واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: خجالت مي كشم بگويم رشد توليد داشتيم
كد خبر:3531
زمان انتشار:يكشنبه 20 بهمن 1387 - 15:51:53
Print نسخه چاپي
مديرعامل شركت دخانيات:
اقتصاد > صنعت - مدير عامل شركت دخانيات توليد سيگار مارلبرو در ايران را كاملا نادرست خواند
نرگس رسولي: با توجه به عزم دولت بريا افزايش توليد داخل معاون وزير صنايع و معادن افزايش توليد شركت تابع خود را خجالت آور خواند و گفت: "من خجالت ميكشم بگويم رشد 41 درصدي در توليد سيگار داشتهايم و اصلاً به افزايش توليد شركتم افتخار نميكنم."
محمود ابطحي معاون وزير صنايع و معادن صبح امروز در جمع خبرنگاران با وجود اين كه از افزايش توليد خود خجالت مي كشد اما از عزم اين شركت بريا به دست گيري بازار سيگار داخل تا 75 درصد بازار تا 3 سال آينده خبر مي دهد .
وي در ادامه در واكنش به اين اظهارنظر كه توجيه توليد داخلي سيگار به دليل قاچاق اين كالا به ايران درست نيست و شما به عنوان يك مقام مسوول در آينده احساس پشيماني خواهيد كرد! توضيح داد: به هيچ عنوان نميتوان با مقوله قاچاق با برخوردهاي مكانيكي با مقابله كرد.
ابطحي تصريح كرد: اميدواريم روزي برسد كه شركت دخانيات فقط اقدام به صادرات كند.
وي اظهارداشت:اوايل سال جاري قاچاق سيگارهاي شركت KT&G به ايران افزايش يافت. شرايط حتي به گونهاي پيش رفت كه در استانهاي شرقي كشور جايي براي محصولات داخلي باقي نماند و از سوي ديگر اين سيگارها نيز به شدت آلوده بودند و منابع عظيمي نيز از كشور خارج ميشد. در چنين شرايطي يا ميتوانستيم بازار را رها كنيم، يا اينكه به وظيفه خود در مديريت بازار عمل كنيم.
وي افزود: به همين دليل از مسوولان شركت KT&G دعوت كرده و با آنها مذاكره كرديم تا به جاي قاچاق محصولات خود به ايران اقدام به توليد مشاركتي كنند.
وي همچنين گفت: بايد هميشه بين بد و بدتر، بد را انتخاب كنيم؛ بنابراين بين واردات قاچاق و توليد داخل بايد به توليد داخل توجه كرده و آنرا گسترش دهيم.
براي سيگار تبليغ نمي كنيم
وي افزود: امروز دخانيات به عنوان بنگاه زنده در راستاي سياست دولت در جهت تبليغ سيگار كار نميكند و حتي از افزايش مصرف سيگار در جامعه متنفر نيز هستيم.
وي افزود: اما چون بازار سيگار، بازار عظيم ارزخيزي است، با ايجاد حاشيه سود بالا براي صادرات تمايل به افزايش توليد و افزايش صادرات را فراهم ميكنيم.
محمود ابطحي افزود: دلم ميخواست كاري به غير از دخانيات داشته باشم اما چون متولي اين امر هستم بايد از رشد 41 درصدي توليد صحبت كنم در حالي كه سرمايهگذاري ما نسبت به ساير صنايع بسيار كم است.
مديرعامل شركت دخانيات تصريح كرد: ما ميتوانيم در بازارهاي جانبي دخانيات نيز نقش داشته باشيم و طبق برنامه مجلس تا پايان سال آينده بايد 54 درصد از سهم بازار را از آن خود كنيم.
عزممان را براي كاهش قاچاق سيگار جزم كرديم
وي افزود: با توجه به اينكه در اوايل انقلاب مجري انسداد مرزها بودم، اعتقاد دارم با مقوله قاچاق تنها به صورت سختافزاري نميتوان كار كرد. وقتي كه 36 درصد سهم سيگار قاچاق را در بازار داخلي از سال 86 به هشت و نيم درصد تبديل كرديم، نشان داديم كه عزم ما به كاهش قاچاق سيگارهاي خارجي است.
ابطحي خاطرنشان كرد: همه دنيا قبول دارند كه نميتوان با قاچاق مبارزه كرد حتي در آمريكا نيز يك سوم توليد داخل مجدداً به صورت قاچاق در بازار توليد شده تا حاشيه سود بيشتري ايجاد شود پس ما نميتوانيم خارج از مسيرهاي متداول در دنيا عمل كنيم.
در ازاي 70 ميليون نفر ،59 ميليارد نخ سيگار مصرف مي شود
به گفته وي، ميانگين مصرف سيگار در دنيا براي هر فرد هشت نخ است اين در حالي است كه در ايران با جمعيتي حدود 68 تا 70 ميليون نفر، 59 ميليارد نخ سيگار مصرف ميشود.
