واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: تبلور عيني "ما مي توانيم" در ديار آريايي
زمان آرام آرام به پيش مي رود تا عليرغم همه تحريم ها، تهديدها و كاستي هاي داخلي و خارجي،با بهره برداري از طرح توسعه فازهاي 9و 10ميدان گازي پارس جنوبي در بهمن ماه امسال ، ما مي توانيم نمود عيني و عملي بيابد. اينك ثمره اين تلاش عظيم ، طعم و عطر ويژه اي پيدا كرده و خستگي را از تن تلاشگران اين صنعت بيرون كرده است.
باشگاه جواني برنا-سال 87 را بدون ترديد ، مي توان سال نوآوري و شكوفايي در صنعت نفت ناميد . چراكه در اين سال پروژه هاي عظيمي در اين صنعت به ثمر رسيده كه تاكنون سابقه نداشته است. راه اندازي و بهره برداري از پروژه عظيم طرح توسعه فازهاي 6و 7 و 8 ميدان گازي پارس جنوبي براي توليد روزانه 104 ميليون متر مكعب گاز و در فاصله كوتاهي پس از آن، افتتاح خط لوله ششم 56 اينج انتقال گاز از عسلويه به شهرهاي استان بوشهر و خوزستان و در نهايت به ميادين نفتي به طول بيش از 500 كيلومتر كه در نوع خود بي نظير و قابل توجه است.
زمان آرام آرام به پيش مي رود تا عليرغم همه تحريم ها، تهديدها و كاستي هاي داخلي و خارجي،با بهره برداري از طرح توسعه فازهاي 9و 10ميدان گازي پارس جنوبي در بهمن ماه امسال ، ما مي توانيم نمود عيني و عملي بيابد. اينك ثمره اين تلاش عظيم ، طعم و عطر ويژه اي پيدا كرده و خستگي را از تن تلاشگران اين صنعت بيرون كرده است.
كشف منبع عظيم و كم نظير نفت و گاز در كرانه هاي سواحل خليج زيباي فارس در سالهاي نخستين دهه 70شمسي نعمت مبارك ديگري بود كه خداوند بر خوان پر مهر مردم ايران نهاد. اين اتفاق بارقه اميدي بر دلهاي مردم نشاند، چرا كه ديگر منابع نفت و گاز در ساير نقاط كشور روند نزولي يافته بود و سرمايه گذاران بزرگ نفتي ترجيح را بر سرمايه گذاري در ديگر كشور در حوزه انرژي مي ديدند.
جنوب بوشهر كه آن روزها در ناشناختي كامل بسر مي برد و بومي هايش تنها با ماهي گيري و تجارت روزگار را سپري مي كردند در كانون توجهات قرار گرفت. از آن روزها 15سال سپري شده و منطقه ويژه پارس جنوبي، به بزرگترين حوزه صنعتي و انرژي در كشور تبديل شده است. بعد از گذشت نزديك به يك دهه كار فشرده و ميداني ، نياز به بررسي شرايط منطقه جديد شكل گرفته، لازم و ضروري به نظر مي رسد.
تلاش ها درست و موثر بوده و موجب شده است تا مثل خيلي از برهه هاي تاريخي اين بار فرصت ريزي نكرده البته فرصت سازي كنيم . اما اين شتاب به طور قطع آسيب هايي نيز بايد به خود داشته باشد.آسيب هايي كه بايد با آگاهي و شناخت دقيق دفع شود ، تا منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس و حوزه نفت و گاز پارس جنوبي بارضايت و كيفيت بيشتري در دهه دوم فعاليت خود را سپري سازد.
مديريت سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي در دولت احمدي نژاد نيزضمن باور نگاه دولت مبني بر تمركز زدايي و توجه بيشتري به مناطق ، راه تحقيق چنين ديدگاهي را در پيش گرفته است.
