محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855183126
گيلان در حال تجربه نوزايش ديگر در بعد از انقلاب اسلامي
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گيلان در حال تجربه نوزايش ديگر در بعد از انقلاب اسلامي
رشت- سي امين دفترخاطرات انقلاب را در آستانه ورود به دهه چهارم از پيروزي انقلاب اسلامي ايران درحالي ورق مي زنيم كه هر برگ آن نشان از افتخار، عزت، سرافزاري و اقتدار ايران اسلامي دارد.
صفحه به صفحه، خط به خط اين دفتر با رشادتها، دلاور مردي ها و غيرت و از خود گذشتگي زنان و مردان مسلماني نوشته شده است كه خالصانه با تكيه بر ايمان خود و با هدايت رهبري امام خميني (ره)، توانستند رژيم منحوس پهلوي را شكست داده و انقلاب اسلامي را به ثمر برسانند.
دفتري كه با گذشت زمان، روز به روز بر برگ هاي زرين افتخاراتش افزوده شد.
به گزارش ايرنا، نگاهي به گذشته و مرور خاطرات نشان مي دهد، پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي رشد، توسعه، عمران، آباداني و سازندگي در استانهاي مختلف از جمله گيلان در همه بخش ها شتاب فزاينده اي گرفت.
شهر به شهر، روستا به روستا، بخش به بخش، دچار تحول شد و روح تازه اي در كالبد حياتي گيلان دميده شد.
زيرساختهاي آب، برق، گاز و راه، گسترش يافت و تحولات گسترده اي در بخش هاي فرهنگي، علمي، هنري و اقتصادي گيلان براي رفع محروميت ها صورت گرفت .
سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي فرصت مغتنمي شد تا با مروري بر تاريخ، سي سال دستاورد انقلاب در گيلان را، در قالب سي نما، از سي سال آباداني و سازندگي بيان كنيم هرچند كه بيان همه دستاوردها و تلاش دولتمردان در قالب يك گزارش ممكن نيست.
* توسعه برق رساني در گيلان:
قبل ازانقلاب برق گيلان از طريق نيروگاه هاي بخار و گاز لوشان و نيروگاه آبي سپيدرود تامين مي شد.
اما با احداث نيروگاه هاي برق سيكل تركيبي و نيروگاه بادي منجيل به عنوان پروژه هاي مهم پس از انقلاب، قدرت منصوبه برق در گيلان از 5/447 مگاوات به يك هزار و 385 مگاوات افزايش يافت.
به گفته مديرعامل شركت برق منطقه اي گيلان، با افزايش قدرت توليد برق در استان، تعداد مشتركين برق نيز از 153 هزار و 337 مشترك در قبل از انقلاب به 915 هزار و 797 مشترك برق رسيده است.
"كريم آزادگان"افزود: نقطه عطف فعاليت هاي اين شركت پس از پيروزي انقلاب اسلامي، برق رساني به روستاها بود كه تعداد روستاهاي برخوردار از برق از 407 روستا در گيلان به دو هزار و 434 روستا افزايش يافت.
* به گفته مديرعامل شركت توزيع برق گيلان كه آن شركت از سال 72 ايجاد شد، قبل از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي صنعت برق استان، داراي سه هزار و 80 كيلومتر شبكه فشار ضعيف هوايي و زميني بود.
" جمشيد طالبي " افزود: پس از انقلاب و با پشتكار نيروهاي تلاشگر برق، مقدار شبكه هاي فشار برق به 12 هزار و 957 كيلومتر رسيد.
وي ادامه داد: علاوه بر آن ، در اين مدت ايجاد شبكه فشار متوسط هوايي و زميني در گيلان نيز رشد 550 درصدي داشته است.
* توسعه آبرساني به شهرها و روستا :
با تاسيس شركت آب و فاضلاب گيلان در سال 1370 نيز اقدامات مهمي دربخش تامين آب شرب و آب رساني، دفع بهداشتي فاضلاب و انتقال آن به مراكز تصفيه خانه انجام شد.
به طوري كه هم اكنون 98درصد از جمعيت شهري گيلان تحت پوشش آب آشاميدني و 69 درصد تحت پوشش شبكه فاضلاب قرار دارند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان گيلان گفت: علاوه بر مطالعه طرحهاي ملي آبرساني در 13 شهر، اين طرح در40 شهر ازشهرهاي اين استان اجرا شده يا درحال اجرا است.
"ناصر اميني" افزود: همچنين علاوه بر انجام طرحهاي فاضلاب در 11 شهر از شهرهاي گيلان، در 22 شهر هم از شهرهاي استان مطالعات فاضلاب و در 19 شهر نيز مطالعات زيست محيطي در حال انجام است.
وي پرداخت وام 6/148 ميليون دلاري بانك جهاني براي دو شهر رشت و بندرانزلي را گام مهمي براي اجراي طرح هاي فاصلاب اين دو شهر دانست كه پس از پيروزي انقلاب ممكن شده است.
