واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: بزرگداشت پژوهشگر تبريزي در كاخ گلستان برگزار مي شود
خبرگزاري آريا -رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي خبر داد: مراسم بزرگداشت يحيي ذكاء پژوهشگر تاريخ هنر و ايرانشناس تبريزي در كاخ موزه گلستان برگزار مي شود.
به گزارش خبرگزاري آريا از تبريز ،مهندس تراب محمدي افزود: اين مراسم 28 دي ماه همزمان با سالروز فوت اين پژوهشگر و نويسنده در سالن موزه مردم شناسي كاخ گلستان انجام مي شود.
وي اظهار داشت: يحيي ذكاء پژوهشگر، نويسنده، استاد دانشگاه، و از كارشناسان برجسته آثار هنري، در سال 1302 در تبريز چشم به جهان گشود و دوره هاي ايرانشناسي و دوره تخصصي رشته كتابداري را در تهران گذرانده و در سال 1333 از دانشكده ادبيات دانشگاه تهران در رشته باستانشناسي با رتبه اول فارغالتحصيل شد.
محمدي يادآور شد: تاريخچه تحولات و تغييرات درفش و علامت دولت ايران در دوره قاجاريه، موزههاي ايران، تاريخچه ارگ سلطنتي تهران و راهنماي كاخ گلستان، نگاهي به نگارگري ايران در سده دهم، تاريخ ارتش ايران، زمين لرزههاي تبريز و جستارهايي درباره مردم آذربايجان برخي از آثار ارزشمند وي در زمينه نويسندگي به شمار مي روند.
وي با اشاره به سمت هاي اجرايي يحيي ذكاء در طول دوره خدمت گفت: رياست موزه هنرهاي تزئيني، معاونت اداره كل موزهها و فرهنگ عامه، رياست موزه مردمشناسي، رياست انتشارات ادارات كل باستانشناسي و فرهنگ عامه و موزهها و حفظ بناهاي تاريخي و رياست كتابخانه ملي ايران از جمله سمت هاي وي در دوران خدمتش بوده است .
محمدي افزود: يحيي ذكاء پس از سالها اشتغال در اداره هنرهاي زيبا و وزارت فرهنگ و هنر در سال 57 بازنشسته شده و تا پايان عمر به فعاليتهاي فرهنگي و تحقيق و تفحص و تأليف مشغول بود، بهطوري كه در سالهاي آخر عمر، با وجود بيماري و كهولت، با عنوان كارشناس برجسته موزه هنرهاي معاصر و مشاور عالي دايرةالمعارف بزرگ اسلامي به تلاش ارزشمند خود ادامه داد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گرردشگري استان خاطرنشان كرد: يحيي ذكاء در 28 دي سال 79 ، براثر از كارافتادگي كليه، در تهران درگذشت و در بهشتزهرا در قطعه هنرمندان به خاك سپرده شد و مراسم بزرگداشتي در خرداد ماه 1380 در محل خانه قديمي و بازسازي شده لالهاي واقع در تبريز برگزار شد.
محمدي تصريح كرد: اين خانه دفتر پژوهشهاي تاريخي و فرهنگي يحيي ذكاء ناميده شده و كتابخانه او كه شامل بيش از چهار هزار كتاب و تعداد زيادي دورههاي مختلف مجلات علمي و فرهنگي در رشتههاي تاريخ، ادب، هنر، و زبانشناسي ميشد در اين خانه جاي گرفت.
وي تاكيد كرد: علما، پژوهشگران، دانشمندان و هنرمندان جزو ارزشمندترين ميراث معنوي كشور به شمار مي روند كه بايد با زنده نگاهداشتن نام آنها و و معرفي و ترويج آثارشان در زمينه قدرداني از يك عمر تلاش علمي و فرهنگي و هنري ايشان كوشيد.
محمدي در پايان ضمن تقدير از مجموعه فرهنگي تاريخي كاخ گلستان براي برگزاري اين همايش افزود : نمايشگاهي از برخي وسايل شخصي مرحوم يحيي ذكا ، نمونه تاليفات ،كتاب ها و منابع مورد استفاه ايشان در حاشييه اين همايش برپا خواهد شد .
گفتني است، مراسم بزرگداشت يحيي ذكاء ساعت 10 صبح روز چهارشنبه 28 دي ماه با حضور خانواده اين پژوهشگر و برخي از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي در كاخ موزه گلستان برگزار مي شود.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]