واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نشست بي نتيجه شوراي امنيت؛ روسيه زيربار نرفت
نشست شوراي امنيت سازمان ملل براي بررسي پيشنويس قطعنامه پيشنهادي روسيه درخصوص ناآراميها در سوريه به دليل مخالفت قدرت هاي غربي با پيشنهاد روسيه و مخالفت مسكو با خواسته آنها، بدون نتيجه پايان يافت .
روسيه با ارائه پيشنويس قطعنامه پيشنهادي، از تمامي احزاب در سوريه خواست به ناآراميهاي چند ماهه پايان دهند، قدرتهاي غربي ضمن مخالفت با قطعنامه روسيه، پيشنهاداتي براي تغيير در پيشنويس آن مطرح كردهاند.
معاون وزير خارجه روسيه در واكنش به اين اقدام گفت: تغييرات پيشنهادي غرب در پيشنويس اين قطعنامه در اصل اين سند را بيارزش و متني كه بر تماميت ارضي سوريه صحه ميگذاشت را حذف كرده و اين تغييرات قابل قبول نيست.
وزير خارجه روسيه هم در واكنش به برخي طرح ها براي بحراني كردن اوضاع سوريه گفت: هرگونه قطعنامه ضد سوري را در شوراي امنيت وتو مي كنيم.
سرگي لاوروف با تاكيد بر اينكه هر اقدام جديدي در برابر سوريه بايد بر مبناي تعامل با دمشق باشد، افزود: مسكو با هر گونه كاربرد نيروي نظامي عليه سوريه به شدت مخالف است.
لاوروف گفت: اقدامات مسلحانه برخي گروه ها در سوريه و حمايت برخي كشورهاي خارجي از آنها تحريك آميز است و تنش در سوريه بايد توسط خود سوري ها و نه مداخله نيروهاي خارجي رفع شود.
حركت علني قطر بسوي اقدام نظامي عليه سوريه
در همين حال ، اميرقطر با كنار گذاشتن راهكارهاي سياسي درباره موضوع سوريه از طريق اتحاديه عرب، فعاليت هاي خود را بر ابزارهاي ديگر از جمله سرمايه گذاري بر عناصر مسلح متمركز كرده است.
روزنامه "فايننشال تايمز" در گزارشي نوشت، اميرقطر درباره موضوع سوريه از اتحاديه عرب دست كشيده است.
اميرقطر اخيرا در اظهاراتي تلويزيوني در آمريكا خواستار دخالت نظامي كشورهاي عربي در امور سوريه شده است.
"فايننشال تايمز" به نقل از "ديويد رابرتز" عضو دفتر مركز مطالعات امنيتي و دفاعي انگليس در دوحه نوشت: "در صورت باقي ماندن بشار اسد در قدرت طي ده سال آينده، قطري ها بازنده خواهند بود؛ روابط دو كشور به پايان رسيده، و قطر همه هزينه ها را در اين زميه پرداخته است. قطر هزينه هاي سنگيني را در سوريه صرف كرده است، و به دنبال آن است كه در تصميم گيريها در اين كشور تأثير گذار باشد".
فايننشال تايمز در ادامه افزود : "اينگونه اقدامات قطر، تكرار استراتژي در ليبي و حمايت از اقدامات مسلحانه است، احتمالا هدف از اظهارات اخير امير قطر درباره استقرار نيروهاي عربي در سوريه، مطرح كردن بحث دخالت نظامي در اين كشور است؛ امري كه غرب و حتي كشورهاي عربي آن را بعيد مي دانند ولي همگان مي دانند كه در پايان كار ممكن است حتمي باشد".
فايننشال تايمز با اشاره به سياست هاي متناقض قطر درقبال سوريه، نوشت: "درست است كه دوحه به حركت اتحاديه عرب در جهت اتخاذ سياست هرچه خصمانه تر ضد سوريه كمك كرد ولي در نهايت اين امر منجر به اعزام ناظران عرب شد، امري كه مسئولان دوحه و مخالفان سوريه را شگفت زده كرد".
اين روزنامه مي افزايد: "قطري ها تمايل دارند اينگونه فكر كنند كه بحران سوريه به نقطه بدون بازگشت رسيده، و اينكه تكيه بر اين موضوع ارزش همه اين تلاش ها را دارد".
سوريه با محكوم كردن دعوت امير قطر از آمريكا براي دخالت نظامي كشورهاي عربي، اين اظهارات امير قطر را با هدف حمايت از دخالت خارجي در امور داخلي سوريه دانسته است.