* بهره مندي از گازطبيعي:
در دوران قبل از انقلاب مردم گيلان در حالي از داشتن گاز طبيعي محروم بودند كه خط لوله سراسري گاز از اين استان مي گذشت و هدف عمده رژيم پهلوي فقط صادرات گاز بود.
با پيروزي انقلاب، دسترسي مردم به گاز به تدريج افزايش يافت به طوري كه هم اكنون 99 درصد خانوارهاي شهري و 45 درصد خانوارهاي روستايي گاز دارند.
مديرعامل شركت گاز گيلان در اين خصوص گفت: هم اكنون 588 روستا و 44 شهر در اين استان از موهبت گاز طبيعي بهره مندند.
"سيد جلال نور موسوي " افزود: سوخت مورد نياز نيروگاه هاي برق گيلان و بالغ بر 400 واحد صنعتي و خودروهاي گازسوز نيز از طريق اين انرژي تامين مي شود.
وي اظهارداشت: درحالي 61 درصد سبد انرژي مشتركين گاز در گيلان را گاز طبيعي تشكيل ميدهد كه پيش از انقلاب، اصلا سهمي در سبد انرژي مردم اين استان نداشت.
وي خاطرنشان كرد : حاصل فعاليت هاي انجام شده درسي سال گذشته، بهره مندي 425 هزار مشترك در بخشهاي مختلف تجاري، صنعتي، اداري و ... در گيلان است.
* توسعه راه ها، تسهيل در عبور و مرور:
توجه به راهسازي و فراهم كردن راه دسترسي مناسب براي مردم به ويژه در روستاها، از اقدامات مهم انجام شده پس از انقلاب محسوب مي شود.
مديركل راه و ترابري گيلان در اين خصوص گفت: در حالي كه قبل از پيروزي انقلاب، هيچ راه روستايي در گيلان آسفالت نبود و تنها 85 كيلومتر از راه هاي روستايي آن به صورت شني بود، اما امروز بيش از سه هزار كيلومتر از اين راه ها آسفالت شده اند.
"ناصر صادقي شهرستاني" افزود: هفت هزار و 735 كيلومتر راه هاي روستايي در گيلان موجود است كه براي احداث و تكميل چهارهزار و 935 كيلومتر از اين راه ها در پس انقلاب اقدامات مهمي انجام شده است.
وي ادامه داد: از يك هزار و 400 كيلومتر راه موجود در زمان قبل از انقلاب، فقط 566 كيلومتر راه اصلي و فرعي آن آسفالت بود كه اينك به يك هزار و 847 كيلومتر رسيده است.
به گفته وي، در حالي كه قبل از انقلاب، هيچ بزرگراه و آزادراهي در گيلان وجود نداشت اما اكنون گيلان داراي 319 كيلومتر بزرگراه و 20 كيلومتر آزادراه است.
* تجهيز فرودگاه گيلان، گامي براي توسعه هوانوردي :
تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، فقط امكان نشست و برخاست هواپيماي بويينگ 737 با كمتر از پنج پرواز در هفته به تهران از طريق فرودگاه بين المللي سردارجنگل رشت ممكن بود.
اما پس از انقلاب با راه اندازي و بكارگيري سيستم هاي جديد كمك ناوبري، واحد مخابرات هواپيمايي (AFTM)، سيستم كمك ناوبري، تحولي شگرف در اين فرودگاه به وجود آمد.
به گفته مديركل فرودگاه بين المللي سردارجنگل رشت، طول باند پروازي از دو هزار و300 متر در زمان قبل از انقلاب به سه كيلومتر پس از انقلاب رسيد.
"عباس رحمتيان" افزود: با اين اقدام امكان نشست و برخاست هواپيماهاي بدنه سنگين در حد ايرباس و بويينگ 757 به جاي هواپيماهاي بدنه كوچك و متوسط ممكن شد.
وي با اشاره به راه اندازي پروازهاي هوايي به دبي، دمشق و جده (مدينه ) گفت: قبل از انقلاب هيچ پرواز خارجي از اين فرودگاه انجام نمي شد.
وي افزود: با نصب تجهيزات ايمني و اقدامات زيربنايي در فرودگاه، فرودگاه رشت جزو هشت فرودگاه اصلي كشور از ميان 54 فرودگاه است.
*توسعه مخابرات، تسهيل در ارتباطات
مديرعامل شركت مخابرات گيلان گفت: در زمان پيروزي انقلاب اسلامي 25 هزار شماره تلفن ثابت با سيستم آنالوگ در گيلان فعال بود اين درحالي است كه اين تعداد هم اكنون به 900 هزار شماره ثابت افزايش يافته است.
"علي نعمتي" افزود: ضريب نفوذ تلفن كشور از دو درصد در اول انقلاب به 33 درصد افزايش يافته كه اختلاف استان گيلان با متوسط كشوري چهار درصد است.
وي اظهار داشت: هم اكنون تمامي سرويس هاي ارايه شده از جمله طراحي، نصب و راه اندازي و نگهداري سيستم هاي مخابراتي استان توسط متخصصان كشوري و استاني انجام مي شود.
