واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /اخبار سوريه/ - مسكو اعزام نيروهاي نظامي اتحاديه عرب را به دمشق رد كرد يك مقام عربستاني: سفارتمان را در سوريه نميبنديم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آسيا - خاورميانه
روسيه با رد طرح اعزام نيروهاي نظامي اتحاديه عرب به سوريه اعلام كرد كه مسكو عقيده دارد اين امر جزو اختيارات اتحاديه عرب نيست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري رسمي سوريه (سانا) گنادي گاتيلف، معاون وزير امور خارجه روسيه در يك كنفرانس خبري در مسكو با مخالفت با طرح اعزام نيروهاي نظامي كشورهاي عضو اتحاديه عرب به سوريه گفت: مسكو اعتقاد دارد كه چنين مسالهاي رخ نخواهد داد و اتحاديه عرب نيز چنين حقي ندارد چرا كه تا آنجايي كه ما اطلاع داريم مساله دخالت نظامي كشورهاي عضو در يك كشور ديگر در اساسنامهي اين اتحاديه نيامده است.
وي گفت: فرستادن نيروهاي نظامي به سوريه هيچ نتيجه مثبتي در بر ندارد و يقينا به حلوفصل مسائل موجود در اين كشور نميانجامد.
اين مقام وزارت امور خارجه روسيه در خصوص پيشنويس قطعنامه كشورش درباره تحولات سوريه نيز گفت: ما از تلاشهاي برخي كشورهاي غربي براي اصلاح بندهايي از پيشنويس قطعنامه روسيه متاسفيم و عقيده داريم كه اين امر براي از بين بردن ابعاد مثبت اين قطعنامه صورت ميگيرد.
وي در ادامه گفت: ما نميتوانيم اين اصلاحات را قبول كنيم و مسكو عقيده دارد كه قطعنامه شوراي امنيت در خصوص سوريه بايد متعادل باشد.
گاتيلف ادامه داد: كشورهاي غربي دو عبارت "توقف خشونتها از سوي دو طرف" و نيز "حلوفصل مسائل سوريه بدون استفاده از زور" را از پيشنويس قطعنامه روسيه حذف كردهاند و اين امر باعث شده كه ما در مواضع و صداقت كشورهاي غربي در اين خصوص شك كنيم.
از سوي ديگر نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب پس از بازگشت از كشورهاي بحرين و عمان عنوان داشت: وضعيت سوريه پيچيده شده است و ماموريت اصلي ناظران اتحاديه عرب اين است كه وضعيت را آرام نگه دارند و كميته وزارتي اتحاديه عرب در خصوص سوريه روز شنبه براي بررسي اوضاع در اين كشور جلسهاي را تشكيل ميدهد و در اين جلسه گزارش محمد مصطفي الدابي، رئيس ناظران اتحاديه عرب در سوريه مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.
وي در ادامه عنوان داشت: در سفر خود به عمان و بحرين نظرات مقامات اين كشور را در خصوص تحولات منطقه و جهان عرب شنيدم و اقداماتي را كه دولت بحرين در خصوص تحولات اخير در اين كشور رخ داده را نيز پيگيري كردم.
نبيل العربي درباره كنفرانس آينده سران كشورهاي عضو اتحاديه عرب نيز گفت: يك هيات از اتحاديه عرب در پايان ماه ميلادي جاري عازم بغداد خواهد شد تا اقدامات لازم را براي برگزاري اين نشست در عراق انجام دهد.
وي در ادامه گفت: همچنين پيشبيني ميشود كه سوريه با افزايش تعداد ناظران اتحاديه موافقت كند اما از اينكه آنها ماموريت كميته حقيقتياب را به عهده بگيرند و يا از مناطق نظامي بازديد كنند، ممانعت خواهد كرد.
در همين حال سوزان رايس، نماينده آمريكا در سازمان ملل با انتقاد از مواضع روسيه در خصوص تحولات سوريه از ادامه قاچاق اسلحه به اين كشور ابراز نگراني كرد و تلاشهاي روسيه را در خصوص تصويب قطعنامهاي براي ممانعت از صدور اسلحه به اين كشور مورد انتقاد قرار داد.
نماينده آمريكا در سازمان ملل در خصوص پيشنويس قطعنامه روسيه نيز گفت: مسكو بايد در اين خصوص جديت خود را با قبول برخي اصلاحات در بندهاي اين قطعنامه كه اعضاي شوراي امنيت خواهان آن هستند، نشان دهد.
فرانسه نيز با ناكافي خواندن پيشنويس قطعنامه روسيه به شوراي امنيت آن را بسيار دور از واقعيت موجود در سوريه خواند.
رومان نادال، معاون سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه در سخناني عنوان داشت: پيشنويس قطعنامه روسيه در خصوص مسائل سوريه بسيار از آنچه كه در اين كشور در جريان است به دور است و شوراي امنيت بايد هر چه زودتر در خصوص توقف خشونتها در سوريه وارد عمل شود و ما نيز در اين خصوص با جديت هر چه تمامتر اين مساله را پيگيري ميكنيم.
ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس نيز در جمع نمايندگان پارلمان اين كشور گفت: شوراي امنيت بايد مدتها پيش در خصوص مسائل سوريه قطعنامهاي صادر ميكرد و ما نسبت به مواضع روسيه در اين خصوص خوشبين نيستيم.
مقام ارشد وزارت خارجه انگليس ادامه داد: زماني كه در ماه اكتبر تلاش كرديم عليه سوريه قطعنامهاي تصويب كنيم با وتو روسيه و چين روبهرو شديم اما ما به مذاكرات خود را با روسيه ادامه ميدهيم و عقيده داريم كه اگر اتحاديه عرب به طور مستقيم به شوراي امنيت مراجعه كند اين امر به مساله كمك بسياري خواهد كرد.
ميشل سليمان، رئيس جمهور لبنان نيز با ابراز اميدواري از موفقيت طرح اتحاديه عرب براي حلوفصل سياسي مسائل سوريه گفت: در يك كشور دموكراتيك بايد قدرت بين گروههاي مختلف كشور دست به دست شود و همه ملت و گروههاي موجود در روند سياسي شركت كنند و اين چيزي است كه سوريه نيز از آن مستثني نيست.
مورا كونلي، سفير آمريكا در لبنان نيز با ابراز نگراني از تاثيرگذاري تحولات سوريه بر امنيت لبنان گفت: ما تحولات سياسي و امنيتي لبنان را مورد بررسي قرار دادهايم و واشنگتن از احتمال تاثيرگذاري تحولات سوريه بر امنيت لبنان بسيار نگران است.
از سوي ديگر ديدهبان حقوق بشر سوريه اعلام كرد كه مقامات اين كشور "نجاتي طياره" از فعالان مطرح حقوقي و سياسي سوريه را كه از ماه مه بازداشت شده بود را آزاد كردند.
از سوي ديگر، شاهزاده خالد بن سعود، معاون وزير خارجه عربستان به روزنامه فرامنطقهاي الحياة گفت: ما قصد نداريم سفارتمان را در دمشق ببنديم.
وي خاطرنشان كرد: هيچ تصميمي درحال حاضر براي اين مساله نداريم و آنچه كه تاكنون انجام دادهايم كاهش تعداد ديپلماتهاي عربستاني فعال در سوريه است.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]