تحركات مشكوك قطر براي دخالت در امور كشورهاي منطقه براي پياده سازي طرح ها و نقشه هاي آمريكا، موجب نگراني بسياري از كشورهاي عربي منطقه شده است.
فتنه انگيزي قطر در عراق
پيش از اين، "عادل المانع" سردبير روزنامه عراقي "السياسه" از انتشار فايل صوتي اخير "حمدبن خليفه آل ثاني" امير قطر و يك شخصيت عراقي در سوريه خبر داد كه امير قطر در آن برلزوم جلوگيري از پيشرفت حكومت عراق و ممانعت از دست يافتن شيعيان به جايگاه برتر در ميان كشورهاي عربي تاكيد كرده است.
عادل المانع سه شنبه گذشته در مصاحبه با شبكه خبري العالم ، تصريح كرده بود: رسانه ها به تازگي يك مكالمه صوتي ميان امير قطر و يك شخصيت عراقي در سوريه را منتشر كردند و اين مكالمه نشان داد كه كشورهاي عربي حوزه خليج فارس چه اهدافي درقبال عراق دارند ، به ويژه اينكه امير قطر دراين گفتگوي تلفني بر لزوم تلاش براي پيشرفت نكردن عراق براي دست نيافتن شيعيان به جايگاه در ميان كشورهاي عربي تاكيد كرده است .
منابع آگاه تأكيد كرده اند كه سرهنگ معمر قذافي ديكتاتور ليبي به صورت محرمانه گفتگوهاي شماري از مسئولان عرب را ضبط كرده است كه طي آن از توطئه هايي عليه ديگر كشورهاي منطقه پرده برداشته اند.
به گفته اين منابع، از جمله اين گفتگوهاي ضبط شده، اظهارات "حمدبن خليفه آل ثاني" امير قطر و "حمد بن جاسم" نخست وزير اين كشور است كه درباره توطئه عليه چند كشور عربي از جمله عربستان سعودي و اردن سخن گفتند.
به گفته اين منابع ، برخي از اين گفتگوهاي ضبط شده به دست مسئولان سوري و برخي رسانه هاي عربي رسيده است.
اين گفتگوها همچنين مربوط به مسئولان و رهبران عربي و خارجي در ديدار با مسئولان ليبيايي از جمله قذافي در سفر به طرابلس بوده است.
اين افراد در ليبي به راحتي از تصميم هاي خود براي توطئه عليه ديگران سخن مي گفتند، غافل از اينكه صدا و تصوير اين ديدارها و گفتگوها ضبط و نگهداري مي شد.
اما پس از اين رسوايي ،به تازگي بخشي از اظهارات "شيخ حمد بن جاسم" نخست وزير قطر در شبكه هاي اينترنتي منتشر شد كه در آن تأكيد كرده بود، نظام سعودي به دست قطر سقوط خواهد كرد و قطر سرانجام يك روز وارد قطيف و الشرقيه شده و عربستان سعودي را تجزيه مي كند.
درهمين حال ، دخالت امير قطر در امور داخلي موريتاني در سفر هفته پيش به اين كشور، منجر به درگيري لفظي با رئيس جمهور موريتاني شد و تبعات آن اين بود كه امير قطر با قهر و بدون بدرقه رسمي اين كشور را ترك كند.
منابع آگاه موريتانايي در اين باره تأكيد كردند: درحالي كه "محمد ولد عبدالعزيز" رئيس جمهوري موريتاني در بدو ورود "حمد بن خليفه آل ثاني" به گرمي از او استقبال كرد، اين سفر در نهايت به خاطر دخالت هاي امير قطر در امور داخلي موريتاني بدون بدرقه رسمي به پايان رسيد.
امير قطر خواستار موضع گيري موريتاني براي تحت فشار قرار دادن سوريه شده بود.
اين مساله موجب ناخرسندي ولدعبدالعزيز شد و رئيس جمهور موريتاني نيز سياست مداخله گرانه قطر و اقدامات تحريك برانگيز و تفرقه آميز شبكه الجزيره قطر را محكوم كرد و گفت: اين توصيه امير قطر دخالت در امور داخلي موريتاني است.
مقامات سعودي نيز از قطر زياد دل خوشي ندارند. اين دو كشور همديگر را به دخالت در امور يكديگر متهم مي كنند.
پنجشنبه|ا|29|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]