* ارتقا سطح بهداشت:
آغاز به كار دانشگاه علوم پزشكي گيلان در سال 63، افزايش تعداد بيمارستانها، پزشكان و متخصان، گسترش فعاليتهاي پزشكي از جمله ثمرات مهم انقلاب اسلامي در بخش بهداشت و درمان بوده است.
رييس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني گيلان با اشاره به تحولات شگرف در اين بخش گفت: تعداد بيمارستانهاي دولتي تحت پوشش اين دانشگاه از 13 بيمارستان به 22 بيمارستان طي سه دهه گذشته رسيده است.
" دكتر حسن بهبودي " افزود: در همين مدت تعداد بيمارستان هاي خصوصي نيز از دو بيمارستان به هشت بيمارستان رسيد.
وي ادامه داد: تعداد مراكز بهداشتي نيز از 91 مركز به 179 مركز و تعداد خانه هاي بهداشت نيز از 56 خانه بهداشت به 967 بهداشت افزايش يافته است.
* توجه بيشتر به فرهنگ و هنر:
با پيروزي انقلاب اسلامي كه خود انقلابي فرهنگي بود، رشد قابل ملاحظه اي در بخش هاي فرهنگي، تعداد مراكز آموزشي و هنري، مساجد، تكيه ها، سينماها و رسانه هاي تصويري و نوشتاري آن به وجود آمد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان گفت: قبل از انقلاب چهار نشريه در استان وجود داشت كه اين تعداد اينك به 94 نشريه افزايش يافته است.
حجت الاسلام و المسلمين "حميد پورعيسي" افزود: تعداد چاپخانه هاي فعال در استان نيز از 22 چاپخانه به 67 چاپخانه رسيد.
به گفته وي، هم اكنون 143 كانون سينمايي، 100 دكه تبليغاتي و هشت واحد چاپ سيلك در استان گيلان فعاليت مي كنند.
* انقلاب مدرسه سازي در گيلان :
رييس سازمان آموزش وپرورش گيلان گفت: درحالي پنج هزار و 645 باب مدرسه در استان وجود دارد كه در سال 57، فقط يك هزار و 715 مدرسه وجود داشت.
"سيد مصطفي حسيني" افزود: اكثر مدارس قبل از انقلاب دراستان گيلان به صورت دو تا سه شيفت فعال مي كردند و هم اكنون مدارس استان به تك شيفت نزديك شده اند.
مديركل نوسازي مدارس گيلان هم در اين زمينه، گفت: ساخت وساز مدارس در استان به گونه اي بوده است كه در زمان حاضر ديگر نيازي به ساخت مدرسه ابتدايي نياز نداريم.
"حجت شعبانپور" افزود: سرانه فضاي مدارس ابتدايي استان از ميانگين شاخص كشور بيشتر است.
وي اظهارداشت: هم اكنون به احداث فضاهاي آموزشي در مقطع متوسط در روستاها نيازي نداريم اما اين كار بايد در شهرها ادامه يابد.
* انقلاب سوادآموزي:
براساس سرشماري سال 55 نرخ باسوادي مردم گيلان 6/50 درصد بوده است كه اين آمار در دوران پس از انقلاب با تحول چشمگيري روبرو شد.
به طوري كه براساس سرشماري سال 85 ، نرخ باسوادي در گيلان به 11/83 درصد افزايش يافت.
مديرنهضت سوادآموزي استان گيلان در اين خصوص اظهارداشت: در سال 55 ، 15/40 درصد زنان و 43/61 درصد از مردان گيلاني با سواد بودند كه اين آمار در سال 85 به ترتيب 66/78 درصد و 60/87 درصد افزايش يافت.
"مسلم زاهدي" با اشاره به رفع تبعيض منطقه اي در ارايه خدمات سوادآموزي در دوران پس از انقلاب، گفت: نرخ باسوادي در مناطق شهري از 3/68 درصد در سال 55 به 33/90 درصد و در مناطق روستايي نيز از 9/42 درصد به 69/74 درصد ارتقا درزمان حاضريافته است.
* دانشگاه پيام نور، فرصتي براي ادامه تحصيل:
دانشگاه پيام نور گيلان همزمان با سراسر كشور به منظور توسعه و فراگيري علم در ميان اقشار مختلف جامعه در سال 67 تاسيس شد.
اين مركز فعاليت خود را در شهرهاي رشت و تالش با يك هزارنفر دانشجو آغاز كرد.
با توسعه اين مراكز در20 سال گذشته و رشد تقاضا براي ادامه تحصيل ، تعداد دانشجويان دانشگاه پيام نور گيلان به 30 هزارنفر دانشجو افزايش يافت.
به گفته رييس دانشگاه پيام نور استان گيلان، در زمان حاضر، 17 مركزدانشگاهي در گيلان فعال بوده و 145 رشته محل در آن داير شده است.
"محمد دوستار" افزود: مراكز دانشگاه پيام نور گيلان، 72 عضو هيات علمي دارد.
