واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ناظر گمركات خراسان رضوي: گمرك مشهد بيش از 138 نوع كالا را به 68 كشور مختلف صادر ميكند گمرك سرخس براي اولين بار مجهز به سيستم آسيكوداي جهاني ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
ناظر گمركات خراسان رضوي گفت: گمرك سرخس براي اولين بار در ايران مجهز به سيستم "آسيكودا"ي جهاني و تحت وب خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه خراسان، مسعود عاطفي در نشست خبري در محل اداره گمركات مشهد، اظهار كرد: 78 درصد زيرساختهاي اجراي اين طرح به اتمام رسيده است و اين طرح مطمئنا ترانزيت كالاي استان را متحول خواهد كرد.
وي خاطر نشان كرد: سازمان كنفرانس تجارت سازمان ملل در حال انجام اين پروژه بسيار مهم است و بعد از سرخس، لطفآباد و دوغارون در آيندهاي نزديك به اين سيستم مجهز خواهد شد.
وي با بيان اينكه در سطح كشور10 گمرك به سيستم مجهز خواهد شد، تصريح كرد: مجهز شدن سرخس به عنوان اولين گمرك به اين سيستم نشان از اهميت و كاركرد گمركات خراسان رضوي است.
وي از افتتاح سيستممدار بسته گمرك مشهد تا پايان بهمن ماه خبر داد و اظهار كرد: در بحث گمرك الكترونيك، خراسان رضوي در سطح كشور پيشتاز است.
عاطفي ابراز كرد: در دو سال گذشته تغييراتي در گمركات خراسان رضوي انجام شده كه تا به حال هيچ مشابهي را نداشته است.
وي تبديل گمرك سرخس و دوغارون، به اداره كل را يكي از دستاوردهاي بزرگ گمركات خراسان رضوي دانست و افزود: از 5 دستگاه x-ray در سطح ايران، 3 دستگاه در خراسان رضوي نصب شدهاند.
مدير كل گمرك مشهد عنوان كرد: در x-ray گمرك دوغارون، چينيها در حال انجام كارند و مراحل نهايي خود را ميگذراند و دو دستگاه ديگر در سرخس و باجگيران مستقرند.
وي در خصوص صادرات استان تصريح كرد: طي 10 ماهه اول سال جاري، 638 هزار تن كالا به ارزش 786 ميليون دلار از گمركات خراسان رضوي صادر شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 28.2 درصد در وزن و 34.3 درصد از نظر ارزشي رشد داشته است.
عاطفي واردات 10 ماهه اول سال جاري را از گمركات استان، 3 هزار و 178 ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 دهم درصد از نظر وزني و 7.3 درصد از نظر ارزشي كاهش داشته است.
ناظر گمركات خراسان رضوي گفت: در 10 ماهه اول امسال يك ميليون و 34 هزار نفر از گمركات مرزي و فرودگاهي در قالب مسافر به خراسان رضوي آمدهاند كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه رشدي 10.4 درصدي را نشان ميدهد.
وي افزود: براي اولين بار دوره تخصصي ارزيابي فرش، خارج از تهران در مشهد برگزار شد كه 28 نفر در قالب 7 هزار نفر ساعت اين دوره را سپري كردند و همچنين در مجموع 21 هزار و 24 نفر ساعت براي همكاران اداره گمركات خراسان رضوي، آموزشهاي گمركي انجام شده است.
عاطفي برخورد با دانهدرشتها در مقوله قاچاق را، اولويت گمركات خراسان رضوي دانست و تصريح كرد: در سال 86 و 87، خراسان رضوي بيشترين محكوميت قضايي را در سطح كشور داشته و سال جاري نيز آمار محكوميت اين افراد از 244 درصدي برخوردار است.
مديركل گمرك مشهد ادامه داد: طي سال 86 و 87، 6 هزار و 960 فقره پرونده قاچاق كالا به ارزش 11 هزار و 614 ميليارد تومان كشف شده است.
وي درخصوص بيشترين محمولههاي كشف شده قاچاق، اظهار كرد: آهنآلات يكي از بيشترين محمولههايي است كه از گمرك سرخس قاچاق ميشد كه به دليل ركود ساختمانسازي، كاهش قاچاق ميلگرد و نبشي را در اين گمرك داشتهايم.
وي يكي ديگر از موارد كاهش كالاهاي قاچاق را حمايت دولت از توليدات داخلي نظير برنج و كود شيميايي دانست.
وي ظرفيت و توانايي كشور مقابل (تركمنستان) را يكي از مشكلات ترافيك گمركات خراسان رضوي دانست و تصريح كرد: با اين وجود تركمنستان در حال افزايش ظرفيت خود هستند.
عاطفي خاطرنشان كرد: در بحث صادرات، گمرك سرخس، باجگيران، لطفآباد، دوغارون و مشهد به ترتيب 131 درصد، 291 درصد، 10 درصد، 78 درصد و 17.8 درصد افزايش داشتهاند.
وي بزرگترين مشكل گمركات استان را حملونقل هوايي دانست و تاكيد كرد: به دليل ساخته نشدن انبارهاي لازم در اين مقوله دچار مشكل هستيم.
