واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: محل دائمي نمايشگاه كتاب و پايان گمانهزنيها
با اعلام مسئولان وزارت ارشاد در مورد تعيين محل دائمي نمايشگاه كتاب بايد ديد اين مكان در نهايت ميتواند محلي دائمي براي برپايي نمايشگاه كتاب باشد.
آفتاب: با اعلام مسئولان وزارت ارشاد در مورد تعيين محل دائمي نمايشگاه كتاب بايد ديد اين مكان در نهايت ميتواند محلي دائمي براي برپايي نمايشگاه كتاب باشد.
ايام و روزهاي نزديك نمايشگاه كتاب كه ميشود بازار گمانهزنيها و پرسشهايي از محل برگزاري و 10 گزينه مطرحه دوباره داغ ميشود.
* كلنگي كه از سال 89 در زمين سفت گير كرد/اجاره سالانه يكميليارد و دويست ميليوني
در سال 89 كلنگ ساخت نمايشگاه كتاب توسط وزير مسكن در منطقه پرند زمين زده شد، شهرداري كلنگ ساخت "شهر آفتاب" را در نزديكي حرم مطهر امام (ره) زد كه روند اجرايي و ساخت خود را طي ميكرد و قرار بود سال 92 نمايشگاه كتاب در شهر آفتاب برگزار شود. اما با هر پيشنهادي نهادي زيرمجموعه وادار به واكنش ميشد چرا كه هر يك از پيشنهادها ظاهرا غيركارشناسانه مطرح شده بود.
خبرهاي ضد و نقيض اهالي كتاب و رسانهها را در سيطره خود درآورده بود، اينگونه كه عنوان ميشد: «نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران كه 20 دوره نخستش را در محل دائمي نمايشگاههاي پايتخت تجربه كرد، با روي كار آمدن شهردار سابق تهران به عنوان رئيس دولت نهم از حاشيه بزرگراه چمران به حاشيه بزرگراه رسالت و مصلاي امام خميني(ره) اسبابكشي كرد و از دوره بيستم تا امروز از اين مكان به عنوان محل «موقت» نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران ياد ميشود؛ محلي كه براي ميزباني از نمايشگاه يك ميليارد و 200 ميليون تومان اجاره ميگيرد.»
* چيتگر؛ پيشنهاد رئيسجمهور/مكاني در حد رؤيا
اين بار محمود احمدي ژاد رئيس جمهور نامي تازه را در محافل مطرح كرد و آن پارك چيتگر تهران بود!!! و عنوان ميشد كه: علاقهمندان به «يار مهربان» از سال آينده براي حضور در نمايشگاه كتاب تهران بايد به مكان ديگري غير از مصلي مراجعه كنند، مكاني مثلا در حاشيه بزرگراه تهران ـ كرج كه به آن منطقه جنگلي «چيتگر» ميگويند؛ محلي كه باز هم شهردار سابق تهران و رئيسجمهور فعلي كشورمان پيشنهاد جدي آن را به رئيس نمايشگاه و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي داده است؛ خبري كه به صورت رسمي از زبان بهمن دري معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اعلام شد.
*اگر مصلحت ميدانيد محل نمايشگاه را مطرح كنيد
بهمن دري سال گذشته در ايام نمايشگاه كتاب در جمع خبرنگاران گفت: هنگام برپايي نمايشگاه بيست و چهارم كتاب تهران و در مراسم افتتاحيه، پيش از سخنان رئيسجمهور به ايشان عرض كردم كه اگر مصلحت ميدانيد در ارتباط با محل دائمي نمايشگاه صحبت ويژهاي شود؛ رئيس جمهوري خود پيشنهاد دادند كه من محل چيتگر را توصيه ميكنم و دولت هم همه هزينههاي احداث اين نمايشگاه را پرداخت خواهد كرد؛ اما موضوع انتقال نمايشگاه به چيتگر بلافاصله واكنش مديران شهرداري تهران را برانگيخت.
اما باز هم خبرنگاران در پي قانع كردن و توجيه اين محل جديد بودند، در همين رابطه، سيدهادي ايازي، معاون امور فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران سال گذشته در مورد بحث نمايشگاه كتاب كه گفته ميشود كه با پيشنهاد رئيس جمهور در چيتگر بنا خواهد شد، پاسخ داد: من تعجب ميكنم از اينكه بناي نمايشگاه در كدام از نقطه از چيتگر بايد ساخته شود؟ آيا قرار است پارك تخريب و نمايشگاه بنا شود؟ اين امر امكان پذير نيست.