* ايجاد پاركهاي علم و فناوري:
پس از پيروزي انقلاب با هدف حمايت از كارآفرينان داراي ايده هاي نو و ابتكاري و برقراري ارتباط بيشتر مابين صنعت و دانشگاه، پاركهاي علم و فناوري ايجاد شد.
شهرستان بندرانزلي به دليل برخورداري از توانمنديهاي مختلف، موفق به ايجاد اولين مركز رشد واحدهاي فناور مستقل شهرستاني در كل كشور شد.
اين واحد در هفته دولت امسال به بهره برداري رسيد و اكنون 18 شركت و هسته تحقيقاتي در آن مركز مشغول فعاليت هستند.
*ايجاد مراكز فني و حرفه اي، گامي براي كسب مهارت:
راه اندازي مراكز فني و حرفه اي، به منظور ارتقا سطح دانش فني و كسب مهارت براي همه افراد و علاقمندان آن هم به صورت رايگان، يكي از ثمرات پيروزي انقلاب اسلامي در گيلان بود.
مديركل آموزش فني و حرفه اي استان گيلان گفت: هم اكنون 23 مركز دولتي آموزش فني و حرفه اي در مناطق مختلف استان راه اندازي شده است.
"رسول شمشادي" افزود: دو مركز ديگر فني و حرفه اي هم تا پايان امسال به بهره برداري مي رسد.
وي يادآورشد: علاوه بر آن 750 آموزشگاه آزاد فني و حرفه اي در گيلان وجود داشته و فعال هستند.
وي تعداد حرفه هاي قابل آموزش به كارآموزان را 244 حرفه اعلام كرد.
*تلاش براي حفظ آثار ميراث فرهنگي:
تلاش براي حفظ آثار فرهنگي و هنري گيلان نيز به همت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در سالهاي پس از انقلاب رشد چشمگيري يافت.
به طوري كه پس از انقلاب اسلامي، ميزان آثار به ثبت رسيده 294 درصد افزايش يافت.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان گفت: قبل از انقلاب اسلامي فقط 34 اثر در اين استان به ثبت رسيده بود كه اينك اين تعداد به يك هزار اثر رسيده است.
"محمدحسين مهدي پور" افزود: علاوه بر آن بيش از يك هزار اثر نيز شناسايي و براي ثبت در فهرست آثار ملي، ارسال شده است.
وي با اشاره به رونق و توسعه بخش گردشگري، گفت: به منظور فراهم كردن امكانات لازم براي اقامت و پذيرايي از گردشگران، تعداد مراكز اقامتي و پذيرايي گيلان در 30 سال گذشته از 45 واحد به 293 واحد در سالهاي كنوني رسيده است.
وي ادامه داد: ظرفيت اتاق اين واحدها نيز در دوران بعد از انقلاب، از220 اتاق به دو هزار و 948 اتاق و تعداد تخت واحدهاي اقامتي نيز از500 تخت به هشت هزار و134 تخت رسيد.
* توسعه فضاهاي ورزشي:
مدير كل تربيت بدني گيلان گفت: با توسعه فضاهاي ورزشي گيلان پس از پيروزي انقلاب، تعداد فضاهاي ورزشي سرپوشيده در اين استان از هفت مكان به 116 مكان افزايش يافت.
"محمد فولادي" افزود: در همين دوران نيز ، فضاهاي ورزشي روباز از 13 مكان به 49 مكان افزايش يافت.
به گفته وي، مساحت فضاهاي ورزشي هم از 89 هزارو 200 مترمربع به 427 هزار و 945 متر مربع رسيده است .
وي ادامه داد: تعداد ورزشكاران سازمان هم از شش هزار و 500 نفر ورزشكار به 132 هزار نفر رسيد.
"فولادي" اظهارداشت: ايجاد باشگاه هاي ورزشي خصوصي، توسعه رشته هاي ورزشي ، حضور در مسابقات مختلف داخلي و بين المللي و كسب مدال هاي مختلف، توسعه ورزش در روستاها از ديگر دستاوردهاي انقلاب در اين بخش بوده است.
*كشاورزي:
در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي علاوه بر اقدامات مهمي كه در فراهم كردن زيرساختهاي مناسب براي توسعه و آباداني استان گيلان انجام شد، بخش كشاورزي آن نيز مورد توجه ويژه اي قرار گرفت.
با توسعه بخش هاي كشاورزي به رغم مشكلات فراواني كه در اين زمينه وجود دارد اما اين استان با 230 هزار هكتار اراضي شاليزاري قابلبت توليد بيش از 700 هزار تن برنج سفيد را دارد.
توليد 90 درصد چاي و 70 درصد فندق كشور، بخش قابل توجهي از بادام زميني و زيتون، پيله ابريشم به همت و تلاش گيلك زنان ومردان كشاورز اين ديار انجام مي شود.
* بيمه كشاورزي، چتر حمايتي براي كشاورزان
كار بيمه محصولات كشاورزي، با هدف پرداخت غرامت به محصولات كشاورزي آسيب ديده در مقابل حوادث طبيعي و غيرمترقبه و حمايت از توليد كنندگان از سال 67 در گيلان آغاز شد.