ناظر گمركات خراسان رضوي ابراز كرد: ايراناير هواپيمايي براي حمل بار تهيه كرده است كه به شهرهاي هامبورگ و كوالالامپور پرواز دارد و با اجراي چنين پروازهايي، سيستم حملونقل استان و به خصوص واردات تلفن همراه، يارانه و سنگهاي گرانبها متحول خواهد شد.
وي افزود: اكنون منتظر فراهم سازي زيرساختها هستيم و به زودي انبارها در فرودگاه شهيد هاشمينژاد مشهد براي صادرات هوايي ساخته و تكميل خواهد شد.
عاطفي اظهار كرد: مشهد با داشتن 4 هزار سورتي پرواز در سال به خارج از كشور، پتانسيل بسيار عالي در صادرات از طريق حملونقل هوايي دارد.
وي درخصوص انتقال گمرك مشهد به خارج از شهر تصريح كرد: فروش گمرك مشهد و انتقال آن به خارج از شهر مطابق با مصوبه سفر رييس جمهور بوده كه با توجه به اينكه گمرك بخشي است كه در قالب رويههايي متفاوت كار ميكند، اين انتقال، كار سختي است.
وي ادامه داد: هماكنون صادرات به طور كل از گمرك مشهد خارج شده و به راهآهن، پايانهها و شهرك صنعتي توس (براي صادرات واحدهاي كاميوني) انتقال داده شده است.
عاطفي اظهار كرد: در حال حاضر از مشهد به عنوان گمرك تخصصي زعفران و فرش استفاده ميكنيم كه اين حملونقل محصولات، ترافيك مشهد را مختل نميكند.
مديركل گمرك مشهد تصريح كرد: بدين منظور5 منطقه مكانيابي شده است كه در حال انتخاب بهترين گزينه هستيم، به دليل بحث ترانسشيپمنت اين مكان بايد حداقل 200 هكتار باشد و بايد در كنار راه ريلي و جادهاي باشد.
ناظر گمركات خراسان رضوي ابراز داشت: هماكنون اتاق بازرگاني مشهد در حال همكاري با ماست و در حال انجام مطالعات اوليه و مقدماتي احداث اين گمرك هستيم.
وي افزود: در خصوص صادرات مواد غذايي كه از طريق راهها، متعهد هستيم كه در صورت اظهار كالايي ظرف 2 ساعت مراحل صادرات آن انجام شود.
عاطفي گفت: مشكل اصلي در خصوص تاخير صادرات از گمركات، انجام ندادن مراحلي نظير كارت بازرگاني، بيمه و ... است كه به اشتباه اين تاخير به گمرك نسبت داده ميشود.
وي گمرك هاي تخصصي كه در زمينه زعفران كار ميكنند را گمركات خراسان رضوي و گمرك مهرآباد ( به دليل حملونقل) دانست.
وي با بيان اينكه در بحث صادرات كالاهاي غير نفتي، مشهد دومين گمرك است، تصريح كرد: در بين گمركات بيشترين تنوع صادراتي كشور را گمرك مشهد دارد به اين صورت كه اين گمرك بيش از 138 نوع كالا را به 68 كشور مختلف صادر ميكند.
وي بيشترين سهم كالاهاي وارداتي كشور را دارو، لوازم آرايش، موبايل، خودرو، پوشاك و پارچه اعلام كرد و اظهار داشت: بيشترين واردات كشور از طريق امارات متحده عربي است.
عاطفي اظهار كرد: در زمان ايجاد تحريمها، دولت بايد از صادرات حمايت كند زيرا هماكنون سياست دولت، سياست توسعه صادرات است.
وي با بيان اينكه اوايل انقلاب سياست جايگزيني واردات داشتيم، خاطر نشان كرد: در حال حاضر سياست دولت، سياست توسعه صادرات و بيشتر ترغيب كردن بخش صادرات است.
وي در پاسخ به خبرنگار ايسنا در خصوص برخورد با دامپينگهاي احتمالي تصريح كرد: هر كشوري براي مقابله با دامپينگ ابزاري را دارد و در اين خصوص دولت بايد هم مصرفكننده و هم توليدكننده را لحاظ كرد.
وي حقوق گمركي كه ميزان آن 4 درصد است و سود بازرگاني كه هيات دولت مصوب ميكند را از ابزارهاي كنترلي دولت دانست و ادامه داد: در بحث دامپينگ بحث مهم اين است كه دولت دير متوجه دامپينگ نشود و اگر چنين اتفاقي افتد، دچار مشكل ميشويم.
ناظر گمركات خراسان رضوي اظهار داشت: بيشترين حجم صادرات ايران ريلي است كه شامل همه كالاها ميشود ولي زماني مشكل ايجاد ميشود كه فصل برداشت مركبات است و صادركنندگان براي خروج ميوههاي خود با هم آمده و دچار ترافيك زيادي ميشويم.
عاطفي با بيان اينكه هماكنون ايران عضو 18 كنوانسيون جهاني است، تاكيد كرد: در كنوانسيون "تير" كه يكي از كنوانسيونهاي مهم در بحث صادرات مطرح است، جزو 10 كشور اول عضو شده در اين كنوانسيون هستيم.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]