مسئله مهم در اين رابطه ضمن ايجاد زيرساختها در منطقه ، حمايت از بلوغ و شكوفايي ساير بخش هاي استان است كه در محروميتي چند ساله نيازمند تواني دوباره اند.
نتيجه اين اقدام و ايجاد ساز و كار دوباره، افزايش دهها برابري و چند درصدي كمك ها در بخش هاي پايه و كليدي در اين مدت است كه باز هم به گواه آمارها در تاريخ فعاليت منطقه ويژه بي نظير است اين رويه در آينده نيز رسيدن به نقطه مطلوب ادامه خواهد يافت.
منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در دهه دوم شكل گيري خود به مهم ترين سر فصل اقتصادي ايران تبديل شده است . اكنون تاسيسات و پايگاه هاي برداشت گاز در ميانه آبهاي خليج فارس و در فاصله100تا110كيلو متري با ساحل ، شبانه روز فعالند تا با انتقال گاز از حوزچه مشترك ايران و قطر به مساحت9700كيلو متر مربع ، خوراك تاسيسات و فازهاي پالايشگاهي در محدوده منطقه ويژه را تهيه كنند.
كارگران با تلاشهاي فراوان خود شبانه روز فعال هستند تا با آوردن لوله هاي بزرگ ، گاز را به ساحل ايران بياورند تا در سالهاي پيش رو، همه مناطق كشور ازجمله استان بوشهر از نعمت گاز لوله كشي برخوردار شوند.تا علاوه بر توليد و اشتغال زايي ، سهمي ارزنده در صادرات و عرض آوري به كشور داشته باشند. منطقه ويژه پارس در سال هاي اخير اذعان كارشناسان و روايت آمارها ، بزرگترين كارگاه خاور ميانه شده است.
فازهاي پالايشگاهي براي فراوري گاز مصرفي و نيز تهيه خوراك براي واحد هاي پتروشيمي راه اندازي شده اند و هزاران نيروي كار را در منطقه براي كار تخصصي و پشتيباني مشغول نموده اند.
اين منطقه طي 5سال آينده به نقطه اوج خود رسيده و 28فاز پالايشگاهي و فازهاي متعدد پتروشيمي و ساير صنايع مرتبط و وابسته را درون خود جاي مي دهد. در آن صورت جمهوري اسلامي مي تواند با استفاده از اين ظرفيت به يكي از مهم ترين منابع انرژي جهان تبديل شود.
مخزن پارس جنوبي ، بزرگترين مخزن متمركز شناخته شده گاز جهان است كه 14تريليون متر مكعب گاز و 18ميليارد بشكه ميعانات گازي يعني حدود 8 درصد از كل منابع گازي شناخته شده جهان را در خود جاي داده است. از اين رو باتوجه به نظرات كارشناسي مبني بر لزوم حجم فراوان سرمايه گذاري صنعتي و پشتيباني در اين رابطه ، طرح توسعه منطقه و حمايت از سرمايه گذاري بيشتر در اين منطقه مورد توجه جدي قرار گرفت و در سال 1385با تصويب هيئت وزيران ، محدوده منطقه از 10هزار هكتار به 30هزار هكتار وسعت يافت تا توان عملياتي گسترده تري فراهم شود.
كشف حوزه گازي پارس شمالي در نزديكي پارس جنوبي از ديگر بركات الهي بود كه در سال هاي اخير عمليات اجرايي آن آغاز شده است. اين ميدان گازي كه كوچك تر از پارس جنوبي وخوشبختانه در انحصار ايران است ، فرصت ديگري است تا بعد ثروت و توان كشور افزوده شود.
و اينك ...
مديريت اين منطقه و ايجاد زير ساختهاي اين منطقه در حال حاضر به مدير عامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس واگذار شده است. سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در سالهاي اخير به موازات فعاليت هاي خطير خود در پارس جنوبي ، به طور جدي به ايجاد بستر ها و زير ساخت ها در پارس شمالي توجه دارد.
***
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]