اين صندوق فعاليت خود را با تحت پوشش بيمه قرار گرفتن محصول برنج آغاز كرد و اينك 38 محصول درگيلان تحت پوشش بيمه هستند.
مديرگروه خدمات بيمه محصولات كشاورزي گيلان گفت: تعداد بيمه شدگان نيز از زمان تاسيس اين صندوق تاكنون از400 نفر به 264 هزار نفر بهره بردار كشاورزي افزايش يافته است.
"ولي الله آزادپيما" با اشاره به تلاش اين صندوق براي تحقق اصل 44 قانون اساسي، افزود: اين صندوق با بكارگيري 500 نفر ازفارغ التحصيلان بخش كشاورزي در صندوق هاي كارگزاري بيمه گام مهمي را براي خصوصي سازي برداشته است.
* توسعه فعاليت هاي شيلاتي
استان گيلان به دليل وجود درياي خزر، يكي از قطب هاي مهم كشور در زمينه فعاليت هاي صيد و صيادي به شمار ميرود كه در سي سال گذشته شاهد تحولات گسترده اي در اين بخش به ويژه راه اندازي مراكز علمي و تحقيقاتي بوده است.
يكي از اين مراكز، مركز تكثير، پرورش و بازسازي ذخاير ماهيان استخواني شهيد انصاري بود كه به منظور حفظ و بازسازي ذخاير درياي خزر در سال 1358 راه اندازي شد.
به گفته رييس اين مركز، تاكنون بيش از 5/1 ميليارد عدد لارو، 250 ميليون عدد بچه ماهي از انواع كپور ماهيان و قريب به 8/1 ميليارد عدد بچه ماهي از انواع ماهيان درياي خزر (هشت گونه ) در اين مركز توليد شده است.
"صمد درويشي" افزود: توليد اين ميزان آبزيان، به لحاظ حفظ ذخاير ژني گونه هاي بومي، ايجاد اشتغال مولد، استمرار و پايداري صيد و رونق اقتصادي استان و منطقه قابل ارزيابي و تامل است.
وي اظهارداشت: اين مركز در شرايطي امروز به قدرت توليد سالانه بالغ بر 200 ميليون عدد لارو و 120 ميليون عدد انواع گونه هاي مختلف بچه ماهيان دست يافت كه در سال 58 هيچگونه توليدي در اين حوزه ها نداشته است.
* رونق بخش هاي مختلف اقتصادي:
پيروزي انقلاب اسلامي، منجر به تلاش هاي گسترده اي براي دست يابي به خودكفايي، قطع وابستگي به ساير كشورها، ايجاد اشتغال، افزايش درآمد، رونق و تحول فعاليت هاي اقتصادي در بخش هاي مختلف شد.
به اعتقاد رييس سازمان امور اقتصاد و دارايي گيلان با پيروزي انقلاب، روند اخذ ماليات سالم، جاي خود را به نزول خواري كه جزو قوانين مالياتي كشور در زمان پهلوي شده بود، داد.
"ابوالقاسم نوري" افزود: همچنين با اين انقلاب، امكان بهره مندي همه مردم از درآمدهاي حاصل از نفت فراهم شد و توزيع سهام عدالت هم گام مهمي براي شريك شدن همه مردم به خصوص دهكهاي پايين جامعه در فعاليت هاي اقتصادي بوده است.
* روند رو به رشد صنعت و معدن:
همگام با توسعه ساير بخش هاي اقتصادي، توسعه صنعت و معدن در گيلان نيز شتاب گرفت و هر روز به تعداد واحدهاي صنعتي آن افزوده مي شود.
همانطور كه آمارها نشان ميدهد، قبل از پيروزي انقلاب، 136 واحد صنعتي در گيلان وجود داشت كه اينك به دو هزار و200 واحد فعال در زمينه هاي مختلف افزايش يافته است.
به گفته رييس سازمان صنايع و معادن گيلان، تعداد فعالان در واحدهاي صنعتي استان نيز از 16 هزار نفر كارگر به 80 هزار و 700 نفر رسيده است.
"محمد حسين اصغريان" افزود: در زمان حاضر نيز يك هزار طرح صنعتي (اعم از احداث يا طرح توسعه ) با پيشرفت فيزيكي بالاي 10 درصد درگيلان دردست اجرا است.
وي برآورد سرمايه گذاري شده براي مجموع طرحهاي دردست اجرا را هم 11 هزار و 760 ميليارد ريال بيان كرد.
وي خاطرنشان ساخت: تعداد معادن فعال در گيلان نيز در سي گذشته از 35 معدن به 68 معدن و ظرفيت استخراج آن نيز از 350 هزارتن مواد معدني به شش ميليون تن مواد معدني در سال رسيده است.
* ايجاد تعاوني ها، زمينه اي براي مشاركت در اقتصاد:
براساس آمارهاي منتشر شده قبل از پيروزي انقلاب 100 شركت تعاوني در قالب تعاوني مصرف در استان گيلان فعال بود كه اين تعداد اينك به پنج هزار و100 شركت تعاوني در بخشهاي مختلف افزايش يافته است.