ابطحي افزود: طبق برنامه توليد قرار بود در سال 87 يك ميليارد و 800 ميليون نخ سيگار توسط بخشخصوصي توليد شود كه متأسفانه در اين امر موفق نبوديم.
وي ادامه داد: با وجود اينكه ده مجوز به بخشخصوصي براي توليد سيگار داده شد، اما به خاطر موانع خارج از شركت دخانيات از جمله گرفتن زمين، تسهيلات از بانكها، هيچ طرحي شروع به توليد نكرد.
ابطحي همچنين در مورد توليد و واردات معسل گفت: چهار هزار و 700 تن معسل در سال جاري وارد شد و هزار تن نيز توسط بخش خصوصي توليد شد كه در اين بخش، بخش خصوصي موفق عمل كرد. البته ما به دنبال اخذ استاندارد توليد تنباكو معسل هستيم.
وي تاكيد كرد: در سال 88 براي رفع موانع جهت توليد و رسيدن به برنامههاي استراتژي شركت كمك خواهيم كرد.
نمي گذاريم سيگار آمريكايي وارد شود
ابطحي افزود: هر گونه سيگارهاي آمريكايي يا سيگارهايي كه وارد بازار داخل ميشوند، از نظر ما قاچاق محسوب ميشود و سعي ميكنيم اين امر را مهار كنيم تا با انجام آزمايشها اجازه واردات اين سيگارها را ندهيم.
وي افزود: ما به شركتهاي خارجي گفتهايم كه حاضريم به آنها در قالب سرمايهگذاريهاي مشاركتي اجازه توليد بدهيم و در اين بخش با شركتهاي متعددي قرارداد بستيم كه ميتواند در داخل توليد و عرضه و حتي صادرات داشته باشد.
وي تصريح كرد: ما حتي اجازه نخواهيم داد تا شركتهاي خارجي كه ما قرارداد مشاركتي دارند، سيگارهاي برند خود را در داخل ايران قاچاق كنند.
وي افزود: در صورت مشاهده هرگونه سيگار با برند اين شركتها با آنها برخورد كرده و بايد حق گمرك كشف و مهار اين سيگارها را بدهند.
مديرعامل شركت دخانيات درباره گردش مالي شركت دخانيات تا سال 87 گفت: حدود 197 ميليارد تومان گردش مالي شركت دخانيات محقق شده كه 43 ميليارد تومان سود اين شركت بوده است.
وي افزود: طبق مصوبه مجلس حدود 524 ميليارد تومان يعني 54 درصد رشد نسبت به سال جاري در بودجه سال آينده شاهد خواهيم بود.
وي افزود: هزينه شركت در سال 88 طبق لايحه بودجه 362 ميليارد و 623 ميليون تومان است كه رشد 42 درصدي را نشان ميدهد.
ابطحي افزود: بسياري از دستگاههاي شركت فرسوده هستند و ما نميتوانيم در امر صادرات سهم آنچناني داشته باشيم و هزينه 12 ميليارد توماني را صرف استهلاك اين ماشينآلات در سال 87 كرديم.
50 درصد بازار را در سال جاري گرفتيم
مديرعامل شركت دخانيات در خصوص عملكرد ده ماهه شركت و عملكرد ده ساله اخير گفت: توانستيم در سال 86، 50 درصد بازار با توليد داخل به دست آوريم و همچنين سهم 58 درصدي در بازار سيگارهايي كه با برند مشاركتي توليد شدهاند، داشته باشيم.
وي درباره فروش سيگار گفت: در سال 81 تا 84، 26 ميليارد و 65 ميليون تومان رقم فروش سيگار بود كه اين رقم در شهريور 84 تا آبان 87 به 46 ميليارد و 11 ميليون تومان رسيد كه رشد 31 درصدي داشت. همچنين در توليد سيگارهاي داخلي نيز از خرداد 81 تا مرداد 84، 4/34 ميليارد نخ، توليد كرديم كه اين رقم در شهريور 84 تا آبان 87 به 47/48 ميليارد نخ يعني 41 درصد رشد رسيد.
ابطحي ميزان توليد سيگارهاي خارجي اظهار داشت: از خرداد 81 تا مرداد 84، 9/20 ميليارد نخ توليد خارجي بود كه در شهريور 84 تا آبان 87، 4/39 ميليارد نخ يعني 88 درصد افزايش توليد سيگارهاي مشاركتي داشتيم. كه اين نشاندهنده كاهش قاچاق است.
وي همچنين از برنامه اين شركت براي كاهش يك تا سه درصدي مصرف در سال آينده خبر داد.
داستان مارلبورو
مديرعامل شركت دخانيات ايران همچنين در پاسخ به سوالي درباره توليد سيگار مارلبورو در ايران گفت: هرگز به شركت فيليپ موريس اجازه نخواهيم داد كه در ايران حتي به صورت مشاركتي اقدام به توليد كند، زيرا زيرمجموعه اين شركت، سرمايهداران صهيونيستي هستند.