* چالش خبرنگاران و يك مسئول و هزار دليل توجيهناپذير
معاون فرهنگي هنري شهرداري تهران عنوان كرد: "شهر آفتاب" به دليل داشتن شبكه بزرگراهي، مترو و فضاي وسيع بهترين محل براي احداث نمايشگاه كتاب است، در حالي كه دسترسي به پارك چيتگر سخت است.
ايازي در پايان گلايهاي را مطرح كرد: دولت اگر پولي دارد، همه را به يك نمايشگاه اختصاص دهد يا شهرداري را در راهاندازي مترو در پرند ياري دهد.
* آمار پرسشها افزون شد؛ پاسخها رويايي
دري هم در بحبوحه برگزاري نمايشگاه 24 كتاب تهران ناچار شد نشستي خبري تشكيل دهد و به پرسش خبرنگاران پاسخ دهد تا آخرين اخبار از زبان رئيس نمايشگاه شنيده شود؛ وي گفت: در رابطه با محل دائمي نمايشگاه تهران همه به يك امر اذعان دارند، اما ما در مصلي به دليل اينكه اين مكان براي نمايشگاه ساخته نشده و يك محل موقت محسوب ميشود و با پايان ساخت و ساز و قرائت صيغه مسجد در آن عملا برپايي نمايشگاه را در آن غيرممكن ميدانيم بنابراين بايد به فكر احداث محل دائمي براي نمايشگاه كتاب باشيم. در دوره جديد محل دائمي نمايشگاه به شدت مورد پيگيري قرار دادم و پيشنهادات خود را كه مبتني بر پيشنهادات كارشناسي شده و ميداني بود به دكتر محمود احمدينژاد رئيس جمهور ارائه داديم.
رئيس نمايشگاه بيست و چهارم كتاب تهران افزود: پاسخي كه از جانب رئيس جمهور به ما داده شد اين بود كه بايد كار كارشناسي بيشتري صورت گيرد، دليل اينكه ما در حال حاضر مشكل زمين داريم يعني اگر زمين تأمين شود با همين ظرفيتهاي وزارت ارشاد ميتوانيم نمايشگاه را احداث كنيم البته ممكن است چند سال همين امر به طول انجامد حتي ممكن است به دوران مسئوليت بنده هم نرسد اما به جد كار را پيگيري خواهم كرد تا كار براي ساير افراد تسهيل شود.
دري گفت: چهار مكان مورد توجه قرار گرفته كه داراي معايب و محاسني است معايب عبارتند از: دوري از شهر، رفت و آمد، عدم استفاده از ناوگان و وسايل نقليه عمومي. اين مكانها در عين حال نقاط قوتي هم دارد به دليل وسعت زياد اين مكانها را طي نامهاي از طريق وزير به رئيس جمهور با ارائه مطالبي تقديم كرديم، گفته شد در كارگروه دولت اين مسئله مطرح ميشود تا از ميان اين چهار مكان يكي انتخاب شود.
دري بيان كرد: يكي از آن مكانها اراضي و تپههاي عباسآباد بود، ديگري شهر آفتاب، مجتمع امام خميني در كنار مصلي و مورد آخر پرند بود. از اين چهار مورد در اين نامه ارسال شده، مواردي تحت عنوان معايب، محاسن و هزينهها آورده شد براي هر كدام هم محاسني را نگاشتيم.
*قطع درختان چيتگر براي بناي نمايشگاه!!
به گفته دري در مورد معايب عنوان شد كه بايد به گونهاي نمايشگاه را احداث كنيم كه چند سال و يك چشمانداز ۲۰ ساله را مدنظر داشته باشيم پاسخ اين بود كه اين موضوع از همه جنبههاي مورد كارشناسي قرار گيرد و در كارگروه كتاب دولت اين امر بررسي شود.
وي تصريح كرد: اما سوال اينجاست كه براي برپايي نمايشگاه كتاب در چيتگر بايد درختان قطع شوند اين يكي از نقاط ضعف است چرا كه ما هيچ محلي را انتخاب نخواهيم كرد مگر اينكه معايب و محاسن را احصا كنيم؛ هر محلي كه نقاط قوت فراوان داشت و در ادامه از نقاط ضعف كمتري برخوردار بود انتخاب خواهد شد و با اعتبارات رئيس جمهور اقدام خواهيم كرد. اعتباري كه ما در اين مورد خواستهايم حدود ۲۰۰ ميليارد ريال است.