با آغاز فعاليت اداره كل تعاون گيلان در سال 1371 و ارايه خدمات به علاقمندان فعاليت در اين بخش، تعداد تعاوني ها در استان افزايش چشمگيري يافت.
به گفته مديركل تعاون گيلان، هم اكنون پنج هزار و 193 تعاوني در استان در بخش هاي مختلف كشاورزي، صنعتي، خدماتي، مسكن، حمل و نقل و... وجود دارد.
"ولي الله نمايشي" افزود: در اين تعاوني ها 298هزار و 624 نفر عضو دارند.
وي گفت: با راه اندازي اين تعداد تعاوني، براي 59هزار و 791 نفر دراستان ايجاد اشتغال شده است.
وي با اشاره به فعاليت اين اداره كل در بخش مسكن مهر، بيان داشت:پرونده 63هزار و 179نفر از 99 هزار و 899 نفري كه براي دريافت مسكن مهر در گيلان ثبت نام كرده اند، تاكنون بررسي شده است.
"نمايشي" افزود: از اين تعداد، 45 هزار و 426 نفر واجد شرايط به براي دريافت زمين و انعقاد تفاهمنامه به مسكن و شهرسازي معرفي شده اند.
وي يادآورشد: تاكنون 880 هزار و 980 نفر از 881 هزار و 651 نفري كه در گيلان براي دريافت سهام عدالت ثبت نام كرده اند، برگه سهام خود را دريافت كرده اند.
* احداث مسكن، گامي براي خانه دارشدن :
بنياد مسكن انقلاب اسلامي گيلان هم يكي از ثمرات انقلاب اسلامي ايران بود كه در فروردين ماه سال 58 با هدف تامين مسكن محرومان و اقشار كم درآمد جامعه تاسيس شد.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي گيلان در اين مورد، گفت: تاكنون با صرف 207 ميليارد ريال اعتبار از محل منابع حساب 100 امام (ره )، چهار هزار و 600 واحد مسكوني براي اقشار محروم استان تاسيس شده است.
"سياوش ذوالفقاري" افزود: 158 واحد مسكوني هم براي اقشار كم درآمد با صرف اعتبار 39 ميليارد و 500 ميليون احداث و واگذار شده است .
وي گفت: ضمن اينكه كار احداث 576 واحد مسكوني با پيش بيني اعتبار 260 ميليارد ريال در گيلان دردست اجرا است.
وي از تهيه طرح هادي يك هزار و150 روستاي گيلان و اجراي آن در 580 روستا را با اعتبار بالغ بر 184 ميليارد ريال به عنوان ديگر فعاليت هاي اين نهاد نام برد.
به گفته وي، اين اداره كل در بازسازي 59 هزار و 688 واحد مسكوني و تجاري خسارت ديده از برف سنگين سال 83 و با صرف اعتبار 340 ميليارد ريال نقش داشته است.
"ذوالفقاري" يادآورشد: تعداد 28 گلزار مطهر شهدا در شهرستان هاي مختلف گيلان با اعتبار بالغ بر پنج ميليارد و 110 ميليون ريال هم توسط اين اداره ساماندهي شد.
* افزايش مرسولات پستي:
مديركل پست گيلان گفت: تعداد ميزان مرسولات پستي از سال 57 تاكنون از دو ميليون و950هزار مرسوله به 39 ميليون مرسوله افزايش يافته است.
"عيسي عزيزي" افزود: سرانه مرسولات پستي گيلان از 5/2 مرسوله در سال 57 هم اكنون به 16مرسوله رسيده است.
وي گفت: تعداد مرسولات پستي صادره از استان گيلان به ازاي هر واحد پستي در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي 48 هزار و 360 مرسوله بود.
وي ادامه داد: اما اين ميزان در زمان حاضر به 75 هزار و 900 مرسوله افزايش يافته است.
وي يادآورشد: در گيلان 157 دفتر خدماتي ICT شهري و 338 دفتر خدمات روستايي وجود دارد كه همه اين دفاتر در دوران دولت نهم ايجاد شده است.
*بندرانزلي، بزرگترين بندر حاشيه خزر:
بندرانزلي همواره به دليل وجود سواحل زيبا و مناطق ديدني، بندر، امكان فعاليت هاي صيد و صيادي ، به عنوان يكي از قطب هاي مهم اقتصادي و گردشگري كشور و گيلان مطرح بوده و هست.
با پيروزي انقلاب بندرانزلي به يكي از نقاط قوت گيلان و حتي كشور در زمينه گردشگري، امورتجاري و بازرگاني، صيد وصيادي، فعاليت هاي بندري و گمرك مبدل شده است.
ايجاد منطقه آزاد تجاري – صنعتي بندرانزلي كه از سال 1382و در دوران پس از انقلاب به تصويب رسيد، هم نقطه عطفي براي گسترش و توسعه اين منطقه محسوب مي شود.
