واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش ايسنا از رويكردهاي رسانه ملي در آستانه چهارمين دهه انقلاب اسلامي؛ ديدگاهها و نظرات در مورد عدالت و پيشرفت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
نامگذاري «عدالت» و «پيشرفت» براي دههي چهارم انقلاب اسلامي، مسلما از اين پس افقهاي جديد را پيش روي مديران، برنامهسازان و هنرمندان رسانهي ملي قرار ميدهد و با توجه به گستردگي سازمان صداوسيما، به تناسب كاركرد و نقش هر بخش يا مجموعه، اين كلمات تعاريف متفاوتي به خود ميگيرند.
رويكردهاي متفاوت اين مفاهيم در بخشهاي مختلف سازمان صدا و سيما و همچنين گستردگي و عمق مفاهيمي كه مد نظر مقام معظم رهبري است، سرويس تلويزيون و راديو ايسنا را بر آن داشت تا در آستانهي آغاز چهارمين دهه از پيروزي انقلاب اسلامي با طيفهاي مختلفي كه در رسانهي ملي مشغول به كار هستند، گفتوگو كرده و از آنان دربارهي بايد و نبايدهايي كه به تحقق هر چه بيشتر و بهتر مفاهيمي چون «عدالت» و «پيشرفت» در حوزه مربوطه منجر ميشود، پرسش كند.
به گزارش سرويس تلويزيون و راديو ايسنا در برابر اين پرسش كارشناسان مختلف رسانه از جمله مديران سيما، صدا، حوزه كودك و ديگر برنامهسازان به اظهارنظر پرداختند.
***
مدير شبكه جهاني جام جم هم برقراري ارتباط بيشتر و نزديكتر با ايرانيان مقيم خارج از كشور را از جمله اهداف اصلي برنامههاي اين شبكه در دههي چهارم انقلاب اسلامي دانست.
سعيد فانيان همچنين خاطرنشان كرد: تلاش ميكنيم كه به لحاظ محتوايي بيشتر به تعميق برنامهها بپردازيم؛ ضمن اين كه سعي خواهيم كرد، تنوع و رنگارنگي برنامهها را بيشتر كنيم.
او در ادامه همچنين از اعزام گروههاي برنامهساز به خارج از كشور، با هدف حضور بيشتر اين شبكه در بين ايرانيان خبر داد.
مدير شبكه جهاني جام جم با اشاره به تلاش براي استفاده بهتر از ظرفيت شبكههاي داخلي در دههي چهارم انقلاب اسلامي، در اين باره خاطرنشان كرد: طبعا هرچه پيشرفت و تنوع و كارآمدي در برنامههاي داخلي بيشتر باشد، به طور مستقيم روي محصول ارائه شده ما هم تاثير ميگذارد.
سعيد فانيان همچنين ابراز اميدواري كرد كه جام جم بتواند براي طيف جوان مخاطبان اين شبكه برنامههاي تعاملي بهتري داشته باشد.
مدير شبكه جهاني جام جم سپس به ايسنا گفت: يكي دوسال است شبكه جام جم تلاش كردهاست كه درحوزههاي تخصصي برنامههايش را متنوعتر كند. سعي ميكنيم همين مسير را ادامه دهيم و اگر در حوزهاي برنامهي تخصصي باقيمانده است به آن هم بپردازيم.
فانيان درباره برنامه هاي خبري و مستند اين شبكه گفت: درحال حضار در سه كانال جامجم مجموعا بيست بخش خبري وجود دارد؛ نگاه ما هم اين است كه هم اطلاعرساني سريعتر و بهتري از داخل داده شود و هم گزارشها و اخباري كه بيشتر مورد توجه ايرانيان است، توليد و پخش شوند.
***
مدير شبكه دو سيما هم درباره رويكرد اصلي اين شبكه در دههي چهارم انقلاب اسلامي صحبت كرد و آن را حركت به سمت توليد برنامههاي بهتر و بيشتري در حوزه كودك و نوجوان برشمرد.
او همچنين از افزايش مدت زمان پخش برنامههاي كودك شبكه دو سيما خبر داد.
