت: رويكرد به حل مسئله هسته اي ايران از طريق گفت وگو در سخنراني هاي انجام شده در كنفرانس امنيتي مونيخ وجود داشت.
رئيس مجلس در پاسخ به اين سوال نيز كه تفاوتي در موضع جو بايدن، معاون رئيس جمهور آمريكا در كنفرانس مونيخ با مواضع بوش مشاهده نمي شد،اظهار كرد: شروطشان يك مقدار متفاوت است ولي تغيير تاكتيكي است و استراتژيك نيست. گروه قبلي براي حل مسئله پيش شرط توقف غني سازي گذاشته بودند درحالي كه اين گروه اين موضع را بيان نكرده كه حرف معقولي است اما اين كه نتيجه مذاكرات را از قبل اعلام كنند، معقول نيست.
گفت وگوي لاريجاني با وزيرخارجه انگليس
ايسنا گزارش داد: دكتر علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي كه روز گذشته وارد اسپانيا شد پيش از ترك مونيخ به مقصد مادريد و در ادامه ديدارهاي خود در حاشيه اجلاس امنيتي مونيخ با وزيرخارجه انگليس ديدار و گفت وگو كرد.
در اين ديدار لاريجاني با اشاره به لزوم اتخاذ رويكرد واقع بينانه و سازنده طرف هاي مقابل در مورد موضوعات موردنظر به ويژه درباره برنامه هسته اي تصريح كرد: چنانچه اراده سياسي لازم بر مبناي رويكرد سازنده در طرف هاي مقابل وجود داشته باشد ايران آمادگي لازم براي گفت وگو در زمينه مسائل مختلف از جمله برنامه هسته اي را دارد. وي افزود: اتحاديه اروپا مي تواند نقش سازنده و واقع بينانه در قبال تحولات مختلف بين المللي از جمله مسائل خاورميانه و حتي روابط و همكاري هاي دوجانبه با جمهوري اسلامي ايران داشته باشد. رئيس مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به اقدام نابجاي اتحاديه اروپا در مورد خروج نام گروهك منافقين از ليست گروه هاي تروريستي، تصريح كرد: اتحاديه اروپا نبايد با چنين اقداماتي به جايگاه خود نزد ملت ايران لطمه بزند.
وزيرخارجه انگليس: علاقه مند به گفت وگو با ايران هستيم
وزيرخارجه انگليس نيز در اين ديدار با اشاره به اهميت و ضرورت تعامل طرف هاي مقابل با جمهوري اسلامي ايران، افزود: در شرايط نوين بين المللي ما مصمم هستيم در مورد مسائل مختلف مورد علاقه ٢طرف از جمله مسئله هسته اي با جمهوري اسلامي ايران گفت وگو كنيم.
وي اظهار كرد: دولت انگليس و اتحاديه اروپا و حتي دولت جديد آمريكا به فرهنگ غني وتمدن ديرينه ايران احترام مي گذارند و مايلند روند گفت وگوها با ايران را ادامه دهند. وزيرخارجه انگليس، با اشاره به موضع رسمي دولت انگليس در مورد مسئله خروج نام گروهك منافقين از ليست گروه هاي تروريستي توسط اتحاديه اروپا، گفت: در موضع رسمي دولت متبوع من درباره اين گروهك تروريستي، تغييري ايجاد نشده است. ميليبند ايجاد مكانيزم هاي مناسب براي همكاري هاي مشترك ٢ كشور در مورد وضعيت افغانستان و ديگر موضوعات موردعلاقه ٢طرف را خواستار شد.
درخواست لاريجاني از وزيرخارجه پاكستان
لاريجاني همچنين در حاشيه اجلاس امنيتي مونيخ با وزيرخارجه پاكستان ديدار و گفت وگو كرد. دكتر لاريجاني با اشاره به اهميت روابط ٢ كشور خواستار همكاري هاي جدي در زمينه هاي مختلف به ويژه در مقابله با تحركات برخي گروه هاي تروريستي شد.وي با اشاره به برخي اقدامات تروريستي مانند تحركات اشرار در خطوط مرزي و وقوع وقايع دلخراشي مثل شهادت شيعيان پاكستان در مناطقي مانند پاراچنار بر ضرورت برخورد جدي دولت پاكستان با اين اقدامات تروريستي تاكيد كرد.
ديدار لاريجاني با ايرانيان مقيم آلمان
افزون بر اين، علي لاريجاني شنبه شب گذشته در پايان دومين روز از سفر خود به آلمان در جمع ايرانيان مقيم اين كشور حضور يافت.رئيس مجلس شوراي اسلامي در جمع ايرانيان مقيم آلمان، با بيان اين كه كشورهاي غربي مي گويند چرا ايران تن به تئوري هاي كشورهاي غربي مبني بر تعليق غني سازي نمي دهد، گفت: به اين كشورها در اجلاس امنيتي مونيخ گفتم كه شما پس از پيروزي انقلاب باعث شديد ما روي دانش هسته اي سرمايه گذاري كنيم.
رويكرد به حل مسئله هسته اي ايران از طريق گفت و گو در كنفرانس مونيخ وجود داشت
از سوي ديگر، رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با ايرنا پيش از سفر به اسپانيا و در پايان حضور ٢ روزه خود در كنفرانس امنيتي مونيخ، گفت: رويكرد به حل مسئله هسته اي ايران از طريق گفت و گو در سخنراني هاي انجام شده در كنفرانس امنيتي مونيخ وجود داشت.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه شعار دولت جديد آمريكا تغيير است، اما تفاوتي در موضع اين دولت در سخنان جو بايدن معاون رئيس جمهور آمريكا مشهود نبود و با حرف هاي بوش درباره برنامه هسته اي ايران شباهت داشت، گفت: شروط شان يك مقدار متفاوت است، ولي تغيير تاكتيكي است و استراتژيك نيست.گروه قبلي براي حل مسئله پيش شرط توقف غني سازي گذاشته بودند درحالي كه اين گروه اين موضع رابيان نكرده كه حرف معقولي است، اما اين كه نتيجه مذاكرات را از قبل اعلام كنند، معقول نيست.
يادآور مي شود، جو بايدن، معاون رئيس جمهور آمريكا روز شنبه گذشته در كنفرانس مونيخ خطاب به سران كشورهاي جهان گفت: در صورتي كه تهران به درخواست ها براي پايان دادن به برنامه هاي هسته اي اش توجه كند و سياست هايش در خاورميانه را تغيير دهد كاخ سفيد آماده است با دولت ايران تعامل داشته باشد.اما وي با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامه هسته اي ايران و حمايت تهران از تروريسم افزود: ايران با يك انتخاب روبه رو است: اگر به مسير فعلي خود ادامه دهيد با فشار و انزوا روبه رو خواهيد شد، اگر برنامه هسته اي غيرقانوني تان را كنار بگذاريد و از حمايت تروريست دست بكشيد با مشوق هاي هدفمند روبه رو خواهيد شد.بايدن گفت: آمريكا براي جلوگيري از خطرات دست روي دست گذاشتن و ريسك وقوع جنگ، سعي خواهد كرد در تعامل با ايران به نحو بازدارنده عمل كند.
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]