*مديركل بنادر و دريانوردي گيلان در اين خصوص گفت: از مهمترين شاخصهاي توسعه اين بندر در سي سال گذشته رشد 18 هزار درصدي ميزان تخليه و بارگيري كالا در بندرانزلي بوده است.
"فرهاد منتصر كوهساري " افزود: درحالي امكان پهلودهي يك هزار و 500 فروند كشتي در سال در بندر انزلي فراهم شده است، كه پيش از پيروزي انقلاب اين امكان فقط براي 202 فروند كشتي مهيا بود.
وي گفت: وسعت محوطه بندري انزلي نيز در اين مدت از 15 هكتار به 70 هكتار و تعداد اسكله ها هم از پنج پست به 11 پست افزايش يافت.
* آزادي تردد كشتي ها در خزر:
لغو ممنوعيت تردد كشتي هاي تجاري در درياي خزر از سال 63 با ايجاد ناوگان تجاري ملي در خزر از دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي در گيلان به شمار مي رود.
با لغو محدوديت ياد شده در تابستان سال 1368 نخستين كشتي ايراني توسط شركت كشتيراني جمهوري اسلامي با نام "ايران بشير" با ظرفيت دو هزار و 700 تن خريداري و با گذر از آبراهه ولگا وارد درياي خزر شد.
مديرعامل شركت كشتيراني درياي خزر با اشاره به گسترش تحول در اين بخش، گفت: اين شركت هم اكنون داراي 10 فروند كشتي با ظرفيت 53 هزار تن و امكان جابجايي سالانه حدود يك و نيم ميليون تن كالا بين بنادر حوزه درياي خزر است.
"جمشيد خليلي" با بيان اينكه در زمان حاضر حدود 20 درصد جابجايي بار با پرچم ملي انجام مي شود، ابراز اميدواري كرد با افزايش ناوگان ملي علاوه بر افزايش اين ميزان، مزاياي حمل و نقل كالا نيز به كشور بازگردد.
وي يادآورشد: اين شركت از مهرماه پارسال براي حمل ميوه و تره بار صادراتي، خطوط منظم كشتيراني از بندرانزلي به بنادر آكتائو و آستراخان را راه اندازي كرده است.
* جهش خدمات رساني در گمرك:
ناظر گمركات گيلان و مديركل گمرك بندرانزلي ، جهش خدمات رساني در حوزه گمركات را از مهمترين دستاوردهاي اقتصادي انقلاب خواند.
"غلامحسين نوحي" گفت: اجراي برنامه انتخاب مسير كالا(Selectivity) ، راه اندازي سيستم اظهار الكترونيكي كالا و اجراي طرح مختلف، موجب تسريع فعاليت هاي گمركي و رشد خدمات رساني به مشتريان شده است.
وي افزود: با توسعه تعداد باسكول هاي گمركات استان به هشت عدد و طراحي نرم افزار توزين كالا در دوران پس از انقلاب، ميزان و حجم محموله هاي كالا افزايش چشمگيري داشته است.
رونق فعاليت هاي تجاري و گمركي در بندرمرزي آستارا نيز به دليل وجود مرز زميني به جمهوري آذربايجان هم به بركت انقلاب اسلامي، چشمگيري بوده است.
* تحول بنيادي در دستگاه قضا يي:
دستگاه قضايي پس از انقلاب تحول اساسي و بنيادي داشت چرا كه از حاكميت طاغوتي شاه خارج و زير نظر ولايت فقيه قرار گرفت تا مجري احكام و قوانين اسلامي باشد.
با تدوين قانون اساسي استقلال قوه قضاييه تامين شد و اينك به عنوان يكي از قواي مهم و مستقل در كشور فعاليت مي كند.
مديركل دادگستري گيلان با اشاره به تحول هاي ساختاري و اداري ايجاد شده در اين بخش، گفت: پس از پيروزي انقلاب، تعداد حوزه هاي قضايي در اين استان از 9 حوزه به 23 حوزه در زمان فعلي افزايش يافته است.
"محمد جواد حشمتي" افزود: تعداد قضات نيز از 90 قاضي به 290 قاضي، در طي سي سال گذشته رسيده است.
وي تعداد پرونده هاي وارده به شعب دادگستري گيلان در سال 86 را، 359 هزار و 486 فقره پرونده اعلام كرد كه اين تعداد در سال 57 ، 31 هزار و 228 فقره پرونده بوده است.
وي خاطرنشان ساخت: در راستاي واگذاري امور مردم به خود مردم، در دهه گذشته فعاليت شوراهاي حل اختلاف در سراسركشور از جمله استان گيلان آغازشد.
به گفته وي، در ابتدا يك هزار و 300 حوزه و شعبه حل اختلاف در گيلان تشكيل شد اما به منظور تخصصي كردن اين حوزه ها،
تعداد آنها به 729 شورا در زمان حاضر كاهش يافته است.
* نيروي دريايي ارتش، قدرتمندتر از گذشته :
فرمانده ارشد نظامي آجا در گيلان و فرمانده منطقه چهارم دريايي هم خودباوري را ارمغان بزرگ انقلاب براي مردم ايران دانست.