مهدي فرجي در پاسخ به اين پرسش كه در دههي چهارم انقلاب اسلامي شبكهي دوسيما چه سياستهايي را در پيش ميگيرد و به كدام سمت حركت ميكند؟ گفت: مطابق تعريفي كه براي شبكه دوسيما در دهه چهارم انقلاب شدهاست، ما بايد به سمتي برويم كه بيشتر موضوعاتمان را براي مخاطب كودك و نوجوان انتخاب كنيم؛ بنابراين ما از آغاز سال 88، يك رويكرد جدي خواهيم داشت و آن پرداختن به مخاطب كودك و نوجوان است.
وي ادامه داد: همزمان با آغاز دههي چهارم انقلاب اسلامي، ما بايد كمي تحليليتر به وقايع مربوط به انقلاب اسلامي بپردازيم و از كارهايي كه صرفا فرمي به موضوع نگاه ميكنند، فاصله بگيريم.
فرجي با اعتقاد بر اينكه در دههي چهارم انقلاب ديگر نظام جمهوري اسلامي به ثبات رسيده و سن و سالي پيدا كردهاست، گفت: در اين دوره چه بسا ما بايد كمكم مسائل خود را دستمايه سريالها و برنامهها قرار دهيم. مدير شبكه بر لزوم آشنايي نسل جوان و نوجوان با پيشينه تاريخي كشورمان نيز تاكيد كرد.
***
و اما حسين فردرو از پيشكسوتان برنامهسازي در سازمان صدا و سيما دربارهي عملكرد سازمان صدا و سيما در دهه چهارم انقلاب اسلامي اظهار كرد: با گذر از اين دايره تقليد از برنامههاي خارجي، ميتوانيم عملكرد خود را گسترش دهيم و عرصههاي نو را در برنامهسازي تجربه كنيم؛ بدين ترتيب پس از مدتي زمينه اقتباس كشورهاي خارجي از ما فراهم ميشود؛ بدين منظور لازم است در برنامه سازي وارد جنبههاي شخصي و موضع گيري نشويم و ويژگيهاي فرهنگي خود را در آن جا بگنجانيم.
او اضافه كرد: برنامهسازي در كشورهاي خارجي برخلاف ايران، بسيار گران است؛ در اين كشورها ارتباط مستقيم ميان مخاطبان و برنامه سازان برقرار است به گونهاي كه اگر آنان برنامهاي را دوست داشته باشند آن را حمايت ميكنند و هزينهاش را ميپردازند، اما اگر علاقهاي به آن نداشته باشند از برنامه استقبال نميكنند و در نتيجه پخش آن متوقف ميشود.
اين تهيه كننده با اشاره به خصوصي سازي در كشور گفت : براي خصوصي سازي در صدا و سيما محدوديت وجود دارد و امكان راهاندازي چنين شبكههايي در ايران وجود ندارد؛ اين در حالي است كه مديران پس از پيروزي انقلاب اسلامي، اكنون به مرحلهي بازنشستگي رسيدهاند و اين افراد كساني هستند كه 30 سال به آنان اطمينان شدهاست. اگر صدا و سيما مجوزهاي لازم را كسب كند و اين افراد وارد عرصهي خصوصي سازي شوند در عمل پيشرفت حاصل ميشود.
****
مدير راديو تجارت با تائيد آنچه در بالا به آن اشاره شد، گفت: مفاهيم «عدالت و پيشرفت» كه مقام معظم رهبري دهه چهارم انقلاب را با اين عنوان نامگذاري كردهاند، به تناسب كاركرد و نقش هر بخش يا مجموعه تعريف ميشود، راديو تجارت نيز از بعد اقتصادي و تجاري به اين مفاهيم نگاه ميكند.
محمد مهدي لبيبي سپس ادامه داد: مفاهيمي مانند عدالت و پيشرفت به تناسب كاركرد و نقش هر بخش در آنها تعريف ميشود؛ بنابراين راديو تجارت از بعد اقتصادي و تجاري به «عدالت و پيشرفت» نگاه ميكند.
