واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: مسعود نقاش زاده (كارگردان كودك و فرشته) در گفت وگو با كيهاندغدغه من واكنش مخاطب است
فيلم «كودك و فرشته»نخستين فيلم بلند سينمايي «مسعود نقاش زاده» است كه در بخش مسابقه بيست و هفتمين جشنواره بين المللي فيلم فجر به نمايش درآمده است. اين فيلم، اثري در ژانر دفاع مقدس است كه محور موضوعي آن اشغال خرمشهر در سال 1359 توسط دشمن است. مسعود نقاش زاده متولد 1344 در شيراز و داراي كارشناسي ارشد سينما از دانشكده سينما و تئاتر دانشگاه هنر است. وي علاوه بر سوابق فعاليت هاي فرهنگي و مطبوعاتي، در سطوح مختلف مديريتي با صدا و سيما همكاري داشته و همزمان به تدريس در دانشگاه نيز پرداخته است. به مناسبت نخستين حضور اين فيلمساز در جشنواره فجر نظراتش را درباره فيلمش و همچنين جشنواره جويا شديم:
- چه انگيزه اي باعث شد كه در اولين كار سينمايي خود فيلمي دفاع مقدسي را بسازيد؟
¤ دفاع مقدس سرشار از رويدادها و داستان هايي است كه واجد ارزش هاي ويژه انساني هستند. به جز ارزش هايي كه در دفاع مقدس تجلي يافتند و انسان هايي كه در آن ظهور كردند، آن قدر ماجراهاي گفتني و شنيدني در آن 8 سال وجود دارد كه ما هنوز گوشه اي از آن را هم نگفته ايم. با اين كه ساخت فيلم جنگي بسيار دشوار است و دوستان هم به من توصيه مي كردند كه براي كار اولم يك موضوع سبك تر شهري را انتخاب كنم، اما به دلايل فوق، تصميم گرفتم كه با اين داستان شروع كنم.
- فيلم هاي ديگري هم به موضوع خرمشهر پرداخته اند. فيلم «كودك و فرشته» چه مقطعي از اين حادثه را روايت مي كند؟
¤ داستان اين فيلم يك روز قبل از جنگ شروع مي شود و تا قبل از سقوط خرمشهر ادامه مي يابد.
- آيا مخاطب فيلم شما كودكان و نوجوانان هستند؟
¤ علي رغم اين كه شخصيت اصلي فيلم و قهرمان داستان يك دختر 16 ساله است، اما فيلم مخاطب عام دارد و اختصاص به مخاطب كودك و نوجوان ندارد.
- در خلق قصه «كودك و فرشته» تا چه حد از اتفاقات واقعي الهام گرفته ايد؟
¤ داستان فيلم برگرفته از واقعيت ها و خاطرات و مقاومت هاي مردمي خرمشهر در زمان حمله عراق است.
- چرا در فيلم از بازيگران مطرح كمتر استفاده كرده ايد؟
¤ شخصيت هاي محوري فيلم نابازيگراني هستند كه در كنار بازيگران شناخته شده و حرفه اي نقش آفريني كرده اند. با توجه به اين كه قهرمان فيلم يك دختر نوجوان است و ما در ميان بازيگران حرفه اي موردي كه مناسب اين نقش باشد نيافتيم، مجبور شديم كه از تعداد زيادي از افراد تست بگيريم تا به گزينه موردنظر برسيم.
- وضعيت سينماي دفاع مقدس را چگونه مي بينيد؟
¤ سينماي دفاع مقدس در سال هاي اخير به محاق رفته است. به چند دليل: ساخت فيلم جنگي بسيار دشوار شده است. در گفت وگوي ديگري هم گفته بودم كه ساخت فيلم جنگي شبيه خود جنگ شده است. بنابراين فيلمسازي كه نسبت به شرايط كار و نتيجه آن حساسيت دارد، خيلي به سختي مي تواند موقعيتي را بيابد كه فيلم موردنظر خودش را بسازد. چه از حيث حمايت ها و امكانات و چه بودجه. به نظر من در سال هاي اخير آن قدر كه شايسته كشور ما و دفاع مقدس است فيلم جنگي ساخته نشده است.
- چرا نمايش فيلم در جشنواره برايتان حائز اهميت است؟
¤ جشنواره فيلم فجر مهم ترين رويداد فرهنگي كشور ماست. به همين دليل همه فيلمسازان علاقمندند كه كارشان براي اولين بار در جشنواره ديده شود. به طور حتم هم تأثيرات مثبت و به سزايي در عرصه سينماي كشورمان دارد. اما شخصاً ضمن توجه و احترامي كه به واكنش اهل سينما، هنرمندان و داوران جشنواره دارم، هميشه چگونگي برقراري ارتباط فيلم با تماشاگر دغدغه اصلي ام بوده است. به عبارت ديگر واكنش تماشاچي نسبت به فيلم برايم از همه چيز مهم تر است.
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]