امير دريادار"سيدمحمود موسوي" گفت: پس از پيروزي انقلاب در بسياري از زمينه هاي تجهيزات، تعمير، نگهداري و تامين نيروهاي متخصص، ديگر نيازي به بيگانگان نداشته و به خودكفايي رسيده ايم.
وي افزود: مجهز شدن نيروي دريايي به يگانهاي زيرسطحي سنگين كه قبل از انقلاب براي ارتش ممكن نبود، نيز با پيروزي انقلاب اسلامي فراهم شد.
به گفته وي، فراهم شدن امكان تعمير ادوات زيرسطحي، قابليت بومي كردن فناوري و صنعت ساخت ادوات زيرسطحي سبك و نيمه سنگين در داخل كشور و كسب توانمندي بالا در در بعد يگانهاي شناور سطحي هم از ديگر دستاوردهاي انقلاب در اين بخش بوده است.
* تقويت نيروهاي مسلح :
جانشين فرمانده سپاه گيلان گفت: در گذشته نيروهاي مسلح تحت نفوذ و سيطره مستشاران غربي بودند تا كشور را حفظ كنند و در بعد تامين و تجهيز امكانات نيز چيزي نداشتيم.
"نظرعلي عليزاده" افزود: انقلاب اين عزت را براي ما بوجود آورد كه نيروهاي مسلح بويژه سپاه و بسيج از متن مردم شكل گيرد و حضورشان در صحنه يك وجه مقتدرانه براي نظام جمهوري اسلامي ايران باشد.
وي با اشاره به مقاومت نيروهاي مسلح در در مقابل دشمنان، يادآورشد: رزمندگان گيلان در دوران دفاع مقدس همدوش بقيه نيروهاي رزمنده در صحنه بودند و وجود نيروهاي رزمنده از اول جنگ منجر به ايجاد لشكر قدس مقتدر در استان گيلان شد.
وي افزود: يك چهارم جمعيت گيلان بسيج فعال هستند و بيش از 80 درصد اين بسجيان را جوانان ونوجوانان استان تشكيل مي دهند.
* آنچه ذكر شد بخشي از تلاش دولتمردان و دستاوردهاي نظام در سي سال گذشته بود، تلاشي كه بخشي از آن مرهون خون پاك شهدايي است كه براي دفاع از آرمانهاي انقلاب جنگديدند، اما اينك در ميان ما نيستند.
فرزندان ديار ميرزاكوچك خان جنگلي كه همگام با سايرمردم در پيروزي انقلاب اسلامي نقش آفريني كردند، با شروع جنگ تحميلي نيز به جبهه هاي جنگ شتافند و حماسه ديگري از خود خلق كردند.
گيلانيان با تقديم هشت هزار شهيد، 21 هزار جانباز و 9 هزار و 600 آزاده برگ زريني در دفتر خاطرات هشت سال دفاع مقدس از خود به يادگار گذاشتند.
اين تحولات در حالي صورت گرفت كه استان گيلان وقايع تلخي چون زلزله سال 69 و دو بارش سنگين برف در سال هاي 83 و 86 را تجربه كرد.
زلزله ويرانگر 3/7 ريشتري خرداد ماه سال 69 در شهرهاي منجيل، رودبار، رستم آباد موجب تخريب حدود 100 هزار واحد مسكوني، تجاري، آموزشي و كشته و زخمي شدن بيش از 40 هزار نفر از مردم اين منطقه شد، اگرچه به واسطه تلاش مسوولان و مردم، حيات دوباره اي در آن منطقه جريان گرفت.
مردم اين استان علاوه بر تجربه چندين سيل و تخريب بسياري از مناطق، سختي ها و مشكلات و خسارت هاي برف سنگين سال 83 و 86 را از ياد نخواهند برد.
گرچه براي جبران خسارتها تلاش هاي زيادي شد اما بازهم گوشه گوشه استان مي توان آثار آن خسارتها را ديد.
در اين ميان حضور پرشور مردم اين استان در انتخابات و راهپيمايي هاي مردمي، هم از ديگر افتخارات اين استان است.
سفر مقامات كشوري و لشكري، از جمله رهبر فرزانه انقلاب حضرت "آيت الله خامنه اي"، پس از زلزله رودبار و منجيل و حضور در جمع مردم زلزله آن منطقه و حضوردوباره ايشان در سالهاي بعد از خاطرات فراموش نشدني مردم اين ديار است.
از ديگر اين سفرها ، حضور دوباره " دكتر احمدي نژاد " رييس جمهور و كابينه دولت نهم به گيلان و استقبال باشكوه مردم اين استان بود.
دستاورد اين سفرهم تصويب 120 مصوبه در دور اول و200 مصوبه در دور دوم براي تسريع در توسعه و عمران گيلان، رفع موانع و مشكلات و خدمت رساني بهتر به مردم آن بود. ك/4/
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]
-
گوناگون
پربازدیدترینها