اين مدير راديويي اظهار كرد: ما در برنامههاي خود تلاش خواهيم كرد موانعي را كه بر سر راه اين مفاهيم وجود دارد تبيين كرده و راهكارهاي برطرفكردن آنها را ارائه دهيم، اين وظيفه اصلي ماست و ما آن را سرلوحه كار خود قرار دادهايم.
توليد برنامههاي نمايشي و همچنين برنامههاي مشاركتي با مراكز استانها از جمله رويكردهاي جديدي بود كه از سوي مدير راديو تجارت اعلام شد.
***
مدير راديو معارف هم با اشاره به نامگذاري دههي چهارم انقلاب با عنوان «پيشرفت و عدالت» از سوي مقام معظم رهبري گفت: ما اين شعار را در اولويت برنامههاي خود قرار دادهايم و به اين منظور برنامهريزي ميكنيم.
حجتالاسلام لطفي نياسر اظهار كرد: در دهه چهارم پيروزي انقلاب اسلامي برنامههايي را در دستور كار راديو معارف قرار ميدهيم كه از لحاظ معارفي جامعه را به سوي پيشرفت و رعايت عدالت سوق دهد.
***
مدير راديو سلامت هم گفت: در دهه چهارم انقلاب اسلامي با نگاهي تخصصي به مفاهيم عدالت و پيشرفت كوشش ميكنيم برنامههايي خوب و پربار را طراحي كنيم.
وي درباره نحوه عملكرد و برنامههاي اين شبكه در آستانهي دهه چهارم انقلاب اسلامي كه از سوي مقام معظم رهبري با عنوان «عدالت و پيشرفت» نامگذاري شدهاست، گفت: در تدوين استراتژي راديو سلامت براي ترسيم نقشه راه آينده بر مبناي برنامه 5 ساله دوم، اين رهنمود مقام معظم رهبري نيز مدنظر قرار گرفته شده است.
كامران كاظمزاده با بيان اينكه راديو سلامت با نگاهي تخصصي به اين مفاهيم مينگرد، اظهار كرد: بحث اقتصاد سلامت، عدالت در سلامت، بحث پيشرفت در حوزه سلامت، اختراعات حوزه بهداشتي و پزشكي و گفتوگو با مفاخر بزرگي كه در حوزه سلامت، بهداشت و درمان به موفقيتي دست پيدا كردهاند از جمله موضوعاتي هستند كه در برنامههاي ما گنجانده خواهند شد.
***
مدير گروه كودك شبكه تهران صحبتهاي خود را با يك خبر آغاز كرد و اينكه از دههي فجر تا پايان سال 12 فيلم سينمايي ايراني ويژه كودكان از شبكه تهران پخش ميشود.
علي زارعان دربارهي چگونگي انعكاس دستاوردهاي 30 سالهي انقلاب اسلامي باتوجه به نامگذاري دهه چهارم انقلاب با عنوان «عدالت و پيشرفت» از سوي مقام معظم رهبري گفت: اينها مفاهيمي بزرگسالانه هستند و بايد تبديل به مفهومي كودكانه شوند.
وي با بيان اينكه مانند مفاهيم زيرساختي در علوم پايه، ميتوان براي برنامهسازي كودكان نيز علوم پايه كودكانه تشريح كرد، ادامه داد: مفاهيم عدالت و پيشرفت مفاهيم كليدي هستند كه ميتوان برمبناي آنها برنامهريزي كرد. بههمين منظور ما برنامهريزي كلاني با عنوان «برنامهريزي محتوايي 88» را در دستور كار خود قرار دادهايم و تمام مولفهها را در آن طراحي كردهايم.
زارعان اظهار كرد: البته اينها زيرساخت كار است و شايد در ظاهر پيدا نباشد، مثل اسلام كه زيرساخت تمام برنامههاي شبكههاي صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران است و در آن جاري است.
***
مدير تأمين برنامه شبكه سه سيما به ايسنا گفت: در دهه چهارم انقلاب اسلامي بهتر است رويكرد اطلاعرساني نسبت به گذشته غنيتر شود؛ البته رويكرد آموزش نيز جاي خود را دارد.
