واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: وزيرعلوم اعلام کرد:
خروج دانشگاهها از تهران منتفي است
گروه اجتماعي: پس از اعتراضات مختلف به طرح خروج دانشگاهها از تهران که از سوي مسئولان وزارت علوم مطرح شده بود، اکنون وزير علوم که اين طرح را براي کاهش خطرات زلزله احتمالي تهران توصيف ميکرد، اکنون ميگويد بحث خرج دانشگاهها منتفي شده است. کامران دانشجو در اين باره ميگويد: «بحث انتقال و خروج دانشگاهها از تهران هيچگاه در رابطه با كاهش جمعيت تهران براي مقابله با زلزله احتمالي از سوي وزارت علوم مطرح نشده است. سياست ما از آغاز فعاليت در دولت اين بوده است كه دانشگاههاي تهران و مادر ظرفيت پذيرش دانشجويان كارشناسي خود را كاهش دهند و با توجه به افزايش شديد داوطلبان كارشناسي ارشد و دكترا، ظرفيت پذيرش در دورههاي تحصيلات تكميلي اين دانشگاهها افزايش يابد.»
او البته پس از مخالفتها با انتقال دانشگاههاي مادر به خارج از تهران، از معاونان وزارت علوم و روساي دانشگاهها خواست که پذيرش در رشتههاي کارشناسي را کم کنند. به گفته دانشجو اين سياست از کنکور 89 اجرايي ميشود: «كاهش ظرفيت پذيرش دانشجويان كارشناسي در دانشگاههاي تهران و كلانشهرها، خود به خود به كاهش جمعيت دانشجويي در اين مناطق منجر ميشود. اين اقدام با سياستهاي دولت در مورد كاهش جمعيت شهر تهران همخواني دارد و طبعا اين سياست دنبال ميشود.»
پيش از اين علي عباسپور تهراني، رئيس کميسيومن آموزش و تحقيقات مجلس درباره انتقال دانشگاهها از تهران گفته بود: «صرف اينكه منطقهاي زلزلهخيز است پس بايد آن منطقه را تخليه كنيم، سياست درستي نيست. نميتوانيم دانشگاههاي مهم را از پايتخت خارج كنيم، اما ميتوانيم توسعه دانشگاههاي مادر و مهم را در اطراف تهران و مكانهايي كه احتمال بروز زلزله كمتر است داشته باشيم، 20 سال است كه قصد داريم دانشگاه تربيت معلم تهران را به كرج منتقل كنيم اما هنوز بعد از 20 سال اين دانشگاه به خاطر اختصاص نامناسب اعتبارات نتوانسته امكانات و زيرساختهاي مصوب را در كرج ايجاد كند. براي احداث دانشگاه صنعتي شريف در منطقه 22 تهران زميني 25 سال پيش اختصاص داده شد اما طي اين سالها هيچ اعتباري براي انتقال دانشگاه صنعتي شريف كه در كنار ميدان آزادي متمركز شده اختصاص داده نشده است؛ بنابراين اگر قرار باشد انتقال دانشگاهها 20 سال به طول بيانجامد و بعد از 20 سال هم زيرساختها دچار مشكل و كمبود باشد و به خاطر انتقال، توسعه دانشگاه در مركز اصلي دچار مشكل شود، چطور ميتوان دانشگاهها را انتقال داد، با اين روش اصلا امكان انتقال دانشگاهها وجود ندارد.»
وزارت علوم البته قصد دارد با شيوههاي ديگري هم دانشجويان را از تهران خارج کند. يکي از آنها تسهيل شدن انتقال دانشجو به دانشگاه شهرهاي زادگاه و يا منطقه بومي است. محمدحسين سرورالدين، رئيس سازمان سنجش روز سه شنبه در اين باره گفت: «بر اساس تغييراتي که در آيين نامه جديد نقل و انتقال دانشجويان اعمال شده وزارت علوم تلاش ميکند تا جايي که امکان دارد تسهيلات را فراهم کند تا پذيرفته شدگان کنکور به دانشگاه محل زندگي خود منتقل شوند.انتقال دانشجويان و پذيرفته شدگان کنکور از تهران به شهرستانها حتما انجام ميشود. انتقال براي دانشجويان تهراني بهطور ويژه صورت ميگيرد بهطوري که حتي اگر رشتهاي که ميخواهد در آن شهر نباشد تسهيلاتي براي تغيير رشته او در نظر گرفته ميشود. البته اين تسهيلات تنها براي دانشجوياني است که بخواهند به همراه خانواده به شهرستان مهاجرت کنند. در اين صورت براي کلان شهرها، متقاضي انتقال بايد 85 درصد نمره آخرين فرد قبول شده در آن رشته محل و براي شهرستانها 75 درصد نمره قبولي را کسب کرده باشد.»
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه تهران امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است. هایپر مدیا مرکز جامع خدمات رسانه ها / نگارش روزنامه
1389/02/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]