واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همكاريهاي ايران هند و روسيه دركريدور شمال - جنوب افزايش مي يابد
دهلي نو - معاون وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد كه همكاري ها ميان ايران، روسيه و هند به عنوان كشورهاي موسس كريدور شمال - جنوب افزايش مي يابد.
به گزارش ايرنا "شهريار افندي زاده" عصر سه شنبه پس از ديدار با معاون وزير امور خارجه و معاون بازرگاني و صنعت هند در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين ديدارها روابط دو كشور در عرصه هاي مختلف، توسعه همكاري ها و به ويژه روابط اقتصادي، حمل و نقل كه در حال افزايش است، تبادل نظر شد.
رييس سازمان راهداري و حمل نقل جاده اي ايران گفت: در اين ديدارها منافع مشترك تهران و دهلي در كريدور شمال - جنوب و توسعه آن كه ايران ،روسيه و هندوستان موسس آن هستند نيز مورد مذاكره قرار گرفت.
وي گفت : در كريدور شمال - جنوب كشورهاي زيادي عضويت دارند و از سال 2007 فعاليت آن كاهش يافت و جلساتي كه به صوت دو جانبه بين ايران روسيه، ايران و هند برگزار شد منجر به تشكيل جلسات سه جانبه براي توسعه و فعالتر شدن كريدور گرديد.
وي گفت: كريدور شمال - جنوب از بندرعباس شروع و بعد از عبور از خاك جمهوري آذربايجان و ارمنستان به روسيه ادامه مي يابد و راههاي اين مسير آماده است اما مشكلاتي در روسيه در خصوص بحث داغستان و چچن وجود داشت كه چند ماه قبل مسكو اعلام كرد كه اين مسير به روي رانندگان ايراني باز است و ايران فعاليت خود را افزايش داد.
افندي زاده در ادامه گفت: اين مسير اگر به صورت جاده اي فعال شود ، مي تواند هزينه ها و زمان بسيار كمي را براي جابجايي كالا كه از اقيانوس هند و هندوستان به سمت روسيه و از روسيه به سمت اروپا انتقال مي يابد، ايفاء كند.
وي گفت: در ديدار با مقامات هندي توسعه و پيشرفت شبكه هاي ريلي ايران كه بسيار در كريدور مذكور مهم است به خصوص پروژه ريلي قزوين - رشت و رشت -انزلي -آستارا نيز مطرح شد.
وي گفت : ميزان عمليات اجرايي پروژه قزوين - رشت به 60 درصد رسيد و بقيه آن تا سال 91 به اتمام خواهد رسيد و قطعه رشت- انزلي - آستارا جزو كنسرسيوم سه جانبه ايران، جمهوري آذربايجان و روسيه است از هند هم دعوت شد كه در صورت تمايل مي توانند در آن سرمايه گذاري كند.
وي گفت :اگر اين شبكه ريلي كامل شود، 10 كيلومتر ريل در جمهوري آذربايجان است كه پس از تكميل مسير از بندر عباس به سمت روسيه امتداد خواهد يافت كه زمان و هزينه كالا را بسيار كاهش خواهد داد.
وي گفت: محور ديگري را كه به هندي معرفي كرديم محور شرق ايران است كه با اتصال بندر چابهار به زاهدان و سرخس مي تواند كالاهاي هند را به سمت افغانستان و ديگر كشورهاي آسياي ميانه انتقال دهد كه اين محور نيز مورد توافق و علاقه آنان است .
وي در ادامه افزود: توسعه سرمايه گذاري دو كشور بخصوص هند در بندر چابهار و ديگر پروژه هاي ايران هم مطرح شد و توانمندي هاي جمهوري اسلامي ايران در توسعه زيرساختها به ويژه در توسعه راه و راه آهن نيز مطرح شد.
وي گفت : كالاهايي كه از اقيانوس هند و از طريق درياي سرخ و كانال سوئز جابجا مي شود نسبت به مسير ايران 40 درصد از لحاظ زمان و هزينه بيشتر است و اگر هند بتواند زمان كمتري را براي عبور كالاها ايجاد كند قطعا منافعش مي تواند مورد استفاده ساير كشورها قرار گيرد .
اين مقام ايراني در ادامه گفت : تاكيد بر فعال تر شدن كشورهاي موسس كريدور شمال - جنوب از ديگر محورهاي مذاكرات بود كه در صورت اجراي كامل آن قطعا منافع زيادي براي سه كشور و ديگر كشورها خواهد داشت .
وي گفت : اعلام كرديم كه ايران آمادگي كامل براي توسعه روابط را دارد كه با توجه به زيرساخت هاي خوبي كه ايجاد شد، سال گذشته ميزان ترانزيت 34 درصد رشد داشت كه اين نشان دهنده موقعيت خاص ايران به ويژه در كريدور شرق به غرب و شمال به جنوب است .
وي افزود: ايران به عضويت كريدور "تراسيكا" درآمده است و در سازمان اكو نقش فعالي دارد و دبيرخانه كريدور شمال به جنوب در ايران قرار دارد و در ساير سازمانهاي ديگر هم نقش فعالي داريم كه همگي نشان دهنده پتانسيل بسيار خوب براي توسعه همكاري ها است .
وي همچنين گفت : در 9 ماهه امسال هفت ميليون و 200 هزار تن كالاي ترانزيت جا به جا شد كه اميد مي رود تا پايان سالجاري اين رقم به 10 ميليون تن برسد.
معاون وزير راه و شهرسازي ايران در ادامه گفت: مسير ايران كوتاه ترين ، ارزان ترين و امن ترين مسيرها بين آسيا و اروپا است كه استفاده از اين مسير به نفع تمامي كشورها است .
آساق ** 589**2047**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30770134
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]