واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: جزئیات تسهیلات دولت در اعطای بورس بلاعوض به دانشجویان دکتری
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری جزئیات اعطای پژوهانه یا بورس بلاعوض به دانشجویان دکتری را اعلام کرد و گفت: برای دانشگاههایی که عملکرد پژوهشی بهتری دارند امتیازات بیشتری در اعطای پژوهانه قائل می شویم.
به گزارش خبرنگار مهر، صادق واعظ زاده صبح یکشنبه در نشست مطبوعاتی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: از ابتدای تأسیس معاونت علمی و فناوری در فکر این بودیم که به دانشجویان تحصیلات تکمیلی به ویژه دکتری کمک کنیم تا نقش خود را در امر تحقیقات به درستی انجام دهند.
وی هدف از اجرای طرح کمک به دانشجویان دکتری در قالب پژوهانه را تسریع حرکت کشور به سوی چشم انداز بیست ساله در حوزه علم و فناوری، ارتقاء رساله های دکتری و نزدیک کردن رساله ها به حل مشکلات کشور و تولید علم اصیل دانست.
اعطای پژوهانه پس از تصویب پیشنهاد رساله توسط دانشجویان دکتری
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بر اساس این طرح، دانشجویان دوره دکتری پس از اینکه پیشنهاد رساله آنها به تصویب رسید از این پژوهانه می توانند استفاده کنند.
وی این پژوهانه را مانند بورس بلاعوض دانست و گفت: وزارتخانه های علوم و بهداشت پیشنهاد تعداد پژوهانه دانشگاههای خود را با توجه به آمار دانشجویان دکتری و عملکرد پژوهشی دانشگاهها به معاونت علمی ارائه می دهند و این معاونت با توجه به منابع و بودجه ای که در اختیار دارد، تعداد دقیق پژوهانه را مشخص و مبلغ آن را تشخیص می دهد.
امتیاز دانشگاهها در اخذ پژوهانه از معاونت علمی
واعظ زاده اظهار داشت: دانشگاهها با توجه به رتبه اعضای هیئت علمی و عملکرد پژوهشی که دارند، پژوهانه دانشجویان دکتری را دریافت می کنند. یعنی هرچه عملکرد پژوهشی دانشگاه بهتر باشد تعداد بیشتری از دانشجویان دکتری این دانشگاه مشمول پژوهانه می شوند.
ایجاد سامانه الکترونیکی برای اعطای پژوهانه
وی اظهار داشت: برای اینکه کار اعطای پژوهانه به دانشجویان دکتری به صورت منظمی انجام شود، سامانه الکترونیکی گسترده ای تأسیس می شود تا اطلاعات و پیشرفت طرح را ثبت کند.
شرط تدوام استفاده از مزایای مالی برای دانشجویان دکتری
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: شرط تداوم استفاده از این مزایا پویایی علمی و تحصیلی، رضایت و تأیید استاد راهنمای دانشجویان است.
وی ادامه داد: دانشجویانی که از کمکهایی نظیر بورس و حقوق از دستگاههای اجرایی استفاده می کنند نیز می توانند مشمول طرح پژوهانه شوند اما به شرط اینکه مجموع تسهیلاتی که در اختیار آنها قرار می گیرد از سقف سه برابر پژوهانه بیشتر نباشد.
واعظ زاده با بیان اینکه پژوهانه به صورت ماهیانه پرداخت نمی شود، گفت: پرداخت این اعتبار به صورت کامل از محل اعتبارات معاونت علمی و فناوری است و با توجه به اعتبارات سالانه تعیین می شود.
وی بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای طرح پژوهانه در سال جاری را 200 میلیارد ریال دانست و گفت: این طرح از ابتدای سال جاری اجرا می شود و هدف این است که این اعتبار به تمام دانشجویان دکتری اختصاص یابد اما ممکن است نوعی رقابت و زبده گزینی نیز وجود داشته باشد و حداقل شرایطی را برای دانشجویان در نظر بگیریم.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: میزان اعتبار پژوهانه برای دانشجویان در تمامی رشته ها یکسان است.
1388/06/03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]