مجيد حسينيزاد افزود: تلويزيون به علت دوران پرفراز و نشيب پس از پيروزي انقلاب اسلامي، همواره تلاش كرده است كه يك گام جلوتر از مخاطبان باشد و فرهنگسازي كند؛ البته اكنون لازم است، برخي رويكردها عوض، بعضي ساختارها بازتعريف و نمونههاي جديد آن اراده شود؛ البته شاهد طليعه تغيير رويكردها هستيم.
به اعتقاد حسينيزاد نگهداشتن افكار عمومي در سطح جهاني، يكي ديگر از اقدامات لازم در دههي چهارم انقلاب اسلامي است.
حسينيزاد در پايان با بيان اين مطلب كه «ديدگاههاي مختلف در تلويزيون مطرح ميشود، البته اگر به آن خيلي سياسي نگاه نكنيم»، افزود: از سوي ديگر اكنون در پخش برنامههاي انقلابي نگرش مسؤولان تا حدودي تغيير كردهاست؛ چرا كه تصويرهايي كه به دلايلي پيش از اين قابل پخش نبود، اكنون روي آنتن ميرود.
***
مدير كل صدا و سيماي آذربايجان غربي هم در اين باره صحبت كرد و در آستانه آغاز دههي چهارم انقلاب اسلامي گفت: انقلاب اسلامي ابعاد ناگفتني زيادي براي تحقيق و پژوهش دارد كه بايد در اين رابطه دانشگاهيان بيشتر فعاليت كنند.
محسن شكرنيا سپس اظهار كرد: در هر لحظه از انقلاب پيامهاي بسياري نهفته است و اين نيازمند عزمي راسخ است كه محققان و اساتيد دانشگاهيان با بررسي تاريخ آن دوران تمامي ابعاد انقلاب را به نسل امروز منتقل كنند.
وي با اشاره به اين كه رسانهي ملي با تمام ظرفيت پيام و ارزشهاي انقلاب را بيان ميكند، تصريح كرد: رسانهها و دست اندركاران امر در اين زمينه ميتوانند حماسه عظيم و پيام انقلاب را برسانند كه در همين راستا تمام نيرو و انرژي خود را گذاشته و سعي در ترويج اين فرهنگ ها و نهادينه كردن آنها در جامعه دارند.
***
بر همين اساس يك مدير دوبلاژ، اعمال توجه بيشتر به تنوع در گزينش صداها و حساسيت بيشتري دراين زمينه را در آستانه چهارمين دههي انقلاب اسلامي خواستار شد.
اميرمحمد صمصامي افزود: در انتخاب دوبلورهاي جديد به رنگارنگي صداها بايد دقت بيشتري شود تا صداهايي شبيه هم وارد دوبله نشوند.
اين مدير دوبلاژ با اشاره به فيلمها و سريالهاي خارجي پخش شده از سيما اظهار كرد: تنوع در خريد و پخش فيلمهاي خارجي بسيار مهم است. اين درحالي است كه يكباره حجم فيلمها و سريالهاي كرهاي ، ژاپني يا آلماني در تلويزيون افزايش چشمگيري پيدا ميكند. البته در سالهاي اخير وضعيت بهتر شده است. با اين حال بايد به تنوع توليدات كشورهاي مختلف براي روي آنتن فرستادن توجه كرد علاوه بر آن ارتقاي سطح سليقهي مخاطبان اهميت ويژهيي دارد.
***
منوچهر واليزاده هم كه دربارهي رويكرد دوبله در دههي چهارم انقلاب اسلامي، با اشاره به ضرورت توجه بيشتر جوانان به گويندگي اظهار كرد: آنان بايد براي ارتقاي كيفيت كار خود تلاش كنند تا خلايي كه در دوبله ايجاد ميشود زودتر پر شود تا زماني كه ما رفتيم،آنان بتوانند جايگزين شوند اين در حاليست كه برخي از جوانان چندان به كار خود توجه نميكنند.
اين مدير دوبلاژ در پايان گفت: در دههي بعد بهتر است جوانان علاقه به كار خود نشان دهند و دقت بيشتري داشته باشد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]