رئيس نمايشگاه كتاب تهران در ادامه ضمن تأكيد بر اينكه تكليف شهر آفتاب چه خواهد شد، گفت: آنچه شهرداري ميسازد نمايشگاه كتاب نيست، نمايشگاه تخصصي فرهنگي است؛ اما آنچه كه مدنظر ماست احداث محل دائمي براي نمايشگاه كتاب است كه ممكن است چند منظوره هم باشد.
وي در ادامه افزود: هيچ اصرار و تأكيدي در انتخاب محل نيست اگر معايب داشته باشد نه يك ريال هزينه خواهيم كرد و نه آن محل را بر ميگزينيم. دري در ادامه درباره محل پارك چيتگر و اينكه نظر شخص شما چيست؟ پاسخ داد: ابتدائا بايد معايب و محاسن اين چند مكان كارشناسي شود هر كدام عيب كمتر و محاسن بيشتري داشت انتخاب ميشود.
* عكسهاي زميني و هوايي از هر جهت به داد متوليان رسيد
اما باز هم گويي در طول سال گمانهزنيهايي با منطق و بدون منطق ارائه شد تا محلها كاملا به گفته دري با عكسهاي هوايي و زميني و بازديد ميداني و.... بررسي شود. در نهايت انواع و اقسام عكسهاي هوايي و زميني پاسخ داد و بالاخره نامي اعلام شد اگرچه باز هم بايد منتظر ماند و ديد كه آيا اين گزينه تغيير خواهد كرد يا نه.
* هماي خوشبختي نمايشگاه كتاب بر شانه مجتمع امام خميني نشست
بهمن دري روز گذشته در پاسخ به اين سوال كه نهايتا محل انتخابي كجاست؟ اينگونه پاسخ داد: بعد از پايان نمايشگاه امسال بالغ بر 10 گزينه به ما معرفي شد كه هيچكدام از نظر كارشناسي مورد تائيد مجموعه كارشناسان ما قرار نگرفت.
اين مقام مسئول افزود: از برخي مكانها مثل «باغ كتاب» حتي عكسهاي هوايي هم تهيه شد كه در بازبيني اين عكسها مشخص شد كه قطعاً دچار مشكلات ترافيكي و آمد و رفت خواهيم شد.
معاون امور فرهنگي وزير ارشاد با اشاره به نياز نمايشگاه كتاب تهران به حداقل 120 هزار مترمربع، يكي از دلايل منتفي شدن پروژه باغ كتاب را كمبود فضاي مورد بهرهبرداري آن (36 هزار مترمربع) عنوان كرد و گفت: حاصل همه بررسيهاي ما اين شد كه اين پروژه (باغ كتاب) به نمايشگاه بيست و پنجم وصال نميدهد و تحت هيچ شرايطي امكان برگزاري اين رويداد در آن نيست و ما هم اين ريسك را نپذيرفتيم.
رئيس نمايشگاه كتاب تهران همچنين به ظرفيتهاي مجتمع امام خميني (ره) واقع در محدوده پايين مصلي براي تبديل شدن به محل دائمي اين نمايشگاه اشاره كرد و از ارسال نامهاي به رئيس جمهور براي تامين اعتبار ساخت اين پروژه خبر داد.
بهمن دري گفت: اين مكان گزينه مورد نظر ما براي ساخت محل دائمي نمايشگاه كتاب تهران است و در نامه مربوطه هم با قيد قيمت و وضعيت پروژه، آمادگي وزارت ارشاد براي ساخت اين پروژه و يا حداقل كليد زدن آن و تكميلش در دورههاي بعدي اعلام شده است.
اين هم مجتمعي تازه كه نامش به عنوان «محل دائمي نمايشگاه كتاب تهران» مطرح شد و بايد منتظر ماند و ديد كه باز كلنگي زده ميشود يا روباني قيچي خواهد شد كه باز هم به ياد مكاني ديگر افتيم و اين محل را رها كنيم!!!
* هزينههايي كه تاكنون صرف شد از جيب چه نهادي رفت؟
به گزارش فارس،در نهايت بايد پرسيد آخر مگر هزينههاي شهر آفتاب چگونه بود؟ آيا شهر آفتاب بدون كارشناسي بر زبانها افتاد؟ آيا پيشنهاد رئيس جمهور تنها در حد پيشنهاد بود؟...
كد مطلب : 143274
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]