وي افزود: اين شركت آمريكايي 12 درصد از سود خود را به جيب رژيم صهيونيستي ميريزد و براساس تحقيقات انجام شده، متاسفانه مسلماناني كه سيگارهاي توليدي اين شركت را مصرف ميكنند، روزانه 9.6 ميليون دلار از پول خود را به جيب گشاد اين رژيم ميريزند.
اين مقام مسوول با استناد به صحبتهاي يكي از سياستمداران آمريكايي درباره لزوم ادامه صادرات مواد دخاني آمريكا به ايران تصريح كرد: به گفته اين سياستمدار آمريكايي صادرات محصولات دخاني آمريكا به ايران در واقع صادرات مرگ براي مردم ايران است.
اسامي مافيا را از من نپرسيد
ابطحي همچنين در پاسخ به سوالي درباره اينكه چرا مافياي سيگار در ايران معرفي نميشود؟ يادآوري كرد: اسامي مافيا را نبايد از من سوال كنيد؛ البته تاكنون دستان بسياري از اعضاي مافيا را قطع كردهايم. به عنوان مثال زماني كه من وارد شركت دخانيات شدم، قرارداد با شركت مارلبورو با فشارهايي كه وجود داشت، در حال امضا شدن بود. با اين حال با انجام مطالعات گسترده، امضاي اين قرارداد لغو شد. او تصريح كرد: با اين وجود اگر مافيا فشار بيشتري به من وارد كند، با توجه به مداركي كه در اختيار دارم، دست به افشاگري خواهم زد.
اگر خصوصيسازي كنيم، مصرف سيگار زياد ميشود
محمود ابطحي مديرعامل شركت دخانيات گفت: در حال حاضر 50 درصد توليد داخلي توسط شركت دخانيات انجام ميشود كه قصد داريم اين ميزان را به 75 درصد برسانيم. البته در كنار توليد داخل سهم بازارهاي خارجي با هولوگرام شركت دخانيات را افزايش ميدهيم و اجازه نخواهيم داد 25 درصد باقيمانده بازار بدون پرداخت عوارض و سود گمركي وارد كشور شود.
وي درباره خصوصيشدن شركت دخانيات تصريح كرد: هنگامي كه بحث اصل 44 مطرح شد، در كميسيونهاي ذيربط به اين امر پرداختيم و در نهايت تصميم خاصي براي دخانيت گرفته شد.
وي افزود: اگر دخانيات خصوصي شود با توجه به اينكه بخش خصوصي به فكر منفعتطلبي و كسب سود از بازار است به دنبال افزايش فروش و به تبع آن افزايش سود ميرود كه اين هدف ما نيست.
ابطحي خاطرنشان كرد: چنين اقدامي در تركيه و پس از فشارهاي كمپانيهاي خارجي انجام شد، كه موجب افزايش فزاينده مصرف در تركيه گرديد.
مديرعامل شركت دخانيات ادامه داد: بر اساس تكليف مجمع و قانون شركت دخانيات از خصوصيسازي مستثني شده و بر اساس سنوات گذشته انحصار قانوني توليد سيگار و محصولات جانبي آن در اختيار دولت باقي خواهد ماند تا در نهايت با برنامهريزي شركت دخانيات توليد با برند داخلي انجام ميشود.
وي با بيان اينكه به سيگارهايي كه بازار ندارند، اجازه تبليغات نميدهيم، افزود: برخي از برندهاي مشهور دنيا كه اجازه فروش در داخل را ندارند از طريق توليد موادغذايي سعي بر جا انداختن برند خود در ايران دارند تا پس از كسب بازار شروع به توليد سيگار با برند خود كنند كه ما اجازه فعاليت به اين گروه را نخواهيم داد.
مديرعامل شركت دخانيات اظهار داشت: در حال حاضر برندهاي خارجي تنها 25 درصد سهم بازار را دارند كه با افزايش قراردادهاي مشاركتي ظرف سال آينده اين سهم نيز به توليد داخل تعلق خواهد گرفت.
وي تصريح كرد: ما اجازه توليد و پخش سيگار "ماربرو" را در داخل نخواهيم داشت.
زيكا در مقابل KT&G!
ابطحي همچنين در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران درباره اينكه كدام شركت خارجي بيشترين سهم را در بازار ايران دارد؟ گفت: در حال حاضر شركت كرهيي KT&G بيشترين سهم را در بازار دخانيات ايران چه در زمينه توليد مشاركتي و چه در زمينه واردات داشته است. با اين حال تنها يكي از برندهاي شركت دخانيات با نام زيكا توانسته بخشي از بازار اين شركت كرهيي را در ايران به خود اختصاص دهد.
كد خبر:3531
تاريخ درج خبر:يكشنبه 20 بهمن 1387 - 15:51:53
Print نسخه چاپي
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]